Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX: 2ος Αγώνας Τρίκαλα Αποτελέσματα 2ης ημέρας

Όλοι και όλα βελτιωμένα

Με πολλούς θεατές και λιγότερη σκόνη, το σκηνικό για τους αναβάτες τη δεύτερη ημέρα του αγώνα των Τρικάλων ήταν σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί εχθές. Ο δυνατός αέρας ήταν το μόνο εμπόδιο στις προσπάθειες των αναβατών να προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα και μάχες. Ήδη από τις μικρές κατηγορίες MX65 και MX 85 είχαμε υψηλό ανταγωνισμό για τις θέσεις του βάθρου.

Παρά το γεγονός πως οι δύο βούλγαροι πιτσιρικάδες Toshev (MX65) και Georgiev (MX85) δεν δυσκολεύτηκαν ούτε σήμερα να πάρουν δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη, εν τούτοις ο Φωτάκης και ο Βαγγελακάκης στην MX 85 ήταν πάλι το δίδυμο που κράτησε τα βλέμματα των θεατών πάνω τους έως να πέσει η καρό σημαία. Τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο σκέλος οι δύο πιτσιρικάδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μοιράστηκαν ισόποσα τους βαθμούς στο τέλος της ημέρας.

Στην MX2-125 ο Ανδρέου και ο Γεωργαντάς μοιράστηκαν τις νίκες και τους βαθμούς της ημέρας, με τον Γεωργαντά να είναι ο νικητής του πρώτου αγώνα και ο Ανδρέου να παίρνει τη σημαία στον δεύτερο με αρκετή ευκολία, αν φυσικά η λέξη “ευκολία” μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το motocross! Στην ΜΧ1-ΜΧ300, ο Τουρατζίδης με τον Κουζή και τον Κρητικό προσπάθησαν να κάνουν όσο πιο δύσκολη γινόταν τη ζωή του Miki Ivanov σήμερα, όμως ο Βούλγαρος δεν άφησε περιθώρια για κάτι τέτοιο, ούτε στο πρώτο, ούτε στο δεύτερο σκέλος της ημέρα, φεύγοντας από τα Τρίκαλα σημειώνοντας μόνο πρωτιές όλο το Σαββατοκύριακο.

Στο πρώτο σκέλος ο Τουρατζίδης ήταν αρκετά δυνατός και με ταχύτερο χρόνο (1:47.135) ελάχιστα πιο αργό από τον καλύτερο του σκέλους του Ivanov (1:46.987) ανέβηκε στη δεύτερη θέση, έχοντας τον Κουζή πίσω του στην τρίτη θέση και τον Κρητικό στην τέταρτη. Τα πράγματα ήρθαν τούμπα στο δεύτερο σκέλους για τους έλληνες αναβάτες, καθώς ο Κρητικός ήταν εκείνος που είδε δεύτερος την καρό σημαία, έχοντας πίσω του τον Λυρίου. Έτσι ο Κουζής και ο Τουρατζίδης (που είχε πτώση στην αρχή του αγώνα και έχασε πολύτιμο χρόνο) τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, επιτρέποντας στον Κριτικό να φύγει από τα Τρίκαλα με τους περισσότερους βαθμούς του διημέρου αναμεσα στους Έλληνες αναβάτες της κατηγορίας.

Η MX300 ήταν μονοπώλιο για τον Μπαξεβάνη, αφού όπως εχθές έτσι και σήμερα πήρε εύκολα τις δύο νίκες στην κατηγορία του τερατίζοντας 7ος γενικής στο πρώτο σκέλος και 8ος γενικής στο δεύτερο. Στην Open-Senior ο Τομαράς έκανε διαφορά ασφαλείας από τον Τζώρα και πήρε το δεύτερο σκέλος, όμως ο Τζώρας ήταν εκείνος που είχε δει πρώτος την καρό σημαία στο πρώτο σκέλος και καθώς ο Τομαράς είχε τερματίσει τρίτος, με δεύτερο τον Πακαταρίδη, τους περισσότερους βαθμούς (47) πήρε σήμερα στα Τρίκαλα ο Τζώρας με τον Τομαρά να μαζεύει 45. Ο Πακαταρίδης είχε μια άσχημη πτώση στο δεύτερο σκέλος, που του στέρησε τη δυνατότητα να βρεθεί σε θέση βολής, έστω κι αν κατάφερε να σηκωθεί και να συνεχίσει τον αγώνα έως τον τερματισμό. Ακολουθούν τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες σε κάθε κατηγορία καθώς και φωτογραφίες από όλες τις κατηγορίες στο GALLERY     

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ