EICMA 2024: QJMOTOR Bobber SRV 900 V - Με V4 κινητήρα 111,5 ίππων

Ένα bobber με "καρδιά" power cruiser και βάρος 221 κιλών
QJMOTOR SRV 900 V - EICMA 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

12/11/2024

Ανάμεσα στις περισσότερες από 60 μοτοσυκλέτες που είχε στο περίπτερό της στο Μιλάνο η QJMOTOR ξεχώριζε το Bobber SRV 900 V που αποτελεί τη ναυαρχίδα της ευρύτατης γκάμας cruiser των Κινέζων με τον V4 κινητήρα του.

Το SRV 900 V είναι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς SRV και το δεύτερο V4 έπειτα από το 600άρι SRV -ναι έχει και V4 600 η QJOTOR- διαχωρίζοντας τη θέση του από όλα τα υπόλοιπα εν σειρά δικύλινδρα, V2 και μονοκύλινδρα της γκάμας που ξεκινούν από τα 125 και φτάνουν έως και τα 700 κ.εκ., με ό,τι χωρητικότητα μπορείτε να φανταστείτε, άνα 50-75 κ.εκ.!

Ο V4 κινητήρας του SRV 900 V έχει χωρητικότητα 899 κ.εκ. και υπερτετράγωνες διαστάσεις κυλίνδρων στα 70 και 58,4 χλστ. για τη διάμετρο και τη διαδρομή αντίστοιχα. Η ισχύς βρίσκεται στους 111,5 ίππους και η ροπή στα 8,67 κιλά στις 10.000 και 8.500 σ.α.λ. αντίστοιχα. Η μοτοσυκλέτα ασπάζεται την bobber αισθητική αλλά να κλείνει το μάτι ως power cruiser, με χαμηλό βάρος για τα δεδομένα της κατηγορίας στα 221 γεμάτα κιλά. Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα και το κιβώτιο είναι 6τάχυτο, με το ύψος της σέλας να βρίσκεται στα μόλις 720 χλστ.

QJMOTOR SRV 900 V - EICMA 2024

Σχεδιαστικό highlight της μοτοσυκλέτας, εκτός από τον ίδιο τον κινητήρα, τα μεγάλα πλαστικά καλύμματα του ανεστραμμένου πιρουνιού που κάνει το SRV 900 V να μοιάζει σα να έχει ανάρτηση τύπου Hossack. 

Το... "Χρυσό Βατόμουρο" να πηγαίνει μάλλον άξια στην εξάτμιση, με τα δύο μεγάλα σε μέγεθος τελικά -ένα σε κάθε πλευρά- να δείχνουν χοντροκομμένα και εκτός τόπου σε σχέση με την μικρή σε μέγεθος, σπορ ουρά της μοτοσυκλέτας, με τα μεγάλα προστατευτικά της εξάτμισης να βάζουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτό και να δίνουν έναν παραπάνω λόγο για ολική αφαίρεση. 

Τουλάχιστον, με τη σχεδίασή τους, αφήνουν τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη να τοποθετηθούν σε μία θέση που δημιουργεί πολύ "λογικές" γωνίες για τα γόνατά του.

QJMOTOR SRV 900 V - EICMA 2024

Οι χυτές ζάντες είναι στις 16 ίντσες και στα δύο άκρα και το εμπρός ελαστικό έχει διάσταση 130/90 ενώ το πίσω 180/650. Το SRV 900 V φέρει δίσκους 300 χλστ. και ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων με την εικόνα του συστήματος πέδησης να ολοκληρώνεται με τον πίσω δίσκο των 260 χλστ. 

qj motor srv 900 v - v4 cruiser

Το μεταξόνιο, τέλος, βρίσκεται στα λογικά για την κατηγορία 1.580 χλστ. και σε συνδυασμό με το σχετικά χαμηλό βάρος κάνουν το SRV 900 V έναν αξιόμαχο αντίπαλο στις εκκινήσεις ακόμη και για πολύ πιο δυνατές μοτοσυκλέτες.

Leoncino Bobber 400 – Η πρώτη V2 μοτοσυκλέτα της Benelli έφτασε Ελλάδα [Τιμή]

Νέα cruiser μοτοσυκλέτα με 33,5 ίππους στα 165 κιλά χωρίς υγρά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η Leoncino Bobber 400 είναι μία cruiser μοτοσυκλέτα μικρομεσαίων κυβικών με V2 κινητήρα, που μάλιστα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Benelli.

Να αναφέρουμε εδώ πως την μοτοσυκλέτα την είχαμε δει από κοντά στην έκθεση EICMA του 2024. Ο V2 κινητήρας 60 μοιρών 385 κυβικών είναι υγρόψυκτος και 8-βάλβιδος και αποδίδει 33,5 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,57 kg.m ροπής στις 5.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Την ανάρτηση αναλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 100 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο 300 mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Leoncino

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 165 κιλά χωρίς υγρά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 730mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm, ενώ εντύπωση προκαλεί η διάσταση του μπροστινού ελαστικού που είναι 130/90 με τους τροχούς να είναι 16 ιντσών τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, καθρέπτες bar-end και ABS της Bosch.

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε χρώματα Desert Tan και Midnight Black και η τιμή της έχει οριστεί στα 5.690 ευρώ.