Ήρθε το νέο SYM VF125 Euro5!

To πρώτο Euro5 παπί!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

1/3/2021

Η SYM έγινε η πρώτη εταιρεία που διαθέτει παπί Euro5 προδιαγραφών στην ελληνική αγορά, το VF125, μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας Γκοργκόλης Α.Ε.. Οι νέες προδιαγραφές που ξεκίνησαν να ισχύουν από την αρχή του έτους στις αγορές της Ε.Ε., ήταν επόμενο πως θα οδηγούσαν τις εταιρείες να προσαρμόσουν την γκάμα τους, προκειμένου να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα. Η εταιρεία που έκοψε πρώτη το νήμα στην άτυπη αυτή κούρσα στην κατηγορία των παπιών στην χώρα μας, είναι SYM, που δούλεψε πάνω στην πλατφόρμα του ήδη επιτυχημένου εμπορικά, VF125.

Στην Euro5 έκδοση, το παπί της SYM αποδίδει περισσότερους ίππους (9,7hp), μια αύξηση της τάξης του 15% (καθόλου αμελητέο ποσοστό), κατακτώντας και τον τίτλο του δυνατότερου παπιού της κατηγορίας. Η αύξηση, μάλιστα, στην απόλυτη τιμή της ισχύος κατά 1,3 άλογα, συνοδεύεται και από μία μείωση της κατανάλωσης –όπως ανακοινώνει η SYM- της τάξης του 10,2% ή των 1,68 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα!

Σχεδιαστικά, το νέο VF125 ακολουθεί κι αυτό την αρχιτεκτονική του μεγαλύτερου αδερφού (VF185), διατηρώντας σχεδόν όλα τα… οικογενειακά χαρακτηριστικά, όπως τις carbon υφής επιφάνειες, την επιθετικής σχεδίασης ουρά με την αεροτομή, τις επινικελωμένες λεπτομέρειες στο κάλυμμα του τελικού της εξάτμισης, το διακοσμητικό του πλαισίου σε κόκκινο χρώμα που το κάνει να μοιάζει με χωροδικτύωμα, τα LED πίσω φανάρι και φώτα ημέρας και πολλές ακόμη λεπτομέρειες που του δίνουν μια επιθετική όψη.

Τα τεχνικά highlights του νέου SYM VF125

  • Επιφάνειες carbon υφής,
  • Δυναμικές γραμμές στο εσωτερικό της ποδιάς,
  • Επιθετικό πίσω τμήμα που καταλήγει σε μία αεροδυναμική αεροτομή,
  • Κάλυμμα εξάτμισης με επινικελωμένες λεπτομέρειες,
  • Σιρίτι στις ζάντες
  • Διακοσμητικό "πλαίσιο" χωροδικτύωμα κόκκινου χρώματος
  • Εξαγωνικό πίσω φωτιστικό σώμα τύπου LED, που χάρη στα 28 LED φώτα, παρέχει ιδιαίτερα όμορφο και υψηλής απόδοσης φωτισμό.
  • Φώτα ημέρας (DRL), αποτελούμενα από 9 LED σε σχήμα τόξου.
  • Μεγάλη σέλα δέο επιπέδων, με αντιολισθητική επένδυση και χαρακτηριστική κόκκινη ραφή
  • Μαρσπιέ συνεπιβάτη μεγάλης επιφάνειας
  • Έξυπνες θήκες για τα εργαλεία και αρκετός αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα για μικροπράγματα όπως αδιάβροχα και γάντια
  • Διακόπτης για αυτόματο άνοιγμα της σέλας τοποθετημένος στο δεξί χειριστήριο του τιμονιού, χωρίς να χρειάζεται να σβήσει το όχημα.
  • Πίνακας οργάνων, με αναλογικό στροφόμετρο και μία ψηφιακή LCD οθόνη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και ενδεικτικές λυχνίες περιμετρικά.
  • Κεντρικός μαγνητικός, αντικλεπτικός διακόπτης.
  • Ζάντες αλουμίνιου
  • Tubeless ελαστικά, με πίσω ελαστικό διάστασης 120/70-17.
  • Δύο δισκόφρενα 220mm, με σωληνάκια υψηλής πίεσης και συνδυασμένης πέδησης (CBS).
  • Νέα σκληρότερα ελατήρια στο τηλεσκοπικό πιρούνι των 26mm διαμέτρου και τα 94mm διαδρομής.
  • Πίσω αμορτισέρ λαδιού-αερίου με εξωτερικό δοχείο αερίου - διαδρομής 60mm, ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση.
  • Ατσάλινο πλαίσιο με σωλήνες κυκλικής διατομής (τύπου ραχοκοκαλιά).
  • Μεταξόνιο 1.262mm και γωνία κάστερ στις 25,50°.
  • Μεγάλος πολυεδρικός προβολέας 12V35/35W, για υψηλή ορατότητα και ασφάλεια κατά τη νυχτερινή οδήγηση.
  • Αναδιπλούμενα μαρσπιέ αναβάτη.

Υψηλή οικονομία και κορυφαίες επιδόσεις

Ο νέος τετράχρονος, αερόψυκτoς, διβάλβιδος, με έναν επικεφαλής εκκεντροφόρο, κινητήρας του VF125 με το ημιαυτόματο κιβώτιο των τεσσάρων σχέσεων, αποκτά πλέον χωρητικότητα 124cc αυξάνοντας τη διαδρομή του κυλίνδρου, με αντίστοιχη αύξηση των επιδόσεων. Όπως είπαμε και παραπάνω, η μέγιστη ισχύς είναι 9,7 ίπποι στις 8.500 στροφές και η μέγιστη ροπή είναι στα 0,9 χιλιογραμμόμετρα στις 7.000 στροφές αντίστοιχα. Ο ψεκασμός είναι της Keihin, ενώ πέρα από την κατανάλωση μειώθηκαν και οι εκπομπές ρύπων CO2 στα 38g/km. Η αυτονομία του, βάσει της ανακοινωμένης κατανάλωσης, ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα, ενώ η σχέση της συμπίεσης φτάνει τώρα στα 9,5:1.

Το VF125 κυκλοφορεί σε τέσσερις χρωματισμούς με το διακοσμητικό "πλαίσιο χωροδικτύωμα" να παραμένει κόκκινο. Οι ζάντες είναι μαύρες ματ με κόκκινο σιρίτι στην περίμετρό τους ενώ τα μοντέρνα γραφικά δίνουν έμφαση στα σπορ χαρακτηριστικά του μοντέλου.

 

VF125 - Τεχνικά Χαρακτηριστικά
ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΣ, 4Τ, 2V, ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΣ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ
52.4 mm x 57.7mm
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
124cc
ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ
9.5:1
ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ
9.7 ps / 8500 rpm
ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ
8.7 Nm / 7000 rpm
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
E.F.I (ΚΕΙΗΙΝ)
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
1.68 l/100km (WMTC3)
ΚΙΒΩΤΙΟ
ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΟ 4 ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ
ΕΚΚΙΝΗΣΗ
ΜΙΖΑ – ΜΑΝΙΒΕΛΑ
ΜΗΚΟΣ x ΠΛΑΤΟΣ x ΥΨΟΣ
1965mm x 720mm x 1125mm
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ
1262 mm
ΙΧΝΟΣ
105 mm
ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ
25.5°
ΧΩΡΗΤΙΚ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ
3.6 L
ΒΑΡΟΣ (ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ)
115 kg
ΤΥΠΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΣΩΛΗΝΩΤΟ (ΤΥΠΟΥ ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ)
ΖΑΝΤΕΣ
ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΤΡΟΧΟΣ
70/90 -17 38P (TUBELESS)
ΟΠΙΣΘΙOΣ ΤΡΟΧΟΣ
120/70 -17 58P (TUBELESS)
ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (ΔΙΑΔΡΟΜΗ /ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)
ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΡΟΥΝΙ (94mm/ 26mm)
ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (ΔΙΑΔΡΟΜΗ)
ΔΙΠΛΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ (60mm)
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ
ΔΙΣΚΟΣ 220 mm – ΔΙΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ
ΟΠΙΣΘΙO ΦΡΕΝΟ
ΔΙΣΚΟΣ 220 mm – CBS
ΦΩΤΑ ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ (ΠΟΡΕΙΑΣ/ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΩΣ)
12V 35/35W
ΦΩΤΑ ΘΕΣΗΣ
LED
ΦΩΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ
LED (28)
ΦΩΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
12V 10W

Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK - Max Biaggi specials

Ειδικές εκδόσεις που γιορτάζουν την πρώτη νίκη της RSV4 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK
RSV4 Factory SE-09
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/4/2024

Στον αμερικάνικο γύρο του MotoGP στο Austin, έκαναν το ντεμπούτο τους δυο ειδικές εκδόσεις της Aprilia, γιορτάζοντας την πρώτη νίκη της εμβληματικής RSV4 του Max Biaggi, στο Brno, νίκη που σηματοδότησε την αρχή για μια θριαμβευτική πορεία που οδήγησε στην κατάκτηση επτά Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων -αναβατών και κατασκευαστών.

Ήταν 26 Ιουλίου 2009 όταν ο Max Biaggi, στην πίστα του Brno, πήρε την πρώτη νίκη της Aprilia RSV4 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Αυτό θα ήταν το πρώτο επεισόδιο της ένδοξης πορείας της RSV4, σε μια από τις πιο νικηφόρες ιστορίες που έχει γράψει ποτέ ένα μοντέλο στο σημαντικότερο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών παραγωγής στον κόσμο, με μια εξαιρετική συλλογή από επτά παγκόσμιους τίτλους (3 αναβάτη και 4 κατασκευαστή), 44 νίκες και 102 βάθρα.

RSV4 Factory SE-09

Τώρα, η Aprilia γιορτάζει αυτή την ιστορική ημέρα για τη μάρκα, επαναφέροντας το εμβληματικό χρώμα που συμβολίζει το θεαματικό ντεμπούτο της RSV4 σε 2 σπέσιαλ εκδόσεις: τη superbike RSV4 Factory και τη hypernaked Tuono V4 Factory. Πέρα από τον σπέσιαλ χρωματισμό, στη συγκεκριμένη ειδική έκδοση, η RSV4 Factory και η Tuono V4 Factory διατίθενται με αεραγωγούς μπροστινών φρένων από ανθρακονήματα και με μπροστινό φτερό από ανθρακονήματα στον στάνταρ εξοπλισμό. Παράλληλα, έρχονται με αύξοντα αριθμό στο ρεζερβουάρ καυσίμου.

RSV4 Factory SE-09

Έτσι γεννήθηκε η ειδική αριθμημένη έκδοση SE-09 SBK, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του MotoGP Grand Prix of the Americas στο Austin του Τέξας. Κι ως ευτυχές γεγονός, δίπλα στην παρουσίαση των 2 ειδικών εκδόσεων, είχμα και τον απόλυτο θρίαμβο ης Aprilia, όπου ο Maverick Vinales σημείωσε ένα απίστευτο ρεκόρ γύρου, πήρε την pole position και κέρδισε και τους δυο αγώνες, το Σάββατο και την Κυριακή, καβάλα στην RS-GP24!

Ετικέτες