Honda XL 750 Transalp 2023: Πλήρης αποκάλυψη στις 8 Νοεμβρίου! Έρχεται με 90hp/210kg πλούσιο εξοπλισμό κι ανταγωνιστική τιμή!

Η μεγάλη επαλήθευση του ΜΟΤΟ πλησιάζει!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/11/2022

Η Honda αναβιώνει το Transalp για το 2023, το λέμε από το 2019 και το περιμέναμε ήδη από πέρσι, όπου τελικά φανέρωσε μονάχα τα σχέδια για το Hornet με το οποίο μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα και πλαίσιο. Η αναμονή πλησιάζει στο τέλος της πλέον καθώς την Τρίτη το πρωί θα αποκαλύψει στην EICMA το νέο μοντέλο και αυτή την στιγμή που μιλάμε το περίπτερό της χτίζεται ήδη για να ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ και να είναι έτοιμο στις 8/11, πρώτη ημέρα της Έκθεσης για τους δημοσιογράφους.

Πριν η Honda αποκαλύψει τον κινητήρα του Hornet, είχαμε ήδη πει πως το Transalp θα έχει ένα νέο κινητήρα, δικύλινδρο, και πως αυτός θα αποδίδει 90 άλογα όπως λίγο αργότερα αποκαλύφτηκε πως θα έχει και το Hornet από την ίδια την Honda.

Πιστεύουμε πως η Honda δεν πρόκειται να θυσιάσει μία ολοκαίνουρια πλατφόρμα ρίχνοντας την ιπποδύναμη του Transalp, μόνο και μόνο για να μην δημιουργήσει εσωτερικό ανταγωνισμό στην Africa Twin. Η ονομαστική του ιπποδύναμη θα είναι στους 90 ίππους, ελάχιστα κάτω από το Hornet από το οποίο ο κινητήρας δεν θα διαφέρει πέρα από χαρτογράφηση και μετάδοση.

Ο στρόφαλος των 270ο μοιρών και η μοντέρνα αρχιτεκτονική του κινητήρα θα επιτρέψουν στην Honda να μιλά για ευστροφία και διάρκεια σε ένα πακέτο που καίει λιγότερο και ζυγίζει και λιγότερο συγκριτικά με το παρελθόν του, την ίδια στιγμή που είναι με διαφορά δυνατότερο.

Πριν ακόμη δούμε από κοντά το Hornet στην Intermot, ως οι μοναδικοί Έλληνες δημοσιογράφοι που συνομίλησαν με τους ανθρώπους της Honda, είχαμε αποκαλύψει πως το Transalp θα έχει TFT οθόνη, η οποία είναι αυτή του Hornet φυσικά. Στόχος, να είναι το νέο Transalp το πλέον εξοπλισμένο μεσαίο On-Off!

Αντίστοιχα όμως θέλουν να είναι και από τα πιο προσιτά, αλλιώς η Honda δεν θα είχε μπει στην διαδικασία να φτιάξει μία νέα πλατφόρμα κινητήρα και πλαισίου, τον μοναδικό τρόπο που υπάρχει για να μειώσεις το κόστος.

Ήδη πελάτες που καταφεύγουν στα καταστήματα για να ρωτήσουν περισσότερα για το Transalp ακούνε για τιμή που θα έχει μπροστά τον αριθμό 11, θα είναι δηλαδή κάτω από 12.000 Ευρώ, εκεί που αναμένεται να είναι και όλος ο ανταγωνισμός από το 2023, τουλάχιστον για τα μοντέλα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Με βάση τον εξοπλισμό που έχει το Hornet και τα κοινά τους στοιχεία, αναμένουμε το Transalp να είναι το πολύ 210 κιλά, ενδεχομένως θα είναι λιγότερο. Το Hornet στο μεταξύ αναγράφει εργοστάσιο κατασκευής το Hamamatsu, την γενέτειρα της Honda που πρόσφατα ανακαινίστηκε, και το Transalp δεν γίνεται να διαφέρει από αυτό καθώς τα δύο μοντέλα συμβαδίζουν. Το Transalp αναμένεται να είναι ένα από τα πιο δυνατά, από τα πιο πλούσια εξοπλισμένα και ταυτόχρονα από τα πιο προσιτά νέα μοντέλα της κατηγορίας, δικαιολογώντας έτσι τον λόγο που το περιμένουμε αρκετό καιρό τώρα.

Sherco SE300 MY23 Mario Roman replica - Σε μόλις 250 αντίτυπα

Φόρος τιμής στον Ισπανό αναβάτη που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro 2022
Sherco 300SE Mario Roman Replica 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/3/2023

Η Sherco παρουσιάζει την SE300 MY23 Mario Roman replica, μια κορυφαία Hard-Enduro μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής, που εμπνέεται από την αγωνιστική μοτοσυκλέτα του Mario Roman.

Θυμιζουμε πως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM για το 2022, ο Mario Roman διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο, για να τον χάσει για μόλις 7 βαθμούς, κατακτώντας τη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης. H νέα μοτοσυκλέτα της γαλλικής εταιρείας που αποτίει φόρο τιμής στον Ισπανό αναβάτη είναι εξοπλισμένη με ότι καλύτερο κυκλοφορεί για hard enduro αγώνες και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη παραγωγή 250 αντιτύπων.

Μεταξύ άλλων η SE300 MY23 Mario Roman έκδοση περιλαμβάνει:

  • 8517 Μπλε κάλυμμα συμπλέκτη
  • 8519 Κάλυμμα ανάφλεξης
  • 6821 Πίσω λουρί έλξης
  • 6820 Μπροστινό λουρί έλξης
  • 5408 Προστασία ψυγείων
  • 2916 Προστατευτικό αλυσίδας μαύρο
  • 8029 AXP XTREM ποδιά κινητήρα
  • 11158 Κιτ αυτοκόλλητων Mario Roman
  • 8426 Πίσω δισκόφρενο EVO