Fantic: Νέος τιμοκατάλογος με δύο καινούργια μοντέλα

Caballero 700 και Issimo City οι δύο προσθήκες για το 2023
Caballero 700 και Issimo City οι δύο προσθήκες για το 2023
Από το

motomag

7/6/2023

Η αντιπροσωπεία της Fantic στην Ελλάδα ανακοίνωσε τον ανανεωμένο τιμοκατάλογο της, με ορισμένα μοντέλα να έχουν δεχθεί αυξήσεις -αλλά και κάποια άλλα μειώσεις-, ενώ σε αυτόν περιλαμβάνονται και οι τιμές του ολοκαίνουργιου Caballero 700 και του ηλεκτρικού scooter Issimo City.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, το Issimo City έχει σχεδιαστεί από την Fantic και την Energica, με τη δεύτερη να είναι ο αποκλειστικός χορηγός μοτοσυκλετών για την κατηγορία MotoE του MotoGP μέχρι και το 2022. Για την ώρα στην Ελλάδα γίνεται διαθέσιμη η έκδοση των 45km/h που υπάγεται στην κατηγορία L1, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η πιο ισχυρή έκδοση L3 με μεγαλύτερη τελική ταχύτητα.

Το Issimo City εξοπλίζεται με κινητήρα 3 kW (4 ίππων) της DellOrto SpA, ενώ εκείνος έχει τοποθετηθεί κοντά στο σημείο έδρασης του ψαλιδιού, αντί για τον τροχό που είναι η πιο συνήθης επιλογή σε αυτή την κατηγορία. Το αλουμίνιο έχει την τιμητική του, καθώς πλαίσιο και ψαλίδι είναι κατασκευασμένα από αυτό. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 2,2 Kwh, ενώ το Issimo City μπορεί να δεχτεί και δεύτερη μπαταρία, ανεβάζοντας τη συνολική χωρητικότητα στις 4,4 Kwh προσφέροντας έτσι αυτονομία που ξεπερνάει, σύμφωνα με την εταιρεία, τα 140 χιλιόμετρα.

Issimo City

Στον τομέα της πέδησης βρίσκουμε δύο δισκόφρενα, ένα μπροστά και ένα πίσω, οι τροχοί είναι 16 ιντσών, στις αναρτήσεις έχουμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι, και δύο αμορτισέρ πίσω. Η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα, αντί για ιμάντα, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε σκούτερ και ειδικά σε ηλεκτρικά.

Issimo City

Στον εξοπλισμό συναντάμε στον πίνακα οργάνων μία ψηφιακή LCD οθόνη 5’’, ενώ η εκκίνηση είναι keyless. Όπως μάλιστα αναφέρει η Fantic, το Issimo City μπορεί να αναγνωρίσει τον πομπό πριν ο αναβάτης ανέβει, ξεκλειδώνοντας την μίζα για περισσότερη ευκολία στην καθημερινή χρήση. Μπροστά από τα πόδια του αναβάτη στην ποδιά βρίσκουμε γάντζο για τσάντες, ενώ στα δεξιά του υπάρχει θύρα φόρτισης.

Caballero 700

Το πρώτο δικύλινδρο μοντέλο της Fantic, το Caballero 700, με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα να προέρχεται από τη Yamaha (βλ. MT-07, Tracer 7, Tenere 700, XSR 700) και τον σχεδιασμό του να αντλεί έμπνευση από τον έκδοση 125 RC του Caballero που κυκλοφόρησε από το 1974 έως το 1976, είχε παρουσιαστεί στην EICMA του 2022, ενώ τώρα ανακοινώθηκε η τιμή του λίγο κάτω από τα 11.000€ και θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Ιούνιο.

Fantic νέος τιμοκατάλογος

Ετικέτες

Ατύχημα με μοτοσυκλέτα είχε ο Τσέχος Πρόεδρος Petr Pavel

Λάτρης των δυο τροχών, ο Pavel έπεσε την ώρα που οδηγούσε στην πίστα
Petr Pavel
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Ο 62χρονος Petr Pavel, ο 4ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας και φανατικός αναβάτης μοτοσυκλέτας, είχε ένα μικροατύχημα οδηγώντας μοτοσυκλέτα με χαμηλή ταχύτητα σε ασφάλτινη πίστα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της χώρας του, όπου και παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μέσα στην Παρασκευή οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο.

Πρόσφατα έχουμε δει τον Pavel να δίνει το παρών τόσο σε επίσκεψη στο εργοστάσιο της Moto Guzzi στο Mandello Del Lario, όπου οδήγησε το νέο Stelvio, αλλά και στη διοργάνωση της Harley-Davidson στην Πράγα. Ο Pavel έχει για προσωπική μοτοσυκλέτα μια BMW R 1250 GS, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι ακριβώς έκανε στην πίστα και το πώς και πού χτύπησε.

Ο Pavel δεν παρέμεινε για πολύ στο νοσοκομείο, ενώ το γραφείο τύπου του Τσέχου Προέδρου ανακοίνωσε πως ο πρώην αρχηγός του στρατού της Τσεχίας θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του.

Ετικέτες