Buell SuperTouring 1190 - Sport-Touring V2 με 185 hp

Οι προ-παραγγελίες ξεκίνησαν, για το μοντέλο που αναμένεται το 2025
Buell SuperTouring 1190
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/3/2023

Η απέθαντη Buell συνεχίζει την πορεία της, παρουσιάζοντας μια σειρά “νέων” μοντέλων, που ουσιαστικά βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα με τον V2 κινητήρα των 185 hp με ελαφρές διαφοροποιήσεις σε ιπποδύναμη, και με διαφορετικά περιφερειακά και κοστούμια για κάθε περίσταση.

Μετά από το sport μοντέλο Hammerhead 1190 και το streetfighter 1190 SX, σειρά είχαν το ακραίο Baja 1190 Dune Racer σε Hill-climbing στιλ, και το πιο πρόσφατο SuperCruiser που σας παρουσιάσαμε πριν λίγες ημέρες.

Τελευταίο μέλος της νέας οικογένειας 1190 είναι το SuperTouring 1190 (Αμερικανοί είναι αυτοί, όλα Super τα ονομάζουν) που δείχνει να πλησιάζει σε μορφή παραγωγής, και να δείχνει πολύ πιο εύπεπτο από το -εξαιρετικά άσχημο- concept μοντέλο.

Ο V2 κινητήρας των 185 hp / 10.000 rpm και των 14 kgm / 8.000 rpm βασίζεται στον παλαιότερο κινητήρα των 1.125 κ.εκ. της Rotax, τον οποίο κάποια στιγμή αγόρασε η Buell, για να τον “βαφτίσει” αμερικάνικο. Σημειώστε πάντως πως αυτός ο κινητήρας για την ώρα δεν καλύπτει τις Euro 5 προδιαγραφές.

Ενώ τώρα τα πρώτα 3D render της Buell έδειχναν μια On-Off μοτοσυκλέτα στο στιλ του παλαιότερου Ulysses (2005), τελικά η μοτοσυκλέτα εξελίχθηκε σε Sport-Touring -το πιθανότερο καθώς ήταν ευκολότερη και οικονομικότερη η δημιουργία της από τα υπάρχοντα Hammerhead & SX.

Η μοτοσυκλέτα που βλέπουμε στην τελευταία φωτογραφία που ανέβασε στο site της η Buell διαθέτει ιδιαίτερους προβολείς με πολλά φωτιστικά σώματα, φαρδιά μάσκα και εξίσου φαρδιά ζελατίνα, σέλα δύο ατόμων και μεταλλικές βαλίτσες σε… Adventure στιλ. Για το στιλ της υπεύθυνος είναι ο σχεδιαστής J. Ruiter, ενώ πλαίσιο, ψαλίδι και φρένα δείχνουν ίδια με των Hammerhead-SX.

Η Buell ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη SuperTouring 1190 στην Daytona Bike Week 2023, ενώ οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει (με προκαταβολή 50 ευρώ), με την αμερικάνικη εταιρεία να αναφέρει πως η τιμή της μοτοσυκλέτας ξεκινά από τα 21.995 αμερικάνικα δολάρια, ήτοι 20.760 ευρώ. Τεχνικά χαρακτηριστικά πέρα από την απόδοση του κινητήρα για την ώρα δεν υπάρχουν.

Και όλα αυτά, την ώρα που η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να φέρει τη νέα της γκάμα στην παραγωγή, καθώς αρχικά αναμέναμε την SuperTouring στην παραγωγή το 2023. Τώρα οι άνθρωποι της Buell κάνουν λόγο για το 2025, ενώ ο αμερικάνικος τύπος αναφέρει πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τους προμηθευτές της εταιρείας

Husqvarna γκάμα Enduro 2025 - Οκτώ μοντέλα από 125 έως 501 κυβικά [VIDEO]

Τέσσερις δίχρονες και τέσσερις τετράχρονες μοτοσυκλέτες - Συντηρητική αναβάθμιση για τη νέα χρονιά
TE 300
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Husqvarna (που πλέον ονομάζεται Husqvarna Mobility) παρουσιάζει την γκάμα Enduro της για το 2025, η οποία αποτελείται από 8 μοντέλα, μέσα στα οποία επανέρχεται και το TE 125, που απουσίαζε την προηγούμενη χρονιά.

Το νέο TE 125 είναι πλήρως ανανεωμένο για το 2025, ενώ φέρει αρκετά χαρακτηριστικά που βρίσκονται στα μεγαλύτερα δίχρονα μοντέλα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του ψεκασμού Throttle Body Injection (TBI) και του διακόπτη με τον οποίο ο αναβάτης επιλέγει διαφορετικούς χάρτες ανάφλεξης. Στον εξοπλισμό του TE 125 έχουμε και close-ratio κιβώτιο 6 σχέσεων, αναρτήσεις WP XACT, και συμπλέκτη και φρένα της Brembo.

Τα εξαρτήματα της Brembo κάνουν πλέον την εμφάνισή τους σε όλα τα Enduro μοντέλα της Husqvarna, ενώ στις -συντηρητικές- αναβαθμίσεις για το 2025 περιλαμβάνονται ένα βελτιωμένο ψαλίδι για μεγαλύτερη αντοχή της γλίστρας της αλυσίδας, και νέα γραφικά.

Τα δίχρονα μοντέλα είναι τα TE 125, TE 150, TE 250, και TE 300, και η τετράχρονη γκάμα αποτελείται από τα FE 250, FE 350, FE 450, και FE 501.

Husqvarna Enduro 2025

Στα δυνατά σημεία των Enduro μοντέλων 2025 της Husqvarna βρίσκονται και τα κάτωθι:

 • Νέα συστήματα φρένων και υδραυλικός συμπλέκτης Brembo.
 • Νέα γραφικά
 • Αναθεωρημένο αλουμινένιο ψαλίδι με βελτιωμένη ακαμψία και βελτίωση στην γλίστρα της αλυσίδας
 • Μίζα
 • Chro-moly ατσάλινο πλαίσιο με anti-squat χαρακτηριστικά
 • GSK δίσκοι
 • TBI ψεκασμός στα δίχρονα
 • Δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής στα FE 250 & FE 350 για βέλτιστη ροπή και δύναμη
 • Quickshifter (μόνο για ανεβάσματα) στα τετράχρονα μοντέλα
 • Υβριδικό υποπλαίσιο από αλουμίνιο και πολυαμίδιο
 • WP XACT ανεστραμμένο πιρούνι κλειστού φυσιγγίου
 • WP XACT πίσω αμορτισέρ με ρυθμίσεις χωρίς εργαλεία
 • Πολύ-λειτουργικός διακόπτης για χάρτες, quickshifter και Traction Control στα τετράχρονα
 • Offroad Control Unit (OCU)
 • LED προβολέας
 • ProTaper τιμόνι και ODI γκριπ
 • Μπαταρία ιόντων λιθίου