Daytona 310T1 και 310R1: Ήρθαν τα μονόμπρατσα!

Οι νέες εκδόσεις εμπλουτίζουν τη γκάμα!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

3/2/2020

Πέρσι τέτοια εποχή, η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. μας είχε καλέσει στα Τρίκαλα, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία της, για την παρουσίαση των νέων μοντέλων της. Στο επίκεντρο ήταν οι μοτοσυκλέτες της Zontes, που γύρω απ’ τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 312cc η κινέζικη εταιρεία έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σειρά, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων και αναγκών. Παράλληλα, το εργοστάσιο φρόντισε να τα “προικίσει” με πλούσιο εξοπλισμό, που συνήθως συναντάται σε μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα. Ένα χρόνο αργότερα, οι μοτοσυκλέτες της Daytona by Zontes έχουν κερδίσει ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού με το Τ310 να είναι πλέον ένα απ’ τα bestsellers της κατηγορίας του.

Πατώντας στη πετυχημένη “μαγιά”, η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. εισήγαγε τις ακόμη πιο πλούσιες και εντυπωσιακές εκδόσεις των Τ310 και R310, τα 310T1 και 310R1. Οι διαφορές μεταξύ των μοτοσυκλετών που γνωρίσαμε πέρσι και με αυτές που ήρθαν τώρα, είναι τόσο εμφανισιακές όσο και ουσιαστικές. Στη θέση του συμβατικού ψαλιδιού βρίσκεται πλέον ένα άκρως εντυπωσιακό μονόμπρατσο, μαγνητίζοντας ακόμη περισσότερα βλέμματα απ’ ότι στο παρελθόν. Επίσης, ο δίσκος εμπρός έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, φτάνοντας τα 300 απ’ τα 260mm. Είχαμε πάρει μια γεύση απ’ τις επιδόσεις τους όταν είχαμε δοκιμάσει την V 310, την τελευταία έκδοση της οικογένειας των 310 που ήρθε πέρσι στην Ελλάδα και η διαφορά ήταν εντυπωσιακή. Τέλος, στον νέο εξοπλισμό υπάρχει και η TFT οθόνη με δυνατότητα σύνδεσης με smartphone μέσω Bluetooth, συμπληρώνοντας το high-tech εξοπλισμό που ήδη διαθέτει με την keyless τεχνολογία και τις ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές.

Η προσθήκη του νέου εξοπλισμού συνεπάγεται, όπως είναι φυσικό, και με μια αύξηση του κόστους, όμως με μια απλή σύγκριση γίνεται ξεκάθαρο πώς η αύξηση αυτή και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι αδικαιολόγητη. Το R310 κόστιζε €3.745 και πλέον δεν εισάγεται από την εταιρεία, ενώ το μονόμπρατσο 310R1 (δεν έχει γίνει τυπογραφικό λάθος, αυτό είναι το όνομά του) κοστίζει €3.995, δηλαδή μόλις 250 ευρώ περισσότερα. Αντίστοιχα, στην περίπτωση των T310 (το οποίο θα εξακολουθήσει να εισάγεται) και 310T1 η διαφορά είναι λίγο μεγαλύτερη, στα 410 ευρώ, με το πρώτο να κοστίζει €4.085, ενώ το μονόμπρατσο φτάνει τα 4.495 ευρώ.

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες