Indian Sport Chief - Για τους φαν του Sons of Anarchy

Με μάσκα, βελτιωμένες αναρτήσεις, διπλά δισκόφρενα, κ.α.
Indian Sport Chief
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/2/2023

Το Sport Chief του 2023 είναι η σπορ άποψη της αμερικάνικης cruiser σκηνής, με την Indian να παίρνει ως βάση το Chief, φορτώνοντας το με μια μοναδική μάσκα, ψηλό τιμόνι, αναρτήσεις της FOX και της KYB, δυο δισκόφρενα μπροστά και μερικά ακόμα αξεσουάρ, βελτιώνοντας κράτημα και πέδηση και προικίζοντας το με… badass εμφάνιση.

Αυτή είναι η πλέον επιθετική έκδοση του “αρχηγού” της Indian, μετά το ντεμπούτο του πρώτου νέου Chief το 2021.

Για τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς του, το Sport Chief φέρει ανεστραμμένο πιρούνι KYB 43 mm (περιέργως χωρίς ρυθμίσεις), και δυο αμορτισέρ πίσω της FOX με ρύθμιση προφόρτισης. Στα φρένα μπροστά βρίσκουμε δυο δίσκους 320 mm με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της Brembo, που αντικαθιστούν τον μονό δίσκο της βασικής έκδοσης. Πέρα από τη βελτιωμένη συμπεριφορά, αξιοσημείωτη είναι και η μεγαλύτερη διαδρομή πίσω στα 100 mm, ώστε να αυξηθούν τα μικρά περιθώρια κλίσεων του είδους, στις 29,5 μοίρες, μία μοίρα παραπάνω από της βασικής έκδοσης. Οι τροχοί είναι 19 ιντσών μπροστά και 16 πίσω.

Indian Sport Chief

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας βρίσκεται ο αερόψυκτος V2 Thunderstroke 116 με τα 1.890 κ.εκ. και τα 16,5 κιλά ροπής, το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 15,1 λίτρα καυσίμου, ενώ το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα “μπαμπάτσικα” 300 κιλά.

Στα όργανα βρίσκουμε μια touchscreen στρογγυλή TFT ψηφιακή οθόνη που διαθέτει το σύστημα πολυμέσων RIDE COMMAND της εταιρείας, με συνδεσιμότητα, πλοήγηση, μουσική και τηλεφωνία.

Στον εξοπλισμό ξεχωρίζουν τα full LED φώτα, το σύστημα keyless, και τα τρία Riding Modes -Sport, Standard & Tour, ενώ η Indian έχει πληθώρα αξεσουάρ για να φορτώσει ο αναβάτης στο Sport Chief του.

Στις Η.Π.Α. το νέο Sport Chief ξεκινά από τα 18.999 δολάρια.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες