EICMA 2023: Kawasaki Ninja 500 και Z500 - Περισσότερα κυβικά και πιο επιθετική σχεδίαση για το 2024 – [VIDEO]

Αποκτούν νέα LCD οθόνη και εκδόσεις SE με διαφορετικό και πιο πλούσιο εξοπλισμό
motomag EICMA 2023: Kawasaki Ninja 500 και Z500 - Περισσότερα κυβικά και πιο επιθετική σχεδίαση για το 2024 – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

7/11/2023

Για το 2024 η Kawasaki αυξάνει σε κυβισμό τον δικύλνδρο εν σειρά κινητήρα των μεσαίων Ninja, που από τα 399 πραγματικά και 400 ονομαστικά κυβικά ανεβαίνουν στα 451 πραγματικά και 500 ονομαστικά για τα Ninja 500 & Z500, αποκτώντας και νέα LCD οθόνη, πιο επιθετική σχεδίαση και εκδόσεις SE, στα πρότυπα των μεγαλύτερων αδερφών τους.

Ακολουθώντας το Eliminator 500, που παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στην χρονιά, και ελέω Euro5+ προδιαγραφών τα Ninja 500 και Z500 αυξάνουν τα κυβικά τους, ενώ παραμένουν μέσα στα όρια της Α2 κατηγορίας διπλωμάτων.

Έτσι, τα δύο νέα μοντέλα τροφοδοτούνται από έναν τετράχρονο, δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 451 κυβικών με 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες στον κύλινδρο. Η μέγιστη απόδοση φτάνει τους 44,36 ίππους στις 9.000 στροφές και τα 4,3 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές.

Kawasaki Z 500

Κοινό και στα δύο μοντέλα πέρα από τον κινητήρα είναι και το πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα με σπορ χαρακτηριστικά, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 1.375 χιλιοστά. Το ύψος της σέλας είναι αρκετά χαμηλό στα 785 χιλιοστά, διευκολύνοντας τους αναβάτες κάθε αναστήματος να πατήσουν και τα δύο τους πόδια στο έδαφος. Το βάρος του Z 500 ανακοινώνεται στα 167 γεμάτα κιλά, με το supersport αδελφάκι του Ninja 500 να είναι ελαφρώς βαρύτερο στα 171 γεμάτα κιλά, και με το ρεζερβουάρ να έχει χωρητικότητα 14 λίτρων.

EICMA 2023: Kawasaki Ninja 500 και Z500 - Περισσότερα κυβικά και πιο επιθετική σχεδίαση για το 2024 – [VIDEO]

Οι αναρτήσεις βλέπουμε ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλιοστών χωρίς ρυθμίσεις με διαδρομή 120 χιλιοστά, μπροστά, και μονό αμορτισέρ με διαδρομή 130 χιλιοστών και ρύθμιση προφόρτισης του ελατηρίου. Όσον αφορά την πέδηση, βρίσκουμε δύο δίσκους. Έναν μπροστά 310 χιλιοστών με δαγκάνα δύο εμβόλων και έναν πίσω 220 χιλιοστών επίσης με δαγκάνα δύο εμβόλων, με το ABS να ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.

Kawasaki Z 500 & Ninja 500

Νέα για το 2024 είναι η μονόχρωμη LCD οθόνη με μαύρο φόντο και λευκούς αριθμούς, με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω της εφαρμογής της Kawasaki “RIDEOLOGY THE APP”. Μέσω τις εφαρμογής ο αναβάτης μπορεί να διαχειριστεί τις κλήσεις του και την μουσική του, όπως επίσης και να διατηρήσει αρχείο με κάθε του βόλτα αλλά και των σέρβις του. Στις ενδείξεις της οθόνης περιλαμβάνεται και αυτή της οικονομικής οδήγησης, που ενημερώνει τον αναβάτη για το πότε οδηγεί συνετά.

Για τις ακριβότερες εκδόσεις SE η οθόνη είναι έγχρωμη TFT με αυτόματα ρυθμιζόμενη φωτεινότητα ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες φωτισμού και δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω της εφαρμογής της Kawasaki. Η θύρα φόρτισης USB ανήκει στον βασικό εξοπλισμό των SE, ενώ η ανάφλεξη είναι Keyless χάρη στο σύστημα KIPASS (Kawasaki’s Intelligent Proximity Activation Start System). Όλος αυτός ο επιπλέον εξοπλισμός έχει μία μικρή επίπτωση στο βάρος. Έτσι, το Z500 SE είναι 1 κιλό βαρύτερα στα 168 ονομαστικά κιλά, σε σχέση με την βασική έκδοση, όπως ισχύει και με το Ninja 500 SE που φτάνει τα 172 ονομαστικά κιλά.

EICMA 2023: Kawasaki Ninja 500 και Z500 - Περισσότερα κυβικά και πιο επιθετική σχεδίαση για το 2024 – [VIDEO]

Να σημειωθεί ότι η έκδοση SE μπορεί να περιλαμβάνει και άλλα αξεσουάρ από τον μακρύ κατάλογο της Kawasaki, όπως κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη, προστατευτικά πλαισίου, προστατευτική σίτα ψυγείου κ.α. Αυτό, ωστόσο, εξαρτάται από την αγορά στην οποία θα πωλείται.

Τo Z500 έρχεται σε μία χρωματική επιλογή Metallic Spark Black/Metallic Matte Graphenesteel (BK1). Για την έκδοση SE οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι δύο, οι Candy Persimmon Red/Metallic Flat Spark Black/Metallic Matte Graphenesteel Gray (RD1) και Candy Lime Green/Metallic Spark Black/Metallic Matte Graphenesteel Gray (GN2).

Το Ninja 500 θα είναι διαθέσιμο στον χρωματισμό Metallic Spark Black/Metallic Flat Raw Graystone (BK1). Για την SE οι χρωματικές επιλογές είναι οι Lime Green/Ebony (GN1) και Metallic Matte Dark Gray/Metallic Flat Spark Black/Metallic Moondust Gray (GY2).​

Ετικέτες

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX και αναβάτης εξέλιξης της Ducati μας συστήνει την MX μοτοσυκλέτα του Borgo Panigale
motomagDucati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/2/2024

Με αφορμή τη σύναψη συνεργασίας με την Ducati, η Monster Energy ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο ο Antonio Cairoli, 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX και αναβάτης εξέλιξης της Ducati μας συστήνει τη μοναδική Desmo450 MX, και παραδέχεται ότι θα ήθελε το Borgo Panigale να έχει ασχοληθεί νωρίτερα με τον συγκεκριμένο χώρο.

Το εντυπωσιακό βίντεο ξεκινάει δείχνοντάς μας στιγμιότυπα από κοντινές λήψεις στο Desmo450 MX, το οποίο αποτελεί αυτή την στιγμή το μοναδικό MX μοντέλο με δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης βαλβίδων. Μαζί, βλέπουμε και τον “DUCATONY” να ετοιμάζεται στα κεντρικά γραφεία της Ducati στην Bologna. Μετά την στατική παρουσίαση έχει έρθει η ώρα να δούμε τη μοτοσυκλέτα και εν δράσει με τα αγωνιστικά της χρώματα.

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Στην συνέχεια, μεταφερόμαστε 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά, στην MX πίστα Park – Monte Coralli, στη Faenza, όπου ένα θεαματικό πανοραμικό πλάνο μας δείχνει τη διαρρύθμισή της. Αυτή είναι το πεδίο, όπου βλέπουμε τον ικανότατο και ταλαντούχο Cairoli να μας δείχνει πώς οδηγείται μία αγωνιστική MX μοτοσυκλέτα.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος ο Cairoli, στόχος του ως αναβάτης εξέλιξης είναι να αξιοποιήσει τα πολλά χρόνια εμπειρίας του, προκειμένου να κάνει το Desmo450 MX την καλύτερη δυνατή μοτοσυκλέτα, τοποθετώντας την στην κορυφή του ανταγωνισμού. Ο συναισθηματικός δεσμός της κοινής πατρίδας δεν κρύβεται…

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Συνεχίζοντας, δηλώνει ανέκαθεν θαυμαστής της Ducati, η οποία είναι μία ιταλική εταιρεία που χαρακτηρίζεται από το πάθος και το μεσογειακό ταπεραμέντο. Κάτι που αποδεικνύουν και τα κύπελλα, μερικά από τα οποία παρουσιάζονται στην κάμερα. Όπως χαρακτηριστικά λέει, έχουν ακόμα δρόμο, ενώ πολλά πράγματα ακόμα πρόκειται να αλλάξουν μέχρι την ημέρα που η μοτοσυκλέτα θα βρεθεί στις βιτρίνες των καταστημάτων. Τέλος, παραδέχεται ότι θα ήθελε η Ducati να έχει κάνει νωρίτερα το βήμα, όταν ακόμα ήταν εν ενεργεία επαγγελματίας αναβάτης και κατακτούσε τα Πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο.

Το βίντεο περιλαμβάνει και μερικά αποσπάσματα με το τι έγινε “πίσω από τις κάμερες”, με τον Cairoli να δηλώνει ότι παρά το ότι άφησε την ενεργό δράση, εξακολουθεί να απολαμβάνει τη γρήγορη οδήγηση. Το επιβεβαιώνουν και τα εντυπωσιακά πλάνα άλλωστε…

Δείτε το βίντεο διάρκειας 3 λεπτών και 32 δευτερολέπτων:

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]