Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Kawasaki Ninja 400 spied!

Γυρίζεται το διαφημιστικό σποτ!

Στο Milwaukee της Αμερικής, την έδρα της Harley Davidson, εντοπίστηκε από το Motorcyle Magazine.com πριν από λίγο, όχι κάποιο νέο μοντέλο της αμερικάνικης εταιρείας, αλλά το νέο Kawasaki Ninja 400 που ετοιμάζεται να βάλει στην παραγωγή η εταιρεία από το Akashi, στα πλαίσια του γυρίσματος του διαφημιστικού σποτ της μοτοσυκλέτας. Η εταιρεία παραγωγής από την Καλιφόρνια, είχε κλείσει αρκετούς δρόμους και διασταυρώσεις στην πόλη για τις ανάγκες των γυρισμάτων, κάτι που φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο με τον φωτογραφικό φακό να αιχμαλωτίζει εικόνες του νέου μοντέλου.

Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο αντικαταστάτης του Ninja 300, αν και απ' όσο μπορούμε να διακρίνουμε εξωτερικά οι ομοιότητες με το απερχόμενο μοντέλο είναι πολλές, ενώ αντιθέτως δείχνει πολύ διαφορετικό σε σχέση με το υφιστάμενο Ninja 400 που κυκλοφορεί στις αγορές της Ιαπωνίας, του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας. Εκείνη η μοτοσυκλέτα είχε το πλαίσιο και τον κινητήρα του Er-4 που κυκλοφορούσε ήδη στην ιαπωνική αγορά.

Στο καινούργιο μοντέλο το ψαλίδι δείχνει όμοιο με του 300, όπως και το πιρούνι με το μπροστινό δισκόφρενο, ενώ το πλαίσιο δεν είναι ορατό γεγονός που μας δίνει την δυνατότητα να υποθέσουμε ότι μπορεί να είναι ένα σωληνωτό χωροδικτύωμα, ίδιο με των νέων Ζ650 και Ninja 650.

Ο κινητήρας είναι εντελώς καινούργιος κι όχι κάποια υπερκυβισμένη έκδοση του 300, ο οποίος με τη σειρά του έχει καταβολές από το GPZ250 της δεκαετίας του '80. Προφανώς η επιλογή του κυβισμού –και κατ' επέκταση της απόδοσης- έγινε με στόχο να ξεπεράσει σε νούμερα τον ανταγωνισμό των Yamaha R3, ΚΤΜ RC390 και του επερχόμενου –βάσει πληροφοριών που κυκλοφορούν- Honda CBR350R. Άλλωστε, η Kawasaki ανέκαθεν είχε μια εμμονή με το "ταβάνι" των επιδόσεων και των κυβισμών σε κάθε κατηγορία, κάτι που όπως φαίνεται έχει μπει ξανά ως προτεραιότητα στους στόχους της.

Το ότι η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την δημιουργία των διαφημιστικών και προωθητικών βίντεο, μαρτυρά ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε την μοτοσυκλέτα στα διεθνή σαλόνια μοτοσυκλέτα που θα γίνουν το φθινόπωρο.

Δείτε εδώ το βίντεο με το ρεπορτάζ από τα γυρίσματα του διαφημιστικού σποτ:

Tags: