Fantic: Νέος τιμοκατάλογος με δύο καινούργια μοντέλα

Caballero 700 και Issimo City οι δύο προσθήκες για το 2023
Caballero 700 και Issimo City οι δύο προσθήκες για το 2023
Από το

motomag

7/6/2023

Η αντιπροσωπεία της Fantic στην Ελλάδα ανακοίνωσε τον ανανεωμένο τιμοκατάλογο της, με ορισμένα μοντέλα να έχουν δεχθεί αυξήσεις -αλλά και κάποια άλλα μειώσεις-, ενώ σε αυτόν περιλαμβάνονται και οι τιμές του ολοκαίνουργιου Caballero 700 και του ηλεκτρικού scooter Issimo City.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, το Issimo City έχει σχεδιαστεί από την Fantic και την Energica, με τη δεύτερη να είναι ο αποκλειστικός χορηγός μοτοσυκλετών για την κατηγορία MotoE του MotoGP μέχρι και το 2022. Για την ώρα στην Ελλάδα γίνεται διαθέσιμη η έκδοση των 45km/h που υπάγεται στην κατηγορία L1, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η πιο ισχυρή έκδοση L3 με μεγαλύτερη τελική ταχύτητα.

Το Issimo City εξοπλίζεται με κινητήρα 3 kW (4 ίππων) της DellOrto SpA, ενώ εκείνος έχει τοποθετηθεί κοντά στο σημείο έδρασης του ψαλιδιού, αντί για τον τροχό που είναι η πιο συνήθης επιλογή σε αυτή την κατηγορία. Το αλουμίνιο έχει την τιμητική του, καθώς πλαίσιο και ψαλίδι είναι κατασκευασμένα από αυτό. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 2,2 Kwh, ενώ το Issimo City μπορεί να δεχτεί και δεύτερη μπαταρία, ανεβάζοντας τη συνολική χωρητικότητα στις 4,4 Kwh προσφέροντας έτσι αυτονομία που ξεπερνάει, σύμφωνα με την εταιρεία, τα 140 χιλιόμετρα.

Issimo City

Στον τομέα της πέδησης βρίσκουμε δύο δισκόφρενα, ένα μπροστά και ένα πίσω, οι τροχοί είναι 16 ιντσών, στις αναρτήσεις έχουμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι, και δύο αμορτισέρ πίσω. Η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα, αντί για ιμάντα, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε σκούτερ και ειδικά σε ηλεκτρικά.

Issimo City

Στον εξοπλισμό συναντάμε στον πίνακα οργάνων μία ψηφιακή LCD οθόνη 5’’, ενώ η εκκίνηση είναι keyless. Όπως μάλιστα αναφέρει η Fantic, το Issimo City μπορεί να αναγνωρίσει τον πομπό πριν ο αναβάτης ανέβει, ξεκλειδώνοντας την μίζα για περισσότερη ευκολία στην καθημερινή χρήση. Μπροστά από τα πόδια του αναβάτη στην ποδιά βρίσκουμε γάντζο για τσάντες, ενώ στα δεξιά του υπάρχει θύρα φόρτισης.

Caballero 700

Το πρώτο δικύλινδρο μοντέλο της Fantic, το Caballero 700, με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα να προέρχεται από τη Yamaha (βλ. MT-07, Tracer 7, Tenere 700, XSR 700) και τον σχεδιασμό του να αντλεί έμπνευση από τον έκδοση 125 RC του Caballero που κυκλοφόρησε από το 1974 έως το 1976, είχε παρουσιαστεί στην EICMA του 2022, ενώ τώρα ανακοινώθηκε η τιμή του λίγο κάτω από τα 11.000€ και θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Ιούνιο.

Fantic νέος τιμοκατάλογος

Ετικέτες

Ματαιώθηκε η Intermot 2026 – Ραντεβού το 2027 σε νέες ημερομηνίες

Το πείραμα της ετήσιας έκθεσης της Κολωνίας δεν πέτυχε και αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε η ματαίωση της έκθεσης της επόμενης χρονιάς, ενώ αλλάζει πάλι στόχευση
intermot
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/2/2026

Μέχρι το 2019 η Διεθνής Έκθεση Μοτοσυκλέτας της Κολωνίας, η γνωστή Intermot γινόταν κάθε δύο χρόνια τον Οκτώβρη, περίπου έναν μήνα πριν τη διοργάνωση της ετήσιας EICMA στο Μιλάνο.

Η ματαίωση της Intermot το 2021 εξαιτίας της πανδημίας covid-19 μετέφερε τη γερμανική έκθεση στο 2022, αλλά πια η κατάσταση είχε αλλάξει. Η έκθεση της Κολωνίας έψαχνε να βρει τη θέση της σε μια βιομηχανία που είχε μεταλλαχθεί, με τις περισσότερες πρεμιέρες να γίνονται πια διαδικτυακώς απλωμένες σε μια μεγάλη περίοδο αρκετών μηνών, ενώ οι κατασκευαστές στήριξαν την ιταλική έκθεση κρατώντας αρκετές αποκαλύψεις για το ετήσιο ραντεβού της.

Το 2022 η μόνη πρεμιέρα που φιλοξενήθηκε στην Intermot ήταν αυτή της Honda με το CB750 Hornet. Ούτε καν η συμπατριώτισσα BMW δεν παρέκκλινε της απόφασής της να απέχει από εκθέσεις και να παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα αποκλειστικώς online.

Η Intermot έπρεπε να αλλάξει για να βρει ξανά τη θέση της στον κόσμο της Μοτοσυκλέτας και στο πλαίσιο αυτό το 2024 ανακοινώθηκε πως θα γινόταν κι αυτή ετήσια, στρέφοντας το ενδιαφέρον της σε νέα πεδία, όπως οι influencers και οι πάσης φύσης ψηφιακοί δημιουργοί.

Το ΜΟΤΟ παρέμεινε διαχρονικά πιστό στο ραντεβού της Κολωνίας, ωστόσο ήταν σαφές πως δεν υπήρχε πια ειδησεογραφία από τις μόλις δύο σάλες του εκθεσιακού κέντρου Koelnmesse που τη φιλοξένησαν.

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 η διοργανώτρια της Intermot, IVM (Industrie Verband Motorrad Deutschland e.V.) ανακοίνωσε πως η έκθεση της Κολωνίας δεν θα γίνει το 2026. Ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του Δεκέμβρη στο νέο πρόγραμμα που εγκαινίασε πέρυσι ως ετήσια, επιλέγοντας μια ημερομηνία μετά την EICMA που παραδοσιακά επιμένει στις αρχές Νοέμβρη, ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί φέτος.

Αντ’ αυτού, η Intermot μεταφέρεται σε νέες ημερομηνίες, καθώς ανακοινώθηκε η επόμενη διοργάνωση από 12 ως 14 Φεβρουαρίου 2027. Αυτό σημαίνει πως η έκθεση θα μικρύνει και σε διάρκεια, καθώς από τετραήμερη που θα ήταν αρχικά γίνεται τριήμερη.

Περιμένουμε πλέον με ενδιαφέρον τις επόμενες ανακοινώσεις για το νέο προφίλ της Intermot, καθώς σε πρώτη φάση αυτό που καθίσταται πασιφανές είναι η συρρίκνωσή της.