EICMA 2022: Fantic Caballero 700

Η πρώτη δικύλινδρη Fantic
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/11/2022

Το νέο Caballero 700 είναι το πρώτο δικύλινδρο μοντέλο της Fantic, με τον κινητήρα της να προέρχεται από τη Yamaha.

Ο CP2 υγρόψυκτος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 689 κ.εκ. αποδίδει 75 hp και 7 kgm ροπής και προέρχεται από τη σειρά μοτοσυκλετών της Yamaha που περιλαμβάνει τα MT-07, R7, Tracer 7 & Tenere 700.

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει 3 Riding Modes (Road, Off-Road & Custom, Traction Control και δικάναλο ABS, με cornering χαρακτηριστικά.

Τα φώτα είναι full-LED, και η TFT έγχρωμη οθόνη έχει μέγεθος μόλις 3,5 ιντσών, ενώ διαθέτει και Bluetooth συνδεσιμότητα.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο μονής ραχοκοκαλιάς, και το ψαλίδι αλουμινένιο, ενώ οι ακτινωτοί τροχοί είναι 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω.

Οι αναρτήσεις της Marzocchi αφορούν σε ένα ανεστραμμένο VRM πιρούνι 45 mm και ένα μονό πίσω αμορτισέρ, με διαδρομή 150 mm τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο 330 mm μπροστά με ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα της Brembo και έναν ακόμα δίσκο 245 mm πίσω.

Το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.460 mm, το ύψος σέλας στα 830 mm, το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 14 λίτρων και το επίσημο βάρος του Caballero 700 βρίσκεται στα 180 κιλά με ψυκτικό αλλά χωρίς βενζίνη.

Το νέο Fantic Caballero 700 θα διατεθεί σε 2 χρώματα, pure red & heritage blue, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε τιμή και χρόνο άφιξης.

BMW R 1300 GS/Adventure Aurum Edition 2026 - Τα μεγάλα GS ντύθηκαν στα χρυσά

Ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής - Για την Ολλανδία
BMW R 1300 GS Aurum Edition 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

27/8/2026

Η ολλανδική BMW Motorrad παρουσίασε τη νέα έκδοση Aurum για τα R 1300 GS και R 1300 GS Adventure, η οποία και θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό στην εγχώρια αγορά, ήτοι 100 αντίτυπα για το στάνταρ GS και άλλα 100 για το Adventure.

Οι δύο μοτοσυκλέτες θα βρεθούν στις εκθέσεις της BMW στην Ολλανδία σε μία περίπου εβδομάρα (5 Σεπτεμβρίου) και χαρακτηρίζονται από τις χρυσές στεφάνες των ακτινωτών τους τροχών αλλά και τις χρυσοκίτρινες λεπτομέρειες που βρίσκονται διάσπαρτες πάνω τους. Να σημειωθεί ότι η νέα έκδοση βασίζεται στην Triple Black και στις δύο περιπτώσεις.

Τόσο το απλό R 1300 GS όσο και το Advetnure φέρουν επιπλέον εργοστασιακό εξοπλισμό, όπως είναι οι ακτινωτοί τροχοί που κάνουν αισθητή την παρουσία τους, οι "χρυσές" προστασίες του ψυγείου, τα διαφορετικά μαρσπιέ και η θερμαινόμενη σέλα του συνεπιβάτη, με τη σέλα να έχει και ασορτί επένδυση με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. 

Στο εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το αυτόματο κιβώτιο όπως και το σύστημα αυξομείωσης τους ύψους της πίσω ανάρτησης, ενώ στο τιμόνι έχει τοποθετηθεί και πλάκα στο χρώμα του χρυσού με τον αύξοντα αριθμό της έκδοσης.

Η τιμή των R 1300 GS και R 1300 GS Adventure Aurum Edition στην Ολλανδία έχει οριστεί στα 34.950 και 36.950 ευρώ αντίστοιχα.