Moto Morini Corsaro 750 - Νέος κουρσάρος “junior” στην EICMA 2023

Teaser για τη νέα γυμνή μοτοσυκλέτα που πιθανότατα θα φέρει V2 κινητήρα 750 κυβικών
Moto-Morini Corsaro 750
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/11/2023

Πιστή στο πρόγραμμά που έχει ήδη παρουσιάσει, η Moto Morini με μία της ανάρτηση στα κοινωνικά της δίκτυα προαναγγέλλει την παρουσίαση του Corsaro 750 στην EICMA του 2023, που ξεκινάει αύριο Τρίτη 7/11.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στο Moto.it μέσα στο καλοκαίρι του 2023 ο γενικός διευθυντής της Moto Morini, Alberto Monni, είχε παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας σε βάθος τετραετίας. Εκεί, είχε προαναγγείλει την έλευση 12 νέων μοντέλων, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και το Corsaro 750. Όλα δείχνουν πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να το δούμε, καθώς τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στην EICMA 2023, όπου αναμένουμε και το μεγαλύτερο X-CAPE των 1.200 κυβικών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας, ο κινητήρας του Corsaro 750 θα είναι ναι μεν V2, όπως συνέβαινε και στην προηγούμενη έκδοση του μοντέλου που παρουσιάστηκε το 2005, όμως στην προκειμένη περίπτωση θα έχει χωρητικότητα 750 κυβικών. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν θα διατηρήσει την ιδιότυπη περιεχόμενη γωνία των 87°, που η εταιρεία είχε υιοθετήσει για τον V2 Bialbero CorsaCorta των 1.187 κυβικών.

Το όνομα Corsaro δεν είναι άγνωστο για την Moto Morini, καθώς παλαιότερα έτσι ονομαζόταν η σειρά των σπορ μοτοσυκλετών δρόμου της εταιρέιας. Το 2005, η εταιρεία που τότε ανήκε στην Franco Morini Motori (ουδεμία σχέση με τη Moto Morini και τον ιδρυτή της Alfonso Morini μέχρι τότε), παρουσίασε ένα ακραίο streetfighter με την ίδια ονομασία και V2 κινητήρα με περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων 87°. Η επιλογή αυτή δεν έγινε τυχαία, καθώς έτσι μπορούσε να μειώσει το μακρύ μεταξόνιο που χαρακτηρίζει τους δικύλινδρους V-90°, όσο και να διαφοροποιηθεί από την διάταξη που αποτελούσε σήμα κατατεθέν της επίσης ιταλικής Ducati.

Την εποχή εκείνη, η υποκατηγορία των streetfighter δεν είχε ακόμη ορίσει τα σαφή πλαίσια που γνωρίζουμε σήμερα. Βασικό χαρακτηριστικό του Corsaro 1200 ήταν ο ολότελα διαφορετικός του χαρακτήρας, σε σχέση με ό,τι άλλο κυκλοφορούσε τότε, τόσο οδηγικά όσο και σχεδιαστικά με τους δύο προβολείς και την μάσκα μπροστά να αποτελούν χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Αν η Moto Morini μείνει πιστή στα σχέδιά της και χρησιμοποιήσει V2 κινητήρα για το γυμνό της μοντέλο, τότε αυτή και μόνο η λεπτομέρεια θα το κάνει ξεχωριστό, καθώς στην κατηγορία που ανήκει, η διάταξη αυτή έχει εκλείψει.

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες