EICMA 2024: Malaguti Spidermax300 - Προσεγμένο στη λεπτομέρεια

Σπορ αισθητική, πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού
Malaguti Spidermax300
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/11/2024

Το νέο μεγάλο Spidermax300 ακροβατεί ανάμεσα στα GT και στα Adventure scooter, με πολύ προσεγμένη αισθητική, και εξαιρετικό επίπεδο εξοπλισμού.

Το design του Spidermax300 δείχνει περιπετειώδες και σκληροτράχηλο, με τις κόκκινες λεπτομέρειες να σπάνε όμορφα την "κακία" του μαύρου χρώματος.

Στην καρδιά του Spidermax300 χτυπά ένας μονοκύλινδρος, τετράχρονος, υγρόψυκτος και ψεκαστός κινητήρας 278 κ.εκ. και απόδοσης 26 hp -την προέλευση το οποίου δεν γνωρίζουμε αν και θα μπορούσε να προέρχεται από την Piaggio.

Οι τροχοί είναι 15 και 14 ιντσών, και στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο 260 mm μπροστά κι έναν ακόμα πίσω στα 240 mm -φυσικά με δικάναλο ABS.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 13 λίτρα, το ύψος σέλας δίνεται στα 790 mm, και το βάρος στα 177 κιλά.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται μεγάλη TFT οθόνη 7 ιντσών, φορτιστής USB, Keyless σύστημα, φωτιζόμενοι διακόπτες, πλάτη στήριξης αναβάτη και χειρολαβές συνεπιβάτη, αμορτισέρ πίσω με ξεχωριστά δοχεία αερίου και ρύθμιση προφόρτισης, full-LED φώτα και ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Ετικέτες

Suzuki Katana Limited Edition – Επετειακή έκδοση στη Γερμανία

Το Katana γίνεται φέτος 45 ετών και η γερμανική αντιπροσωπεία γιορτάζει την επέτειο με μια συλλεκτική έκδοση
Suzuki Katana Limited Edition
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/3/2026

Το πρώτο μοντέλο GSX1100S Katana κυκλοφόρησε το 1981 και φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων το όνομα χάθηκε από την επικαιρότητα και επανήλθε στη ζωή το 2020, πλέον με τον τετρακύλινδρο κινητήρα της οικογένειας GSX-S της Suzuki, δηλαδή τον σύγχρονο απόγονο του GSX-R1000 K5.

Στη Γερμανία η αντιπροσωπεία της Suzuki τιμά αυτήν την επέτειο παρουσιάζοντας μια Limited Edition που θα διατεθεί αυστηρά σε 45 κομμάτια μόνο.

Suzuki Katana Limited Edition

Το γερμανικό Katana Limited Edition ξεχωρίζει από το κανονικό μοντέλο που πωλείται σήμερα χάρη σε μερικά στοιχεία:

- Αυτοκόλλητο Limited Edition και tank pad με εμφάνιση ανθρακονήματος στο ρεζερβουάρ

- Τελικό εξάτμισης Akrapovič 

- Διακοσμητικό κιτ πλαστικών ουράς “The Edge”

- Προστατευτικά πλαισίου

- Μαύρο χαλάκι συνεργείου με λογότυπο Katana

- Βιβλίο με την ιστορία του μοντέλου.

Suzuki Katana Limited Edition

Τα παραπάνω επιβαρύνουν την τιμή του βασικού μοντέλου (€14.400 στη Γερμανία) κατά €645, για τελική τιμή €15.045. Δεν ακούγεται άσχημα όταν αυτά τα χρήματα μετά βίας αρκούν για να πάρει κανείς την εξάτμιση μόνο, χώρια που ο συλλεκτικός χαρακτήρας της συγκεκριμένης Limited Edition πιθανώς να “προστατεύσει” ακόμη περισσότερο την αξία μεταπώλησής του στο μέλλον.

 

Ετικέτες