Fantic: Γκάμα MX & Enduro 2024, με την προσθήκη εκδόσεων Black Edition

Σε μαύρο και κίτρινο, όπως στις εργοστασιακές ομάδες της εταιρείας, και σε περιορισμένη παραγωγή
Fantic Motor Black Edition
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/7/2023

Η Fantic παρουσιάζει τη γκάμα Motocross και Enduro 2T και 4T για το 2024, λανσάροντας παράλληλα τη νέα έκδοση Black Edition, η οποία πέρα από τα εντυπωσιακά χρώματα (μαύρο και φλούο κίτρινο) είναι ακόμα πιο έτοιμη για αγώνες με αγωνιστικό κιτ που παρέχεται χωρίς επιπλέον χρέωση.

Τον Νοέμβριο θα λανσαριστεί το πολυαναμενόμενο XE300 2T, η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά MY24, εξοπλισμένη με κινητήρα Fantic-Minarelli για όλους τους ανβάτες Enduro, από τον επαγγελματία οδηγό μέχρι κάθε ερασιτέχνη λάτρη του χώματος. 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Fantic:

"FANTIC MY24 BLACK EDITION

Fantic Black Edition

Η νέα γκάμα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερα εξαρτήματα, χαρακτηριστικά και τεχνολογία από τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται από τις αγωνιστικές ομάδες Fantic Racing σε μεγάλα πρωταθλήματα Enduro και MX. Το νέο χρώμα είναι εμπνευσμένο από αυτά των μοντέλων που έχουμε δει να αγωνίζονται τους τελευταίους μήνες, τα οποία οδηγούνται από τις επίσημες ομάδες Fantic Racing. Η νέα σχεδίαση διαθέτει μαύρα πλαστικά, με γραφικά σε κίτρινο νέον. Η Fantic το λανσάρει ως περιορισμένη έκδοση, η οποία παραδίδεται με ένα ειδικό αγωνιστικό κιτ, σχεδιασμένο για απαιτητικούς αναβάτες.

Η σειρά μοντέλων παραμένει αμετάβλητη, με 4 μοτοσυκλέτες στην οικογένεια Motocross (XX125 2T, XX250 2T, XXF250 4T, XXF450 4T) και 3 στο Enduro (XE125 2T, XEF250 4T, XEF450 4T).

FANTIC SPECIAL RACING KIT

Fantic kit

Παρέχεται με τη μοτοσυκλέτα, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΗ, με τη μορφή πρόσθετων ανταλλακτικών. Το κιτ λανσαρίσματος σχετίζεται με περιφερειακά και την εργονομία και περιλαμβάνει ακριβώς τα ίδια εξαρτήματα που χρησιμοποιούν οι πρωταθλητές Fantic Racing των επίσημων ομάδων MX και Enduro. Το σύστημα πέδησης έχει αλλάξει και διαθέτει έναν πλωτό δίσκο Newfren 270 mm μπροστά. ενώ στο πίσω μέρος η έκδοση Motocross έχει δίσκο 240 mm και η σειρά Enduro έναν συμπαγή δίσκο ίδιου μεγέθους (245 mm σε ορισμένες εκδόσεις), για να αποφευχθεί η συσσώρευση λάσπης και βρωμιάς. Τα φρένα συνοδεύονται από τακάκια Fantic Racing. Η νέα σχεδίαση που στοχεύει να δώσει Factory feeling στη μοτοσυκλέτα συμπληρώνεται με τιμόνι Reikon 28 mm και ένα σετ αντιολισθητικών γκριπ Domino D-Lock.

Παρέχεται ένα επιπλέον πίσω γρανάζι, για να διασφαλίζεται ότι έχετε πάντα τη σωστή σχέση μετάδοσης κίνησης για κάθε διαδρομή Enduro ή πίστα MX. Για την προστασία της αλυσίδας και του πίσω γραναζιού, το κιτ περιλαμβάνει οδηγό αλυσίδας ειδικά σχεδιασμένο για αγώνες. Το επίσημο χρώμα επεκτείνεται και στα κόκκινα ανοδιωμένα εξαρτήματα για το σύστημα πέδησης και την τάπα λαδιού κινητήρα.

Παράλληλα, η Motorex, επίσημος συνεργάτης της Fantic Racing διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, αποφάσισε να παρέχει σε όλους τους νέους αναβάτες της Black Edition τα ίδια προϊόντα που χρησιμοποιούν οι επίσημοι αναβάτες για αλλαγές λαδιών (2T: Motorex Cross Power 2T, Motorex Racing Gear Oil 10w40. 4T: Motorex Cross Power 4T).

FANTIC MX LINE

Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι επιτυχίες στην πίστα μέχρι σήμερα, δείχνουν την αξία της νέας γκάμας Fantic MX 2024. Μια γκάμα που έφερε στο ιταλικό εργοστάσιο 10 τίτλους σε 3 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Junior 125 World Champion, EMX250 και EMX2T European Champion.

FANTIC XX125 MY24 BLACK EDITION

Είναι η μοτοσυκλέτα EMX125 Champion 2022 του Ολλανδού Cas Valk. Φέρει έναν εξαιρετικά αποδοτικό 2χρονο κινητήρα 125cc, που τροφοδοτείται από ένα καρμπυρατέρ Kehin 38 mm, το οποίο, χάρη σε ένα power jet ελεγχόμενο από ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, βελτιώνει περαιτέρω την απόδοση όταν χρειάζεται στην πίστα. Το XX125 διαθέτει πλαίσιο και αναρτήσεις που η Fantic αναφέρει πως το κατατάσσουν στην κορυφή της κατηγορίας του. Το πρώτο από αλουμίνιο για βέλτιστη ακαμψία και μικρό βάρος, ζυγίζοντας μόλις 8 κιλά, και οι δεύτερες της Kayaba, αποτελώντας σημείο αναφοράς για μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου. Technology Made in Fantic – Η μονάδα ελέγχου ECU, που αναπτύχθηκε απευθείας από το τμήμα Fantic Racing, εγγυάται τέλεια καύση σε όλες τις στροφές με ηλεκτρονική διαχείριση της ανάφλεξης. Το XX125 έρχεται με δύο ρυθμίσεις χαρτογράφησης κινητήρα επιλέξιμες από διακόπτη στο τιμόνι.

FANTIC XX250 MY24 BLACK EDITION

Το XX250 κέρδισε πρόσφατα τον ευρωπαϊκό τίτλο EMX2T, ενώ μετρά 5 τίτλους σε μόλις 3 χρόνια! Ο δυνατός κινητήρας αναπτύχθηκε από την εκτενέστατη εμπειρία σε πίστες σε όλο τον κόσμο, ενώ με το σύστημα εξάτμισης Fantic και τη μονάδα ελέγχου διπλής χαρτογράφησης, το XX250 γίνεται ακόμα πιο ισχυρό και εκρηκτικό όταν χρειάζεται, με το εξαιρετικό πλαίσιο αλουμινίου να καθιστά εύκολο τον χειρισμό του. Ένα ισχυρό, αλλά ισορροπημένο, όπλο.

FANTIC XXF250 MY24 BLACK EDITION

Το XXF250 είναι η βασίλισσα της MX2. Traction Control, Launch Control και η εφαρμογή WiGET βρίσκονται στον στάνταρ εξοπλισμό. Η εξάτμιση εδιαθέτει τελικό τιτανίου που ζυγίζει μόνο 1 κιλό, ενώ η συμπαγής διάταξη του κινητήρα εξασφαλίζει μέγιστη απόδοση λειτουργίας. Η ανεστραμμένη στον οριζόντιο άξονα κεφαλή (εξάτμιση στο πίσω μέρος του κινητήρα) συγκεντρώνει τις μάζες όσο το δυνατόν περισσότερο για ακραίο χειρισμό και ευελιξία. Χάρη στην αποκλειστική εφαρμογή «WiGET», με ένα απλό κλικ από το smartphone σας, η ECU της μοτοσυκλέτας προσαρμόζεται σε μία από τις ρυθμίσεις χαρτογράφησης που αναπτύχθηκαν από την Fantic Racing ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε και τη δική σας ρύθμιση κινητήρα για οποιοδήποτε έδαφος και για διάφορες καιρικές συνθήκες.

FANTIC XXF450 MY24 BLACK EDITION

Απεριόριστη δύναμη και επιθετικότητα, χωρίς θυσίες σε ευελιξία, και έλεγχο. Η πρόσφυση και η ροπή που απελευθερώνει αυτό το 450 εξισορροπούνται από τον εξαιρετικό έλεγχο και τη διαχείριση του κινητήρα που επιτρέπουν να εκμεταλλευτείς τις τεράστιες δυνατότητές του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ECU είναι μια μονάδα RX1Pro Athena-GET, που αναπτύχθηκε από το Fantic Racing Department: μια μονάδα ελέγχου αγώνων τοποθετημένη στη δική σας μοτοσυκλέτα. Ένας διακόπτης τοποθετημένος στο τιμόνι χρησιμοποιείται για την επιλογή της ιδανικής χαρτογράφησης. Το Fantic προσφέρει 3 διαφορετικές ρυθμίσεις: Standard, Hard και Soft που μπορούν επίσης να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ο κινητήρας μπορεί να υπερηφανεύεται για μια απολύτως ξεχωριστή λύση στην αγορά: την ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή με οφέλη τόσο στην εισαγωγή μείγματος όσο και στη συγκέντρωση μαζών. Αυτή η συμπαγής διάταξη κινητήρα, σε συνδυασμό με τον κύλινδρο που έχει κλίση προς τα πίσω, συγκεντρώνει τις μάζες στο μέγιστο, εξασφαλίζοντας εξαιρετική ευελιξία και εντυπωσιακό χειρισμό. Η εξάτμιση Arrow, με σιγαστήρα τιτανίου, αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό επιλέον εργοστασιακό στοιχείο.Το περιμετρικό πλαίσιο είναι αλουμινένιο, ενώ οι αναρτήσεις είναι της KYB με πιρούνι SSS (Speed-Sensitive System) διαμέτρου 48 mm, διαδρομή 310 mm και ρυθμίσεις που εξελίχθηκαν από το αγωνιστικό τμήμα Fantic. Τα πλαστικά και τα πλαϊνά πάνελ είναι λειτουργικά και εργονομικά, επιτρέποντας στον αναβάτη να κινηθεί ελεύθερα στη σέλα και να γραπώσει σωστά τη μοτοσυκλέτα με τα πόδια του. Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 6,2 λίτρων. Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα βρίσκουμε Traction Control, Launch Control και την εφαρμογή WiGET στον στάνταρ εξοπλισμό.

FANTIC ENDURO LINE

Η σειρά Fantic Enduro έχει κορυφαία απόδοση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP, όπως αποδεικνύεται με την κατάκτηση 8 τίτλων σε 2 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των δύο διαδοχικών παγκόσμιων πρωταθλημάτων Νέων και Γυναικών και των τριών ISDE World Champion. Οι συνεχείς βελτιώσεις στη σειρά Fantic 2024 είναι αποτέλεσμα σπουδαίας δουλειάς τόσο από άποψη έρευνας και ανάπτυξης στις αίθουσες δοκιμών του αγωνιστικού τμήματος όσο και σε χωμάτινες διαδρομές σε όλη την Ευρώπη.

FANTIC XE125 MY24 BLACK EDITION

Ένα μοντέλο στην κορυφή της κατηγορίας του, νικητής δύο συνεχόμενων Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Enduro Νέων (2021 και 2022). Ο δίχρονος κινητήρας, πιστοποιημένος Euro5, διαθέτει δύναμη από τις χαμηλές στροφές. Ο χαρακτήρας του τονίζεται χάρη στην εξάτμιση, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Arrow, και τη νέα χαρτογράφηση ECU βελτιστοποιημένης απόδοσης για το 2024. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της μοτοσυκλέτας είναι το εξαιρετικό εξαιρετικά ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου με τη μεγάλη ακαμψία. Η δομή του εγγυάται ακρίβεια και απόκριση, που υποστηρίζεται από τις αναρτήσεις της Kayaba, ενώ χρειάζονται μόλις 15 δευτερόλεπτα για να αλλάξετε το φίλτρο αέρα με το νέο υποπλαίσιο, χωρίς εργαλεία. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι η απόδοση, και η ελαχιστοποίηση του χρόνου συντήρησης.

FANTIC XEF250 MY24 BLACK EDITION

Είναι ο απόγονος του μοντέλου που συνέβαλε στη νίκη της ιταλικής ομάδας στο International Six Days Enduro 2021 και κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών το 2022 με τη Βρετανίδα πρωταθλήτρια Jane Daniels, κερδίζοντας κάθε αγώνα στο ημερολόγιο. Η διάταξη του κινητήρα βελτιώνει την απόδοση και το χειρισμό, βελτιστοποιώντας την εισαγωγή και συγκεντρώνοντας τις μάζες. Η ειδικά σχεδιασμένη εξάτμιση αλουμινίου Arrow παρέχει ροπή και γραμμικότητα. Το πλαίσιο του XEF250 αναπτύχθηκε για να εγγυάται τον πλήρη έλεγχο της μοτοσυκλέτας από τους πιο απαιτητικούς αναβάτες enduro και τη σωστή ισορροπία μεταξύ μικρού βάρους και ακαμψίας, ευελιξίας και ακρίβειας. Γι' αυτό επιλέχθηκε η KYB με πιρούνι 48 mm και διαδρομή 300 mm. Το monoshock είναι επίσης Kayaba, με διαδρομή τροχού 315 χλστ. Με την αποκλειστική εφαρμογή "WiGET", μπορείτε να έχετε "πολλές μοτοσυκλέτες σε μία", με ένα απλό κλικ στο smartphone σας, προσαρμόζοντας την ECU της μοτοσυκλέτας σας στους χάρτες που έχει αναπτύξει η Fantic Racing.

FANTIC XEF450 MY24 BLACK EDITION

Το πανίσχυρο Fantic XEF450 είναι η τέλεια εικόνα της ισορροπίας ισχύος και ελέγχου, στον χειρισμό του τετράχρονου κινητήρα των 55 ίππων και της "ηλεκτρικής" του απόδοσης. Το Fantic 450cc δεν προσφέρει απλώς κορυφαία δύναμη, αλλά και τον απαραίτητο έλεγχο που θα εκτιμηθεί από τους αναβάτες Enduro. Η εξάτμιση είναι της Arrow. Το XEF 450 είναι πανίσχυρο, αλλά παράλληλα έχει κορυφαία οδηγική συμπεριφορά στην κατηγορία του, χάρη στο εξελιγμένο πλαίσιο και τις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Kayaba, για να προσαρμόζεται στα διάφορα επίπεδα οδήγησης, από την κυριακάτικη οδήγηση έως τη νίκη στο Six Days. Δύο χάρτες που αναπτύχθηκαν από τη Fantic Racing μπορούν να ελεγχθούν από την εφαρμογή "WiGET", και με λίγα μόνο κλικ στο smartphone του, κάθε αναβάτης enduro μπορεί να προσαρμόσει το Fantic XEF450 σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του."

Special Racing kit list:

 

cross range

enduro range

Description

XX 125

XX 250

XXF 250

XXF 450

XE 125

XEF 250

XEF 450

FANTIC RACING FLOATING FRONT DISC 270MM

x

x

x

x

x

x

x

FANTIC RACING REAR DISC FULL VERSION 245MM

 

 

 

 

 

x

x

FANTIC RACING REAR DISC FULL VERSION 240MM

 

 

 

 

x

 

 

FANTIC RACING REAR DISC SLOTTED VERSION 245MM

x

x

x

x

 

 

 

SINTERED FATIC RACING BRAKE PADS (FRONT + REAR)

x

x

x

x

x

x

x

BLACK REIKON HANDLEBAR 9014

x

x

x

x

x

x

x

DOMINO LOCK-ON HANDLEBAR GRIPS

x

x

x

x

x

x

x

RED ANODISED BRAKE FLUID RESERVOIR COVER (FRONT + REAR)

x

x

x

x

x

x

x

ENGINE OIL RED ANODIZED COVER

x

x

x

x

x

x

x

ADDITIONAL REAR SPROCKET

Z49

Z50

Z50

Z49

Z50

Z51

Z50

FANTIC RACING CHAIN GUIDE

x

x

x

x

x

x

x

ADDITIONAL AIR FILGER

x

x

x

x

x

x

x

2T OIL Cross Power + Racing Gear Oil Motorex

x

x

 

 

x

 

 

4T ENGINE OIL Cross Power Motorex

 

 

x

x

 

x

x

Ετικέτες

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αλλαγές ουσίας ώστε να διατηρηθεί το Maxsym 400 GT φρέσκο σε μία κατηγορία με αυξημένο ανταγωνισμό
motomag SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η SYM παρουσίασε το αναβαθμισμένο Maxsym 400 GT το οποίο πλέον εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+.

Οι σχεδιαστές της SYM θέλησαν στο Maxsym 400 GT να βελτιώσουν και άλλο την άνεση του αναβάτη κατά την οδήγηση. Νέα είναι η εργονομία της θέσης οδήγησης, όπως επανασχεδιασμένη είναι η σέλα δύο επιπέδων η οποία δίνει μια περαιτέρω αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

Η ρυθμιζόμενη ζελατίνα προσφέρει πολύ καλή προστασία από τον αέρα ενώ οι νέες μεγαλύτερες χειρολαβές του συνεπιβάτη και τα πτυσσόμενα αλουμινένια μαρσπιέ προσφέρουν κορυφαία άνεση.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετράχρονος κινητήρας 399 κυβικών Euro 5+ αποδίδει 34 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και 4 κιλά ροπής στις 5.250 σ.α.λ. Το πλαίσιο είναι σωληνωτού τύπου, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων εμπρός συναντάμε τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

Αλλαγή έχουμε στον τομέα των φρένων. Το Maxsym 400 GT πλέον έχει ένα δίσκο 288 χλστ. εμπρός με ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων -στο προηγούμενο μοντέλο υπήρχαν δύο δίσκοι εμπρός- και πίσω έναν δίσκο 275 χλστ. ενώ την πέδηση ολοκληρώνει το δικάναλο ABS. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και το Traction Control το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αναπόσπαστο κομμάτι του Maxsym 400 GT είναι η πρακτικότητα κατά την καθημερινή μετακίνηση. Κάτω από την σέλα υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη full face καθώς και κάποια μικροαντικείμενα. Εμπρός στην ποδιά υπάρχουν δύο ντουλαπάκια με θύρα USB ταχείας φόρτισης ενώ η σχάρα στο πίσω μέρος του scooter έχει έτοιμες βάσεις για Top Case.

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Maxsym 400 GT περιλαμβάνονται επίσης το σύστημα keyless, η έγχρωμη οθόνη LCD οργάνων, και οι διπλοί προβολείς Full-Led με φακούς περιμετρικής διάθλασης.

Το νέο SYM Maxsym 400 GT είναι διαθέσιμο εμπορικά με το μονοκύλινδρο scooter των 399 κυβικών να κοστίζει 5.995 ευρώ.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

MAXSYM 400 GT

 

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

ΥΓΡΟΨΥΚΤΟΣ, 4Τ, 4V, ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΣ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

83.0mm Χ 73.8mm

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

10.5:1

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ

34 PS / 6750 rpm

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ

38.1 Nm / 5250 rpm

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

KEIHIN E.F.I.

ΚΙΒΩΤΙΟ

V-belt CVT

ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΙΜΑΝΤΑΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΜΙΖΑ

ΧΩΡΗΤΙΚ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

13.0 lt

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

3.7 lit/100km (EURO 5+)

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΔΙΠΛΟ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΣΩΛΗΝΩΤΟ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1555 mm

ΠΛΑΤΟΣ

820 mm

ΜΗΚΟΣ

2232 mm

ΥΨΟΣ

1417 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

788 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

215 kg

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ

27.5 ∘

ΙΧΝΟΣ

103 mm

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

120 / 70 - 15

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

160 / 60 - 14

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΡΟΥΝΙ 41mm – 120mm

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΔΙΠΛΟ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 288 mm +ABS (4ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)

ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 275 mm +ABS (1ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)