Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ducati Streetfighter V2 με 155 άλογα!

Δια στόματος Domenicali

Ο CEO της Ducati προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη μιλώντας στην βρετανική MCN, λέγοντας ότι στο Borgo Panigale ήδη έχουν σχεδιάσει μια μικρότερης χωρητικότητας της Streetfighter V4. Η αποκάλυψη ήρθε μετά την ερώτηση, για το αν τα 205 άλογα του V4 αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα για ορισμένους αναβάτες. Ο Domenicali απάντησε πως πλέον διαθέτουν το Panigale V2 που αποδίδει 155 ίππους, δίνοντας την δυνατότητα στον αναβάτη του να βιώσει τις προοπτικές μιας συναρπαστικής σπορ οδήγησης, χωρίς όμως να είναι ακραία από πλευράς απόδοσης. Επιπλέον, είπε ότι στην Ducati θέλουν να έχουν γυμνές μοτοσυκλέτες τους και σε μικρότερες κατηγορίες.

"Το Streetfighter V4 θα παραμείνει ως ναυαρχίδα", δήλωσε ο Domenicali, "αλλά θα έχουμε κι άλλες μοτοσυκλέτες που θα μεταφέρουν την ίδια σπορ αίσθηση, με λιγότερο όμως ακραία απόδοση. Σκεφτόμαστε για ένα πολύ ενδιαφέρον νέο γυμνό μοντέλο, που θα παρουσιαστεί σύντομα."

Το Panigale V2, που παρουσιάστηκε κι αυτό φέτος, είναι ο αντικαταστάτης του 959 και αποτελεί αυτό ακριβώς το μείγμα που θέλει ο Donemicali: της προσιτής σπορτίβικης συμπεριφοράς. Με δεδομένο ότι το Streetfighter είναι ουσιαστικά ένα Panigale V4 με ίσιο τιμόνι και χωρίς φαίρινγκ, είναι σχετικά ασφαλές να συμπεράνουμε ότι και με την περίπτωση του V2 θα ακολουθήσουν την ίδια φιλοσοφία, περνώντας ουσιαστικά αυτούσια στοιχεία από το DNA του Panigale V2 στην αντίστοιχη έκδοση του Streetfighter. Με άλλα λόγια, αναμένουμε μια απόδοση της τάξης των 155 ίππων, με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Showa (μπροστινό) και της Sachs (πίσω αμορτισέρ), με μονομπλόκ δαγκάνες της Brembo και φυσικά cornering ABS. Επιπλέον, θα υπάρχει και όλο το ηλεκτρονικό πακέτο του Panigale V2, με τις διαφορετικές χαρτογραφήσεις, το quickshifter, τον ηλεκτρονικό έλεγχο του φρένου του κινητήρα και τα wheelie και traction control, που προέρχονται από την αγωνιστική εμπλοκή της Ducati στα MotoGP και αποτελούν κομμάτι της προίκας ολόκληρης της οικογένειας των Panigale.

Το βάρος δεν θα ξεφεύγει κι αυτό πολύ από τα δεδομένα του Panigale V2, και θα κυμαίνεται κάπου κοντά στα 200 κιλά, ενώ θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρχουν τα αεροδυναμικά φτερά που διαθέτει το μεγάλο Streetfighter, ή αν οι σχεδιαστές της Ducati θεωρήσουν ότι δεν είναι απαραίτητα, λόγω της μικρότερη ιπποδύναμης, σχεδιάζοντας ένα πιο λεπτό και κομψό μούτρο.