Benelli Leoncino Bobber 400 - Παίρνει έγκριση τύπου για την κινέζικη αγορά

Επεκτείνεται η σειρά Leoncino και στην κατηγορία των cruiser για την Κίνα
Νέα cruiser Benelli Leoncino Bobber 400 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

20/6/2024

Όπως φαίνεται το όνομα Leoncino θα κάνει σύντομα δυναμική είσοδο και στα cruiser μικρού κυβισμού στην Κίνα με την Benelli να παίρνει τη σχετική έγκριση τύπου για τη νέα μοτοσυκλέτα της.

Το όνομα Leoncino έχει συνδεθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους με τις street naked μοτοσυκλέτες της Benelli. Ωστόσο η εμπορική επιτυχία της σειράς μοτοσυκλετών της εταιρείας την ωθεί στο να παρουσιάσει ένα "Μικρό Λιοντάρι" που θα διευρύνει τις επιλογές των αναβατών στην κινέζικη αγορά και θα ανήκει στην κατηγορία των cruiser.

Τα cruiser έχουν αρχίσει να αποκτούν τη δική τους δυναμική στην αγορά της Κίνας, ακόμη περισσότερο εκείνα που φέρουν κινητήρες κάτω από 500 κ.εκ. όπως φάνηκε και στην πρόσφατη διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας του Πεκίνου με τα πολλά νέα μοντέλα της κατηγορίας σε πολλές και διαφορετικές κατηγορίες κυβισμού. Εκεί έκανε την εμφάνισή της και η μοτοσυκλέτα της Benelli χωρίς ωστόσο να δίνονται στη δημοσιότητα λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά. 

Νέα cruiser Benelli Leoncino Bobber 400 2024

Η Benelli εξακολουθεί να μην ανακοινώνει τα χαρακτηριστικά του Leoncino Bobber 400, ωστόσο κάποια από αυτά έγιναν γνωστά κατά την έγκριση τύπου που πήρε για την κινέζικη αγορά.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το μοτέρ του Leoncino Bobber 400 θα είναι V2, για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα με αυτό το όνομα για την Benelli. Ο κινητήρας είναι υγρόψυκτος, έχει χωρητικότητα 385 κ.εκ. και αποδίδει 35 ίππους, με την τελική μετάδοση να γίνεται με ιμάντα και το συνολικό βάρος να βρίσκεται στα 170 κιλά.

Το νέο Leoncino δικαιολογεί το Bobber συνθετικό του ονόματός του φέροντας ζάντες 16 ιντσών και στα δύο άκρα και "χοντρά" ελαστικά διαστάσεων 130/90 και 150/80, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Στα πρότυπα των bobber το εμπρός φτερό είναι μικρό σε μέγεθος, η ουρά είναι κοντή, ενώ σχεδιαστικά highlight της μοτοσυκλέτας είναι ο μικρός LED προβολέας σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα και το διάφανο κουτί του φίλτρου αέρα.

Νέα cruiser Benelli Leoncino Bobber 400 2024

Η εικόνα του Leoncino Bobber ολοκληρώνεται από το ίσιο τιμόνι με καθρέπτες τοποθετημένους στα άκρα του, την 2-2 εξάτμιση και ένα μικρό λιοντάρι πάνω στο εμπρός φτερό. Στο τιμόνι βρίσκεται και μια μικρή στρογγυλή TFT οθόνη που προσφέρει στον αναβάτη τις απαραίτητες πληροφορίες και δεν αποκλείεται να δίνει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με smartphone.

Στις αναρτήσεις η Benelli έχει επιλέξει την κλασική λύση των δύο αμορτισέρ πίσω, ενώ μπροστά έχει τοποθετηθεί ανεστραμμένο πιρούνι. Στα φρένα έχουμε δίσκους και στα δύο άκρα με 4πίστονη δαγκάνα εμπρός και μονού εμβόλου πίσω.

Νέα cruiser Benelli Leoncino Bobber 400 2024

Λογικά και έπειτα από την έκδοση της έγκρισης τύπου δεν θα αργήσουν να αποκαλυφθούν και επίσημα περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά για το Leoncino Bobber 400, όπως και η τιμή του για την αγορά της Κίνας.

Νέα cruiser Benelli Leoncino Bobber 400 2024
Ετικέτες

Husqvarna: Η οικογένεια Enduro του 2027 φρεσκάρεται στην εμφάνιση

Φαμίλια με οκτώ μοντέλα, τρία δίχρονα TE και πέντε τετράχρονα FE
Husqvarna
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Ακολουθώντας το πολύ πρόσφατο παράδειγμα της ΚΤΜ, η οποία αποκάλυψε πριν μερικές μέρες τη γκάμα Enduro για το 2027 χωρίς τεχνικές αλλαγές και μόνο την εμφάνιση να τα διαχωρίζει από τα μοντέλα 2026, η Husqvarna μας συστήνει με ανάλογο τρόπο τη δική της σειρά Enduro μοντέλων.

Husqvarna TE 125

Στην ουσία τους όλες οι μοτοσυκλέτες της σειράς αυτής δεν έχουν αλλαγές σε σχέση με τα ανάλογα μοντέλα 2026 – στα οποία η Husqvarna είχε περάσει μόνο μερικές στοχευμένες αλλαγές – και το βάρος πέφτει στην εμφάνιση.

Ειδοποιός διαφορά στα μοντέλα 2027 είναι τα πλαίσια που αυτή τη φορά είναι βαμμένα σε λευκό χρώμα, αντί του μπλε-μωβ που τα χαρακτηρίζει στη φετινή γκάμα.

Husqvarna

Νέα είναι και τα γραφικά στις μοτοσυκλέτες, παίζοντας με τα χρώματα της σουηδικής σημαίας, δηλαδή το μπλε και το κίτρινο.

Husqvarna

Πέραν αυτών, σε τεχνικό επίπεδο οι Enduro της Husqvarna συνεχίζουν να απολαμβάνουν κορυφαίου εξοπλισμού που περιλαμβάνει:

  • Αναρτήσεις WP XACT
  • Σύστημα ψεκασμού Throttle Body Injection (TBI) στους δίχρονους κινητήρες
  • Πολυχρηστικό διακόπτη επιλογής χαρτογράφησης στα τετράχρονα μοντέλα, ο οποίος φιλοξενεί επίσης τα χειριστήρια των Quickshifter και Traction Control
  • Εξοπλισμό δοκιμασμένο στους αγώνες από τις Brembo, GSK, Michelin, ProTaper, Twin Air και ODI.

Η γκάμα Husqvarna Mobility Enduro 2027 θα αρχίσει να διατίθεται από το δίκτυο συνεργατών της εταιρείας από τον Ιούλιο.

Ετικέτες