Red Bull GASGAS Factory Racing MXGP – Με Prado σε MXGP και Längenfelder, Rossi σε MX2 [VIDEO]

Ανταγωνιστικοί οι αναβάτες της GASGAS και στις δύο κατηγορίες
GASGAS MXGP 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/2/2024

Δειλά δειλά φτάνουμε στο τέλος των παρουσιάσεων των ομάδων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross. Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά της Red Bull GASGAS Factory Racing να κάνει γνωστή τη σύνθεση της ομάδας της για τον συγκεκριμένο θεσμό, με τον πρωταθλητή Jorge Prado να είναι αυτός που θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία και τους Simon Längenfelder και Marc-Antoine Rossi να αγωνίζονται στην MX2.

Red Bull GASGAS Factory Racing MXGP – Με τον Prado σε MXGP και τους Längenfelder και Rossi σε MX2 [VIDEO]

Ο περσινός πρωταθλητής του MXGP Jorge Prado προς τιμήν του οποίου η GASGAS δημιούργησε μια περιορισμένης παραγωγής MC 450F Prado Edition, για το 2024 έχει έναν και μόνο στόχο, την υπεράσπιση του τίτλου του. Για τον λόγο αυτό ο Ισπανός αποφάσισε πως αντί να πραγματοποιήσει δοκιμές θα ήταν καλύτερο να αγωνιστεί μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος στο Supercross. Μπορεί για πολλούς αυτή η απόφαση να ήταν επικίνδυνη καθώς ο κίνδυνος ενός τραυματισμού είναι μεγάλος ωστόσο ο Prado το διασκεδάζει στην Αμερική -και βελτιώνεται δίπλα στους καλύτερους και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Στην ΜΧ2 η Red Bull GASGAS Factory Racing θα αγωνιστεί με δύο αναβάτες τη φετινή σεζόν. Ο Simon Längenfelder στην τρίτη του χρονιά στην ομάδα έχει ως στόχο να ξεκολλήσει από την τρίτη θέση που κατέλαβε πέρυσι στο τέλος της χρονιάς, με τον νέο αναβάτη της ομάδας Marc-Antoine Rossi ο οποίος προέρχεται από την EMX250 να έχει φέτος τη δυνατότητα να ακολουθήσει όλο το πρωτάθλημα στην MX2 κατηγορία.

Red Bull GASGAS Factory Racing MXGP – Με τον Prado σε MXGP και τους Längenfelder και Rossi σε MX2 [VIDEO]

O Jorge Prado δήλωσε: “Το Supercross με βοήθησε αρκετά καθώς οδηγούσα σε ανταγωνιστικό ρυθμό. Θα κάνουμε έναν αγώνα πριν την έναρξη της χρονιάς για να είμαστε έτοιμοι.”

Ο Simon Längenfelder ανέφερε: “Eίναι η τρίτη μου χρονιά με τη Red Bull GASGAS Factory. Στόχος μας είναι να εξελιχθούμε και να έχουμε μία καλή σεζόν.”

Red Bull GASGAS Factory Racing MXGP – Με τον Prado σε MXGP και τους Längenfelder και Rossi σε MX2 [VIDEO]

O Marc-Antoine Rossi με τη σειρά του δήλωσε: “Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το να είσαι εργοστασιακός αναβάτης είναι πολύ σημαντικό. Στόχος μου είναι να καταφέρω να είμαι στην πρώτη πεντάδα στο τέλος του πρωταθλήματος.”

Ο Davide De Carli, Team Manager της Red Bull GASGAS Factory Racing Team Manager δήλωσε: “Η σύνθεση της ομάδας μας είναι πολύ δυνατή. Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι σκληρός αλλά είμαστε πιστεύω πιο έτοιμοι σε σχέση με πέρυσι.”

GASGAS
Ετικέτες

AMA Supercross - Εκτός Πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού

Τυχερός στην ατυχία του καθώς δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση
motomag AMA Supercross – Εκτός πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing θα χάσει τους τέσσερις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος AMA Supercross 2024, μετά από το κάταγμα που υπέστη στον αγκώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Foxborough.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όταν ο Plessinger, που είχε πτώση. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης της ΚΤΜ υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ο Αμερικανός βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά την πτώση του.

Το θετικό για τον Plessinger είναι πως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ αν όλα πάνε καλά αναμένεται να τον δούμε ξανά καβάλα στη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ στα τέλη Μαΐου.

Ο Aaron Plessinger δήλωσε: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον τραυματισμό μου δεδομένου ότι είχα την καλύτερη σεζόν μου στα 450. Ο αγκώνας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που δέχεται πολλά χτυπήματα όταν οδηγείς, οπότε πρέπει να κάνω το σωστό και να τον αφήσω να επουλωθεί σωστά και να επιστρέψω εγκαίρως για την έναρξη της σειράς Pro Motocross. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει ζημιά στους συνδέσμους, οπότε η επούλωση ελπίζω να είναι σύντομη”.

Ian Harrison, Διευθυντής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing ανέφερε: "Ξέρουμε ότι συμβαίνουν ατυχήματα και αυτό είναι απλά ένα μέρος των αγώνων. Η ομάδα μας θα συσπειρωθεί και θα τελειώσει δυνατά τη σεζόν του Supercross γνωρίζοντας ότι θα έχουμε τον Aaron πίσω σε λίγες εβδομάδες στον θεσμό Pro Motocross".

Ετικέτες