BMW R 1300 GS Trophy Competition & F 900 GS Trophy Marshal 2024 [VIDEO]

Ελάχιστες οι αλλαγές σε σχέση με τις εκδόσεις στις οποίες βασίζονται
motomag BMW – Παρουσίασε τις R 1300 GS Trophy Competition & F 900 GS Trophy Marshal
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/6/2024

Ενόψει του BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namibia το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στη Νότια Αφρική, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τις εκδόσεις R 1300 GS Trophy Competition & F 900 GS Trophy Marshal.

Οι 22 εθνικές ομάδες -16 ανδρικές και 6 γυναικείες- οι οποίες θα αποτελούνται συνολικά από 60 αναβάτες, θα έχουν στη διάθεση τους την R 1300 GS Trophy Competition η οποία έχει εξελιχθεί για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. H έκδοση Competition βασίζεται στο μοντέλο GS Trophy ωστόσο στον εξοπλισμό ο οποίος περιλαμβάνει προστατευτικά κάγκελα, μεγαλύτερη ποδιά κινητήρα, ρυθμιζόμενες μανέτες φρένου και συμπλέκτη, προστατευτικές χούφτες και προστατευτικό προβολέα, προστίθενται τώρα ψηλότερα καβαλέτα τιμονιού και μονόσελο, με τη σέλα του συνεπιβάτη πλέον να φιλοξενεί ένα βαλιτσάκι το οποίο έχει τα απαραίτητα πράγματα των αγωνιζομένων.

BMW – Παρουσίασε τις R 1300 GS Trophy Competition & F 900 GS Trophy Marshal

Η ΒMW κάνει επίσης γνωστό πως η έκδοση R 1300 GS Trophy Competition προς το παρόν δεν διατίθεται προς πώληση, αν και φανταζόμαστε πως σύντομα θα βρεθεί στον κατάλογο της γερμανικής εταιρείας.

BMW – Παρουσίασε τις R 1300 GS Trophy Competition & F 900 GS Trophy Marshal

Οι κριτές της διοργάνωσης θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες με ασφάλεια στη Namibia καβάλα στο F 900 GS Trophy Marshal, το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με τη βασική έκδοση μόνο που στην προκειμένη περίπτωση εφοδιάζεται με προστατευτικά κάγκελα, ενώ υπάρχει κι εδώ μονόσελο, με τον χώρο του συνεπιβάτη να φιλοξενεί το βαλιτσάκι με τα απαραίτητα των κριτών.

BMW – Παρουσίασε τις R 1300 GS Trophy Competition & F 900 GS Trophy Marshal

 

Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες