Kawasaki: Τράβηξε τα βλέμματα στο Japan Mobility Show 2023 με νέο Ninja, κινητήρα υδρογόνου και νέα μοντέλα

Επετειακές εκδόσεις Ninja, Meguro 250 S1, W230, κινητήρας υδρογόνου, κ.α.
Τα εκθέματα της Kawasaki στο Japan Mobility Show 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/10/2023

Στο Japan Mobility Show 2023, η Kawasaki θα έχει ενδιαφέροντα εκθέματα, που περιλαμβάνουν τον κινητήρα υδρογόνου που εξελίσσουν οι 4 Ιάπωνες κατασκευαστές μαζί με την Toyota, 2 επετειακές εκδόσεις των ZX-10RR & ZX-4RR, το ανανεωμένο KLX 230 και τα ρετρό W230 και το S1 που θα κυκλοφορήσει κάτω από το ιστορικό όνομα Meguro που είχε αγοράσει το Akashi το 1964 και λάνσαρε ξανά το 2021.

Για να γιορτάσει η Kawasaki την 40η επέτειο των Ninja, παρουσιάζει -αρχικά- για την ιαπωνική αγορά τα επετειακά ZX-10R και ZX-4RR, σε πράσινο-ασημί-μπλε χρωματικό συνδυασμό, που θυμίζει τα ZXR των δεκαετιών 1980-1990, μοντέλα που ελπίζουμε να δούμε αργότερα και στην αγορά της Ευρώπης, καθώς τα all-time-classic χρώματα τους ταιριάζουν γάντι.

Kawasaki ZX-4RR Anniversary edition

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε στις 11 Νοεμβρίου.

W230

Στο ίδιο σαλόνι στην Ιαπωνία, οι “πράσινοι” θα δείξουν για πρώτη φορά το γυμνό W230 με κλασικό design, αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα, στρογγυλό προβολέα, ρεζερβουάρ σε σχήμα δάκρυ, δυο κλασικά όργανα, ζάντες με ακτίνες και ατσάλινα φτερά. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το γράμμα W εμφανίζεται στην κατηγορία A2, μετά το W400 που παραγόταν μέχρι το 2008.

Meguro S1

Νέο είναι και το Meguro S1, με τη Meguro να έχει μακρά ιστορία, ως μια από τις πρώτες ιαπωνικές εταιρείες μοτοσυκλέτας, που αρχικά παρήγαγε αντίγραφα ευρωπαϊκών και αμερικάνικων μοτοσυκλετών μέχρι να απορροφηθεί από την Kawasaki, η οποία την αναγέννησε πριν δύο χρόνια. Το S1 βασίζεται στο W230, ενώ γιορτάζει την 100η επέτειο της Meguro, που είχε ιδρυθεί το 1924. Όπως το 800άρι Meguro K3, χρησιμοποιεί αρκετό μέταλλο αντί πλαστικό, και φυσικά αντί για το λογότυπο της Kawasaki έχει εκείνο της Meguro.

KLX230

Φρεσκάρισμα στο κοστούμι και στον προβολέα έχει δεχθεί το KLX230, ενώ βελτιώσεις έχει σε πλαίσιο και αναρτήσεις, για καλύτερο κράτημα και μεγαλύτερη άνεση -όπως αναφέρει η Kawasaki. Το KLX230 είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική Off-Road μοτοσυκλέτα της ιαπωνικής εταιρείας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δημόσιους δρόμους.

Kawasaki Hydrogen Engine

Στο ιαπωνικό Mobility Show του 2023 που ανοίγει για το κοινό στις 28 Οκτωβρίου στο Tokyo Big Sight, η Kawasaki θα έχει πολλά ακόμα εκθέματα που θα περιλαμβάνουν και το νέο υβριδικό Ninja 7 που θα δούμε και στην Ευρώπη, το ηλεκτρικό Ninja e-1, και το νέο SSV Teryx KRX4 1000, με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 999 κ.εκ

Zontes 125X και 125V με αλουμινένιο πλαίσιο – Πότε έρχονται στην Ελλάδα

Δύο καινοτόμα σκούτερ προδιαγραφών Α1 που πρωτοεμφανίστηκαν στην EICMA θα έρθουν στη χώρα μας
Zontes 125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/3/2026

Η Zontes συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχύτατο ρυθμό και, πέραν της τρικύλιδρης γενιάς των μοτοσυκλετών 703 που αναμενόμενα έχει πρωταγωνιστήσει στη δημοσιότητα, στην πρόσφατη έκθεση EICMA είχε αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα.

Ήδη αυτές τις μέρες καταφτάνει στη χώρα μας το ανανεωμένο best seller G368 ETC, ενώ ακόμη περιμένουμε να έρθει η ασφάλτινη adventure 703T και η νέα δικύλινδρη σειρά σκούτερ 552 με τέσσερα μοντέλα.

Zontes 125X
Zontes 125X

Δεν μένουμε μόνο στους μεσαίους και μεγάλους κυβισμούς ωστόσο, καθώς οι Κινέζοι είχαν μια νοστιμότατη έκπληξη και για την Α1 κατηγορία. Ο λόγος για τα δύο σκούτερ που παρουσίασαν στην έκθεση του Μιλάνου, 125Χ και 125V.

Εκ πρώτη όψεως είναι δύο τυπικά μοντέλα της κατηγορίας τους, με τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω. Ο μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας τους τροδοφοτείται από ψεκασμό Bosch και αποδίδει μέγιστη ισχύ 15 ίππων και ροπή 1.3 χιλιογραμμόμετρων, δηλώνοντας πολύ χαμηλή ονομαστική κατανάλωση 1.8 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Zontes 125V
Zontes 125V

Μοιράζονται εν πολλοίς τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό και οι διαφορές τους εστιάζουν στη σχεδίαση, με το 125Χ σε πιο GT κατεύθυνση και το 125V σε μια πιο λιτή και σπορ σιλουέτα.

Κατά τον κατασκευαστή τους τα δύο σκούτερ επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 99 km/h με δυνατή επιτάχυνση, ενώ διακρίνονται επίσης για τον άφθονο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που, κατά τη Zontes, δέχεται δύο full-face κράνη!

Zontes 125X

Αυτά ωστόσο είναι τα τετριμμένα, σε πλήρη αντίθεση με το κρυφό τους όπλο που παραμένει αθέατο και κρυμμένο κάτω από τα πλαστικά τους: αλουμινένιο πλαίσιο!

Χάρη σε αυτό, η Zontes μας λέει πως τα 125Χ και 125V ζυγίζουν 108 στεγνά κιλά ή περίπου 117 όταν τα 11λιτρα ρεζερβουάρ τους είναι γεμάτα.

Zontes 125X
Zontes 125X

Η Zontes πρωτοπορεί εδώ, αν και δεν πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή αλουμινένιου σκελετού σε σκούτερ. Το Yamaha TMAX είναι ένα πασίγνωστο μοντέλο με πλαίσιο από αλουμίνιο, όπως ήταν και πριν αρκετά χρόνια το GP1 250 της Derbi.

Ακόμη και στα 125άρια σκούτερ δεν είναι η πρώτη τέτοια εφαρμογή, καθώς είχε προηγηθεί πριν περίπου είκοσι χρόνια το Peugeot Jet Force 125, που κυκλοφορούσε και σε μια θεοπάλαβη έκδοση Compressor. Ναι, με κομπρέσορα, όπως ακριβώς τα Kawasaki H2.

Zontes 125X

Ωστόσο έκτοτε δύσκολα θα έβλεπε κανείς τις λέξεις “αλουμινένια πλαίσια” και “μικρά σκούτερ” στην ίδια πρόταση, γεγονός που θα αλλάξει με την έλευση των δύο νέων Zontes, κάτι που αναμένεται να συμβεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2026, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

Ετικέτες