Γράφτηκε από: 

BMW C 400 X

Για διασκεδαστικές μετακινήσεις

Σιγά μην πάτε στην δουλειά από τον πιο σύντομο δρόμο, λέει η BMW για το νέο C400X. Θα διαλέξετε πιο μεγάλη διαδρομή, για να οδηγήσετε περισσότερο! Μετά τα μεγάλα της 600/650 (που είναι και τα δύο 650cc), η ΒΜW παρουσιάζει το νέο της scooter για την μεσαία κατηγορία που λέγεται 400 αλλά είναι 350cc. Είναι επίσης το πρώτο της μονοκύλινδρο scooter, με απόδοση 34 ίππων και φυσικά μετάδοση συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT). Η εμφάνισή του, αν και ξεκάθαρα BMW, ξεφεύγει από τα ογκώδη στάνταρ της κατηγορίας, αν και δεν παρέλειψαν να του προσθέσουν ένα μικρό ρύγχος σαν των GS.


H ΒΜW έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην οδική συμπεριφορά, τόσο στην σχεδίαση του πλαισίου όσο και στο νέο και πρωτότυπο σύστημα έδρασης κινητήρα και μετάδοσης στο πλαίσιο, που απομονώνει τους κραδασμούς για βελτίωση της άνεσης αλλά παράλληλα εξασφαλίζει την απαραίτητη ακαμψία για κορυφαία συμπεριφορά. Κάτω από την σέλα υπάρχει χώρος για ένα full face κράνος, κι όταν είναι σταματημένο, χάρη στο σύστημα Flexcase, προεκτείνεται το κάτω μέρος του αποθηκευτικού χώρου για να χωρέσει και ένα ανοιχτό κράνος. Δύο ακόμα ντουλαπάκια μπροστά κλειδώνουν μαζί με το κεντρικό κλείδωμα. Οι τροχοί του έχουν διάσταση 15” μπροστά και 14” πίσω, με τις διαδρομές των αναρτήσεων να είναι 110 και 112mm αντίστοιχα. Αρκετά μεγάλο είναι το ρεζερβουάρ των 12,8 λίτρων, κάτι που αν αληθεύει η ανακοινωμένη κατανάλωση των 3,5l/100km θα δίνει αυτονομία πάνω από 350 χιλιόμετρα.


Κορυφαίος είναι και ο εξοπλισμός, με traction control, φώτα LED, φώτα ημέρας με οπτικές ίνες, προαιρετικά οθόνη TFT με σύστημα συνδεσιμότητας και φυσικά πλήθος αξεσουάρ. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην προστασία από τον αέρα, με την στάνταρ σταθερή ζελατίνα, αλλά υπάρχει και έξτρα πιο ψηλή. Το ύψος της σέλας στα 775mm έχει επιλεγεί ώστε να βολεύονται και οι πιο ψηλοί που θα θελήσουν να βρουν στο C400X τον συνδυασμό ευχάριστης καθημερινής μετακίνησης και τουριστικών δυνατοτήτων που η BMW δηλώνει πως διαθέτει το νέο της μεσαίο scooter.

Βασίλης Καραχάλιος

Tags: