Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Intermot 2018: Ducati Scrambler 2019

Η εξέλιξη συνεχίζεται

Πριν λίγες μέρες είχαμε βρεθεί στην Τοσκάνη για να οδηγήσουμε το ανανεωμένο Icon, το πρώτο δείγμα του "Joyvolution", όπως ονομάζει η Ducati την εξελικτική διαδικασία των Scrambler. Τώρα στην Intermot της Κολονίας, παρουσιάστηκε και η υπόλοιπη γκάμα της οικογένειας που περιλαμβάνει τις εκδόσεις Full Throttle, Cafe Racer και Desert Sled.


Μάλιστα την παρουσίαση της έκανε ο ίδιος ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati, δείγμα του πόσο πολύ ποντάρει το εργοστάσιο στα Scrambler μιας και πρόκειται για τις μοτοσυκλέτες που έδωσαν μια τεράστια εμπορική ώθηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ιταλική φίρμα. Πέρα λοιπόν από το Scrambler Icon που δέχθηκε τόσο αισθητική όσο και ουσιαστική αναβάθμιση σε εξοπλισμό, αναρτήσεις, άνεση και ασφάλεια, μιας και διαθέτει πλέον την μονάδα IMU και cornering ABS της Bosch και πολλά άλλα που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα εδώ, τις ίδιες ακριβώς βελτιώσεις διαθέτει και το Cafer Racer, μαζί με την εμφανέστατη αισθητική αναβάθμιση σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Μάλιστα, η έμπνευση για την εξωτερική του εμφάνιση, έρχεται από μια ιστορική μοτοσυκλέτα για την Ducati το 125GP Desmo, ενώ επιτέλους (κάτι που ήμασταν οι μοναδικοί που το είχαμε επισημάνει και στην παρουσίαση του προηγούμενου μοντέλου) διαθέτει ακτινωτούς τροχούς που δένουν ακόμη περισσότερο με την παράδοση.


Το Desert Sled του 2019, έχει κι αυτό όλες τις τεχνολογικές βελτιώσεις που χαρακτηρίζουν τη νέα γενιά των Scrambler, ενώ όπως τόνισε ο κύριος Domenicali, έγιναν πολλές και ουσιαστικές δοκιμές οδηγώντας το σε εκτός δρόμου διαδρομές, προκειμένου να πιστοποιήσουν τις πραγματικές off-road δυνατότητές του στην πράξη. Εκτός των άλλων διαθέτει και Off Road riding mode, το οποίο απενεργοποιεί το ABS για οδήγηση στο χώμα. Το τελευταίο μέλος που απέκτησε τις αναβαθμιστικές πινελιές είναι το Full Throttle, το οποίο άντλησε την έμπνευση της νέας εμφάνισής του από την μοτοσυκλέτα με την οποία συμμετέχει η Ducati στο Super Hooligan Championship στην Αμερική.


Τα τρία αυτά νέα μοντέλα που παρουσίασε στην Intermot η Ducati, μαζί με το νέο Icon, αποτελούν την απτή πραγματικότητα του Joyvolution κι έχοντας πάρει ήδη μια πρώτη γεύση από την εμπειρία με το Icon, οι υπόλοιπες εκδόσεις μόνο μεγάλες προσδοκίες μπορούν να δημιουργήσουν…

Εδώ μπορείτε να δείτε όλη την παρουσίαση της Ducati: