HONDA CB 350 RS και H'NESS custom kits 2023

Επίσημα κιτ χαρίζουν στιλ στους αντιπάλους της Royal Enfield HNTR
Honda CB350 custom kits
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/3/2023

Η Honda Ινδίας παρουσίασε μερικά ενδιαφέροντα custom πακέτα αξεσουάρ για τις μονοκύλινδρες CB 350 RS και H'NESS μοτοσυκλέτες της, από τα οποία ξεχωρίζουν εκείνα που δίνουν cafe racer στιλ στα 2 μοντέλα. Κι αν η HNTR έχει ήδη έρθει Ευρώπη, γιατί να μην δούμε και τη Honda να φέρνει προς τα μέρη μας και τα CB 350 RS και H'NESS, κομπλέ με τα custom kits τους;

Τα νέα πακέτα αξεσουάρ μπορούν να τοποθετηθούν είτε από κάποιον εξουσιοδοτημένο dealer, είτε από τον πελάτη, στην CB 350 H’ness και στην πιο σπορ έκδοση CB 350 RS.

Το πιο όμορφο πακέτο από όλα είναι σίγουρα το cafe racer kit που βγαίνει και για τις 2 μοτοσυκλέτες. Τα κύρια εξαρτήματα του κιτ είναι η μάσκα που μπαίνει γύρω από τον LED προβολέα, και το κάλυμμα της σέλας συνεπιβάτη. Στο ίδιο κιτ θα βρείτε διάφορα χρωμιωμένα εξαρτήματα, σιρίτια για τις ζάντες, κάγκελα προστασίας, κ.α. Η αξία του κιτ φτάνει τα 200 ευρώ για το RS και τα 250 ευρώ για το H’ness, ενώ φήμες αναφέρουν πως η Honda σύντομα θα παρουσιάσει μια τρίτη έκδοση της μοτοσυκλέτας σε αυτό το στιλ, με τον τίτλο CB 350 Cafe Racer.

Στα υπόλοιπα κιτ περιλαμβάνεται το Tourer Custom, που περιλαμβάνει ψηλή ζελατίνα, κάγκελα και χούφτες, αλλά και πιο άνετη σέλα και βάσεις για βαλίτσες. Και αυτό, στην Ινδία κοστίζει περίπου 200 ευρώ.

CB350 custom kits

Ακόμα πιο άνετο είναι το Comfort Custom, με ακόμα ψηλότερη ζελατίνα και πλάτη συνεπιβάτη, μαζί με την πιο άνετη σέλα, τα κάγκελα και τις χούφτες του Tourer Custom. Αξία, 200 ευρώ.

CB350 custom kits

Το πακέτο Solo carrier είναι για εκείνους που δεν θέλουν συνεπιβάτη, και περιλαμβάνει μεγάλη σχάρα στη θέση της σέλας συνεπιβάτη, όπου ο αναβάτης μπορεί να τοποθετήσει ειδική τσάντα, πιο άνετη σέλα, μικρή ζελατίνα, κάγκελα, σιρίτια, κ.α. Η αξία του είναι και εδώ 200 ευρώ.

CB350 custom kits

Το πέμπτο κιτ ονομάζεται SUV Custom, με μαύρη εξάτμιση, ελαστικά που θέλουν να δείξουν πιο… σκληροτράχηλα (βλ. On-Off), χούφτες, μικρή ζελατίνα και κάγκελα, για ένα στιλ που είναι προπομπός κάποιας Scrambler παραλλαγής. Διακόσια ευρώ το κόστος.

CB350 custom kits

Αυτό που παραμένει ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις είναι η μοτοσυκλέτα βάσης, που όπως σας έχουμε γράψει σο παρελθόν διαθέτει μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα 348 κ.εκ. Και 21 hp / 5.500 rpm. Το ατσάλινο πλαίσιο συνοδεύεται από συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι με φυσούνες και δυο αμορτισέρ πίσω, με έναν δίσκο για κάθε τροχό, κομπλέ με ABS. Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 15 λίτρων και το επίσημο βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 180 kg. Στην Ινδία, όπου και κατασκευάζεται το CB 350, η αξία της μοτοσυκλέτας φτάνει περίπου τα 2.300 ευρώ

Motorium

Ετικέτες

CFMOTO 700MT - Πρώτη επίσημη εμφάνιση

Ο αντικαταστάτης του 650MT σε έκθεση μοτοσυκλέτας στην… Αργεντινή
CFMOTO 700MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/5/2023

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε στο σαλόνι του Buenos Aires στην Αργεντινή, το επερχόμενο CFMOTO 700MT που έρχεται να αντικαταστήσει το δημοφιλές και στη χώρα μας 650MT.

Εμφανισιακά το 700MT πατάει πάνω στα πρότυπα του 650ΜΤ, με ελαφρώς διαφορετικό προβολέα, νέο πίσω φωτιστικό σώμα, ανανεωμένο κοστούμι, συμβατικούς δίσκους αντί για “μαργαρίτες” στα φρένα μπροστά, μαύρο αντί χρυσό χρώμα στο πιρούνι, νέα σέλα, νέες χειρολαβές συνεπιβάτη και νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Νέος είναι και ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας που ανεβαίνει στα 693 κ.εκ. (από 649 κ.εκ.), διαθέτοντας 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, υγρόψυξη και ηλεκτρονικό ψεκασμό Bosch.

CFMOTO 700MT

Το πιθανότερο είναι ο κινητήρας αυτός να είναι ίδιος με εκείνον που κινεί την οικογένεια 700 CL-X, και αν αυτό όντως συμβαίνει τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο και για παρόμοια απόδοση 74 hp / 8.750 rpm και 6,2 kgm / 6.500 rpm, που θα ήταν μια σημαντική άνοδος επιδόσεων σε σχέση με τους 60,3 hp / 8.750 rpm και τα 5,7 kgm / 7.000 rpm.

Τα φώτα είναι full-LED, υπάρχει δικάναλο ABS στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ στα φρένα υπεύθυνη είναι η J.Juan.

CFMOTO 700MT

Ελαφρώς διαφορετική είναι όσον αφορά στην απεικόνιση των ενδείξεων η νέα έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων (TFT ήταν και στο τελευταίο 650MT).

CFMOTO 700MT

Και τέλος νέοι και πιο εργονομικοί είναι οι διακόπτες της μοτοσυκλέτας.

CFMOTO 700MT

Σημειώστε πως ενώ η CFMOTO έχει επίσημες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του 700MT στο global site της, ακόμα δεν έχει ανεβάσει κανένα επίσημο τεχνικό χαρακτηριστικό της μοτοσυκλέτας.

Ετικέτες