EICMA 2023: Moto Morini Corsaro 750 - Σε 2 εκδόσεις, γυμνό και με φαίρινγκ

Με V2 κινητήρα, ξηρό κάρτερ, αντίστροφα κινούμενο στρόφαλο και υβριδικό πλαίσιο!
Moto Morini Corsaro 750
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/11/2023

Το Moto Morini Corsaro του 2024 κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις, μια γυμνή σε streetfighter ύφος και μια σε σπορ στιλ με φαίρινγκ. Αμφότερες μοιράζονται την ίδια βάση σε πλαίσιο, τροχούς, αναρτήσεις, φρένα και έναν V2 κινητήρα 90 μοιρών και 749 κ.εκ. με απόδοση 96 hp.

Δίπλα στις σειρές των X-Cape και Seiemmezzo, η Moto Morini παρουσίασε στην EICMA και τα δυο νέα Corsaro της, τα οποία δείχνουν σαφώς πιο δουλεμένα από το παρελθόν, και φέρουν V2 κινητήρα 750 κ.εκ. αντί για 1.200.

Τα δυο Corsaro είναι ιδιαίτερα, τόσο αισθητικά -όχι το ντυμένο, περισσότερο το γυμνό- αλλά κυρίως δομικά και μηχανολογικά, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όμως την ίδια στιγμή θα μπορούσαμε να πούμε πως εμπνέεονται αρκετά από το Ducati Streetfighter V4.

Moto Morini Corsaro 750

Καταρχάς, τα 4 LED φωτιστικά σώματα μπροστά δημιουργούν μια πληθωρική μάσκα -οι κακεντρεχείς θα πουν πως δείχνει σαν Ducati Streetfighter με ένα σετ ακόμα προβολέων-, ενώ στην εμφάνιση συνεισφέρουν το υβριδικό πλαίσιο με αλουμινένιο τμήμα στο μπροστινό μέρος που πιάνει σε ατσάλινο χωροδικτύωμα πίσω (σας θυμίζει κάτι αυτό; Ducati και πάλι...), αλλά και οι hydroformed εξατμίσεις -στο γυμνό.

Moto Morini Corsaro 750

Συνεχίζουμε με τον Euro5+ κινητήρα, που θα προσφέρεται και σε αποδυναμωμένη έκδοση Α2. Εκείνος διαθέτει ξηρό κάρτερ που συμβάλλει στις πιο compact διαστάσεις του, και αντίθετα κινούμενο στρόφαλο, όπως στα μεγάλα Ducati, με στόχο την εξισορρόπηση του γυροσκοπικού φαινομένου από τους περιστρεφόμενους τροχούς, αυξάνοντας την ευελιξία της μοτοσυκλέτας, ενώ μειώνει και την τάση για σούζα.

Moto Morini Corsaro 750

Οι αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες, ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών, με τα ελαστικά να έχουν διαστάσεις 120/70-17 και 180/55-17.

Moto Morini Corsaro 750

Αλουμινένιο είναι το ψαλίδι, ενώ στα φρένα έχουμε δυο δίσκους 320 mm μπροστά με τετραπίστονες ακτινικές monobloc δαγκάνες Brembo, και έναν ακόμα δίσκο 220 mm πίσω.

Moto Morini Corsaro 750

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 200 κιλά με υγρά, ενώ το ύψος σέλας στα 820 mm για το γυμνό και στα 840 για τη μοτοσυκλέτα με το φαίρινγκ

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες