Benda LFC 700 – Στην Ευρώπη το τετρακύλιδρο cruiser ενώ έρχεται σύντομα και έκδοση Pro

Η έκδοση Pro θα εφοδιάζεται με αερανάρτηση
motomag Benda LFC 700 – Στην Ευρώπη το τετρακύλιδρο cruiser ενώ έρχεται σύντομα και έκδοση Pro
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/6/2024

Η κινέζικη Benda το 2020 είχε παρουσιάσει το LF-01 το οποίο χρησιμοποιούσε τον κινητήρα του Honda CBR 650 ενώ εμφανισιακά αυτό έμοιαζε παραπάνω από αρκετά στο Ducati Diavel. Το LF-01 στη συνέχεια μετονομάστηκε σε LFC 700 ενώ τώρα αυτό αναμένεται να κάνει την είσοδο του στην ευρωπαϊκή αγορά τόσο σε απλή έκδοση όσο και σε έκδοση Pro.

To LFC 700 θα έρχεται σε δύο εκδόσεις, με τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 680 κ.εκ. να αποδίδει στην πρώτη 79 ίππους στις 10.000 σ.α.λ. και 6 κιλά ροπής στις 8.000 σ.α.λ. ενώ στη δεύτερη και πιο ισχυρή η απόδοση θα φτάνει τους 94 ίππους στις 11.000 σ.α.λ. και 6,4 κιλά ροπής στις 8.500 σ.α.λ. Εμφανισιακά το cruiser μοντέλο μοιάζει αρκετά με το Ducati Diavel με το πίσω ελαστικό με διάσταση 310/35-18 να κλέβει την παράσταση. Το ρεζερβουάρ έχει πληρότητα 20 λίτρα ενώ σύμφωνα με την Benda το βάρος του LFC 700 αγγίζει τα 235 κιλά. Η τελική ταχύτητα στην απλή έκδοση βρίσκεται στα 170 χλμ./ώρα με αυτή της πιο ισχυρής να βρίσκεται στα 195 χλμ./ώρα.

Benda LFC 700 – Στην Ευρώπη το τετρακύλιδρο cruiser ενώ έρχεται σύντομα και έκδοση Pro

Η σέλα έχει ύψος στα 695 χλστ. ενώ ακόμη ένα σχεδιαστικό highlight του LFC 700 είναι ο εμπρόσθιος προβολέας ο οποίος είναι διάτρητος. Μέσα από αυτόν εισέρχεται αέρας στον τετρακύλιδρο κινητήρα -κάτι σαν Ram-Air- και έτσι με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η πίεση εισαγωγής. Εντυπωσιακή είναι και η εξάτμιση του Benda LFC 700 η οποία βρίσκεται στη δεξιά μεριά της μοτοσυκλέτας και έχει τετράγωνες απολήξεις. Στην πέδηση στην απλή έκδοση συναντάμε δύο δισκόφρενα και δαγκάνες της Nissin με τη δεύτερη έκδοση να εφοδιάζεται με δύο δισκόφρενα και δαγκάνες της Brembo, με το πακέτο της πέδησης να συμπληρώνεται από το ABS. Στις αναρτήσεις έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι, ενώ πίσω έχουμε ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ και αλουμινένιο ψαλίδι.

Benda LFC 700 – Στην Ευρώπη το τετρακύλιδρο cruiser ενώ έρχεται σύντομα και έκδοση Pro

Στην Έκθεση του Πεκίνου η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2024, παρουσιάστηκε και η έκδοση Benda LFC 700 Pro η οποία έχει κάποιες αλλαγές. Στη θέση του στρογγυλού προβολέα πλέον βρίσκουμε την εισαγωγή αέρα, με τον φωτιστικό σώμα να έχει μεταφερθεί από πάνω του και πιο ψηλά. Επιπρόσθετα στην έκδοση Pro υπάρχει αερανάρτηση η οποία θα χαμηλώνει το ύψος της μοτοσυκλέτας όταν αυτή κινείται με χαμηλές ταχύτητες είτε αυτή είναι σταματημένη. Αλλαγή έχουμε και στο πίσω ελαστικό το οποίο στην έκδοση Prο είναι 300 χλστ. από τα 310 χλστ. που συναντάμε στο Benda LFC 700.

To cruiser με καταγωγή από την Κίνα είναι ήδη διαθέσιμο σε Αυστρία, Γερμανία και Ισπανία, με την τιμή του να βρίσκεται στα 10.990 ευρώ στη Γερμανία και στα 11.990 ευρώ σε Αυστρία και Ισπανία.

Benda LFC 700 – Στην Ευρώπη το τετρακύλιδρο cruiser ενώ έρχεται σύντομα και έκδοση Pro

 

Ετικέτες

Triumph Tiger 1200: Νέα γενιά με περισσότερη δύναμη και εξοπλισμό – Ραντάρ και ηλεκτρονικές αναρτήσεις [Βίντεο]

Φρέσκια εμφάνιση και τέσσερις εκδόσεις για το νέο Tiger 1200
Triumph Tiger 1200 2027
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/10/2026

Η ύπαρξη του νέου Tiger 1200 είχε αποκαλυφθεί τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο, καθώς με ένα πρωτότυπο του νέου μοντέλου είχε επιχειρήσει ο Sam Sunderland να κάνει σε χρόνο-ρεκόρ τον γύρο του κόσμου, πριν εγκαταλείψει την προσπάθεια λόγω τεχνικού προβλήματος.

Εκείνη η μοτοσυκλέτα όμως ήταν η αφορμή για να εντοπίσουμε κάποιες αλλαγές που έχει κάνει η Triumph στο μεγάλο Tiger, οι οποίες πλέον αποκαλύπτονται σε όλο τους το εύρος με την επίσημη παρουσίαση. Οι Άγγλοι ακούμπησαν σχεδόν τα πάντα πάνω στη μοτοσυκλέτα τους, κρατώντας ουσιαστικά μόνο το πλαίσιο ως είχε πριν, ενώ η νέα σχεδίαση έρχεται να δέσει οπτικά με την αντίστοιχη ανανέωση του Tiger 900.

triumph tiger 1200

Στον τρικύλινδρο κινητήρα οι αλλαγές είναι αρκετές: επανασχεδιασμένη κεφαλή, νέα πιστόνια, νέες ελαφρύτερες βαλβίδες, επαναπρογραμματισμένος ψεκασμός και νέα εξάτμιση συνδυάζονται με διαφορετική κλιμάκωση στο κιβώτιο ταχυτήτων που δηλώνει πως οι τρεις πρώτες σχέσεις βγάζουν περισσότερη ροπή στον τροχό από πριν.

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι διαφορές στο μοτέρ, καθώς έχουμε νέο ζύγισμα στο στρόφαλο και επανασχεδιασμένους εκκεντροφόρους με πιο προοδευτικό βύθισμα στις βαλβίδες.

Συνολικά η απόδοση του τρικύλινδρου T-Plane 1.160 κυβικών εκατοστών κερδίζει 8 άλογα για να φτάσει σε μέγιστο 158 ίππων στις 9.250 σ.α.λ., με ροπή-θρεφτάρι 13,3 χιλιογραμμόμετρων στις 6.750 σ.α.λ.

triumph tiger 1200

Η νέα γενιά έχει τέσσερα μοντέλα – GT Pro, GT Explorer, Rally Pro και Rally Explorer – τα οποία πλέον φορούν όλα τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω, με τα GT να ξεχωρίζουν με χυτές ζάντες και τα Rally με ακτινωτές tubeless.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε από φέτος ένα ημιενεργό σύστημα Showa EERA Heightflex με 49άρι ανεστραμμένο πιρούνι και monoshock RSU αμορτισέρ πίσω και διαδρομές 200 χιλιοστών μπρος-πίσω σε όλες τις εκδόσεις. Το σύστημα Heightflex ρυθμίζει το ύψος της μοτοσυκλέτας, χαμηλώνοντάς τη αυτομάτως κατά 30 χιλιοστά όταν έρθει σε στάση για πιο εύκολη πρόσβαση των ποδιών στο έδαφος.

Το στάνταρ ύψος σέλας ξεκινά από τα 810 χιλιοστά και διαθέτει ρύθμιση 20 χιλιοστών παραπάνω, ενώ η μοτοσυκλέτα μπορεί να παραγγελθεί και με πιο χαμηλή σέλα που κατεβάζει την αρχική της θέση στα 790 χιλιοστά από το έδαφος – όλα αυτά χωρίς το Heightflex φυσικά.

triumph tiger 1200

Κοινά είναι και τα φρένα, με την υπογραφή Brembo M4.30 Stylema, επίσης σε όλες τις εκδόσεις.

Νέα είναι τα όργανα του Tiger 1200, μια οθόνη αφής TFT της Bosch με διαγώνιο 7 ιντσών και συνδεσιμότητα στο στάνταρ πακέτο που περιλαμβάνει και συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto για πλοήγηση, μουσική και εφαρμογές επικοινωνίας.

Οι τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις του νέου Tiger 1200 ουσιαστικά ξεχωρίζουν σε λίγα σημεία:

  • 7 riding modes (Road, Sport, Rain, Eco, Off-road, Rider A, Rider B) για τις GT
  • 8 riding modes (Road, Sport, Rain, Eco, Off-road, Off-Road Pro, Rider A, Rider B) για τις Rally
  • Χυτές ζάντες για τις GT, ακτινωτές για τις Rally
  • 20 λίτρα ρεζερβουάρ για τις Pro (GT και Rally), 30 για τις Explorer (GT και Rally)
triumph tiger 1200

Όπως είδαμε και στο μοτοσυκλέτα του Sunderland, η Triumph επενδύει με σύστημα ραντάρ της Bosch μπροστά και πίσω, με το δίδυμο αυτό να υποστηρίζει πληθώρα λειτουργιών με προηγμένες δυνατότητες, όπως να ακουμπούν και τα φρένα της μοτοσυκλέτας (όπως στο Yamaha Tracer 9 GT+). Στις ικανότητες των ραντάρ περιλαμβάνονται συστήματα όπως τα Adaptive Cruise Control, Overtake Assist, Curve Speed Control, Group Ride Assist, Riding Distance Assist, Emergency Brake Assist και Forward Collision Warning.

Ένα ακόμη σημείο που διαχωρίζει τις εκδόσεις είναι τα χρώματα, καθώς καθεμιά έχει τη δική της απόχρωση. Το GT Pro θα κυκλοφορήσει σε μαύρο (Sapphire Black) και ασημί-μπλε (Aluminium Silver/Pacific Blue), το GT Explorer στο ίδιο ασημί-μπλε και σε γκρι σκούρο (Granite), το Rally Pro σε χακί ματ (Matt Khaki Green) και γκρι (Ash Grey), ενώ το Rally Explorer σε μαύρο-γκρι (Ash Grey/Sapphire Black) και χακί ματ(Matt Khaki Green).

Τα υγρά βάρη που ανακοινώνει η Triumph για το νέο Tiger 1200 είναι χορταστικότατα, ξεκινώντας από τα 250 κιλά για το GT Pro και φτάνοντας ως τα 268 για το Rally Explorer.

Σύμφωνα με την Triumph, το νέο Tiger 1200 θα αρχίσει να διατίθεται στο δίκτυο της εταιρείας από τον Δεκέμβριο 2026, ενώ ανακοινώθηκαν και οι λιανικές του τιμές στην Αγγλία, ξεκινώντας από 21.845 ευρώ (18.295 λίρες Αγγλίας) για το φτηνότερο GT Pro και φτάνοντας ως τα 24.570 (20.575 λίρες) για το κορυφαίο Rally Explorer.