CFMOTO - Έξι νέα μοντέλα στη Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας του Πεκίνου - Video

Πέντε νέες εκδόσεις, και το ολοκαίνουργιο 450CL-C (Classic Cruiser)
CFMOTO Σαλόνι Πεκίνου 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/5/2023

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έξι νέα μοντέλα παρουσίασε η CFMOTO στη Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας του Πεκίνου, με το 450CL-C να μας τραβά την προσοχή καθώς δημιουργεί μία νέα σειρά η οποία ονομάζεται CL-C (Classic Cruiser).

Το 2022 η CFMOTO είχε δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά στα νέα μοντέλα που θα παρουσίαζε. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, και στη Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας του Πεκίνου η κινεζική εταιρεία παρουσίασε τα 1250TR-G MY 2023, 800MT Explore Edition, XO Papio Trail, 450SR S, 450NK και 450CL-C. Τα πέντε πρώτα μοντέλα εντάσσονται στις σειρές SR, NK, PAPIO, MT και TR-G, με το 450CL-C να δημιουργεί την νέα σειρά CL-C (Classic Cruiser).

Μπορεί τα περισσότερα από τα παραπάνω μοντέλα να είναι εκδόσεις υπάρχοντων μοτοσυκλετών, ωστόσο το 450CL-C είναι ο γενάρχης μιας νέας σειράς cruiser της CFMOTO. Το νέο αυτό μοντέλο δημιουργεί τη νέα σειρά CL-C, στην οποία το CL σημαίνει CLASSIC και το C αντιπροσωπεύει το CRUISER. Το 450CL-C υιοθετεί στυλ Bobber, με φρέσκιες όμως πινελιές στο design.

CFMOTO Σαλόνι Πεκίνου 2023

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 450 κ. εκ. αποδίδει περισσότερους από 45 ίππους, με την τελική μετάδοση να γίνεται για πρώτη φορά στη CFMOTO μέσω ιμάντα. Το πλαίσιο είναι από ατσάλι και έχει σχεδιαστεί για το συγκεκριμένο μοντέλο. Το ανεστραμμένο πιρούνι δίνει έξτρα πόντους στην εμφάνιση ενώ οι τροχοί είναι από χυτό αλουμίνιο. Όσον αφορά την πέδηση, στο 450CL-C υπάρχει μονός δίσκος με ακτινική δαγκάνα και σύστημα ABS μπροστά, και ένας ακόμα δίσκος πίσω. Στην έκθεση παρουσιάστηκε επίσης και μια custom έκδοση του 450CL-C με «αιωρούμενο πίσω μέρος», μονή σέλα, σπορ ελαστικά σε τροχούς 17 ιντσών, δυο δίσκους με δαγκάνες Brembo μπροστά, κοντό σπορ τιμόνι, και ψαλίδι από αλουμίνιο.

CFMOTO Σαλόνι Πεκίνου 2023

Αναφορικά με τα υπόλοιπα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στο Πεκίνο, το 1250TR-G 2023 Edition η ναυαρχίδα της CFMOTO αναβαθμίστηκε στον τομέα των ηλεκτρονικών ενώ βελτιώσεις υπάρχουν και στον τομέα της άνεσης.

CFMOTO Σαλόνι Πεκίνου 2023

Επόμενο μοντέλο που είδαμε στην έκθεση ήταν το 800MT Explore Edition -που διατίθεται ήδη στη χώρα μας. Το συγκεκριμένο μοντέλο δέχθηκε αλλαγές στα ηλεκτρονικά, ενώ χάρη στο προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου, το 800MT Explore Edition προσφέρει τέσσερις λειτουργίες οδήγησης. Οι αναβάτες πλέον ανάλογα με τις συνθήκες μπορούν να εξατομικεύσουν διάφορες λειτουργίες της μοτοσυκλέτας όπως το μπροστινό και το πίσω ABS, το TCS κ.α. Το εν λόγω μοντέλο εφοδιάζεται με ελαστικά Michelin Aniken Adventure, ώστε να κινηθούν και εκτός δρόμου. Όσον αφορά τις έξυπνες λειτουργίες το 800MT Explore Edition είναι εξοπλισμένο με το CFMOTO RIDE, όπως και το 1250TR-G 2023 Edition. Οι αναβάτες χάρη στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας 8 ιντσών και το RDS (σύστημα ανίχνευσης ραντάρ μας λέει η CFMOTO, αν και εμείς άλλο σύστημα γνωρίζουμε με το συγκεκριμένο ακρωνύμιο), μπορούν να απολαμβάνουν κορυφαίες διαδραστικές λειτουργίες, όπως προσαρμοσμένη πλοήγηση, ασύρματο CarPlay, BSD, LCA, RCW και πολλά άλλα.

CFMOTO Σαλόνι Πεκίνου 2023

Νέα έκδοση στη σειρά Papio της CFMOTO αποτελεί το XO Papio Trail. Μετά το ΧΟ Papio Racer το οποίο παρουσιάστηκε στις αγορές της Κίνας και της Μαλαισίας τον Μάρτιο του 2023, το νέο XO Papio Trail, ήρθε για να μεγαλώσει την γκάμα της εταιρείας. Από άποψη σχεδιασμού, το συγκεκριμένο μοντέλο αποπνέει έντονο στυλ ρετρό και Scrambler σε κάθε λεπτομέρεια, από την εξάτμιση και το σχεδιασμό των φτερών μέχρι το σχέδιο των ελαστικών. Διαθέτει το χαρακτηριστικό σχέδιο με τα στοιχεία XO στον μπροστινό προβολέα και το στρογγυλό πίσω φως LED. Το τιμόνι είναι υπερυψωμένο κατά 143χλστ., το ύψος της σέλας φτάνει τα 740χλστ., με το βάρος να μένει στα 114 κιλά. Το εμπρός φτερό έχει ανέβει κατά 132χλστ., ενώ η χάραξη του πέλματος των ελαστικών και η ψηλά τοποθετημένη εξάτμιση χαρίζουν On-Off στιλ.

450SR S

Το 450SR S αποτελεί μια νέα έκδοση του 450SR με μονόμπρατσο ψαλίδι. Νέα είναι η εξάτμιση με το κοντό τελικό, νέα τα αεροδυναμικά “φτεράκια” και αναβαθμισμένο το πίσω φρένο με δίσκο 240 mm με διπίστονη δαγκάνα. Ρυθμιζόμενες είναι οι αναρτήσεις, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό έχουμε Traction Control και ABS.

450nk

Τελευταίο μοντέλο που είδαμε από την CFMOTO στη Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας του Πεκίνου ήταν το 450NK. Μετά το 800NK, το 450NK είναι το δεύτερο μοντέλο της CFMOTO που υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα δεύτερης γενιάς της σειράς NK, η οποία προέρχεται από το NK-C22. Οι επιδόσεις του κινητήρα των 450 κ. εκ. των 50 ίππων χαρίζουν ένα χαμόγελο στα χείλη του αναβάτη, ενώ η σπορ ανάρτηση ολοκληρώνει το πακέτο. Τα 165 κιλά που ζυγίζει το 450NK συνηγορούν στον σβέλτο ρυθμό που μπορεί κάποιος να κινηθεί, ενώ ο μονός δίσκος 320χλστ. διαθέτει ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα. Το ABS και το Traction Control αναβαθμίζουν την ασφάλεια του αναβάτη.

Ετικέτες

GASGAS ES 800 και SM 800 - Πιάστηκαν "επ' αυτοφώρω" σε δοκιμές

Ο μπροστινός προβολέας έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO
motomag με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/4/2024

Δύο νέα μοντέλα της GASGAS απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του γερμανικού Motorrad τις προηγούμενες ημέρες σε στάδιο δοκιμών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τις νέες εκδόσεις των μοντέλων ES και SM, τα οποία όμως τώρα εφοδιάζονται με τον δικύλινδρο κινητήρα των 799 κυβικών της KTM.

Στην περίπτωση του ES 800 μιλάμε για την έκδοση Enduro η οποία πλέον θα χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα LC8c των 799 κ.εκ. της ΚΤΜ με απόδοση 95 ίππους. Τώρα όσον αφορά το SM 800 το Supermoto της GASGAS ομοίως και αυτό θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα των 799 κυβικών, ενώ παραμένει άγνωστο αν οι εκδόσεις ES 700 και SM 700 θα σταματήσουν ή αν θα συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία στις αγορές.

με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.

Αυτό που προκαλεί όμως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της GASGAS όσον αφορά τον εμπρόσθιο προβολέα. Αυτός έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό. Η σύμπραξη αυτή δεν είναι τυχαία καθώς εδώ και αρκετό διάστημα η κινεζική εταιρεία κατασκευάζει μοντέλα για την KTM. Από την άλλη, θα μπορούσε να είναι και στοιχείο για να μας μπερδέψει επίτηδες, αλλάζοντας σχήμα στο τελικό στάδιο.

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν γνωρίζουμε αν και από ότι βλέπουμε τα δύο αυτά νέα μοντέλα της GASGAS έχουν πάρει την τελική τους μορφή, οπότε θα έχουμε νέα τους πολύ πολύ σύντομα.

Ετικέτες