Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

Φωτογραφίες με πιο καθαρή ανάλυση, μας δείχνουν τι θα δούμε στις 3 Μαΐου
motomagBajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του NS400, νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που ήρθαν στην δημοσιότητα, αναδεικνύουν καθαρά την σιλουέτα του, αλλά και τι να περιμένουμε στις 3 Μαΐου, όταν η Bajaj θα ανακοινώσει την ένταξη του μεγαλύτερου σε κυβισμό μοντέλου, μέχρι τώρα στην οικογένεια Pulsar.

Όπως είχαμε δει σε προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το νέο μοντέλο ακολουθεί κοινή σχεδιαστική ταυτότητα με τον προκάτοχό του, NS200. Οι διαφορετικές προεκτάσεις στο ρεζερβουάρ, ωστόσο, χαρίζουν περισσότερο όγκο, ενώ δίνουν πόντους στην επιθετική εμφάνιση. Σε αντίθεση, με τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το μοντέλο που βλέπουμε εδώ είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα. Επομένως, μιλάμε πιθανότατα για τουλάχιστον δύο διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ χάρη στην υψηλότερη ανάλυση εδώ, γίνεται εμφανές ότι στα όργανα θα έχουμε ψηφιακή οθόνη.

Οι δαγκάνες των φρένων, όμως, δεν έχουν πάνω τους το λογότυπο της ByBre, όπως μας έχει συνηθίσει η Bajaj, αλλά αυτό της Grimeca. Αλλαγή, λοιπόν, σε αυτό τον τομέα, που μένει να δούμε αν είναι προς το καλύτερο, όταν και εφόσον η μοτοσυκλέτα έρθει προς τα μέρη μας και δεν μείνει μόνο στις ασιατικές αγορές.

Αφήνοντας πίσω τα πινέλα και τα πλαστικά, βλέπουμε ότι το περιμετρικό πλαίσιο παραμένει, το οποίο συνεργάζεται με ένα αρκετά… εύσωμο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μόνο αμορτισέρ πίσω. Οι χυτοί τροχοί με μπράτσα είναι 17 ιντσών, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι τα MRF, τουλάχιστον κρίνοντας από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, όπου πίσω φαίνεται να σταματά στα 140 χιλιοστά πλάτος. Οι δαγκάνες των φρένων, όμως, δεν έχουν πάνω τους το λογότυπο της ByBre, όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα η Bajaj, αλλά αυτό της Grimeca. Αλλαγή, λοιπόν, σε αυτό τον τομέα, που μένει να δούμε αν είναι προς το καλύτερο, όταν και εφόσον η μοτοσυκλέτα έρθει προς τα μέρη μας και δεν μείνει μόνο στις ασιατικές αγορές, αλλά και αν θα ακολουθήσει ή όχι σε μεταγενέστερο στάδιο και η KTM, καθώς μέχρι και τα 400 κυβικά όλα τα πορτοκαλί μοντέλα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Ινδού κολοσσού.

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

Κοιτάζοντας τον κινητήρα, βλέπουμε ότι θυμίζει έντονα εξωτερικά τον μονοκύλινδρο των 373 κυβικών, που μέχρι πρότινος είχαν το 390 Duke της KTM, ενώ εξοπλίζει ακόμα το Dominar 400. Όσον αφορά τώρα την απόδοσή του, πιθανότατα η χαρτογράφηση θα είναι πιο κοντά σε αυτή του μικρού Δούκα, καθώς για την Bajaj τα Pulsar αντιπροσωπεύουν μία πιο σπορ πλευρά, σε σύγκριση με τα Dominar.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι και την Μ. Παρασκευή 3/5, όταν και θα αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο το ολοκαίνουργιο μοντέλο της Bajaj. Τότε θα μας λυθεί και κάθε άλλη απορία, γύρω από την απόδοση.

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

 

Ετικέτες

Honda GL1800 Gold Wing: Φρεσκάρισμα στην όψη για τις δύο εκδόσεις, βασική και Tour

Μπαίνοντας στον δέκατο χρόνο από την τελευταία ανανέωση, η Gold Wing συνεχίζει δίχως αλλαγές σε ο,τιδήποτε πλην χρωμάτων
gold wing
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

7/10/2026

Η κορυφαία τουριστική μοτοσυκλέτα της Honda και μια από τις πιο ξεχωριστές δίτροχες κυρίες της παγκόσμιας αγοράς, η Gold Wing γράφει τον δικό της δρόμο εδώ και 51 χρόνια, έχοντας ως αφετηρία το πρώτο γυμνό μοντέλο 1000 κυβικών το 1975.

Αφού γιόρτασε τα 50ά γενέθλια του μοντέλου πέρυσι, η Honda συνεχίζει να κρατά τη μοτοσυκλέτα της στην ίδια βάση που παρουσίασε το 2018 στην τελευταία μεγάλη ανανέωσή του.

Gold Wing

Ενόψει 2027 η Honda συνεχίζει χωρίς να αλλάξει τη Gold Wing, με τον μοναδικό εξακύλινδρο boxer κινητήρα των 1.833 κυβικών, 125 ίππων και 18 χιλιογραμμόμετρων. Εξοπλισμένη με μετάδοση διπλού συμπλέκτη DCT, η τουριστική Ιαπωνέζα διακρίνεται από ζάμπλουτο εξοπλισμό που θα χρειαζόμασταν μια εγκυκλοπαίδεια για να τον αραδιάσουμε αναλυτικά, διατιθέμενη σε δύο εκδόσεις: την πιο λιτή βασική Gold Wing και την πλουσιότερη Gold Wing Tour με κεντρική βαλίτσα και ψηλότερο ανεμοθώρακα.

Gold Wing

Στη γκάμα του 2027 η Honda φρεσκάρει μόνο τις χρωματικές επιλογές των δύο εκδόσεων. Έτσι η βασική έκδοση GL1800 Gold Wing θα διατίθεται αποκλειστικά σε δύο τόνους μαύρου χρώματος, Gunmetal Black Metallic με λεπτομέρειες σε Mat Ballistic Black Metallic.

Όσο για τη GL1800 Gold Wing Tour, αυτή απολαμβάνει τρία νέα χρώματα: Γκρι (Iridium Gray Metallic), Μαύρο (Graphite Black) και Μπλε (Allumage Blue Metallic).