Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ: 2ος Τρίκαλα Αποτελέσματα 1ης ημέρας

Καλός καιρός, αλλά κακή πίστα

Ο καιρός στα Τρίκαλα έκανε σήμερα τη χάρη στους αναβάτες, τις ομάδες και τους πολλούς θεατές, όμως η ίδια η πίστα έδειξε το αφιλόξενο πρόσωπό της, καθώς σε πολλά σημεία ήταν στεγνή και σκληρή, ενώ μετά τα ελεύθερα δοκιμαστικά σε κάποια σημεία της το χώμα έφυγε εντελώς και εμφανίστηκε το σκληρό υπέδαφος. Μάλιστα ο Κουζής μιλώντας στο μικρόφωνο λίγο πριν την εκκίνηση του κατατακτήριου αγώνα της ΜΧ1, επισήμανε την κακή κατάσταση της πίστας και έκλεισε με την ευχή αύριο να έχει προλάβει η οργάνωση να διορθώσει την κατάσταση. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σήμερα είχαμε χρονομετρημένες δοκιμές και κατατακτήριο αγώνα για τις MX1-MX300 και MX2-125 και χρονομετρημένα και το πρώτο σκέλος του αγώνα για τις ΜΧ65, ΜΧ85 και ΜΧ Open-Senior.

O Βούλγαρος Miki Ivanov με εμπειρία συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ και οδηγώντας δίχρονο KTM 250, ήταν εκείνος που έδωσε τον ρυθμό στα χρονομετρημένα για την ΜΧ1-ΜΧ300, έχοντας κοντά του τον Κρητικό και τον Τουρατζίδη, με τον Κουζή να είναι 1,5 δευτερόλεπτα πίσω. Η εικόνα παρέμεινε σχεδόν ίδια και στον κατατακτήριο αγώνα, με τον Ivanov “νικητή”, το Τουρατζίδη πίσω του και τον Κουζή στην τρίτη θέση, σαφώς ανεβασμένο σε σχέση με τα χρονομετρημένα, καθώς είχε και τον δεύτερο ταχύτερο γύρο μετά την πτώση. Στην ΜΧ 300 ο Μπαξεβάνης επικράτησε για άλλη μια φορά, συνεχίζοντας με φόρα από τις Σέρρες.

Στην ΜΧ2-125 την πρώτη θέση στον κατατακτήριο αγώνα πήρε ο Ανδρέου, με τους Ράδο (ΜΧ125) και Γεωργαντά να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στις κατηγορίες των πιτσιρικάδων ΜΧ65 και ΜΧ85, είχαμε εύκολη επικράτηση των Βούλγαρων Tosheu (MX65) και Georgiev (MX85), όπου αρκετά πίσω του είχαν τη δική τους μάχη ο Βαγγελακάκης και Φωτάκης. Πάντως την πιο ωραία μάχη για την πρώτη θέση σήμερα την είδαμε στην Open-Senior, όπου όλα κρίθηκαν στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου, με τελικό νικητή τον Τζόρα και τον Πακαταρίδη να τερματίζει μια ανάσα πίσω του.

Για την αυριανή ημέρα, το πρόγραμμα έχει τα δύο σκέλη των MX1-MX-300 / MX2-125 και των δεύτερο αγώνα των κατηγοριών MX65, MX85, Open-Senior. Ελπίζουμε στον ενδιάμεσο χρόνο η οργάνωση να έχει βρει λύση στα προβλήματα της πίστα που ανέφεραν οι αναβάτες και να έχουμε ακόμα πιο όμορφη αγωνιστική ημέρα. Ακολουθούν τα αποτελέσματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο GALLERY:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ