Ήρθε το νέο Suzuki Hayabusa στην Ελλάδα!

Το "καλωσόρισμα" του ΜΟΤΟ!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

22/4/2021

Το τέλος ενός από τα μακροβιότερα "σίριαλ" της μοτοσυκλέτας, η έλευση του νέου Suzuki Hayabusa, είναι γεγονός! Από την πρώτη επίσημη παρουσίασή του και το αναλυτικό βίντεο που ετοιμάσαμε με όλα τα στάδια της εξέλιξής του, έχει περάσει αρκετός καιρός, αλλά πλέον η αναμονή έλαβε τέλος. Τα πρώτα Suzuki Hayabusa 2021 έφτασαν στην Ελλάδα, και φυσικά εμείς εδώ στο ΜΟΤΟ δεν θα μπορούσαμε παρά να του επιφυλάξουμε ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό καλωσόρισμα.

Μείνετε συντονισμένοι στις σελίδες του ΜΟΤΟ στα social media για να βλέπετε τα… "κομμάτια του παζλ" από αυτό το καλωσόρισμα, ενώ φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και το γεγονός ότι ήδη έχουμε προγραμματίσει μια από τις αναλυτικότερες και πιο πλήρεις δοκιμές που έχουν γίνει ποτέ στο περιοδικό, σε δρόμους, πίστες και όχι μόνο! Πρόκειται για ένα "μοτοσυκλετιστικό Μπεν Χουρ", όπως αρμόζει σε μία από τις σημαντικότερες μοτοσυκλέτες του 2021 και έτσι όπως εμείς εδώ στο ΜΟΤΟ ξέρουμε καλά πώς να το κάνουμε!

Φυσικά, για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει οι μοτοσυκλέτες να γράψουν τα πρώτα τους χιλιόμετρα και να στρωθούν, αμέσως μόλις βγάλουν πινακίδες, μια διαδικασία που για το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας, απαιτεί μια μικρή δόση υπομονής.

Επίσης, λόγω των γνωστών προβλημάτων που είχαμε αναφέρει σχετικά με τα θέματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στην παραγωγή αλλά και στις μεταφορές (και παρά την ομαλοποίηση που έχει επιτευχθεί σε έναν τομέα ανταλλακτικών), η ροή εισαγωγής των νέων Hayabusa είναι εξαιρετικά σφιχτή, πράγμα που σημαίνει ότι η πρώτη παρτίδα παραλαβής όσο και η δεύτερη, είναι ήδη πουλημένες με τους ιδιοκτήτες τους να περιμένουν να τις παραλάβουν. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο –έως αδύνατο- να υπάρξουν μοτοσυκλέτες test ride για το κοινό.

Να θυμίσουμε ότι η τιμή του Suzuki Hayabusa στην Ελλάδα θα είναι στα 21.495 ευρώ και ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook, στο Instagram και το κανάλι μας στο YouTube για να, για να πάρετε μια χορταστική πρώτη γεύση του νέου Hayabusa!

Zontes 125Χ: Η νέα γενιά με αλουμινένιο πλαίσιο έφτασε στην Ευρώπη – Ανταγωνιστικότατη τιμή στην Ισπανία

Στην EICMA η Zontes είχε αποκαλύψει το δίδυμο των 125Χ και 125V
Zontes_125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Η Zontes συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα και δύο εξ αυτών έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2025 πριν μερικούς μήνες.

Τα 125Χ και 125V έρχονται για να τα βάλουν με τα ορόσημα της κατηγορίας τους, Honda PCX και Yamaha NMAX, φέρνοντας τον συνήθη πλουσιότατο εξοπλισμό που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Zontes, αλλά και μια ουσιώδη καινοτομία: αλουμινένιο πλαίσιο!

Zontes_125X

Χάρη σε αυτό δηλώνουν στεγνό βάρος 108 κιλών, κάτι που με τα 11 λίτρα βενζίνης, ή περίπου 8 κιλά, μας κάνουν ένα τελικό ζύγι της τάξης των 116 κιλών, διατηρώντας μια χορταστική απόσταση από τα 130+ που ζυγίζει ο ανταγωνισμός τους.

Στην Ισπανία κάνει αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο του το 125Χ, το πρώτο εκ των δύο μοντέλων που πατάει επί ευρωπαϊκού εδάφους και δη το πιο πλούσια εξοπλισμένο εκ των δύο.

Zontes_125X

Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει αναμενόμενα 15 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. και ροπή 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ., ενώ κυλούν σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Η λίστα του βασικού εξοπλισμού του 125Χ πάντως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, καθώς περιλαμβάνει:

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητα πλοήγησης και mirroring του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη
  • Traction control με επιλογή απενεργοποίησης
  • Αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
  • Keyless κεντρικό διακόπτη
  • Σύστημα start-stop
  • Χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
  • Δύο ντουλαπάκια στην ποδιά
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
  • LED φωτιστικά σώματα
  • Φώτα ημέρας DRL
  • Φώτα ειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος
  • Παροχή φόρτισης USB
  • Προεγκατάσταση για τοποθέτηση καμερών (dash cam).
Zontes 125X

Εξίσου γευστική είναι και η τιμή με την οποία λανσάρεται στην Ισπανία το νέο 125Χ: στα 2.688 ευρώ προτάσσει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των βαριών χαρτιών της κατηγορίας αυτής, που στη χώρα μας παίζουν αρκετά πάνω από τα 3.000.

Γνωρίζοντας ήδη πως και στην Ελλάδα αναμένονται σύντομα τα νέα αλουμινένια 125άρια σκούτερ της Zontes, πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τιμή τους στην αγορά μας.

Ετικέτες