Daytona Rockstar 125 - Ο Α1 αδελφός του Rockstar 500

Roadster στιλ και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού
Daytona Rockstar 125
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/4/2023

H Daytona Motors παρουσιάζει το Rockstar 125, που φέρνει μοναδικό roadster / νέο-ρετρό στιλ στην Α1 κατηγορία, ενώ η μοτοσυκλέτα ξεχωρίζει παράλληλα και για την προσοχή που έχει δώσει η εταιρεία στην κάθε λεπτομέρεια πάνω της, αλλά και για το υψηλό επίπεδο εξοπλισμού της.

Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος και υγρόψυκτος, αποδίδοντας 14 ίππους στις 9.500 στροφές, και 1,14 kgm στις 7.000 στροφές. Χαμηλή είναι η επίσημη κατανάλωση, με την Daytona Motors να κάνει λόγο για 2,3 l / 100 km, βάσει εργαστηριακών μετρήσεων WMTC3. Ακόμα και αν η κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες αποδειχθεί κατά τι μεγαλύτερη, το μεγάλο ρεζερβουάρ των 14 λίτρων υπόσχεται τεράστια αυτονομία.

Το design της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει ρεζερβουάρ με κλασικό σχήμα “δάκρυ”, καπιτονέ σέλα, όμορφες χυτές αλουμινένιες ζάντες με λεπτά μπράτσα που θυμίζουν ακτίνες, στρογγυλό προβολέα, και μικρή ζελατίνα που χαρίζει στιλ αλλά και προστασία.

Rockstar 125

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι με χρυσή ανοδίωση, και ένα μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ στο στιλ προσφέρουν και τα προστατευτικά στο χρώμα του αλουμινίου σε εξάτμιση, ψυγείο και φτερό.

Στην πέδηση έχουμε έναν δίσκο 276mm μπροστά με δαγκάνα δύο εμβόλων, και έναν ακόμα 220mm πίσω, ενώ το Rockstar 125 διαθέτει και σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS). 

Ο συνεπιβάτης έχει στη διάθεση του χειρολαβές για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση, ενώ το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας φτάνει τα 160 κιλά με υγρά. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και το κεντρικό σταντ.

Η τιμή του ROCKSTAR 125 έχει καθοριστεί στα 2.895€ και διατίθεται μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών DAYTONA MOTORS της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.
Θυμίζουμε πως πέρα από τους αναβάτες που κατέχουν άδεια οδήγησης Α1, δικαίωμα υπό προϋποθέσεις για να οδηγήσουν το ROCKSTAR 125 έχουν και εκείνοι που κατέχουν άδεια οδήγησης Β (αυτοκινήτου).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος - Υγρόψυκτος

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

1 / 4

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

14ps / 9500rpm

ΡΟΠΗ

11.2Nm / 7.000rpm

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

14 lt

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

2.3 l/100km (WMTC3)

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2051 x 818 x 1136

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ

1370 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

160mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

790mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

160kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

Δίσκος 276mm

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος 220mm + CBS

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

(ΔΙΑΔΡΟΜΗ/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)

 Τηλεσκοπικό Πιρούνι

(115mm / Ø30mm)

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Monoshock

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

110/70-17

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

140/70-17

 

Ετικέτες

Suzuki RM-Z450 και RM-Z250: Βελτιώσεις με βάση την πρωταθλήτρια AMA SX του Ken Roczen

Η Suzuki ανανεώνει τις δύο ΜΧ μοτοσυκλέτες της σε αναρτήσεις, κινητήρα και τροχούς
Suzuki RM-Z450
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/7/2026

Σπουδαία χρονιά αυτή για τη Suzuki στις ΗΠΑ, όπου ο Ken Roczen κατέκτησε το πρωτάθλημα 2026 AMA Supercross με το RM-Z450, εμπνέοντας τη Suzuki να προχωρήσει σε αναβαθμίσεις και βελτιώσεις της ΜΧ μοτοσυκλέτας της για το 2027 και να την παρουσιάσει στις ΗΠΑ, πρώτα απ’ όλον τον κόσμο.

Το RM-Z450 του 2027 (κεντρική φωτογραφία) αποκτά νέες αναρτήσεις της ΚΥΒ μπροστά και πίσω, καθώς και νέες μαύρες ζάντες RK Excel με εργοστασιακή τοποθέτηση ελαστικών Bridgestone Battlecross X30.

Αλλαγή συναντάμε και στο φιλτροκούτι, συγκεκριμένα στον αυλό που στέλνει τον αέρα στα σώματα του ψεκασμού, το οποίο έχει νέο σχήμα για αποδοτικότερη τροφοδοσία με αέρα και αμεσότερη αίσθηση στο γκάζι.

Suzuki RM-Z250

To RM-Z 250 βλέπει ανανέωση στις αναρτήσεις του, οι οποίες έχουν νέο σετάρισμα για το 2027. Μια ακόμη διαφορά στο νέο μοντέλο είναι η εξάτμιση, που έχει καινούργιο τελικό, όπως πάντα συμβατό με τις προδιαγραφές FIM και ΑΜΑ.

Όπως και το 450, το RM-Z250 φορά νέες ζάντες RK Excel και τις ντύνει με νέα λάστιχα Dunlop GEOMAX MX34.

Η Suzuki δεν είχε αλλάξει σχεδόν καθόλου τις δύο ΜΧ μοτοσυκλέτες τα τελευταία χρόνια και, παρότι στα μοντέλα του 2027 έχει ενσωματώσει τις παραπάνω αλλαγές, δεν πειράζει καθόλου την εμφάνισή τους που συνεχίζει με τα ίδια χρώματα και γραφικά που γνωρίζουμε από φέτος.

Suzuki RM-Z250 Champions

Παράλληλα, για να τιμήσει το πρωτάθλημα του Roczen στις ΗΠΑ θα διαθέσει και δύο ανάλογες ρέπλικες στην αμερικανική αγορά - RM-Z450 Champions Edition και RM-Z250 Champions Edition - επενδυμένες με το πακέτο Suzuki RM Army Package που περιλαμβάνει ολόσωμη εξάτμιση Pro Circuit T-6 και κιτ γραφικών που αντιγράφουν την εργοστασιακή RM-Z450 του Roczen.