Honda XL 750 Transalp 2023: Πλήρης αποκάλυψη στις 8 Νοεμβρίου! Έρχεται με 90hp/210kg πλούσιο εξοπλισμό κι ανταγωνιστική τιμή!

Η μεγάλη επαλήθευση του ΜΟΤΟ πλησιάζει!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/11/2022

Η Honda αναβιώνει το Transalp για το 2023, το λέμε από το 2019 και το περιμέναμε ήδη από πέρσι, όπου τελικά φανέρωσε μονάχα τα σχέδια για το Hornet με το οποίο μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα και πλαίσιο. Η αναμονή πλησιάζει στο τέλος της πλέον καθώς την Τρίτη το πρωί θα αποκαλύψει στην EICMA το νέο μοντέλο και αυτή την στιγμή που μιλάμε το περίπτερό της χτίζεται ήδη για να ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ και να είναι έτοιμο στις 8/11, πρώτη ημέρα της Έκθεσης για τους δημοσιογράφους.

Πριν η Honda αποκαλύψει τον κινητήρα του Hornet, είχαμε ήδη πει πως το Transalp θα έχει ένα νέο κινητήρα, δικύλινδρο, και πως αυτός θα αποδίδει 90 άλογα όπως λίγο αργότερα αποκαλύφτηκε πως θα έχει και το Hornet από την ίδια την Honda.

Πιστεύουμε πως η Honda δεν πρόκειται να θυσιάσει μία ολοκαίνουρια πλατφόρμα ρίχνοντας την ιπποδύναμη του Transalp, μόνο και μόνο για να μην δημιουργήσει εσωτερικό ανταγωνισμό στην Africa Twin. Η ονομαστική του ιπποδύναμη θα είναι στους 90 ίππους, ελάχιστα κάτω από το Hornet από το οποίο ο κινητήρας δεν θα διαφέρει πέρα από χαρτογράφηση και μετάδοση.

Ο στρόφαλος των 270ο μοιρών και η μοντέρνα αρχιτεκτονική του κινητήρα θα επιτρέψουν στην Honda να μιλά για ευστροφία και διάρκεια σε ένα πακέτο που καίει λιγότερο και ζυγίζει και λιγότερο συγκριτικά με το παρελθόν του, την ίδια στιγμή που είναι με διαφορά δυνατότερο.

Πριν ακόμη δούμε από κοντά το Hornet στην Intermot, ως οι μοναδικοί Έλληνες δημοσιογράφοι που συνομίλησαν με τους ανθρώπους της Honda, είχαμε αποκαλύψει πως το Transalp θα έχει TFT οθόνη, η οποία είναι αυτή του Hornet φυσικά. Στόχος, να είναι το νέο Transalp το πλέον εξοπλισμένο μεσαίο On-Off!

Αντίστοιχα όμως θέλουν να είναι και από τα πιο προσιτά, αλλιώς η Honda δεν θα είχε μπει στην διαδικασία να φτιάξει μία νέα πλατφόρμα κινητήρα και πλαισίου, τον μοναδικό τρόπο που υπάρχει για να μειώσεις το κόστος.

Ήδη πελάτες που καταφεύγουν στα καταστήματα για να ρωτήσουν περισσότερα για το Transalp ακούνε για τιμή που θα έχει μπροστά τον αριθμό 11, θα είναι δηλαδή κάτω από 12.000 Ευρώ, εκεί που αναμένεται να είναι και όλος ο ανταγωνισμός από το 2023, τουλάχιστον για τα μοντέλα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Με βάση τον εξοπλισμό που έχει το Hornet και τα κοινά τους στοιχεία, αναμένουμε το Transalp να είναι το πολύ 210 κιλά, ενδεχομένως θα είναι λιγότερο. Το Hornet στο μεταξύ αναγράφει εργοστάσιο κατασκευής το Hamamatsu, την γενέτειρα της Honda που πρόσφατα ανακαινίστηκε, και το Transalp δεν γίνεται να διαφέρει από αυτό καθώς τα δύο μοντέλα συμβαδίζουν. Το Transalp αναμένεται να είναι ένα από τα πιο δυνατά, από τα πιο πλούσια εξοπλισμένα και ταυτόχρονα από τα πιο προσιτά νέα μοντέλα της κατηγορίας, δικαιολογώντας έτσι τον λόγο που το περιμένουμε αρκετό καιρό τώρα.

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες