EICMA 2023: Kymco Downtown 350GT & Sky Town 125 - Φρεσκάρισμα για το 350 και νέος παίχτης στην Α1 κατηγορία

Σύγχρονος εξοπλισμός και εμφάνιση για τα δύο σκούτερ που ανήκουν σε κατηγορίες με έντονο ενδιαφέρον στην χώρα μας, και όχι μόνο
motomagEICMA 2023: Kymco Downtown 350GT & Sky Town 125 – Φρεσκάρισμα για το 350 και νέος παίχτης στην Α1 κατηγορία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

7/11/2023

Η Kymco παρουσίασε ένα νέο σκούτερ για το 2024, το Sky Town 125, ενώ προχώρησε και σε ένα φρεσκάρισμα του Downtown 350 με τις αλλαγές να επικεντρώνονται στην έγχρωμη ψηφιακή TFT οθόνη οργάνων.

Ξεκινώντας από το εντελώς νέο Sky Town, ο αερόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας των 125 κυβικών συμβαδίζει με τις νέες Euro5+ προδιαγραφές, έχοντας μέγιστη απόδοση 11 ίππων στις 8.500 στροφές και 0,99 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.500 στροφές. Η Kymco έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πιο αποτελεσματική ψύξη του κινητήρα, για αυξημένη αξιοπιστία και μικρότερη καταπόνηση των κινούμενων μερών. Αρκετά σημαντικό στοιχείο για ένα σκούτερ που θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εντός πόλης, κάνοντας κατά κύριο λόγο διαδρομές μικρής απόστασης με χαμηλές ταχύτητες. Το ίδιο ισχύει και για το γεγονός ότι ο νέος εκκεντροφόρος σχεδιάστηκε με γνώμονα την υψηλή απόδοση με την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση.

Ο σχεδιασμός του Sky Town 125 είναι σύγχρονος με γωνίες και επιθετικές γραμμές, με τη ψηλή ζελατίνα να προστατεύει τον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης, πράγμα που θα εκτιμήσουν δεόντως όσοι κάνουν χιλιόμετρα κάθε μέρα, ανεξαρτήτως καιρού. Κάτω από τη σέλα, όπως μας ενημερώνει η Kymco, χωράει ένα full-face κράνος. Μπροστά υπάρχουν δύο ντουλαπάκια για μικροαντικείμενα, ενώ το ένα έχει μέσα του και θύρα φόρτισης USB.

EICMA 2023: Kymco Downtown 350GT & Sky Town 125 – Φρεσκάρισμα για το 350 και νέος παίχτης στην Α1 κατηγορία

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε δοκιμασμένες λύσεις με ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, με διαστάσεις ελαστικών 110/70-14 και 130/70-13, αντίστοιχα. Στα φρένα βλέπουμε δύο δισκόφρενα, ένα μπροστά και ένα πίσω, με το CBS να ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό, κατανέμοντας την δύναμη αναλογικά μεταξύ των δύο τροχών.

Το πλάτος των 740 χιλιοστών σε συνδυασμό με το μικρό μεταξόνιο των 1.310 χιλιοστών, θα διευκολύνουν την κίνηση ανάμεσα από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στις πόλεις, προσφέροντας ευελιξία χειρισμών. Το χαμηλό ύψος σέλας στα 770 χιλιοστά και το βάρος των 117,5 στεγνών κιλών, κάνουν εύκολη υπόθεση τις μανούβρες σε στενούς χώρους, χωρίς να απαιτούν έντονη σωματική δουλειά από τον αναβάτη.

EICMA 2023: Kymco Downtown 350GT & Sky Town 125 – Φρεσκάρισμα για το 350 και νέος παίχτης στην Α1 κατηγορία

Στον βασικό εξοπλισμό του Sky Town 125 περιλαμβάνονται full LED φωτιστικά σώματα, ψηφιακή LCD οθόνη, θύρα φόρτισης USB, keyless κεντρικό διακόπτη, ηλεκτρομαγνητικό άνοιγμα σέλας και τάπας ρεζερβουάρ και κεντρικό στάντ.

Όσον αφορά τώρα το Downtown 350GT, για το 2024 δέχτηκε ένα φρεσκάρισμα, χωρίς εκτεταμένες αλλαγές, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Euro5+ προδιαγραφές. Ο τετράχρονος, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος κινητήρας του διατηρεί την μέγιστη απόδοση των 28,3 ίππων στις 7.500 στροφές και τα 3 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 5.500 στροφές.

EICMA 2023: Kymco Downtown 350GT & Sky Town 125 – Φρεσκάρισμα για το 350 και νέος παίχτης στην Α1 κατηγορία

Αλλαγές εντοπίζονται στην έγχρωμη TFT οθόνη, όχι όμως ως προς το πλήθος ενδείξεων που προσφέρει, αλλά προς τον τρόπο απεικόνισής τους.

EICMA 2023: Kymco Downtown 350GT & Sky Town 125 – Φρεσκάρισμα για το 350 και νέος παίχτης στην Α1 κατηγορία

Ο βασικός εξοπλισμός του Downtown 350GT συνεχίζει να είναι πλούσιος, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δικάναλο ABS, σύστημα μέτρησης πίεσης ελαστικών TPMS, cruise control, traction control, full LED φωτιστικά σώματα, άνετα σέλα για δύο άτομα με χειρολαβές για τον συνεπιβάτη, θύρα φόρτισης USB κ.α.

EICMA 2023: Kymco Downtown 350GT & Sky Town 125 – Φρεσκάρισμα για το 350 και νέος παίχτης στην Α1 κατηγορίαEICMA 2023: Kymco Downtown 350GT & Sky Town 125 – Φρεσκάρισμα για το 350 και νέος παίχτης στην Α1 κατηγορίαEICMA 2023: Kymco Downtown 350GT & Sky Town 125 – Φρεσκάρισμα για το 350 και νέος παίχτης στην Α1 κατηγορίαEICMA 2023: Kymco Downtown 350GT & Sky Town 125 – Φρεσκάρισμα για το 350 και νέος παίχτης στην Α1 κατηγορία

 

Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες