EICMA 2024: Fantic Caballero 2025 - Ανανεωμένο 500, δυο νέες εκδόσεις του 700 και νέο 125

Η γκάμα των ιταλικών Scrambler μοτοσυκλετών αναβαθμίζεται και επεκτείνεται - Τροχός 21 ιντσών για το 500!
Fantic Caballero 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/11/2024

Στην EICMA 2024 έρχονται τα νέα Caballero της Fantic, που πέρα από τα ανανεωμένα μοντε΄λα στα 500 και 700 κυβικά θα έχουν για πρώτη φορά ανάμεσά τους και εκπρόσωπο της Α1 κατηγορίας.

Το νέο Caballero 125 φέρνει το στιλ και την αισθητική της οικογένειας στην Α1 κατηγορία. Μια καλαίσθητη Srambler μικρή μοτοσυκλέτα στα 125 κυβικά, με υγρόψυκτο κινητήρα, ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, με υβριδικό πλαίσιο -ατσάλινη ραχοκοκαλιά και αλουμινένιες κάτω βάσεις- και ακτινική δαγκάνα της BYBRE μπροστά. Ο στρογγυλός προβολέας δίνει και εδώ το παρών, με DRL LED περιμετρικό δαχτυλίδι, η σέλα είναι ίσια σε rally ύφος αλλά και καπιτονέ, και οι ακτινωτοί τροχοί φέρουν ελαστικά με τακούνι.

Η μικρή Euro 5+ μοτοσυκλέτα θα διατίθεται σε κόκκινο και μαύρο χρώμα στην έκδοση Scrambler, σε ματ γκρι στην έκδοση Deluxe και στο χρώμα της άμμου για την έκδοση Rally.

Fantic Caballero 500

Όσον αφορά στο Caballero 500, αυτό έρχεται με αναβαθμισμένη απόδοση, καθώς ο μονοκύλινδρος και υγρόψυκτος κινητήρας του αποδίδει πλέον 45 hp σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, κάτι που μεταφράζεται σε άνοδο ιπποδύναμης κατά 15% σε σχέση με πριν, ενώ η μεγάλη αλλαγή εδώ είναι ο τροχός μπροστά που από 19 έγινε 21 ιντσών!

Βελτιστοποιημένες είναι οι διαστάσεις της εξάτμισης, μεγαλύτερος είναι ο όγκος στο φιλτροκούτι, και βελτιωμένοι οι αυλοί εισαγωγής για λιγότερες αναταράξεις, καλύτερη ροή μείγματος και βελτιωμένη απόκριση γκαζιού.

Ολοκαίνουργιο είναι το σύστημα ψύξης, που πέρα από την υγρόψυξη διαθέτει πλέον και ένα προηγμένο ψυγείο λαδιού.

Caballero 700 Travel

Τέλος το Caballero 700 δέχθηκε δυο νέες εκδόσεις, την 700 Deluxe σε χρωματισμό Campovolo Grey με μαύρα φτερά και γραφικά με τρεις ρίγες, και την 700 Travel σε χρώμα Tundra Green, με ζελατίνα και μαλακές βαλίτσες.

Ετικέτες

Thrust Motor LT190: Και on-off παπί και CVT μετάδοση

Το νέο μοντέλο που φέρνει στην Ελλάδα η Thrust Motor βασίζεται σε έναν μοναδικό συνδυασμό
Thrust Motor LT190
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/4/2026

Η Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ μας κρατούσε μιαν έκπληξη για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας, καθώς είχε ενημερώσει πως θα δώσει το παρόν με πλήρη ρόστερ των Thrust Motor και FB Mondial, αλλά είχε κρατήσει μυστική την άφιξη του LT190.

Πρόκειται για ένα υβρίδιο σκούτερ και παπιού, καθώς το LT190 βασίζεται σταθερά στη λογική των on-off παπιών, όπως τα Honda CT125 Hunter Cub και Asus CrossX 125, αλλά επενδύεται με έναν κινητήρα σκούτερ με αυτόματη μετάδοση διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης, τη γνωστή μας CVT.

Thrust Motor LT190

Το Thrust Motor LT190 κατασκευάζεται στην Κίνα από τη Leten και ένα βασικό του χαρακτηριστικό είναι οι τροχοί 17 ιντσών μπροστά (90/90) και πίσω (110/80). Ο κινητήρας του είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος και τετραβάλβιδος με δύο εκκεντροφόρους στην κεφαλή, με χωρητικότητα 188 κυβικά εκατοστά και απόδοση που φτάνει σε μέγιστη ισχύ 20,5 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. και ροπή 1,8 χιλιογραμμόμετρων στις 6.250 σ.α.λ. για μέγιστη ονομαστική ταχύτητα 120 km/h.

Thrust Motor LT190

Εξοπλίζεται με συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ με χωριστά δοχεία υγρών (piggyback) που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση, ενώ φρενάρει με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και υποστήριξη από δικάναλο σύστημα ABS.

Thrust Motor LT190

Το LT190 φέρνει τον αναβάτη του σε ύψος σέλας 810 χιλιοστών από το έδαφος και ζυγίζει 128 κιλά, ενώ έρχεται αρκετά καλά εξοπλισμένο με keyless κεντρικό διακόπτη, σύστημα traction control και έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενδείξεις που περιλαμβάνουν και πιέσεις ελαστικών από τους σχετικούς αισθητήρες που διαθέτει.

Thrust Motor LT190

Με το μεγάλο του ρεζερβουάρ δε, που χωρά 14 λίτρα βενζίνης, σε συνδυασμό με την ονομαστική κατανάλωση που δηλώνει μόλις 2,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, το LT190 προοιωνίζει μεγάλη αυτονομία για εξερευνητικές βόλτες εντός και εκτός δρόμου.

Thrust Motor LT190

Αναμένεται να έρθει σύντομα στην Ελλάδα σε τέσσερα χρώματα – το εικονιζόμενο κίτρινο και ακόμη λευκό, γκρι και χακί – με τιμή που δεν έχει καθοριστεί ακόμη, μαθαίνουμε ωστόσο πως θα βρίσκεται κάτω των τριών χιλιάδων ευρώ.

Ετικέτες