Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

Φωτογραφίες με πιο καθαρή ανάλυση, μας δείχνουν τι θα δούμε στις 3 Μαΐου
motomagBajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του NS400, νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που ήρθαν στην δημοσιότητα, αναδεικνύουν καθαρά την σιλουέτα του, αλλά και τι να περιμένουμε στις 3 Μαΐου, όταν η Bajaj θα ανακοινώσει την ένταξη του μεγαλύτερου σε κυβισμό μοντέλου, μέχρι τώρα στην οικογένεια Pulsar.

Όπως είχαμε δει σε προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το νέο μοντέλο ακολουθεί κοινή σχεδιαστική ταυτότητα με τον προκάτοχό του, NS200. Οι διαφορετικές προεκτάσεις στο ρεζερβουάρ, ωστόσο, χαρίζουν περισσότερο όγκο, ενώ δίνουν πόντους στην επιθετική εμφάνιση. Σε αντίθεση, με τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το μοντέλο που βλέπουμε εδώ είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα. Επομένως, μιλάμε πιθανότατα για τουλάχιστον δύο διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ χάρη στην υψηλότερη ανάλυση εδώ, γίνεται εμφανές ότι στα όργανα θα έχουμε ψηφιακή οθόνη.

Οι δαγκάνες των φρένων, όμως, δεν έχουν πάνω τους το λογότυπο της ByBre, όπως μας έχει συνηθίσει η Bajaj, αλλά αυτό της Grimeca. Αλλαγή, λοιπόν, σε αυτό τον τομέα, που μένει να δούμε αν είναι προς το καλύτερο, όταν και εφόσον η μοτοσυκλέτα έρθει προς τα μέρη μας και δεν μείνει μόνο στις ασιατικές αγορές.

Αφήνοντας πίσω τα πινέλα και τα πλαστικά, βλέπουμε ότι το περιμετρικό πλαίσιο παραμένει, το οποίο συνεργάζεται με ένα αρκετά… εύσωμο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μόνο αμορτισέρ πίσω. Οι χυτοί τροχοί με μπράτσα είναι 17 ιντσών, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι τα MRF, τουλάχιστον κρίνοντας από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, όπου πίσω φαίνεται να σταματά στα 140 χιλιοστά πλάτος. Οι δαγκάνες των φρένων, όμως, δεν έχουν πάνω τους το λογότυπο της ByBre, όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα η Bajaj, αλλά αυτό της Grimeca. Αλλαγή, λοιπόν, σε αυτό τον τομέα, που μένει να δούμε αν είναι προς το καλύτερο, όταν και εφόσον η μοτοσυκλέτα έρθει προς τα μέρη μας και δεν μείνει μόνο στις ασιατικές αγορές, αλλά και αν θα ακολουθήσει ή όχι σε μεταγενέστερο στάδιο και η KTM, καθώς μέχρι και τα 400 κυβικά όλα τα πορτοκαλί μοντέλα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Ινδού κολοσσού.

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

Κοιτάζοντας τον κινητήρα, βλέπουμε ότι θυμίζει έντονα εξωτερικά τον μονοκύλινδρο των 373 κυβικών, που μέχρι πρότινος είχαν το 390 Duke της KTM, ενώ εξοπλίζει ακόμα το Dominar 400. Όσον αφορά τώρα την απόδοσή του, πιθανότατα η χαρτογράφηση θα είναι πιο κοντά σε αυτή του μικρού Δούκα, καθώς για την Bajaj τα Pulsar αντιπροσωπεύουν μία πιο σπορ πλευρά, σε σύγκριση με τα Dominar.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι και την Μ. Παρασκευή 3/5, όταν και θα αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο το ολοκαίνουργιο μοντέλο της Bajaj. Τότε θα μας λυθεί και κάθε άλλη απορία, γύρω από την απόδοση.

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

 

Ετικέτες

KOVE 625X PRO: Η τιμή της στην Ελλάδα - Πότε θα βρίσκεται στη χώρα μας

Με εν σειρά δικύλινδρο 62 ίππων και πολύ πλούσιο εξοπλισμό - Στα 221 κιλά πλήρης υγρών
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/4/2026

Πρόκειται για μία νέα προσθήκη στην on/off γκάμα της KOVE που έρχεται να πλαισιώσει τα Maverick 510X και την σειρά 800X. Η μοτοσυκλέτα φέρει δικύλινδρο κινητήρα και έρχεται με πολύ πλούσιο εξοπλισμό και πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Η νέα μεσαία κινέζικη adventure φέρει δικύλινδρο κινητήρα 581 κυβικών με στρόφαλο 270 μοιρών που αποδίδει 62 ίππους στις 7.750 στροφές και 5,76 kg.m ροπής στις 6.000 στροφές. Μάλιστα  πρόκειται για τον ίδιο κινητήρα, που χρησιμοποιεί η Loncin/Voge στο DS625X και στο γυμνό 625R.

625X

Στον τομέα των αναρτήσεων βρίσκουμε πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι της Kayaba μπροστά με διάμετρο 43 mm και διαδρομή 180 mm και πίσω monoshock αμορτισέρ με μοχλικό με διαδρομή 230 mm που δέχεται ρυθμίσεις ως προς την συμπίεση και την επαναφορά.

Στον τομέα της πέδησης, η μοτοσυκλέτα φέρει ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Taisko με δύο δίσκους διαμέτρου 300 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα με μονό δίσκο 240 mm πίσω.

625X

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 221 κιλά πλήρης υγρών, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ να ορίζεται στα 21 λίτρα, το μεταξόνιο στα 1495 mm και το ύψος της σέλας στα 820 mm, ενώ οι τροχοί της είναι διαστάσεων 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω.

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει δύο riding modes (Sport και Eco), συμπλέκτη ολίσθησης, Traction Control, TPMS, keyless σύστημα, ραντάρ (ειδοποιεί τον αναβάτη για τα τυφλά σημεία και για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω), TFT οθόνη 6,75 ιντσών με δυνατότητα ρύθμισης της γωνίας της και screen mirroring, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, θερμαινόμενα γκριπ, θερμαινόμενη σέλα αναβάτη, προστατευτικά κάγκελα, χούφτες, ποδιά αλουμινίου, διπλό σταντ, LED φώτα και θύρα USB.

Η τιμή της μοτοσυκλέτας έχει οριστεί στα 6.395 ευρώ και αναμένεται στην χώρα μας τον Ιούνιο σε δύο χρώματα (μαύρο και λευκό).

Ετικέτες