EICMA 2024: Fantic Caballero 2025 - Ανανεωμένο 500, δυο νέες εκδόσεις του 700 και νέο 125

Η γκάμα των ιταλικών Scrambler μοτοσυκλετών αναβαθμίζεται και επεκτείνεται - Τροχός 21 ιντσών για το 500!
Fantic Caballero 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/11/2024

Στην EICMA 2024 έρχονται τα νέα Caballero της Fantic, που πέρα από τα ανανεωμένα μοντε΄λα στα 500 και 700 κυβικά θα έχουν για πρώτη φορά ανάμεσά τους και εκπρόσωπο της Α1 κατηγορίας.

Το νέο Caballero 125 φέρνει το στιλ και την αισθητική της οικογένειας στην Α1 κατηγορία. Μια καλαίσθητη Srambler μικρή μοτοσυκλέτα στα 125 κυβικά, με υγρόψυκτο κινητήρα, ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, με υβριδικό πλαίσιο -ατσάλινη ραχοκοκαλιά και αλουμινένιες κάτω βάσεις- και ακτινική δαγκάνα της BYBRE μπροστά. Ο στρογγυλός προβολέας δίνει και εδώ το παρών, με DRL LED περιμετρικό δαχτυλίδι, η σέλα είναι ίσια σε rally ύφος αλλά και καπιτονέ, και οι ακτινωτοί τροχοί φέρουν ελαστικά με τακούνι.

Η μικρή Euro 5+ μοτοσυκλέτα θα διατίθεται σε κόκκινο και μαύρο χρώμα στην έκδοση Scrambler, σε ματ γκρι στην έκδοση Deluxe και στο χρώμα της άμμου για την έκδοση Rally.

Fantic Caballero 500

Όσον αφορά στο Caballero 500, αυτό έρχεται με αναβαθμισμένη απόδοση, καθώς ο μονοκύλινδρος και υγρόψυκτος κινητήρας του αποδίδει πλέον 45 hp σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, κάτι που μεταφράζεται σε άνοδο ιπποδύναμης κατά 15% σε σχέση με πριν, ενώ η μεγάλη αλλαγή εδώ είναι ο τροχός μπροστά που από 19 έγινε 21 ιντσών!

Βελτιστοποιημένες είναι οι διαστάσεις της εξάτμισης, μεγαλύτερος είναι ο όγκος στο φιλτροκούτι, και βελτιωμένοι οι αυλοί εισαγωγής για λιγότερες αναταράξεις, καλύτερη ροή μείγματος και βελτιωμένη απόκριση γκαζιού.

Ολοκαίνουργιο είναι το σύστημα ψύξης, που πέρα από την υγρόψυξη διαθέτει πλέον και ένα προηγμένο ψυγείο λαδιού.

Caballero 700 Travel

Τέλος το Caballero 700 δέχθηκε δυο νέες εκδόσεις, την 700 Deluxe σε χρωματισμό Campovolo Grey με μαύρα φτερά και γραφικά με τρεις ρίγες, και την 700 Travel σε χρώμα Tundra Green, με ζελατίνα και μαλακές βαλίτσες.

Ετικέτες

Honda: Παρουσίασε την Honda CBR500R Four σε Διεθνή Έκθεση της Κίνας

Πρόκειται για μία σπορ τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα 502 κυβικών
CBR500R
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/1/2026

Η Honda έκανε κάτι αρκετά ενδιαφέρον στην φετινή Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας (CIIE), παρουσιάζοντας την Honda CBR500R Four, μια τετρακύλινδρη σπορ μοτοσυκλέτα.

Με την ονομασία CBR500R Four, η μοτοσυκλέτα έκανε το δημόσιο ντεμπούτο της στην CIIE μαζί με μια σειρά από άλλα νέα μοντέλα της Honda, αλλά αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον εδώ είναι ο κινητήρας. Πρόκειται για τον νέο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 502 κυβικών της Honda, με διάμετρο 60 mm και διαδρομή 44,4 mm. Τον ίδιο κινητήρα τον είδαμε πρώτη φορά στο Honda CB500 Super Four 2026 που παρουσιάστηκε στην CIMAMotor τον Σεπτέμβριο. Η μέγιστη ισχύς της μοτοσυκλέτας είναι 70 ίπποι, που προέρχονται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 502 κ.εκ. με διάμετρο 60 mm.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι στα 189 κιλά γεμάτη και διαθέτει ανεστραμμένο πιρούνι, monoshock αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα είναι της Nissin.

Επιπλέον, η CBR500R Four διαθέτει οθόνη TFT 5 ιντσών και συνδεσιμότητα Honda RoadSync, φέρνοντας την πλοήγηση, τις κλήσεις και τον έλεγχο πολυμέσων στην οθόνη. Από τις φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε πως η σέλα τοποθετεί τον αναβάτη μέσα στην μοτοσυκλέτα και τα clip-ons είναι σχετικά ψηλά, κάτι που διαμηνύει πως η στάση του σώματος θα είναι σχετικά άνετη για την κατηγορία. Επίσης, η μοτοσυκλέτα θα διατίθεται και σε έκδοση με E-Clutch.

Αναμένουμε να δούμε αν η τετρακύλινδρη 500άρα της Honda θα βγει και εκτός Κινεζικών συνόρων, με την Honda Motor Europe να δηλώνει πως “Δεν έχουμε να ανακοινώσουμε τίποτα σχετικά με μελλοντικά σχέδια για μοντέλα”.

Αυτό σημαίνει πως σίγουρα δεν θα είναι εδώ το 2026, αλλά δεν αποκλείεται ως ένα ενδεχόμενο για το μέλλον. Σε κάθε περιπτωση είναι δύσκολο για την Honda να στείλει απευθείας από την Κίνα, τα μοντέλα που κατασκευάζει για την τοπική αγορά. Οι μοτοσυκλέτες της Ευρώπης είναι είτε Made in Japan, είτε φτιάχνονται σε Ταϋλάνδη και ορισμένα δημοφιλή μοντέλα στην Ιταλία, όπως η οικογένεια των SH.

Για παράδειγμα το GB350 που σχεδίασε για την Ινδία, όταν ο κόσμος άρχισε να το ζητά και στην Ευρώπη, το μετέφερε στην γραμμή παραγωγής στην Ιαπωνία και έπειτα το έστειλε σε εμάς εδώ. Αυτό εκτόξευσε φυσικά την τιμή πώλησής του, όμως από την άλλη ήταν ένα γνήσιο Made in Japan. Μέχρι στιγμής η Honda δεν έχει βγάλει ποτέ εκτός Κίνας, ότι κατασκευάζει εκεί, τουλάχιστον από επίσημο κανάλι της. Αυτό είναι άλλο ένα εμπόδιο στην έλευση μίας τετρακύλινδρης στα 500 κυβικά στην δική μας αγορά, ενώ αν το έκανε, μοιάζει πιο λογική κίνηση να ανοίξει γραμμή παραγωγής στην Ταϋλάνδη όπου εκτός της σειράς CB, πλέον NX, κατασκευάζει και το τετρακύλινδρο CB650, το οποίο έχει μάλιστα την ιδιαιτερότητα να είναι το πρώτο τετρακύλινδρο της Honda που παράγεται εκτός Ιαπωνίας και μαζί ο πρώτος κινητήρας με περισσότερους από δύο κυλίνδρους, που έχει σχεδιαστεί και εκτός Ιαπωνίας καθώς αποτέλει πνευματικό παιδί του εκεί σχεδιαστικού κέντρου, ενώ φυσικά ένας Ιάπωνας βάζει την τελική υπογραφή.

Παράλληλα με την CBR, η Honda έδειξε ξανά την CB500 Super Four, η οποία χρησιμοποιεί τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα 502cc και το ίδιο ηλεκτρονικό πακέτο. Χωρίς fairing και με πιο κλασσική εμφάνιση.

 

 

Ετικέτες