Fantic: Νέος τιμοκατάλογος με δύο καινούργια μοντέλα

Caballero 700 και Issimo City οι δύο προσθήκες για το 2023
Caballero 700 και Issimo City οι δύο προσθήκες για το 2023
Από το

motomag

7/6/2023

Η αντιπροσωπεία της Fantic στην Ελλάδα ανακοίνωσε τον ανανεωμένο τιμοκατάλογο της, με ορισμένα μοντέλα να έχουν δεχθεί αυξήσεις -αλλά και κάποια άλλα μειώσεις-, ενώ σε αυτόν περιλαμβάνονται και οι τιμές του ολοκαίνουργιου Caballero 700 και του ηλεκτρικού scooter Issimo City.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, το Issimo City έχει σχεδιαστεί από την Fantic και την Energica, με τη δεύτερη να είναι ο αποκλειστικός χορηγός μοτοσυκλετών για την κατηγορία MotoE του MotoGP μέχρι και το 2022. Για την ώρα στην Ελλάδα γίνεται διαθέσιμη η έκδοση των 45km/h που υπάγεται στην κατηγορία L1, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η πιο ισχυρή έκδοση L3 με μεγαλύτερη τελική ταχύτητα.

Το Issimo City εξοπλίζεται με κινητήρα 3 kW (4 ίππων) της DellOrto SpA, ενώ εκείνος έχει τοποθετηθεί κοντά στο σημείο έδρασης του ψαλιδιού, αντί για τον τροχό που είναι η πιο συνήθης επιλογή σε αυτή την κατηγορία. Το αλουμίνιο έχει την τιμητική του, καθώς πλαίσιο και ψαλίδι είναι κατασκευασμένα από αυτό. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 2,2 Kwh, ενώ το Issimo City μπορεί να δεχτεί και δεύτερη μπαταρία, ανεβάζοντας τη συνολική χωρητικότητα στις 4,4 Kwh προσφέροντας έτσι αυτονομία που ξεπερνάει, σύμφωνα με την εταιρεία, τα 140 χιλιόμετρα.

Issimo City

Στον τομέα της πέδησης βρίσκουμε δύο δισκόφρενα, ένα μπροστά και ένα πίσω, οι τροχοί είναι 16 ιντσών, στις αναρτήσεις έχουμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι, και δύο αμορτισέρ πίσω. Η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα, αντί για ιμάντα, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε σκούτερ και ειδικά σε ηλεκτρικά.

Issimo City

Στον εξοπλισμό συναντάμε στον πίνακα οργάνων μία ψηφιακή LCD οθόνη 5’’, ενώ η εκκίνηση είναι keyless. Όπως μάλιστα αναφέρει η Fantic, το Issimo City μπορεί να αναγνωρίσει τον πομπό πριν ο αναβάτης ανέβει, ξεκλειδώνοντας την μίζα για περισσότερη ευκολία στην καθημερινή χρήση. Μπροστά από τα πόδια του αναβάτη στην ποδιά βρίσκουμε γάντζο για τσάντες, ενώ στα δεξιά του υπάρχει θύρα φόρτισης.

Caballero 700

Το πρώτο δικύλινδρο μοντέλο της Fantic, το Caballero 700, με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα να προέρχεται από τη Yamaha (βλ. MT-07, Tracer 7, Tenere 700, XSR 700) και τον σχεδιασμό του να αντλεί έμπνευση από τον έκδοση 125 RC του Caballero που κυκλοφόρησε από το 1974 έως το 1976, είχε παρουσιαστεί στην EICMA του 2022, ενώ τώρα ανακοινώθηκε η τιμή του λίγο κάτω από τα 11.000€ και θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Ιούνιο.

Fantic νέος τιμοκατάλογος

Ετικέτες

Γίνε γελοίος και βάλε σε κίνδυνο τη ζωή σου μόλις με 75 ευρώ - VIDEO

Με ινδικό παρμπρίζ και οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields
Sepal
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/4/2024

Θέλεις να κρατήσεις τη βροχή μακριά σου και ταυτόχρονα να κάνεις kite-surfing με τη μοτοσυκλέτα σου; Θέλεις να προκαλείς το γέλιο και έχεις χαμηλή αίσθηση του κινδύνου; Sepal. Είναι για σένα. Παμ!

Η μικρή ινδική startup Sepal αποφάσισε να εφεύρει ένα εντυπωσιακό παρμπρίζ με οροφή για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο κοστίζει μόλις 75 ευρώ και υποτίθεται πως κρατά μακριά σου αέρα και βροχή, επιτρέποντάς σου να ταξιδεύεις στεγνός και άνετος με έως και 120 χλμ/ώρα. Και μετά ξύπνησες...

Η μοτοσυκλέτα ως concept στη βασική της μορφή αφήνει εκτεθειμένους τους επιβαίνοντες στα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό, ανάλογα τον καιρό. Αν θέλεις να οδηγείς και στη βροχή, θα πάρεις ένα ζευγάρι αδιάβροχα και θα οδηγείς και στη βροχή. Αν δεν σου αρέσει η λύση με τα αδιάβροχα, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο, ή σου αρέσει η μοτοσυκλέτα αλλά σιχαίνεσαι το νερό, τα μυγάκια και το καυσαέριο, τότε η Sepal έχει τη λύση για σένα.

Μόνο που η συγκεκριμένη πατέντα, όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιουργεί πέντε-δέκα ακόμη, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον βαθμό κινδύνου του χρήστη στον Θεό.

Sepal

Το παρμπρίζ της Sepal, κομπλέ με αεροδυναμική οροφή που θυμίζει αετό για kite-surfing, στηρίζεται στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας με βεντούζες και με ιμάντα κατόπιν δένεται στα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια απίστευτη… παγίδα θανάτου, μόνο και μόνο για να μην βραχεί ο χλεχλές αναβάτης και να μην φάει τα μυγάκια στο κράνος και στο μπουφάν. Ως bonus, το death-trap της Sepal έχει και θήκη για το κινητό του αναβάτη.

Sepal

Η εταιρεία αναφέρει πως η κατασκευή της μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με ρεζερβουάρ και μαρσπιέ σε μόλις 5 λεπτά, με την μέγιστη προτεινόμενη ταχύτητα να είναι τα 120 χλμ/ώρα, αν και ο κατασκευαστής συστήνει τα 100 ως μια πιο ασφαλή… σαχλαμάρες… δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα με αυτό το πράμα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Sepal

Από πού να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της συγκεκριμένης πατέντας; Από το ότι στη βροχή δεν βλέπεις μπροστά τίποτα, αφού δεν υπάρχει υαλοκαθαριστήρας; Από την αστάθεια που δημιουργεί στη μοτοσυκλέτα το… πανωσήκωμα της Sepal; Από τό γεγονός πως ο αναβάτης έχει κολλημένη τη μούρη του στη ζελατίνα; Θυμηθείτε λίγο και το φιάσκο του BMW C1 -τουλάχιστον εκείνο είχε υαλοκαθαριστήρα.

Sepal

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία της Sepal, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ

Ετικέτες