Ducati Streetfighter V2 με 155 άλογα!

Δια στόματος Domenicali
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

16/12/2019

Ο CEO της Ducati προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη μιλώντας στην βρετανική MCN, λέγοντας ότι στο Borgo Panigale ήδη έχουν σχεδιάσει μια μικρότερης χωρητικότητας της Streetfighter V4. Η αποκάλυψη ήρθε μετά την ερώτηση, για το αν τα 205 άλογα του V4 αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα για ορισμένους αναβάτες. Ο Domenicali απάντησε πως πλέον διαθέτουν το Panigale V2 που αποδίδει 155 ίππους, δίνοντας την δυνατότητα στον αναβάτη του να βιώσει τις προοπτικές μιας συναρπαστικής σπορ οδήγησης, χωρίς όμως να είναι ακραία από πλευράς απόδοσης. Επιπλέον, είπε ότι στην Ducati θέλουν να έχουν γυμνές μοτοσυκλέτες τους και σε μικρότερες κατηγορίες.

"Το Streetfighter V4 θα παραμείνει ως ναυαρχίδα", δήλωσε ο Domenicali, "αλλά θα έχουμε κι άλλες μοτοσυκλέτες που θα μεταφέρουν την ίδια σπορ αίσθηση, με λιγότερο όμως ακραία απόδοση. Σκεφτόμαστε για ένα πολύ ενδιαφέρον νέο γυμνό μοντέλο, που θα παρουσιαστεί σύντομα."

Το Panigale V2, που παρουσιάστηκε κι αυτό φέτος, είναι ο αντικαταστάτης του 959 και αποτελεί αυτό ακριβώς το μείγμα που θέλει ο Donemicali: της προσιτής σπορτίβικης συμπεριφοράς. Με δεδομένο ότι το Streetfighter είναι ουσιαστικά ένα Panigale V4 με ίσιο τιμόνι και χωρίς φαίρινγκ, είναι σχετικά ασφαλές να συμπεράνουμε ότι και με την περίπτωση του V2 θα ακολουθήσουν την ίδια φιλοσοφία, περνώντας ουσιαστικά αυτούσια στοιχεία από το DNA του Panigale V2 στην αντίστοιχη έκδοση του Streetfighter. Με άλλα λόγια, αναμένουμε μια απόδοση της τάξης των 155 ίππων, με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Showa (μπροστινό) και της Sachs (πίσω αμορτισέρ), με μονομπλόκ δαγκάνες της Brembo και φυσικά cornering ABS. Επιπλέον, θα υπάρχει και όλο το ηλεκτρονικό πακέτο του Panigale V2, με τις διαφορετικές χαρτογραφήσεις, το quickshifter, τον ηλεκτρονικό έλεγχο του φρένου του κινητήρα και τα wheelie και traction control, που προέρχονται από την αγωνιστική εμπλοκή της Ducati στα MotoGP και αποτελούν κομμάτι της προίκας ολόκληρης της οικογένειας των Panigale.

Το βάρος δεν θα ξεφεύγει κι αυτό πολύ από τα δεδομένα του Panigale V2, και θα κυμαίνεται κάπου κοντά στα 200 κιλά, ενώ θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρχουν τα αεροδυναμικά φτερά που διαθέτει το μεγάλο Streetfighter, ή αν οι σχεδιαστές της Ducati θεωρήσουν ότι δεν είναι απαραίτητα, λόγω της μικρότερη ιπποδύναμης, σχεδιάζοντας ένα πιο λεπτό και κομψό μούτρο.

 

Zontes 125X και 125V με αλουμινένιο πλαίσιο – Πότε έρχονται στην Ελλάδα

Δύο καινοτόμα σκούτερ προδιαγραφών Α1 που πρωτοεμφανίστηκαν στην EICMA θα έρθουν στη χώρα μας
Zontes 125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/3/2026

Η Zontes συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχύτατο ρυθμό και, πέραν της τρικύλιδρης γενιάς των μοτοσυκλετών 703 που αναμενόμενα έχει πρωταγωνιστήσει στη δημοσιότητα, στην πρόσφατη έκθεση EICMA είχε αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα.

Ήδη αυτές τις μέρες καταφτάνει στη χώρα μας το ανανεωμένο best seller G368 ETC, ενώ ακόμη περιμένουμε να έρθει η ασφάλτινη adventure 703T και η νέα δικύλινδρη σειρά σκούτερ 552 με τέσσερα μοντέλα.

Zontes 125X
Zontes 125X

Δεν μένουμε μόνο στους μεσαίους και μεγάλους κυβισμούς ωστόσο, καθώς οι Κινέζοι είχαν μια νοστιμότατη έκπληξη και για την Α1 κατηγορία. Ο λόγος για τα δύο σκούτερ που παρουσίασαν στην έκθεση του Μιλάνου, 125Χ και 125V.

Εκ πρώτη όψεως είναι δύο τυπικά μοντέλα της κατηγορίας τους, με τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω. Ο μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας τους τροδοφοτείται από ψεκασμό Bosch και αποδίδει μέγιστη ισχύ 15 ίππων και ροπή 1.3 χιλιογραμμόμετρων, δηλώνοντας πολύ χαμηλή ονομαστική κατανάλωση 1.8 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Zontes 125V
Zontes 125V

Μοιράζονται εν πολλοίς τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό και οι διαφορές τους εστιάζουν στη σχεδίαση, με το 125Χ σε πιο GT κατεύθυνση και το 125V σε μια πιο λιτή και σπορ σιλουέτα.

Κατά τον κατασκευαστή τους τα δύο σκούτερ επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 99 km/h με δυνατή επιτάχυνση, ενώ διακρίνονται επίσης για τον άφθονο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που, κατά τη Zontes, δέχεται δύο full-face κράνη!

Zontes 125X

Αυτά ωστόσο είναι τα τετριμμένα, σε πλήρη αντίθεση με το κρυφό τους όπλο που παραμένει αθέατο και κρυμμένο κάτω από τα πλαστικά τους: αλουμινένιο πλαίσιο!

Χάρη σε αυτό, η Zontes μας λέει πως τα 125Χ και 125V ζυγίζουν 108 στεγνά κιλά ή περίπου 117 όταν τα 11λιτρα ρεζερβουάρ τους είναι γεμάτα.

Zontes 125X
Zontes 125X

Η Zontes πρωτοπορεί εδώ, αν και δεν πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή αλουμινένιου σκελετού σε σκούτερ. Το Yamaha TMAX είναι ένα πασίγνωστο μοντέλο με πλαίσιο από αλουμίνιο, όπως ήταν και πριν αρκετά χρόνια το GP1 250 της Derbi.

Ακόμη και στα 125άρια σκούτερ δεν είναι η πρώτη τέτοια εφαρμογή, καθώς είχε προηγηθεί πριν περίπου είκοσι χρόνια το Peugeot Jet Force 125, που κυκλοφορούσε και σε μια θεοπάλαβη έκδοση Compressor. Ναι, με κομπρέσορα, όπως ακριβώς τα Kawasaki H2.

Zontes 125X

Ωστόσο έκτοτε δύσκολα θα έβλεπε κανείς τις λέξεις “αλουμινένια πλαίσια” και “μικρά σκούτερ” στην ίδια πρόταση, γεγονός που θα αλλάξει με την έλευση των δύο νέων Zontes, κάτι που αναμένεται να συμβεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2026, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

Ετικέτες