Indian Roadmaster Elite 2024 - Ανεβάζοντας επίπεδο στην πολυτέλεια - [VIDEO]

Η έκδοση Elite του τουριστικού μοντέλου θα διατεθεί σε 350 μόλις αντίτυπα
motomagIndian Roadmaster Elite 2024 – Η πολυτέλεια και η άνεση ανεβάζουν επίπεδο, για λίγους
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

7/2/2024

Η Indian Motorcycle παρουσίασε την περιορισμένης παραγωγής έκδοση Elite του τουριστικού της μοντέλου Roadmaster για το 2024, η οποία έχει δεχθεί αισθητικές αναβαθμίσεις, με νέο χρωματισμό, βελτιωμένη συναρμογή και νέο πιο ισχυρό ηχοσύστημα.

Η νέα κόκκινη βαφή (Indian Motorcycle Red) του Roadmaster Elite αντλεί την έμπνευσή της από την πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας, η οποία παρουσιάστηκε το 1904. Οι τρεις αποχρώσεις του κόκκινου έχουν ως στόχο να προσδώσουν μια custom εμφάνιση, κάνοντας το Roadmaster Elite να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος, με φινίρισμα premium candy, όπως το ονομάζει η Indian. Για να το επιτύχει αυτό η αμερικανική εταιρεία, συνεργάστηκε με δύο από τα πιο γνωστά καταστήματα που εξειδικεύονται στις custom βαφές, το Gunslinger Custom Paint (GCP) στο Κολοράντο και το Custom Painted Vehicles (CPV) στο Wisconsin. Τα δύο αυτά μαγαζιά βρίσκονται ψηλά στις αναζητήσεις ιδιοκτητών custom μοτοσυκλετών, προσφέροντας μοναδικά custom σχέδια.

Indian Roadmaster Elite 2024 – Η πολυτέλεια και η άνεση ανεβάζουν επίπεδο, για λίγους

Οι εκδόσεις Elite αποτελούν μοναδικές δημιουργίες της Indian, οι οποίες βγαίνουν συνήθως σε περιορισμένη παραγωγή. Το ίδιο συμβαίνει και με το Roadmaster Elite 2024, το οποίο θα παραχθεί σε 350 μόλις αντίτυπα για όλο τον κόσμο, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες ένα αίσθημα αποκλειστικότητας, με κάθε μοντέλο να έχει γραμμένο τον αριθμό του στο πάνω μέρος του ρεζερβουάρ. Κάθε ένα από τα Roadmaster Elite θα διαθέτει το αποκλειστικό σηματάκι “Elite”, ενώ πάνω από τον αριθμό βλέπουμε την σιλουέτα του Camelback, του πρώτου μοντέλου της Indian που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής βαμμένο στο Indian Motorcycle Red.

Indian Roadmaster Elite 2024 – Η πολυτέλεια και η άνεση ανεβάζουν επίπεδο, για λίγους

Το Roadmaster Elite φέρει μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν στόχο να συνδυάσουν την υψηλού επιπέδου άνεση και τουριστική ικανότητα του Roadmaster με τη μοναδικότητα και το αίσθημα αποκλειστικότητας που προσφέρουν οι εκδόσεις Elite. Αυτά περιλαμβάνουν:

Τρίχρωμη βαφή Candy – Ο συνδυασμός του Indian Motorcycle Red Candy με τα Dark Indian Motorcycle Red Candy και Black Candy έχει ως αποτέλεσμα μία μοναδική χρωματική απόχρωση, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από την custom σκηνή, τόσο του παρόντος, όσο και του παρελθόντος. Μαζί με τα σιρίτια σε Championship Gold, τα οποία βάφονται στο χέρι από τα δύο κορυφαία καταστήματα στο είδος τους, τα GCP και CPV, κάθε μοτοσυκλέτα χρειάζεται πάνω από 24 ώρες για να ολοκληρωθεί.

Το σήμα Elite – Το λογότυπο Elite που κοσμεί διάφορα σημεία της μοτοσυκλέτας, αποτελεί συνώνυμο της κορυφαίας ποιότητας συναρμογής και φινιρίσματος.

PowerBand Audio με Bass Boost – Το Roadmaster Elite εφοδιάζεται με το νέο ηχοσύστημα που είδαμε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2023, το οποίο μέσω των 12 ηχείων που έχουν τοποθετηθεί στο μπροστινό φαίρινγκ, τις πλαϊνές βαλίτσες και την κεντρική βαλίτσα πίσω, προσφέρει 50% περισσότερη ισχύ, σε σχέση με τα απλά ηχοσυστήματα της εταιρείας.

Indian Roadmaster Elite 2024 – Η πολυτέλεια και η άνεση ανεβάζουν επίπεδο, για λίγους

Pathfinder Adaptive LED προβολέας – Προσφέρει ισχυρότερη δέσμη φωτός, σε σύγκριση με τους συμβατικούς προβολείς, ενώ η δυνατότητα να φωτίζει το εσωτερικό της στροφής, αυξάνει την ενεργητική ασφάλεια του αναβάτη, ιδιαίτερα σε σκοτεινούς δρόμους με στροφές.

Πίνακας οργάνων σε γυαλιστερό μαύρο – Μικρή λεπτομέρεια που προσθέτει πόντους στην αίσθηση πολυτέλειας για την οποία είναι γνωστές οι εκδόσεις Elite.

Indian Roadmaster Elite 2024 – Η πολυτέλεια και η άνεση ανεβάζουν επίπεδο, για λίγους

Headdress Floorboards για αναβάτη και συνεπιβάτη – Για αυξημένη άνεση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, ενώ ταυτόχρονα ο σχεδιασμός τους αναδεικνύει την προσοχή στην λεπτομέρεια που δόθηκε κατά τη δημιουργία του Roadmaster Elite.

Θερμαινόμενες ίδιου χρώματος σέλες αναβάτη και συνεπιβάτη – Οι σέλες του Roadmaster Elite με εξωτερικές ραφές, χωρίζονται μεταξύ τους από ένα μεγάλο βήμα, το οποίο προσφέρει στήριξη στην πλάτη του αναβάτη. Το κάλυμμα που έχει χρησιμοποιηθεί, βοηθάει στη διατήρηση της δροσιάς στην ευαίσθητη περιοχή των επιβαινόντων, ενώ υπάρχει και θερμαινόμενη λειτουργία, για να ταξιδεύεις ανεξαρτήτως εποχής.

Φιμέ ζελατίνα – Η σκούρα απόχρωση επιλέχθηκε προκειμένου η ζελατίνα να ταιριάζει με όλη την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει αυξημένη προστασία από τον αέρα και τα στοιχεία της φύσης, σε σχέση με αυτή του μοντέλου βάσης, με το εύρος ρύθμισης να γίνεται ηλεκτρονικά.

Indian Roadmaster Elite 2024 – Η πολυτέλεια και η άνεση ανεβάζουν επίπεδο, για λίγους

Μαύρα μπράτσα συνεπιβάτη – Για αυξημένη άνεση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Φωτιζόμενοι διακόπτες – Το Roadmaster Elite εφοδιάζεται με φωτιζόμενους διακόπτες, για πιο εύκολο χειρισμό τους την νύχτα ή σε σκοτεινά σημεία.

Χυτοί τροχοί 10 μπράτσων με νέο σχεδιασμό – Οι νέοι τροχοί έχουν δεχτεί κατεργασία από μηχανές ακριβείας, με στόχο την αυξημένη αντοχή, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζουν ένα νέο μοτίβο για την Indian.

To Roadmaster Elite 2024 αναμένεται να φτάσεις στους αντιπροσώπους της Indian σε όλο τον κόσμο την άνοιξη, στους οποίους και θα πρέπει να απευθυνθούν όσοι ενδιαφέρονται για την τιμή της, η οποία για την ώρα δεν ανακοινώνεται.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες