Έρχεται το MV Agusta Alpine S4

Παρουσιάζεται στις 10 Δεκεμβρίου
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/12/2020

Η εταιρεία από την Schiranna ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να παρουσιάσει μία ακόμη καινούργια μοτοσυκλέτα της, προετοιμάζοντας το έδαφος με μία και μόνη φωτογραφία ως teaser που λέει όμως αρκετά! Το μόνο που φαίνεται είναι ο συνδυασμός του γκρι και του μπλε χρώματος, αλλά το πιο σημαντικό είναι το χαρακτηριστικό "Α" το λογότυπο της Alpine που φέρει στα πλαστικά του.

Η γαλλική εταιρεία αυτοκινήτων Alpine ιδρύθηκε το 1955 από τον Jean Redele, με εξειδίκευση στα σπορ και αγωνιστικά αυτοκίνητα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εταιρεία εξαγοράστηκε το 1973 από την Renault, με την παραγωγή της να σταματά το 1995. Μετά όμως από 17 χρόνια, ο CEO της Renault, Carlos Ghosn ανακοίνωσε την αναγέννηση της Alpine τον Νοέμβριο του 2012. Επιβεβαιώνοντας και την αγωνιστική παράδοση της εταιρείας, από το 2021 η εργοστασιακή ομάδα της Renault στην F1 θα μετονομαστεί σε Alpine F1 Team, με τους E-Tech υβριδικούς κινητήρες της Renault.

Σχετικά τώρα με την μοτοσυκλέτα, δεν έχει γίνει γνωστό κανένα στοιχείο, ούτε καν από πιο σημείο της μοτοσυκλέτας προέρχεται η φωτογραφία. Το πιο πιθανό είναι να είναι το μπροστινό μέρος από το φαίρινγκ ενός supersport, ίσως οι εισαγωγές του αέρα σε ένα F3 800, ή ίσως να πρόκειται για την επιστροφή του F4 με τα χρώματα της Alpine.

Ιστορικά πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η MV Agusta συνεργάζεται με μία εταιρεία από το χώρο των αυτοκινήτων. Στο παρελθόν, το 2016, το εργοστάσιο συνεργάστηκε με τον ιταλικό οίκο Zagato για την δημιουργία του F4Z. Ήταν μια μοτοσυκλέτα βασισμένη στο F4 και φτιάχτηκε μόνο ένα κομμάτι κατά παραγγελία για ένα πλούσιο Ιάπωνα πελάτη, αλλά στη συνέχεια η MV Agusta την παρουσίασε κανονικά παίρνοντας μέρος και στον ετήσιο διαγωνισμό Chantilly Arts & Elegance.

Σε ότι αφορά το επερχόμενο Alpine S4, υπάρχει και η πιθανότητα να πρόκειται για ένα adventure μοντέλο, κάτι άλλωστε που ο CEO της εταιρείας, Timur Sardarov, είχε ανακοινώσει πως θα συμβεί, αν και σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρχει κάποια ευθεία σύνδεση με το αγωνιστικό προφίλ της Alpine. Όπως και να έχει πάντως, οι απορίες και τα ερωτήματα θα απαντηθούν στις 10 Δεκεμβρίου, οπότε και θα παρουσιαστεί επίσημα η μοτοσυκλέτα.

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες