Π.Π. ΜΧ 2020: Ηχηρή παρουσία της TMGRacing στα Τρίκαλα!

Ένα βάθρο και τερματισμοί εντός της δεκάδας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

10/3/2020

Ο δεύτερος αγώνας του Π.Π.ΜΧ στα Τρίκαλα ήταν αρκετά δύσκολος δεδομένης της κατάστασης της πίστας, με το ΜΟΤΟ να βρίσκεται εκεί με φυσική παρουσία και να σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις! Σε πολλά σημεία της πίστας την πρώτη μέρα, το χώμα ήταν σκληρό και στεγνό, ενώ μετά τα ελεύθερα δοκιμαστικά σε κάποια σημεία το χώμα έφυγε τελείως και εμφανίστηκε το υπέδαφος. Ωστόσο, τη δεύτερη μέρα τα πράγματα ήταν καλύτερα και μόνο ο δυνατός αέρας ήταν που εμπόδισε τους αναβάτες. Η TMGRacing Team βρέθηκε και στα δυο σκέλη μέσα στη δεκάδα και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε τις δηλώσεις των αναβατών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Ηχηρή παρουσία για την TMGRacing Team.“

Ο δεύτερος αγώνας του Π.Π Motocross στην πίστα των Τρικάλων βρήκε την νέα μας ομάδα σε πολύ καλές θέσεις σε ΜΧ1 και ΜΧ2

Νίκος Λυρίου #161 ΜΧ1
Α' Σκέλος 5ος ,  Β' Σκέλος 3ος
TM 300 MX Fi

Τερματίζοντας στη πέμπτη και τρίτη θέση στο Α και Β σκέλος, κατάφερα να ισοβαθμήσω στη τέταρτη θέση της γενικής (τρίτη βαθμολογούμενη λόγω ξένων συμμετοχών). Το σαββατοκύριακο δεν κατάφερα να “βρεθώ” μέσα στην πίστα αλλά με κάποιες αλλαγές που κάναμε στην μοτοσυκλέτα μετά το πρώτο σκέλος, κλείσαμε το αγωνιστικό διήμερο με μια θέση στο βάθρο! Ωστόσο, δεν ήταν οι επιδόσεις που ήθελα.
Το σημαντικό είναι ότι φεύγουμε υγιείς με πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Κωνσταντίνος Μπετείνης #120 ΜΧ2
TM 250 MX Fi
Α' Σκέλος 10ος, Β' Σκέλος 7ος

Με την ολοκλήρωση τον δεύτερο αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος MX στα Τρίκαλα κατάφερα να βρεθώ στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά του σε σχέση με την προετοιμασία μου που ήταν ελάχιστη και το επίπεδο του ανταγωνισμού. Έχω μεγαλύτερες προσδοκίες διότι ακόμη εξοικειώνομαι με τη νέα μου μοτοσυκλέτα. Η προπόνηση και η βελτίωση συνεχίζεται.

Να σημειώσουμε ότι ο αθλητής μας Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (ΜΧ300, ΤΜ 300 2Τ) δεν συμμετείχε λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε στον καρπό του από μια πτώση στον πρώτο αγώνα στις Σέρρες. Να του ευχηθούμε περαστικά και ευελπιστούμε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν. Ραντεβού στην Νέα Γωνιά στις 28-29 Μαρτίου.

AMA Supercross - Εκτός Πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού

Τυχερός στην ατυχία του καθώς δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση
motomag AMA Supercross – Εκτός πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing θα χάσει τους τέσσερις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος AMA Supercross 2024, μετά από το κάταγμα που υπέστη στον αγκώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Foxborough.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όταν ο Plessinger, που είχε πτώση. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης της ΚΤΜ υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ο Αμερικανός βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά την πτώση του.

Το θετικό για τον Plessinger είναι πως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ αν όλα πάνε καλά αναμένεται να τον δούμε ξανά καβάλα στη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ στα τέλη Μαΐου.

Ο Aaron Plessinger δήλωσε: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον τραυματισμό μου δεδομένου ότι είχα την καλύτερη σεζόν μου στα 450. Ο αγκώνας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που δέχεται πολλά χτυπήματα όταν οδηγείς, οπότε πρέπει να κάνω το σωστό και να τον αφήσω να επουλωθεί σωστά και να επιστρέψω εγκαίρως για την έναρξη της σειράς Pro Motocross. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει ζημιά στους συνδέσμους, οπότε η επούλωση ελπίζω να είναι σύντομη”.

Ian Harrison, Διευθυντής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing ανέφερε: "Ξέρουμε ότι συμβαίνουν ατυχήματα και αυτό είναι απλά ένα μέρος των αγώνων. Η ομάδα μας θα συσπειρωθεί και θα τελειώσει δυνατά τη σεζόν του Supercross γνωρίζοντας ότι θα έχουμε τον Aaron πίσω σε λίγες εβδομάδες στον θεσμό Pro Motocross".

Ετικέτες