Έρχεται το MV Agusta Alpine S4

Παρουσιάζεται στις 10 Δεκεμβρίου
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/12/2020

Η εταιρεία από την Schiranna ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να παρουσιάσει μία ακόμη καινούργια μοτοσυκλέτα της, προετοιμάζοντας το έδαφος με μία και μόνη φωτογραφία ως teaser που λέει όμως αρκετά! Το μόνο που φαίνεται είναι ο συνδυασμός του γκρι και του μπλε χρώματος, αλλά το πιο σημαντικό είναι το χαρακτηριστικό "Α" το λογότυπο της Alpine που φέρει στα πλαστικά του.

Η γαλλική εταιρεία αυτοκινήτων Alpine ιδρύθηκε το 1955 από τον Jean Redele, με εξειδίκευση στα σπορ και αγωνιστικά αυτοκίνητα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εταιρεία εξαγοράστηκε το 1973 από την Renault, με την παραγωγή της να σταματά το 1995. Μετά όμως από 17 χρόνια, ο CEO της Renault, Carlos Ghosn ανακοίνωσε την αναγέννηση της Alpine τον Νοέμβριο του 2012. Επιβεβαιώνοντας και την αγωνιστική παράδοση της εταιρείας, από το 2021 η εργοστασιακή ομάδα της Renault στην F1 θα μετονομαστεί σε Alpine F1 Team, με τους E-Tech υβριδικούς κινητήρες της Renault.

Σχετικά τώρα με την μοτοσυκλέτα, δεν έχει γίνει γνωστό κανένα στοιχείο, ούτε καν από πιο σημείο της μοτοσυκλέτας προέρχεται η φωτογραφία. Το πιο πιθανό είναι να είναι το μπροστινό μέρος από το φαίρινγκ ενός supersport, ίσως οι εισαγωγές του αέρα σε ένα F3 800, ή ίσως να πρόκειται για την επιστροφή του F4 με τα χρώματα της Alpine.

Ιστορικά πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η MV Agusta συνεργάζεται με μία εταιρεία από το χώρο των αυτοκινήτων. Στο παρελθόν, το 2016, το εργοστάσιο συνεργάστηκε με τον ιταλικό οίκο Zagato για την δημιουργία του F4Z. Ήταν μια μοτοσυκλέτα βασισμένη στο F4 και φτιάχτηκε μόνο ένα κομμάτι κατά παραγγελία για ένα πλούσιο Ιάπωνα πελάτη, αλλά στη συνέχεια η MV Agusta την παρουσίασε κανονικά παίρνοντας μέρος και στον ετήσιο διαγωνισμό Chantilly Arts & Elegance.

Σε ότι αφορά το επερχόμενο Alpine S4, υπάρχει και η πιθανότητα να πρόκειται για ένα adventure μοντέλο, κάτι άλλωστε που ο CEO της εταιρείας, Timur Sardarov, είχε ανακοινώσει πως θα συμβεί, αν και σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρχει κάποια ευθεία σύνδεση με το αγωνιστικό προφίλ της Alpine. Όπως και να έχει πάντως, οι απορίες και τα ερωτήματα θα απαντηθούν στις 10 Δεκεμβρίου, οπότε και θα παρουσιαστεί επίσημα η μοτοσυκλέτα.

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, 3 εκδόσεις

Με Start-Stop, ABS, TFT, Keyless, ακόμα και TCS στα 2 κορυφαία μοντέλα της σειράς
Thrust Motor DSR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Τον Φεβρουάριο αναμένεται στη χώρα μας η νέα οικογένεια αστικών scooter DSR της Thrust Motor, σε 2 κυβισμούς (125 & 150 κ.εκ.) και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού.

Το design των DSR είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, ενώ οι διαστάσεις τους είναι μικρές, καθιστώντας τα ιδανικά για αστικές μετακινήσεις, καθώς δεν θα κολλήσουν ούτε στο πιο δύσκολο μποτιλιάρισμα. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και χειρολαβές. Τα DSR διαθέτουν και χαμηλή ζελατίνα που προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη. Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 μπροστά και 13 ιντσών πίσω), με διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Ίδιο είναι το ύψος σέλας στα χαμηλά 770 mm, ίδιο και το μεταξόνιο στα 1.375 κ.εκ.

Η πιο οικονομική έκδοση είναι το DSR 125 AC, με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm και 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 mm μπροστά και δισκόφρενο 220 mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD.

Thrust Motor DSR

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2.

Το DSR 125 LC ανεβάζει κατακόρυφα τον εξοπλισμό σε σχέση με την AC έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop και ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Τέλος, το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της οικογένειας είναι το DSR 150 LC, με 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα 3 DSR αναμένονται στη χώρα μας τον 2ο μήνα του 2024, στις 3 προαναφερθείσες εκδόσεις και σε 3 χρώματα: Γκρι Ματ, Λευκό και Κόκκινο Ματ