Fantic Caballero 500 Rally 2019 στην EICMA

Το πιο Off-road Scrambler της εταιρείας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

13/11/2018

Η οικογένεια των Caballero αποτελεί την πλατφόρμα των μοτοσυκλετών της Fantic απ’ την οποία αναδύονται ουσιαστικά έξι μοντέλα. Τρία Scrambler και τρία Flat track, με κινητήρες των 125, 200, και 500 κυβικών. Φέτος η Fantic αποφάσισε να εμπλουτίσει την οικογένεια παρουσιάζοντας μια ακόμη έκδοση, την Rally και θα είναι διαθέσιμη μόνο με τον κινητήρα των 500 κυβικών. Το νέο μοντέλο έχει αρκετές τεχνικές διαφορές συγκριτικά με την υπόλοιπη οικογένεια που αρχικά εντοπίζονται στις αναρτήσεις με τη διαδρομή τους να είναι μεγαλύτερες κατά 50 χιλιοστά μπρος και πίσω, ενώ το ψαλίδι είναι πλέον αλουμινένιο. Με αυτό τον τρόπο η Fantic αναφέρει πως κατάφερε να διευρύνει τις ικανότητες του μοντέλου για την εκτός δρόμου χρήση, επιτρέποντας στους αναβάτες της να ονειροπολούν σκεπτόμενοι νέες περιπέτειες.

Το ανεστραμμένο πιρούνι μπροστά διαμέτρου 41 χιλιοστών είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ το πίσω ρυθμίζεται μόνο ως προς την προφόρτιση. Ακόμη η Fantic, έχει εξοπλίσει το Rally με ένα νέο τιμόνι περισσότερο προσανατολισμένο στη χωμάτινη χρήση, διαμορφώνοντας ανάλογα την θέση οδήγησης. Αντίστοιχα και τα ελαστικά πλέον είναι χωμάτινα, ενώ στην υπόλοιπη εξωτερική εμφάνιση οι διαφορές είναι ελάχιστες, με την προσθήκη του number plate πάνω απ’ τον προβολέα και το μπροστινό φτερό να ανεβαίνει πιο ψηλά κάτω απ’ το φανάρι. Επίσης το Rally όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας θα έχουν την εξάτμιση της Arrow, κάνοντας τον υδρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα να φτάνει τους 40 ίππους στις 7.000 στροφές, ενώ η ροπή είναι στα 4,3 χιλιογραμμόμετρα στις 6.000. Το σύστημα πέδησης αποτελείται απο έναν πλευστό δίσκο μπροστά 320mm με δαγκάνα δύο εμβόλων και πίσω έχουμε έναν δίσκο 230mm με δαγκάνα ενός εμβόλου, ενώ υπάρχει και το ABS της Continental που έχει τη δυνατότητα απενεργοποιήσης για χρήση στο χώμα. Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί σε δύο χρώματα: Το κλασσικό κόκκινο και το χακί του στρατού, ενώ θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2019. Δυστυχώς όμως, στην χώρα μας δεν υπάρχει κάποιος επίσημος αντιπρόσωπος που να τα εισάγει… Συνεπώς μένουμε στις φωτογραφίες, χαζεύοντας τον σχεδιασμό που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τα νέα μοντέλα της Triumph Scrambler 1200 XE/XC.

 

 

 

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ                                

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος (mm):

2.080

Ύψος (mm):

-

Μεταξόνιο (mm):

1.425

Απόσταση από το έδαφος (mm):

-

Ύψος σέλας (mm):

845

ΠΛΑΙΣΙΟ

Τύπος:

Ατσάλινο σωληνωτό μιας δοκού

Πλάτος (mm):

-

Βάρος κατασκευαστή, κενή / γεμάτη (kg):

150/-

Ρεζερβουάρ / ρεζέρβα (l):

12/-

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος:

Τετράχρονος, υδρόψυκτος μονοκύλινδρος με 1 ΕΕΚ και 4 Β/Κ

Διάμετρος επί διαδρομή (mm):

94,5 x 64

Χωρητικότητα (cc):

449

Ισχύς (ΗΡ/rpm):

40/7.000

Ροπή (kg.m/rpm):

4,3/6.000

Ειδική ισχύς (ΗΡ/l):

89

Τροφοδοσία:

Ηλεκτρονικός ψεκασμός

Σύστημα εξαγωγής:

1 σε 2

Σύστημα λίπανσης:

Υγρό κάρτερ

Σύστημα εκκίνησης:

Μίζα

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Συμπλέκτης:

Υγρός πολύδισκος

Πρωτεύουσα μετάδοση / σχέση:

Με γρανάζια

Τελική μετάδοση / σχέση:

Με αλυσίδα

 

ΠΙΣΩ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ένα αμορτισέρ της Fantic FRS με προοδευτικό μοχλικό

Διαδρομή (mm):

200

Ρυθμίσεις:

Προφόρτιση

ΤΡΟΧΟΣ

Ζάντα:

17 ιντσών

Ελαστικό:

140/80-17

ΦΡΕΝΟ

Ένας πλευστός δίσκος 230mm με δαγκάνα ενός εμβόλου και δικάναλο ABS της Continental με δυνατότητα απενεργοποίησης

 

ΕΜΠΡΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανεστραμμένο πιρούνι της Fantic FRS

Διαδρομή/Διάμετρος (mm):

200/43

Ρυθμίσεις:

Πλήρως ρυθμιζόμενο

ΤΡΟΧΟΣ

Ζάντα:

19 ιντσών

Ελαστικό:

110/80-19

ΦΡΕΝΟ

Ένας πλευστός δίσκος 320mm με δαγκάνα δύο εμβόλων και δικάναλο ABS της Continental

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες