EICMA 2024: QJMOTOR Bobber SRV 900 V - Με V4 κινητήρα 111,5 ίππων

Ένα bobber με "καρδιά" power cruiser και βάρος 221 κιλών
QJMOTOR SRV 900 V - EICMA 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

12/11/2024

Ανάμεσα στις περισσότερες από 60 μοτοσυκλέτες που είχε στο περίπτερό της στο Μιλάνο η QJMOTOR ξεχώριζε το Bobber SRV 900 V που αποτελεί τη ναυαρχίδα της ευρύτατης γκάμας cruiser των Κινέζων με τον V4 κινητήρα του.

Το SRV 900 V είναι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς SRV και το δεύτερο V4 έπειτα από το 600άρι SRV -ναι έχει και V4 600 η QJOTOR- διαχωρίζοντας τη θέση του από όλα τα υπόλοιπα εν σειρά δικύλινδρα, V2 και μονοκύλινδρα της γκάμας που ξεκινούν από τα 125 και φτάνουν έως και τα 700 κ.εκ., με ό,τι χωρητικότητα μπορείτε να φανταστείτε, άνα 50-75 κ.εκ.!

Ο V4 κινητήρας του SRV 900 V έχει χωρητικότητα 899 κ.εκ. και υπερτετράγωνες διαστάσεις κυλίνδρων στα 70 και 58,4 χλστ. για τη διάμετρο και τη διαδρομή αντίστοιχα. Η ισχύς βρίσκεται στους 111,5 ίππους και η ροπή στα 8,67 κιλά στις 10.000 και 8.500 σ.α.λ. αντίστοιχα. Η μοτοσυκλέτα ασπάζεται την bobber αισθητική αλλά να κλείνει το μάτι ως power cruiser, με χαμηλό βάρος για τα δεδομένα της κατηγορίας στα 221 γεμάτα κιλά. Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα και το κιβώτιο είναι 6τάχυτο, με το ύψος της σέλας να βρίσκεται στα μόλις 720 χλστ.

QJMOTOR SRV 900 V - EICMA 2024

Σχεδιαστικό highlight της μοτοσυκλέτας, εκτός από τον ίδιο τον κινητήρα, τα μεγάλα πλαστικά καλύμματα του ανεστραμμένου πιρουνιού που κάνει το SRV 900 V να μοιάζει σα να έχει ανάρτηση τύπου Hossack. 

Το... "Χρυσό Βατόμουρο" να πηγαίνει μάλλον άξια στην εξάτμιση, με τα δύο μεγάλα σε μέγεθος τελικά -ένα σε κάθε πλευρά- να δείχνουν χοντροκομμένα και εκτός τόπου σε σχέση με την μικρή σε μέγεθος, σπορ ουρά της μοτοσυκλέτας, με τα μεγάλα προστατευτικά της εξάτμισης να βάζουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτό και να δίνουν έναν παραπάνω λόγο για ολική αφαίρεση. 

Τουλάχιστον, με τη σχεδίασή τους, αφήνουν τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη να τοποθετηθούν σε μία θέση που δημιουργεί πολύ "λογικές" γωνίες για τα γόνατά του.

QJMOTOR SRV 900 V - EICMA 2024

Οι χυτές ζάντες είναι στις 16 ίντσες και στα δύο άκρα και το εμπρός ελαστικό έχει διάσταση 130/90 ενώ το πίσω 180/650. Το SRV 900 V φέρει δίσκους 300 χλστ. και ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων με την εικόνα του συστήματος πέδησης να ολοκληρώνεται με τον πίσω δίσκο των 260 χλστ. 

qj motor srv 900 v - v4 cruiser

Το μεταξόνιο, τέλος, βρίσκεται στα λογικά για την κατηγορία 1.580 χλστ. και σε συνδυασμό με το σχετικά χαμηλό βάρος κάνουν το SRV 900 V έναν αξιόμαχο αντίπαλο στις εκκινήσεις ακόμη και για πολύ πιο δυνατές μοτοσυκλέτες.

EICMA: SYM TTLBT 2026 - Παρουσία και φέτος το τουριστικό “κτήνος”

Χώροι και άνεση για τον γύρο της Ευρώπης - Με τον δικύλινδρο των 45 ίππων του TL 508
SYM TTLBT 2026 - EICMA 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

7/11/2025

Το TTLBT βρίσκεται και φέτος στο Μιλάνο -το είχαμε δει στην EICMA του 2024 πρώτη φορά- και όλα δείχνουν ότι τη νέα χρονιά θα διατεθεί και στις αγορές της Ευρώπης για όλους εκείνους που ψάχνουν ένα σκούτερ φτιαγμένο για τουρισμό.

Το TTLBT  ανήκει στη σειρά BT (Bestia, που σημαίνει κτήνος στα ιταλικά) της SYM με την έμπνευση για τα μοντέλα να προέρχεται, τουλάχιστον για το όνομα, από διάφορα κτήνη -μυθολογικά και μη.

Το TTLBT εξακολουθεί να διχάζει σχεδιαστικά, αλλά και να εντυπωσιάζει με τις μεγάλες διαστάσεις και τις ανέσεις που προσφέρει. Ανέσεις που θεωρητικά δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τις μεγάλες τουριστικές μοτοσυκλέτες.

SYM TTLBT 2026 - EICMA 2025

Το TTLBT  έχει τεράστιες σέλες, αποθηκευτικό χώρο 37 λίτρων κάτω από τη σέλα, και δυο σκληρές, αφαιρούμενες βαλίτσες 14,4 και 13,6 λίτρων -αλλά ενσωματωμένες στη σχεδίαση του TTLBT, όπως ήταν παλιά το Ηonda Deauville, με τη δυνατότητα να μπει και μεγάλο top-box στο πίσω μέρος. Φυσικά υπάρχουν και ντουλαπάκια στην ποδιά, με τη θύρα USB να φωλιάζει σε ένα από αυτά.

Η ζελατίνα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη και τα γκριπ θερμαινόμενα με ένταση που ρυθμίζεται σε 4 επίπεδα. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και keyless σύστημα, τα φώτα είναι full-LED και η οθόνη έγχρωμη TFT είναι υψηλής ευκρίνειας και προσφέρει τεράστιο όγκο πληροφορίας.

SYM TTLBT 2026 - EICMA 2025

Την κίνηση αναλαμβάνει ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 508 κ.εκ. του Maxsym TL 508 TCS, με απόδοση 45 ίππων, με ride-by-wire σύστημα στο γκάζι και με 2 Ride Modes (Normal - Rain). Στα βοηθήματα έχουμε δικάναλο ABS, Traction Control TCS, και Cruise Control που δουλεύει από τα 50 χλμ./ώρα και πάνω και είναι απαραίτητο για τουρισμό μεγάλων αποστάσεων.