Honda XL 750 Transalp 2023: Πλήρης αποκάλυψη στις 8 Νοεμβρίου! Έρχεται με 90hp/210kg πλούσιο εξοπλισμό κι ανταγωνιστική τιμή!

Η μεγάλη επαλήθευση του ΜΟΤΟ πλησιάζει!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/11/2022

Η Honda αναβιώνει το Transalp για το 2023, το λέμε από το 2019 και το περιμέναμε ήδη από πέρσι, όπου τελικά φανέρωσε μονάχα τα σχέδια για το Hornet με το οποίο μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα και πλαίσιο. Η αναμονή πλησιάζει στο τέλος της πλέον καθώς την Τρίτη το πρωί θα αποκαλύψει στην EICMA το νέο μοντέλο και αυτή την στιγμή που μιλάμε το περίπτερό της χτίζεται ήδη για να ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ και να είναι έτοιμο στις 8/11, πρώτη ημέρα της Έκθεσης για τους δημοσιογράφους.

Πριν η Honda αποκαλύψει τον κινητήρα του Hornet, είχαμε ήδη πει πως το Transalp θα έχει ένα νέο κινητήρα, δικύλινδρο, και πως αυτός θα αποδίδει 90 άλογα όπως λίγο αργότερα αποκαλύφτηκε πως θα έχει και το Hornet από την ίδια την Honda.

Πιστεύουμε πως η Honda δεν πρόκειται να θυσιάσει μία ολοκαίνουρια πλατφόρμα ρίχνοντας την ιπποδύναμη του Transalp, μόνο και μόνο για να μην δημιουργήσει εσωτερικό ανταγωνισμό στην Africa Twin. Η ονομαστική του ιπποδύναμη θα είναι στους 90 ίππους, ελάχιστα κάτω από το Hornet από το οποίο ο κινητήρας δεν θα διαφέρει πέρα από χαρτογράφηση και μετάδοση.

Ο στρόφαλος των 270ο μοιρών και η μοντέρνα αρχιτεκτονική του κινητήρα θα επιτρέψουν στην Honda να μιλά για ευστροφία και διάρκεια σε ένα πακέτο που καίει λιγότερο και ζυγίζει και λιγότερο συγκριτικά με το παρελθόν του, την ίδια στιγμή που είναι με διαφορά δυνατότερο.

Πριν ακόμη δούμε από κοντά το Hornet στην Intermot, ως οι μοναδικοί Έλληνες δημοσιογράφοι που συνομίλησαν με τους ανθρώπους της Honda, είχαμε αποκαλύψει πως το Transalp θα έχει TFT οθόνη, η οποία είναι αυτή του Hornet φυσικά. Στόχος, να είναι το νέο Transalp το πλέον εξοπλισμένο μεσαίο On-Off!

Αντίστοιχα όμως θέλουν να είναι και από τα πιο προσιτά, αλλιώς η Honda δεν θα είχε μπει στην διαδικασία να φτιάξει μία νέα πλατφόρμα κινητήρα και πλαισίου, τον μοναδικό τρόπο που υπάρχει για να μειώσεις το κόστος.

Ήδη πελάτες που καταφεύγουν στα καταστήματα για να ρωτήσουν περισσότερα για το Transalp ακούνε για τιμή που θα έχει μπροστά τον αριθμό 11, θα είναι δηλαδή κάτω από 12.000 Ευρώ, εκεί που αναμένεται να είναι και όλος ο ανταγωνισμός από το 2023, τουλάχιστον για τα μοντέλα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Με βάση τον εξοπλισμό που έχει το Hornet και τα κοινά τους στοιχεία, αναμένουμε το Transalp να είναι το πολύ 210 κιλά, ενδεχομένως θα είναι λιγότερο. Το Hornet στο μεταξύ αναγράφει εργοστάσιο κατασκευής το Hamamatsu, την γενέτειρα της Honda που πρόσφατα ανακαινίστηκε, και το Transalp δεν γίνεται να διαφέρει από αυτό καθώς τα δύο μοντέλα συμβαδίζουν. Το Transalp αναμένεται να είναι ένα από τα πιο δυνατά, από τα πιο πλούσια εξοπλισμένα και ταυτόχρονα από τα πιο προσιτά νέα μοντέλα της κατηγορίας, δικαιολογώντας έτσι τον λόγο που το περιμένουμε αρκετό καιρό τώρα.

Ετικέτες

ZXMOTO 820X: Ντεμπούτο το 2027 με νέα εμφάνιση – Θα έρθει και Ελλάδα

Θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο
820X
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/8/2026

Η τελική μορφή της ZXMOTO 820X αποκαλύφθηκε και δεν είναι αυτή που περιμέναμε, καθώς υπάρχουν αλλαγές στο σχεδιαστικό κομμάτι, το οποίο έχει γίνει πιο επιθετικό.

Σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό για τη νέα adventure του Zhang Xue, που φέρει έναν τρικύλινδρο κινητήρα 818,8 κυβικών με την απόδοσή του να φτάνει τους 117 ίππους στις 11.000 σ.α.λ και 8,67 kg.m ροπής στις 9.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας είναι βασισμένος σε εκείνον του 820RR, που πρωταγωνιστεί και στους αγώνες, με τον Valentin Debise να έχει πετύχει 6 νίκες στην πρώτη σεζόν της ZXMOTO στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport.

Το μοντέλο που θα πάρει τον δρόμο προς την παραγωγή πάντως διαφέρει από το πρωτότυπο που είδαμε στην EICMA, αφού στις φωτογραφίες που διέρρευσαν φαίνεται πως φέρει μεγαλύτερη ζελατίνα, διαφορετικό ντεπόζιτο, διαφορετικό φτερό και χούφτες, διαφορετική ποδιά κινητήρα, διαφορετική σέλα, με το εμπρός μέρος να έχει γίνει πλέον και με την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων από κάθετα σε οριζόντια δεν θυμίζει πλέον το Suzuki V-Strom. 

820X

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 218 κιλά χωρίς υγρά. Οι τροχοί της φέρουν ακτίνες και ο μπροστά τροχός είναι διάστασης 19 ιντσών και ο πίσω 17.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά φαίνεται να είναι τα ίδια με αυτά του πρωτότυπου μοντέλου, όμως αυτό μένει να αποδειχθεί και στην πράξη, όταν αποκαλυφθούν τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2027.

Η ZXMOTO θα έρθει και στην Ελλάδα, αφού η κινεζική εταιρεία είναι σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με ελληνική αντιπροσωπεία και σε λίγες ημέρες θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε περισσότερα.

Ετικέτες