Harley-Davidson 2023 - Φρεσκάρισμα γκάμας και επετειακές εκδόσεις

Η αρχή των εορτασμών για τα 120 χρόνια από την ίδρυση της αμερικάνικης εταιρείας
Harley Davidson γκάμα 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/1/2023

Στις 18 Ιανουαρίου του 2023, η Harley-Davidson ξεκίνησε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια ιστορίας της με την παρουσίαση της γκάμας μοντέλων του 23 που περιλαμβάνει νέες εκδόσεις, αναβάθμιση εξοπλισμού για κάποια από τα υπόλοιπα μοντέλα, και επετειακές 120th anniversary εκδόσεις.

Οι επετειακές εκδόσεις για το 2023 είναι οι εξής επτά:

  • Ultra Limited Anniversary
  • Tri Glide Ultra Anniversary
  • Street Glide Special Anniversary (Black Trim)
  • Road Glide Special Anniversary (Black Trim)
  • Fat Boy 114 Anniversary
  • Heritage Classic 114 Anniversary (Chrome Trim)
  • CVO Road Glide Limited

Επιπλέον, για το 23, το Breakout επιστρέφει στην αγορά της Β. Αμερικής -γιατί στην Ευρώπη δεν έφυγε ποτέ-, ένα νέο τρίκυκλο με βάση τη Road Glide κάνει την εμφάνιση του για πρώτη φορά, η έκδοση Nightster Special είναι νέα, ενώ ελαφρώς διαφορετικό είναι το στιλ του Freewheeler.

Οι επετειακές εκδόσεις έχουν όλες σπέσιαλ βαφή και φινιρίσματα, αλλά και μερικές ακόμα λεπτομέρειες που τις κάνουν να ξεχωρίζουν. Η ναυαρχίδα τους είναι η CVO Road Glide Limited, που καθώς ανήκει στη σειρά CVO η βαφή της είναι ακόμα πιο προσεγμένη και μοναδική, ενώ θα κατασκευαστεί μόλις σε 1.500 αντίτυπα για όλο τον κόσμο.

Σημειώστε πως η πρώτη φορά που η αμερικάνικη εταιρεία γιόρτασε την επέτειο της ήταν το 1954, έναν χρόνο μετά τα πρώτα 50 χρόνια της, με τις επετειακές εκδόσεις να ξεχωρίζουν απλώς από ένα ταμπελάκι στο φτερό και από το σπέσιαλ κίτρινο χρώμα τους. Από το 1980 και έπειτα, η Harley ξεκίνησε μια παράδοση που κρατά μέχρι σήμερα, γιορτάζοντας την επέτειο της ίδρυσης της κάθε πέντε χρόνια με μια σειρά ειδικών εκδόσεων.

Harley-Davidson 2023

Ας ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με τα χρώματα των επετειακών εκδόσεων, καθώς αυτά στην Harley είναι πραγματική τέχνη. Οι 6 επετειακές εκδόσεις πλην της CVO θα παραχθούν σε Heirloom Red χρώμα, με μια κόκκινη ρίγα να κοσμεί το περίγραμμα του ρεζερβουάρ. Μέσα σε αυτό το περίγραμμα βρίσκεται ένα βαθύτερο κόκκινο χρώμα, υπό την ονομασία Midnight Crimson Fade, ενώ ακόμα και η σέλα έχει πλαϊνά ένθετα σε κόκκινο χρώμα για να είναι ασορτί με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα.

Harley-Davidson 2023

Η CVO Road Glide τώρα έχει ως χρώμα βάσης το μαύρο (anniversary black), όμως το βαθύ κόκκινο κάνει κι εδώ την παρουσία του μέσα στα πάνελ, που έχουν περίγραμμα βαμμένο με το χέρι. Το εντυπωσιακό εδώ είναι ο ζωγραφισμένος αετός που διατρέχει ολόκληρη τη μοτοσυκλέτα, με το κεφάλι του να βρίσκεται στο φαίρινγκ, και τα φτερά του να φτάνουν μέχρι και τις βαλίτσες. Η σέλα από Alcantara με μοναδική ραφή συμπληρώνει το πακέτο.

Harley-Davidson 2023

Όταν η Harley-Davidson κάνει λόγο για επιστροφή της Breakout, αναφέρεται στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, καθώς στην Ευρώπη η μοτοσυκλέτα δεν σταμάτησε ποτέ να διατίθεται. Για το 2023, η μοτοσυκλέτα δέχθηκε πολλά χρωμιομένα εξαρτήματα, νέες ζάντες, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, ψηλότερο και μακρύτερο τιμόνι, για πιο όρθια θέση οδήγησης, ενώ είναι η τρίτη Softail που δέχεται τον κινητήρα των 117 κυβικών ιντσών της Harley.

Harley-Davidson 2023

Για πρώτη φορά τώρα, το 2023, η Harley δημιουργεί ένα τρίκυκλο βασισμένο στη Road Glide, κάτι που στο παρελθόν είχαν κάνει πολλοί customizers. Ενώ τώρα στα custom μοντέλα οι τροχοί ήταν συνήθως 15άρηδες, στην επίσημη έκδοση αυτοί είναι 18 ιντσών, ενώ όσον αφορά στον κινητήρα το νέο τρίκυκλο φέρει τον V2 των 114 κυβικών ιντσών. Στον στάνταρ εξοπλισμό έχουμε BOOM! Box GTS infotainment σύστημα, διπλούς Daymaker LED προβολείς, και bobtail πίσω φτερό. Δυστυχώς για την Ευρώπη, η νέα τρίκυκλη μοτοσυκλέτα θα διατίθεται μόνο στην αμερικάνικη αγορά.

Harley-Davidson 2023

Νέα για το 2023 είναι και η έκδοση Nighster Special, με νέο τιμόνι που έρχεται κοντύτερα στον αναβάτη για μια πιο ουδέτερη στάση οδήγησης, και τη ζελατίνα της βασικής έκδοσης του 2022 -το βασικό μοντέλο είναι γυμνό για τη νέα χρονιά. Ο κινητήρας εδώ είναι ο Revolution Max 975T, στα όργανα βρίσκουμε μια TFT οθόνη 4 ιντσών, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται Ride Modes, φρένα της Brembo, κ.α.

Harley-Davidson 2023

Για το 2023 η Harley φρέσκαρε και το τρίκυκλο Freewheeler, με πολλά εξαρτήματα του να είναι πλέον μαύρα, σε αντιδιαστολή με το χρώμιο του 2022. Οι πίσω τροχοί από 15άρηδες έγιναν 18 ιντσών με τον μπροστινό να είναι 19άρης.

Τέλος, η νέα χρονιά έρχεται με την τοποθέτηση Traction Control (χωρίς cornering χαρακτηριστικά) στον στάνταρ εξοπλισμό των Fat Boy, Fat Bob, Breakout, και Low Rider S, σύστημα που διαθέτουν ήδη ως στάνταρ τα μοντέλα Low Rider ST και Heritage Classic.

Κι αν η γκάμα του 2023 δεν σας ενθουσίασε με την… τόλμη της, η Harley έχει στη φαρέτρα της κι άλλες παρουσιάσεις νέων μοντέλων για τη χρονιά, τα οποία αναμένουμε να δούμε να παρουσιάζονται αργότερα

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες