Intermot 2018: Ducati Scrambler 2019

Η εξέλιξη συνεχίζεται
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

2/10/2018

Πριν λίγες μέρες είχαμε βρεθεί στην Τοσκάνη για να οδηγήσουμε το ανανεωμένο Icon, το πρώτο δείγμα του "Joyvolution", όπως ονομάζει η Ducati την εξελικτική διαδικασία των Scrambler. Τώρα στην Intermot της Κολονίας, παρουσιάστηκε και η υπόλοιπη γκάμα της οικογένειας που περιλαμβάνει τις εκδόσεις Full Throttle, Cafe Racer και Desert Sled.


Μάλιστα την παρουσίαση της έκανε ο ίδιος ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati, δείγμα του πόσο πολύ ποντάρει το εργοστάσιο στα Scrambler μιας και πρόκειται για τις μοτοσυκλέτες που έδωσαν μια τεράστια εμπορική ώθηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ιταλική φίρμα. Πέρα λοιπόν από το Scrambler Icon που δέχθηκε τόσο αισθητική όσο και ουσιαστική αναβάθμιση σε εξοπλισμό, αναρτήσεις, άνεση και ασφάλεια, μιας και διαθέτει πλέον την μονάδα IMU και cornering ABS της Bosch και πολλά άλλα που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα εδώ, τις ίδιες ακριβώς βελτιώσεις διαθέτει και το Cafer Racer, μαζί με την εμφανέστατη αισθητική αναβάθμιση σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Μάλιστα, η έμπνευση για την εξωτερική του εμφάνιση, έρχεται από μια ιστορική μοτοσυκλέτα για την Ducati το 125GP Desmo, ενώ επιτέλους (κάτι που ήμασταν οι μοναδικοί που το είχαμε επισημάνει και στην παρουσίαση του προηγούμενου μοντέλου) διαθέτει ακτινωτούς τροχούς που δένουν ακόμη περισσότερο με την παράδοση.


Το Desert Sled του 2019, έχει κι αυτό όλες τις τεχνολογικές βελτιώσεις που χαρακτηρίζουν τη νέα γενιά των Scrambler, ενώ όπως τόνισε ο κύριος Domenicali, έγιναν πολλές και ουσιαστικές δοκιμές οδηγώντας το σε εκτός δρόμου διαδρομές, προκειμένου να πιστοποιήσουν τις πραγματικές off-road δυνατότητές του στην πράξη. Εκτός των άλλων διαθέτει και Off Road riding mode, το οποίο απενεργοποιεί το ABS για οδήγηση στο χώμα. Το τελευταίο μέλος που απέκτησε τις αναβαθμιστικές πινελιές είναι το Full Throttle, το οποίο άντλησε την έμπνευση της νέας εμφάνισής του από την μοτοσυκλέτα με την οποία συμμετέχει η Ducati στο Super Hooligan Championship στην Αμερική.


Τα τρία αυτά νέα μοντέλα που παρουσίασε στην Intermot η Ducati, μαζί με το νέο Icon, αποτελούν την απτή πραγματικότητα του Joyvolution κι έχοντας πάρει ήδη μια πρώτη γεύση από την εμπειρία με το Icon, οι υπόλοιπες εκδόσεις μόνο μεγάλες προσδοκίες μπορούν να δημιουργήσουν…

Εδώ μπορείτε να δείτε όλη την παρουσίαση της Ducati:

Ετικέτες

CFMOTO 800MT-ES: Η έκδοση με ηλεκτρονικές αναρτήσεις βγαίνει στην Κίνα σε πολύ ανταγωνιστική τιμή

Το γνωστό 800άρι ωρίμασε και έρχεται σε νέα έκδοση με κορυφαίο εξοπλισμό
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/4/2026

Το CFMOTO 800MT-ES το είδαμε από κοντά στην έκθεση EICMA, με το μοντέλο να παίρνει έπειτα τον δρόμο για την παραγωγή και πλέον να βγαίνει στην κινεζική αγορά σε εξαιρετική τιμή.

Η μοτοσυκλέτα φέρει τον γνωστό κινητήρα των 799 cc που αποδίδει 95 ίππους και 7,85 kg.m ροπής. Η διαφορά όμως στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις της KYB, με το πιρούνι να έχει τρεις διαφορετικές λειτουργίες απόσβεσης και το μονό αμορτισέρ πίσω τέσσερις λειτουργίες προφόρτισης και τρεις λειτουργίες απόσβεσης, που θα αναφέρουμε παρακάτω. Το πιρούνι έχει διαδρομή 160 mm και το monoshock αμορτισέρ 150 mm.

CFMOTO

Οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις λοιπόν έχουν τις εξής τρεις διαφορετικές λειτουργίες απόσβεσης: την Comfort που εστιάζει την άνεση, τη Sport που εστιάζει στην πιο επιθετική οδήγηση και τη Standard ισορροπεί ανάμεσα στις προηγούμενες δύο λειτουργίες. Το πίσω αμορτισέρ προσφέρει τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες προφόρτισης για: ένα άτομο, ένα άτομο με φορτίο, δύο άτομα και δύο άτομα με φορτίο. Ο μπροστινός τροχός είναι διάστασης 19 ιντσών και ο πίσω 17, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Michelin Anakee Adventure.

Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 190 mm και το ύψος της σέλας στα 825 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντούμε ακτινικές δαγκάνες που συνεργάζονται με δίσκους των 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα με δίσκο των 260 mm πίσω.

CFMOTO

Ο εξοπλισμός του CFMOTO 800MT-ES περιλαμβάνει ride by wire, cornering ABS, TCS, Bosch Motorcycle Stability Control που συνδυάζεται με IMU 6 αξόνων, ραντάρ, cruise control, συμπλέκτη ολίσθησης, σταμπιλιζατέρ τιμονιού, θερμαινόμενα γκριπ, Quickshifter, σύστημα Keyless, θερμαινόμενη σέλα, οθόνη TFT 8 ιντσών με συνδεσιμότητα, προβολείς, ποδιά κινητήρα και κάγκελα προστασίας.

Η τιμή του στην κινεζική αγορά έχει οριστεί στα 6.708 ευρώ και αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τη διάθεσή του μοντέλου στη χώρα μας.

Ετικέτες