Ήρθε το νέο Suzuki Hayabusa στην Ελλάδα!

Το "καλωσόρισμα" του ΜΟΤΟ!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

22/4/2021

Το τέλος ενός από τα μακροβιότερα "σίριαλ" της μοτοσυκλέτας, η έλευση του νέου Suzuki Hayabusa, είναι γεγονός! Από την πρώτη επίσημη παρουσίασή του και το αναλυτικό βίντεο που ετοιμάσαμε με όλα τα στάδια της εξέλιξής του, έχει περάσει αρκετός καιρός, αλλά πλέον η αναμονή έλαβε τέλος. Τα πρώτα Suzuki Hayabusa 2021 έφτασαν στην Ελλάδα, και φυσικά εμείς εδώ στο ΜΟΤΟ δεν θα μπορούσαμε παρά να του επιφυλάξουμε ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό καλωσόρισμα.

Μείνετε συντονισμένοι στις σελίδες του ΜΟΤΟ στα social media για να βλέπετε τα… "κομμάτια του παζλ" από αυτό το καλωσόρισμα, ενώ φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και το γεγονός ότι ήδη έχουμε προγραμματίσει μια από τις αναλυτικότερες και πιο πλήρεις δοκιμές που έχουν γίνει ποτέ στο περιοδικό, σε δρόμους, πίστες και όχι μόνο! Πρόκειται για ένα "μοτοσυκλετιστικό Μπεν Χουρ", όπως αρμόζει σε μία από τις σημαντικότερες μοτοσυκλέτες του 2021 και έτσι όπως εμείς εδώ στο ΜΟΤΟ ξέρουμε καλά πώς να το κάνουμε!

Φυσικά, για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει οι μοτοσυκλέτες να γράψουν τα πρώτα τους χιλιόμετρα και να στρωθούν, αμέσως μόλις βγάλουν πινακίδες, μια διαδικασία που για το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας, απαιτεί μια μικρή δόση υπομονής.

Επίσης, λόγω των γνωστών προβλημάτων που είχαμε αναφέρει σχετικά με τα θέματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στην παραγωγή αλλά και στις μεταφορές (και παρά την ομαλοποίηση που έχει επιτευχθεί σε έναν τομέα ανταλλακτικών), η ροή εισαγωγής των νέων Hayabusa είναι εξαιρετικά σφιχτή, πράγμα που σημαίνει ότι η πρώτη παρτίδα παραλαβής όσο και η δεύτερη, είναι ήδη πουλημένες με τους ιδιοκτήτες τους να περιμένουν να τις παραλάβουν. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο –έως αδύνατο- να υπάρξουν μοτοσυκλέτες test ride για το κοινό.

Να θυμίσουμε ότι η τιμή του Suzuki Hayabusa στην Ελλάδα θα είναι στα 21.495 ευρώ και ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook, στο Instagram και το κανάλι μας στο YouTube για να, για να πάρετε μια χορταστική πρώτη γεύση του νέου Hayabusa!

QJMOTOR SRK 600 RS – Η τετρακύλινδρη supersport ανανεώνεται και χαμηλώνει την τιμή της στην Κίνα

Η τετρακύλινδρη SRK 600 RS των 620 cc και 100 hp φρεσκάρεται με αναβαθμίσεις που μυρίζουν εξαγωγή προς δυσμάς
qjmotor srk 600 rs
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/3/2026

Η τετρακύλινδρη supersport μοτοσυκλέτα της QJMOTOR ήταν διαθέσιμη στην αγορά της Κίνας εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, αποκτώντας τώρα την πρώτη της σημαντική αναβάθμιση.

Ένα στοιχείο που δεν αλλάζει είναι ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας που εδράζει σε ένα ατσάλινο πλαίσιο, μετρά 680 cc και δηλώνει μέγιστη ισχύ 100 hp και μέγιστη ροπή 6,9 kgm για ονομαστική τελική ταχύτητα 220 km/h.

qjmotor srk 600 rs

Η μεγάλη είδηση είναι η προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού ride-by-wire της Marelli, χάρη στο οποίο το SRK 600 RS αποκτά τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις: Rain (που περιγράφεται ως περιορισμός ισχύος στα επίπεδα μοτοσυκλέτας 300cc), Standard και Sport.

Η αρχική έκδοση της μοτοσυκλέτα διέθετε quickshifter μόνο για το ανέβασμα σχέσης, ενώ πλέον η νέα γενιά φορά ένα εξάρτημα που δουλεύει τόσο στο ανέβασμα όσο και στο κατέβασμα (δύο δρόμων), ενώ εξοπλίζεται και με σύστημα Cruise Control.

qjmotor srk 600 rs

Το ηλεκτρονικό πακέτο του SRK 600 RS περιλαμβάνει ακόμη Cornering ABS και σύστημα Traction Control που ρυθμίζεται σε δύο επίπεδα ευαισθησίας.

Η διεπαφή του αναβάτη είναι μια οθόνη έγχρωμη TFT που στο νέο μοντέλο έχει φρέσκια εμφάνιση.

Στις αναρτήσεις η QJMOTOR διατηρεί τις ρυθμιζόμενες Marzocchi του αρχικού μοντέλου και τις ενισχύει με ένα σταμπιλιζατέρ τιμονιού της ίδιας ιταλικής εταιρείας. Ομοίως πράττει και στα φρένα, όπου το ζεύγος των ακτινικών τετραπίστονων Brembo Μ4.32 συνεχίζει στην κινέζικη supersport.

qjmotor srk 600 rs

Τέλος, έχουμε αλλαγές στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, η οποία διατηρεί το ίδιο σχέδιο που είχε εξαρχής, με μερικές διαφορές: νέος ανεμοθώρακας που θεωρητικά προσφέρει βελτιωμένη προστασία στον αναβάτη, νέοι καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας και νέο τελικό εξάτμισης, στο ίδιο σχέδιο αλλά λίγο μακρύτερο του προκατόχου του.

Το απερχόμενο SRK 600 RS δήλωνε 206 κιλά με όλα τα υγρά, που περιλαμβάνουν και 16 λίτρα καυσίμου, ενώ για το νέο η QJMOTOR δεν έχει αποκαλύψει την αντίστοιχη τιμή. Εικάζουμε πως δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα καθώς δεν έχουν αλλάξει τα βασικά δομικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας.

 

qjmotor srk 600 rs

Αυτό που έχει προκαλέσει ιδιαίτερο σάλο στον κινέζικο Τύπο σχετικά με το ανανεωμένο SRK 600 RS - που θα αρχίσει να πωλείται στην Κίνα από τις 8 Απριλίου - πάντως είναι η τιμή του. Η QJMOTOR διέθετε στην Κίνα το προηγούμενο μοντέλο προς 38.999 γιουάν, ή περίπου €4.920 (ισοτιμία 31/3/2026), ωστόσο το αναβαθμισμένο μοντέλο ανακοινώθηκε ακόμη φθηνότερα, στα 34.999 (περίπου €4.400) και επιπλέον διατίθεται δίπλα σε μια πιο φτηνή εκδοχή που δεν έχει το ηλεκτρονικό γκάζι και στη θέση των Marzocchi και Brembo φορά αναρτήσεις και φρένα κινέζικης προέλευσης, η οποία κοστολογείται ακόμη πιο κάτω, στα 29.999 γιουάν (περίπου €3.785).

Πρόκειται για τιμολόγηση που σε κινέζικα μέσα περιγράφεται με ιδιαιτέρως θορυβώδεις ατάκες όπως “η QJMOTOR τρελάθηκε” ή “θα σκοτώσει άλλες κινέζικες μάρκες”. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως το ανανεωμένο SRK 600 RS αφορά τις δυτικές αγορές, ωστόσο η δημιουργία μιας έκδοσης με πολύ επώνυμα περιφερειακά (Marzocchi, Marelli, Brembo) από τη μια και η προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού από την άλλη προλειαίνουν το έδαφος για την πιθανή προσαρμογή στις προδιαγραφές Euro 5+ και ενδεχόμενη εξαγωγή του στην Ευρώπη. Και γιατί όχι, λέμε εμείς.

Ετικέτες