Aprilia - Μικρό RS δοκιμάζεται στην Ινδία ως αντίπαλος του KTM RC 390

Στα πρότυπα του κινέζικου Aprilia GPR 250. Μονοκύλινδρο ή δικύλινδρο;
Aprilia RS μικρή μοτοσυκλέτα δοκιμάζεται στην Ινδία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/1/2023

Ο ινδικός τύπος δημοσιεύει “κατασκοπικές” φωτογραφίες από μια μικρή σπορ μοτοσυκλέτα της Aprilia, που θα μπορούσε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στα KTM RC 390 και 390 Duke -μεταξύ άλλων-, αν υποθέσουμε πως είναι το πρώτο μέλος μιας νέας οικονομικής οικογένειας RS & Tuono.

Η συγκεκριμένη ιστορία συνδέεται με αρκετές ακόμα που αφορούν μικρά σπορ μοντέλα μοτοσυκλέτας της Aprilia, όπως το μονοκύλινδρο GPR 250 που κατασκευάζεται στην Κίνα με τη συνδρομή της Zongshen, μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε to 2020 ως βάση για το επίσης μονοκύλινδρο RS 250 SP (30 hp, 105 kg, κορυφαία εξαρτήματα και τιμή 10.000 ευρώ) που κατασκευάζεται με τη συνδρομή της Ohvale και προορίζεται για αγωνιστική μόνο χρήση και κυκλοφορεί σε συγκεκριμένες χώρες όπως η Ιταλία και οι Η.Π.Α..

Θυμίζουμε πως ο ινδικός τύπος είχε κάνει τις πρώτες αναφορές του σε μια επερχόμενη σειρά μικρών μοτοσυκλετών της Aprilia από το 2020, όταν πληροφορίες εκ των έσω έκαναν λόγο για έλευση μικρών RS & Tuono στα 300-400 κυβικά εκατοστά.

Τέλος, τον Σεπτέμβριο του 2022, είχαν κάνει την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο πατέντες για ένα νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 250 κ.εκ. της Aprilia σε συνεργασία με την κινέζικη Zongshen (βλ. παραπάνω μονοκύλινδρο GPR).

Aprilia RS

Τώρα, το ινδικό site Evo India δημοσίευσε πλάνα από ένα βίντεο που τράβηξε ο avdhootfoxphotography στο Baramati της πολιτείας της Μαχαράστρα, όπου βλέπουμε μια σπορ μικρή μοτοσυκλέτα με ανεστραμμένο πιρούνι, φαίρινγκ, έναν δίσκο μπροστά, συμβατικό ψαλίδι δυο δοκών, και τον χαρακτηριστικό ροβολέα που έχουμε συνηθίσει στα Aprilia RS μοντέλα.

Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε καμία τεχνική λεπτομέρεια για τη νέα μοτοσυκλέτα της Aprilia, και το αν οι Ιταλοί θα επιλέξουν να την εφοδιάσουν με μονοκύλινδρο ή δικύλινδρο κινητήρα. Εντωμεταξύ, μπορεί οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι κατασκευαστές (KTM, BMW, Triumph, κ.α.) να επιλέγουν τοπικά εργοστάσια για την παραγωγή των μικρών μοτοσυκλετών τους στην ινδική αγορά, όμως η Piaggio έχει ήδη δικό της εργοστάσιο στην Ινδία, όπου κατασκευάζονται τα Ape, τα scooter SR της Aprilia, κλπ., οπότε το πιθανότερο είναι να κατασκευάζει in-house τις μικρές RS και τα μικρά Tuono.

Αντίπαλοι της νέας μικρής RS στην Ινδία -και όχι μόνο- πολλοί: KTM RC 390 , TVS Apache RR 310, Honda CBR300R , Kawasaki Ninja 300 και BMW G 310 RR. Αντίστοιχα πολλοί θα είναι και οι αντίπαλοι της σε γυμνή έκδοση, αν δούμε δίπλα στην RS 300 / RS 400 και ένα αντίστοιχο Tuono.

Αναμένουμε ιπποδύναμη 35-40+ hp, για ένα βάρος 140-150 κιλών, και φυσικά προσιτές τιμές. Τέλος άγνωστο παραμένει ακόμα αν οι μικρές μοτοσυκλέτες της Aprilia βρουν τον δρόμο τους και για την Ευρώπη

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, 3 εκδόσεις

Με Start-Stop, ABS, TFT, Keyless, ακόμα και TCS στα 2 κορυφαία μοντέλα της σειράς
Thrust Motor DSR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Τον Φεβρουάριο αναμένεται στη χώρα μας η νέα οικογένεια αστικών scooter DSR της Thrust Motor, σε 2 κυβισμούς (125 & 150 κ.εκ.) και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού.

Το design των DSR είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, ενώ οι διαστάσεις τους είναι μικρές, καθιστώντας τα ιδανικά για αστικές μετακινήσεις, καθώς δεν θα κολλήσουν ούτε στο πιο δύσκολο μποτιλιάρισμα. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και χειρολαβές. Τα DSR διαθέτουν και χαμηλή ζελατίνα που προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη. Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 μπροστά και 13 ιντσών πίσω), με διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Ίδιο είναι το ύψος σέλας στα χαμηλά 770 mm, ίδιο και το μεταξόνιο στα 1.375 κ.εκ.

Η πιο οικονομική έκδοση είναι το DSR 125 AC, με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm και 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 mm μπροστά και δισκόφρενο 220 mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD.

Thrust Motor DSR

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2.

Το DSR 125 LC ανεβάζει κατακόρυφα τον εξοπλισμό σε σχέση με την AC έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop και ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Τέλος, το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της οικογένειας είναι το DSR 150 LC, με 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα 3 DSR αναμένονται στη χώρα μας τον 2ο μήνα του 2024, στις 3 προαναφερθείσες εκδόσεις και σε 3 χρώματα: Γκρι Ματ, Λευκό και Κόκκινο Ματ