Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

Φωτογραφίες με πιο καθαρή ανάλυση, μας δείχνουν τι θα δούμε στις 3 Μαΐου
motomagBajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του NS400, νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που ήρθαν στην δημοσιότητα, αναδεικνύουν καθαρά την σιλουέτα του, αλλά και τι να περιμένουμε στις 3 Μαΐου, όταν η Bajaj θα ανακοινώσει την ένταξη του μεγαλύτερου σε κυβισμό μοντέλου, μέχρι τώρα στην οικογένεια Pulsar.

Όπως είχαμε δει σε προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το νέο μοντέλο ακολουθεί κοινή σχεδιαστική ταυτότητα με τον προκάτοχό του, NS200. Οι διαφορετικές προεκτάσεις στο ρεζερβουάρ, ωστόσο, χαρίζουν περισσότερο όγκο, ενώ δίνουν πόντους στην επιθετική εμφάνιση. Σε αντίθεση, με τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το μοντέλο που βλέπουμε εδώ είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα. Επομένως, μιλάμε πιθανότατα για τουλάχιστον δύο διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ χάρη στην υψηλότερη ανάλυση εδώ, γίνεται εμφανές ότι στα όργανα θα έχουμε ψηφιακή οθόνη.

Οι δαγκάνες των φρένων, όμως, δεν έχουν πάνω τους το λογότυπο της ByBre, όπως μας έχει συνηθίσει η Bajaj, αλλά αυτό της Grimeca. Αλλαγή, λοιπόν, σε αυτό τον τομέα, που μένει να δούμε αν είναι προς το καλύτερο, όταν και εφόσον η μοτοσυκλέτα έρθει προς τα μέρη μας και δεν μείνει μόνο στις ασιατικές αγορές.

Αφήνοντας πίσω τα πινέλα και τα πλαστικά, βλέπουμε ότι το περιμετρικό πλαίσιο παραμένει, το οποίο συνεργάζεται με ένα αρκετά… εύσωμο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μόνο αμορτισέρ πίσω. Οι χυτοί τροχοί με μπράτσα είναι 17 ιντσών, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι τα MRF, τουλάχιστον κρίνοντας από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, όπου πίσω φαίνεται να σταματά στα 140 χιλιοστά πλάτος. Οι δαγκάνες των φρένων, όμως, δεν έχουν πάνω τους το λογότυπο της ByBre, όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα η Bajaj, αλλά αυτό της Grimeca. Αλλαγή, λοιπόν, σε αυτό τον τομέα, που μένει να δούμε αν είναι προς το καλύτερο, όταν και εφόσον η μοτοσυκλέτα έρθει προς τα μέρη μας και δεν μείνει μόνο στις ασιατικές αγορές, αλλά και αν θα ακολουθήσει ή όχι σε μεταγενέστερο στάδιο και η KTM, καθώς μέχρι και τα 400 κυβικά όλα τα πορτοκαλί μοντέλα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Ινδού κολοσσού.

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

Κοιτάζοντας τον κινητήρα, βλέπουμε ότι θυμίζει έντονα εξωτερικά τον μονοκύλινδρο των 373 κυβικών, που μέχρι πρότινος είχαν το 390 Duke της KTM, ενώ εξοπλίζει ακόμα το Dominar 400. Όσον αφορά τώρα την απόδοσή του, πιθανότατα η χαρτογράφηση θα είναι πιο κοντά σε αυτή του μικρού Δούκα, καθώς για την Bajaj τα Pulsar αντιπροσωπεύουν μία πιο σπορ πλευρά, σε σύγκριση με τα Dominar.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι και την Μ. Παρασκευή 3/5, όταν και θα αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο το ολοκαίνουργιο μοντέλο της Bajaj. Τότε θα μας λυθεί και κάθε άλλη απορία, γύρω από την απόδοση.

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

 

Ετικέτες

Moto Guzzi – Νέα εμφάνιση της μικρής κλασικής με τον δικύλινδρο 457 της Aprilia

Έναν χρόνο μετά την τελευταία της θέαση, η μοτοσυκλέτα που αφήνει πίσω τους εγκάρσιους V2 της Moto Guzzi συνεχίζει να εξελίσσεται
Moto Guzzi 457
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Το Καλοκαίρι του 2025 είχαμε συναντήσει φωτογραφίες από μια μοτοσυκλέτα που φερόταν να είναι μελλοντικό μοντέλο της Moto Guzzi σε δοκιμές εξέλιξης στον δρόμο. Το περίεργο της υπόθεσης αφορούσε στον κινητήρα, καθώς εκεί είδαμε τον νέο δικύλινδρο της Aprilia από τη γκάμα των 457.

Από το 1965, όταν ο Giulio Cesare Carcano σχεδίασε τον πρώτο εγκάρσια τοποθετημένο V2 90 μοιρών, οι μοτοσυκλέτες της Moto Guzzi είχαν ως αδιάψευστο χαρακτηριστικό αυτόν τον κινητήρα, κάτι που προφανώς θα αλλάξει στο κοντινό μέλλον. Η ανάπτυξη της Moto Guzzi είναι εδώ και πολλά χρόνια συνυφασμένη με τον Όμιλο Piaggio στον οποίο ανήκει και ένας τρόπος για να μεγαλώσει η γκάμα της είναι να φορέσει κινητήρες από άλλες μάρκες του, όπως η Aprilia. Εν προκειμένω, φαίνεται πως η Ιταλοί θέλουν να μπουν στο δημοφιλές παιχνίδι των ρετρό μοτοσυκλετών και ακούγεται λογικότερο να το κάνουν με τη Moto Guzzi, παρά με την Aprilia.

moto guzzi 457

Ταυτόχρονα, αυτή μπορεί να είναι μια αναζωογονητική εξέλιξη για τη Moto Guzzi, καθώς έτσι θα αποκτήσει εκπροσώπηση σε μια γωνιά μικρότερων κυβισμών της αγοράς από την οποία απείχε στη σύγχρονη εποχή της, όταν ο μικρότερος κινητήρας που έχει φτιάξει τις τελευταίες δεκαετίες ήταν ο V2 744cc των Breva, Nevada, V7 κ.ο.κ.

Με τον δικύλινδρο σε σειρά της Aprilia η Moto Guzzi θα βρεθεί σύντομα με μια μοτοσυκλέτα που, όπως φαίνεται, θα έχει κλασική εμφάνιση σε συνδυασμό με σύγχρονες ικανότητες. Θα είναι επίσης μια ηχηρή απόκλιση από την πάγια τακτική της εταιρείας να χρησιμοποιεί άξονα στην τελική μετάδοση των μοτοσυκλετών της, καθώς εδώ ο δικύλινδρος έχει φτιαχτεί για αλυσίδα και γρανάζια.

moto guzzi 457

Συγκρίνοντας τις τελευταίες φωτογραφίες που μας έρχονται από τον διεθνή Τύπο δίπλα σε αυτές που είχαν διαρρεύσει το περσινό Καλοκαίρι, βλέπουμε πως η μοτοσυκλέτα έχει μερικές αλλαγές. Το μπροστινό φρένο ανατίθεται σε μια ακτινική δαγκάνα της ByBre (θυγατρικής της Brembo), κάτι που πιθανώς υπονοεί πως η μοτοσυκλέτα θα κατασκευάζεται στην Ινδία, ενώ έχουμε νέα εξωτερικά καπάκια στον κινητήρα.

Στις εικόνες του περασμένου Αυγούστου ο κινητήρας ήταν πρακτικά ολόιδιος όπως τον χρησιμοποιεί η Aprilia στα δικά της μοντέλα, ωστόσο στις νέες φωτογραφίες τα πλαϊνά καπάκια είναι νέα και διαφορετικά από πριν, δείγμα πως η αισθητική έχει διαμορφωθεί ώστε η μικρή Moto Guzzi να αποκτήσει έναν πιο ξεχωριστό χαρακτήρα.

moto guzzi 457

Τα χρυσά καλάμια του πιρουνιού επίσης έχουν αντικατασταθεί από μαύρα, ενώ και ο προβολέας έχει αλλάξει, από τον απλό στρογγυλό των περσινών εικόνων σε έναν νέο που λογικά κρύβει στο κέντρο του τον αετό της Moto Guzzi, κατά το τρέχον μοτίβο που χαρακτηρίζει την εταιρεία στα υπάρχοντα μοντέλα της.

Όλα τα παραπάνω συνάδουν προς το ότι η εξελικτική διαδικασία έχει προχωρήσει πολύ και το γεγονός πως η μοτοσυκλέτα φαίνεται στις νέες φωτογραφίες να είναι πιο πολύ καμουφλαρισμένη απ’ όσο πέρυσι μάλλον συνηγορεί στο ότι κάτω από τις μαύρες αυτοκόλλητες ταινίες κρύβεται η τελική εμφάνιση του μοντέλου.

Αυτά σημαίνουν πως κατά πάσα πιθανότητα η μοτοσυκλέτα που προς το παρόν παραμένει αβάπτιστη – επισήμως τουλάχιστον – ετοιμάζεται για την ερχόμενη EICMA σε 4,5 μήνες για να κυκλοφορήσει ως μοντέλο 2027.

Ετικέτες