Keeway Fact X 125 – Προσιτή τιμή και adventure εμφάνιση

Για κατόχους διπλώματος Α1 αλλά και αυτοκινήτου που θέλουν ένα οικονομικό αλλά ταυτόχρονα αξιόλογο scooter
motomag Keeway Fact X 125 – Προσιτή τιμή και adventure εμφάνιση
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/2/2024

Η Keeway με το Fact X 125 εστιάζει σε αυτούς που θέλουν να αποκτήσουν ένα προσιτό scooter στα 125 κυβικά με compact διαστάσεις και adventure χαρακτήρα.

Το Fact X 125 εφοδιάζεται με τον αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 8,7 ίππους στις 7.500 σ.α.λ., με την ροπή να αγγίζει τα 0,9 κιλά στις 5.000 σ.α.λ. H σχεδίαση του scooter της Keeway έχει στοιχεία που συναντάμε σε adventure μοντέλα. O εμπρόσθιος ασύμμετρος προβολέας είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του scooter, με όλα τα φωτιστικά σώματα του να είναι τύπου LED. Το φαρδύ τιμόνι, τα προστατευτικά κάγκελα στην ποδιά αλλά και τα πλαϊνά πλαστικά τονίζουν την adventure εμφάνιση του μοντέλου.

Keeway Fact X 125 – Προσιτή τιμή και adventure εμφάνιση

Το Fact X 125 το οποίο διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικούς χρωματισμούς -μαύρο, κόκκινο, μπλε και λευκό- χρησιμοποιεί τροχούς 12 ιντσών διαστάσεων 120/70-12 εμπρός και πίσω, ενώ στην πέδηση συναντάμε σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS με δύο δισκόφρενα, διαμέτρου 190 mm εμπρός και 205 mm πίσω. Στην εμπρός ανάρτηση εφοδιάζετε με τηλεσκοπικό πιρούνι, ενώ το αμορτισέρ πίσω ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση. Το βάρος ανέρχεται στα 116 κιλά, με το ύψος της σέλας να βρίσκεται στα 800 mm.

Ακόμη ένα στοιχείο που θα κάνει το Fact X 125 καθημερινό σύμμαχο εντός πόλεως είναι το επίπεδο πάτωμα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να μεταφέρει διάφορα αντικείμενα.

Η τιμή του Keeway Fact X 125 είναι στα 1.999 ευρώ, ενώ όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο μπορούν να απευθυνθούν στην εταιρεία: Motoway Καμπράνης Α.Ε, Αθήνα (Λεωφ. Αλίμου 76 & Δήμητρας 3, Ακ. Πλάτωνος) 210 5156447, Θεσσαλονίκη (Γιαννιτσών 59 & Κ. Καραμανλή 22) 2310 515557, www.keeway.com

Keeway Fact X 125 – Προσιτή τιμή και adventure εμφάνιση

 

Ετικέτες

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Made in Greece από τον Σαρακάκη!
Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2024

Το πρώτο, από δύο που έχει γίνει γνωστό ότι ετοιμάζονται, σκούτερ MADE IN GREECE, έκανε την εμφάνισή του στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 από τον Όμιλο Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ!

Μία πρωτιά για τον ιστορικό Όμιλο που η κατασκευή οχημάτων όχι μόνο δεν του είναι άγνωστη αλλά αποτελεί και ενεργό τομέα στο μακρύ χαρτοφυλάκιό του, παρουσιάστηκε δίχως τυμπανουκρουσίες, όμορφα και ξεκάθαρα, όπως αρμόζει στην συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία που απευθύνεται. Ίσως για αυτό και δεν το ανακάλυψε κάποιος άλλος και δεν πήρε την έκταση που αρμόζει σε ένα εγχείρημα αυτού του μεγέθους, καθώς το Yum-e έχει στόχο να γίνει εξαγώγιμο προϊόν.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Το Yum-E είχε την δική του γωνιά στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

Το όνομά του έχει επιλεχθεί από την ιαπωνική λέξη για το όνειρο και τα ιαπωνικά είναι άμεσο σημείο αναφοράς στην ιστορία και την παράδοση του Ομίλου Σαρακάκη καθώς υπήρξε ο πρώτος εισαγωγέας Honda στην Ευρώπη κι ένας από τους ελάχιστους ανεξάρτητους που παραμένουν ενώ ταυτόχρονα είναι και ο παλαιότερος με συνεχή λειτουργία. Παράλληλα το όνομα Yum-e αποτελεί και λογοπαίγνιο για την λειτουργία του τρίτροχου σκούτερ που προορίζεται για εταιρείες μεταφορών και παραδόσεων.

Ο σχεδιασμός του έχει εξ αρχής απαντήσει στα γνωστά ζητήματα που καλούνται οι επαγγελματίες του χώρου να απαντήσουν με πρώτο και καλύτερο το ζήτημα της αυτονομίας καθώς μιλάμε για ηλεκτρονικό όχημα.

Για αυτό και έγινε προσπάθεια να ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα αυτονομίας με την έγκριση τύπου να είναι ακριβώς 210χλμ αυτομίας με μέγιστη ισχύ 4.0kW και μέγιστη ταχύτητα 45χ.α.ω. Διαθέτει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε πίσω τροχό διαστάσεων 90/90-10 καθώς και τρία δισκόφρενα με λειτουργία CBS.

Εμπρός έχει τροχό 80/90-14 με αιχμηρό σχεδιασμό και μπόλικο χώρο για τα πόδια με ίσια ποδιά. Να σημειωθεί πως έχει χώρο και κάτω από τη σέλα για κράνος με έξυπνη τοποθέτηση των μπαταριών που παραμένουν αποσπώμενες και έτσι δεν υπάρχει περιορισμός στον χώρο παρκαρίσματος.

Οι HUB κινητήρες είναι αθόρυβοι και προσφέρουν και ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση με τις τρεις μπαταρίες λιθίου να είναι τύπου NMC, 48V/45Ah με χρόνο πλήρους φόρτισης 4,5 ώρες και για τις τρεις συνολικά. Οι μπαταρίες προσφέρουν έναν κύκλο 1000 φορτίσεων, δηλαδή σχεδόν τριών χρόνων εντατικής καθημερινής χρήσης των Σαββατοκύριακων συμπεριλαμβανομένων. Στόχος του Yum-e είναι να προσφέρει στις εταιρείες χαμηλό κόστος συντήρησης και εξίσου χαμηλό κόστος χρήσης.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Ο χώρος αποθήκευσης, από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά του νέου τρίκυκλου σκούτερ του Ομίλου Σαρακάκη, έχει ωφέλιμο φορτίο 85 κιλών και έξυπνο σχεδιασμό της πλατφόρμας ώστε το κουτί αποθήκευσης να αφαιρείται εύκολα για να αυξάνονται οι δυνατότητες φόρτωσης. Στο μεταξύ το κουτί αποθήκευσης είναι σχεδιασμένο για να φέρει τα διακριτικά της εταιρείας ενώ στον πλούσιο εξοπλισμό -για τα δεδομένα της κατηγορίας και όχι μόνο- περιλαμβάνονται τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, LED φώτα παντού, λειτουργία οπισθοπορείας, χειρόφρενο, αισθητήρες παρκαρίσματος και ψηφιακά όργανα.

Η γραμμή παραγωγής του Yum-e είναι ήδη έτοιμη και έχει ξεκινήσει να βγάζει τα πρώτα Made in Greece ηλεκτρικά σκούτερ! Μακάρι αυτή να είναι η αρχή και να δούμε περισσότερα δίκυκλα δική μας παραγωγής, καθώς τρίκυκλα σίγουρα θα δούμε και άλλα. Η σκέψη να ξεκινήσουν με κάτι που απαντά σε ένα κενό της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι απολύτως σωστή καθώς όχι μόνο εξασφαλίζεται η πώληση αλλά ταυτόχρονα χτίζεται και ο τομέας της αξιοπιστίας διότι είναι πλέον κοινά αποδεκτό πως αν πετύχεις στις μεταφορές, έχεις πετύχει και γενικότερα στην λιανική πώληση. Έναν τομέα που θα θέλαμε να δούμε να διευρύνεται.