Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Husqvarna E-Pilen Concept!

Το εισιτήριο των Husqy για το ηλεκτρικό μέλλον

Η Husqvarna προχωρά με τα σχέδιά της για το μέλλον, με μια ολόκληρη γκάμα προϊόντων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, έτσι ώστε να διευρύνει την απήχησή της στο υπάρχον κοινό της μοτοσυκλέτα, αλλά και να προσελκύσει ένα εντελώς νέο κόσμο.

Αντλώντας έμπνευση από την πρωτοποριακή σχεδίαση των Vitpilen και Svartpilen, το εργοστάσιο παρουσίασε μια… "μεταβατική" οπτική για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης, με το E-Pilen Concept.

Η υφιστάμενη γκάμα μοτοσυκλετών δρόμου της Husqvarna, χαρακτηρίζεται ήδη από τον προοδευτικό σχεδιασμό, με δυναμικά και πρωτοποριακά στοιχεία, που αποπνέουν έναν ιδιαίτερο δυναμισμό. Πάνω σε αυτούς τους άξονες σκοπεύει να κινηθεί η εταιρεία και για την γκάμα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της. Το E-Pilen Concept αποτελεί μια ξεκάθαρη επιβεβαίωση του στόχου της. Με απόδοση 8kW (10.7 ίπποι) και αυτονομία 100 χιλιομέτρων, το E-Pilen δημιουργήθηκε για τους αναβάτες που κάνουν καθημερινά χιλιόμετρα στην πόλη, μεγαλώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τα διαστήματα φόρτισης των μπαταριών του.

Η Husqvarna μάλιστα διατηρεί μια ευρεία προσέγγιση στο θέμα των μπαταριών, εκμεταλλευόμενη τις λύσεις τόσο για μόνιμες, όσο και για αφαιρούμενες μπαταρίες. Πιο συγκεκριμένα, το E-Pilen Concept διαθέτει ένα πολυμορφικό σύστημα μπαταριών, που επιτρέπει στην συστοιχία να αντικατασταθεί με κάποια άλλη φορτισμένη, έτσι ώστε να καμφθούν οι προβληματισμοί μερίδας του υποψήφιου αγοραστικού κοινού, για το θέμα της ανταλλαγής μπαταριών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Husqvarna, ανέκαθεν αποτελούσε στόχο της εταιρείας η ανάπτυξη νέων προϊόντων, που θα είχαν απήχηση σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό. Η γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών φιλοδοξεί να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της απόλαυσης και της δυναμικής οδήγησης, που χαρακτηρίζουν την φίρμα σε όλη την διάρκεια της Ιστορίας της. Μάλιστα, προκειμένου να στηρίξει το πλάνο της ηλεκτροκίνησης, η Husqvarna σχεδιάζει να επεκτείνει στρατηγικά την παρουσία της μέσω των εμπόρων σε αστικές μητροπολιτικές περιοχές.