Παν.Πρωτ. MX 1ος Αγώνας Σέρρες: Νίκη Κουζή στην MX1 – Αποτελέσματα

Πανελλήνιο Motocross 1ος αγώνας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/2/2018

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος αγώνας στις Σέρρες, που ξεκινούσε μετά τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί, την προηγούμενη εβδομάδα

Εκλογές ΑΣΟΑΜ 2018 - Επαναδραστηριοποίηση!

Με αρκετές ωστόσο συμμετοχές και μπόλικους ξένους αναβάτες, ο αγώνας στις Σέρρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μέσα από την διοργάνωση της Λ.Α.Μ.Σ. στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Στην MX1 ο Κουζής επικράτησε τελικά του Τουρατζίδη, αλλάζοντας ουσιαστικά μεταξύ τους θέσεις στον πρώτο και δεύτερο αγώνα

Στην επίσης πολύ ανταγωνιστική MX2 ο Νίκος Λυρίου επικράτησε βαθμολογικά, καθώς ήρθε στην δεύτερη θέση πίσω από τον εξαιρετικό Michael Ivanov επίσης με KTM. Με τις ξένες συμμετοχές να μην προσμετρούνται στην βαθμολογία, η δεύτερη θέση του Λυρίου στις Σέρρες τον φέρνει εμπρός στο πρωτάθλημα με τον Γεωργαντά Αλέξανδρο να ακολουθεί

Ξεχωρίσαμε τον Μάριο Κανάκη που έχει αρκετή εμπειρία με τους ξένους αναβάτες και επικράτησε πλήρως στην MX85 αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για το μέλλον, με τον Μαυράκη Γιώργο επίσης να υπόσχεται τον συναγωνισμό

photo:
KTM S.E.E
Yamaha Racing Greece
Husqvarna Motorcycles Hellas 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

 

 

Red Bull KTM Factory Racing: Mε Simon Laengenfelder στην MX2 για το 2026

Από την De Carli στην εργοστασιακή ομάδα της KTMγια την υπεράσπιση του τίτλου του ο Γερμανός
Simon Laengenfelder KTM Factory
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/12/2025

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 Simon Laengenfelder μετακινείται στην εργοστασιακή ομάδα Red Bull KTM Factory Racing για το 2026, με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Laengenfelder, θα αγωνιστεί το 2026 στην εργοστασιακή ομάδα Red Bull KTM Factory Racing, πλάι στον Andrea Adamo.

Ο 21χρονος Γερμανός μετακινούμενος από την Ιταλική ομάδα της ΚΤΜ, De Carli, θα τρέξει για έκτη χρονιά με μοτοσυκλέτα των Αυστριακών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στη νέα του προσπάθεια θα έχει στο πλευρό του τον μάνατζερ της ομάδας Joel Smets, ενώ θα αποτελέσει τον μοναδικό αναβάτη MX2 της αυστριακής ομάδας, καθώς ο Adamo ανεβαίνει στη μεγάλη κατηγορία MXGP με την KTM 450 SX-F.

Ο Laengenfelder κατέκτησε φέτος τον πρώτο του τίτλο MX2, και τον 16ο για τη Red Bull KTM, σημειώνοντας έξι νίκες Grand Prix και 12 βάθρα σε 20 αγώνες και θα προσπαθήσει να το ξανακάνει την ερχόμενη σεζόν, κάτι που έχει να γίνει από τη σεζόν του 2019.

Η ιταλική ομάδα της De Carli θα συνεχίσει να προωθεί την εξέλιξη των Βέλγων αδερφών, Lucas και Sacha Coenen στις κατηγορίες MXGP και MX2 αντίστοιχα.

Simon Laengenfelder KTM Factory