Ήρθε στην Ελλάδα το Keeway Vieste 125 Euro 5+

Με LCD οθόνη, σύστημα keyless και χαμηλή τιμή
keeway
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/6/2025

Η Keeway ανακοινώνει την άφιξη του νέου Keeway Vieste 125 Euro 5+ στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για την ανανεωμένη έκδοση με ρυθμιζόμενη ζελατίνα, σύστημα keyless και ψηφιακή οθόνη.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Motoway

Keeway: Vieste 125: Επιστροφή με Euro 5+ και νέα δυναμική εμφάνιση

Το Vieste 125 επιστρέφει δυναμικά, πιο επιθετικό και πιο αποδοτικό από ποτέ. Εξοπλισμένο πλέον με κινητήρα Euro 5+, προσφέρει υψηλότερη απόδοση και μειωμένες εκπομπές ρύπων, παραμένοντας ένα από τα πιο δημοφιλή GT scooters της κατηγορίας του. Ο σύγχρονος σχεδιασμός του, η άνετη εργονομία και ο τεχνολογικός του εξοπλισμός το καθιστούν ιδανικό για όσους αναζητούν ένα ευέλικτο και αξιόπιστο μέσο μεταφοράς με ξεχωριστό χαρακτήρα.

Σημαντικές Αναβαθμίσεις

Ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας τριών σημείων

Ο νέος ανεμοθώρακας ρυθμίζεται εύκολα σε τρία σημεία, προσφέροντας καλύτερη προστασία από τον αέρα και δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες του κάθε αναβάτη.

Ψηφιακή οθόνη

Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων προσφέρει ευκρινή πληροφόρηση με μοντέρνα αισθητική και πρακτικότητα .

Αλουμινένια πίσω βάση για top case

Η νέα αλουμινένια βάση στο πίσω μέρος επιτρέπει την εύκολη τοποθέτηση βαλίτσας, αυξάνοντας σημαντικά την πρακτικότητα και τον αποθηκευτικό χώρο του scooter.

Βελτιωμένες αναρτήσεις

Οι αναβαθμισμένες αναρτήσεις προσφέρουν καλύτερη απόσβεση κραδασμών και άνεση.

Νέα σχεδίαση εξάτμισης

Η εξάτμιση απέκτησε πιο μοντέρνα εμφάνιση.

Keyless σύστημα με δυνατότητα χρήσης και κλειδιού

Το νέο Vieste 125 E5+ διαθέτει σύστημα keyless για άμεση εκκίνηση και ξεκλείδωμα χωρίς κλειδί, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα παραδοσιακής χρήσης κλειδιού, για μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια.

Με τις σημαντικές αυτές βελτιώσεις, το νέο Keeway Vieste 125 E5+ ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία των 125 κυβικών, προσφέροντας ένα scooter που συνδυάζει σύγχρονη τεχνολογία, πρακτικότητα και άνεση με κορυφαία σχέση τιμής και εξοπλισμού.

Διατίθεται σε: Ματ μπλέ, Ματ μαύρο, Λευκό (με σχάρα)

Τιμή: 2.250€

Άμεσα διαθέσιμο στο δίκτυο συνεργατών της Motoway σε όλη την Ελλάδα.

Link Website: https://www.keeway.com/gr-el

Ετικέτες

Benda Rock 707 - Κινέζικη Cruiser με αυτόματο συμπλέκτη

Τεχνολογία σύμπλεξης στα πρότυπα του Honda E-Clutch για 1η φορά σε cruiser - Και αεροανάρτηση!
Benda Rock 707
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/6/2025

Η Benda με την Rock 707 εισάγει πρωτοποριακή τεχνολογία, στον χώρο των cruiser oπου και δραστηριοποιείται, φέρνοντας τεχνολογίες όπως αυτόματο συμπλέκτη και αεροανάρτηση.

Η Benda διαθέτει ήδη αρκετά cruiser στη γκάμα της, όμως η πρόσφατη ανακοίνωση για το Rock 707 ίσως να είναι και η πιο ενδιαφέρουσα μέχρι σήμερα. Όπως και πολλοί κατασκευαστές, έτσι και η Benda προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους αναβάτες στην κατηγορία και προσφέρει σύστημα αυτόματου συμπλέκτη στο νέο της μοντέλο. Αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως πώς λειτουργεί το σύστημα, από τις διαθέσιμες εικόνες μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα.

Benda Rock 707

Όπως το E-Clutch της Honda, έτσι και η Rock 707 φαίνεται να διαθέτει διπλό ενεργοποιητή στον καπάκι συμπλέκτη του κινητήρα, ο οποίος παρεμβαίνει σαν κάποιος να τραβάει την αριστερή μανέτα ή να την αφήνει. Σημαντικό είναι ότι το σύστημα διατηρεί τόσο τη μανέτα του συμπλέκτη όσο και τον λεβιέ του κιβωτίου, όπως το αντίστοιχο της Honda, επιτρέποντας στον αναβάτη να κάνει κανονικά τις αλλαγές σχέσεων, εάν το επιθυμεί ή να αφήνει το σύστημα να ελέγχει τον συμπλέκτη σε όλες τις συνθήκες και αυτός να αλλάζει σχέσεις με το αριστερό του πόδι.

Benda Rock 707

Ενδεχομένως το αγοραστικό κοινό αυτού του συστήματος να είναι αναβάτες που έχουν εμπειρία σε scooter ή ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, και θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα σε μια “κανονική” μοτοσυκλέτα με ταχύτητες, χωρίς όμως να χρειάζεται να μάθουν τον χειρισμό του “παραδοσιακού” συμπλέκτη. Αυτό είναι κάτι που τρομάζει πολύ κόσμο που έρχεται από τα scooter και θέλει να κάνει το βήμα στις μοτοσυκλέτες και τελικά δεν το κάνει ποτέ. Οι κατασκευαστές το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό εδώ και χρόνια και ευτυχώς άρχισαν να δημιουργούν τέτοιου είδους συστήματα, τώρα που το επιτρέπει η τεχνολογία και το κόστος τους είναι πολύ λογικό.  Τα συστήματα αυτά δεν αφαιρούν τίποτα από την εμπειρία για εκείνους που θέλουν να μάθουν να χειρίζονται τον συμπλέκτη με το αριστερό τους χέρι, ενώ πραγματικά ξεκουράζουν το αριστερό χέρι στο αστικό περιβάλλον, όπως είδαμε και κατά τη δοκιμή του Honda CB650R E-Clutch (τεύχος #658).

Benda Rock 707

Άλλη μία σημαντική καινοτομία για την κινέζικη εταιρεία είναι η χρήση αεροανάρτησης, κάτι που δεν είναι καινούριο στον κόσμο της μηχανοκίνησης, αλλά σπάνιο στις μοτοσυκλέτες.

Η Rock 707 διαθέτει ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνα των αυτοκινήτων, με τον κατασκευαστή να αναφέρει ότι σύστημα "διαβάζει" τον δρόμο και ίσως τον τρόπο οδήγησης και να ρυθμίζει την πίεση της ανάρτησης, προσαρμόζοντας το ύψος και τη σκληρότητα σύμφωνα με το φορτίο. Προς το παρόν, δεν υπάρχει αναφορά για παρόμοιο σύστημα στο εμπρός μέρος, οπότε φαίνεται πως λειτουργεί μόνο στα πίσω αμορτισέρ ενώ στο χειριστήριο της μοτοσυκλέτας διακρίνεται ειδικό κουμπί για τη ρύθμιση του ύψους της ανάρτησης, όπως και κουμπί για cruise control.

Benda Rock 707

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για το αν η Rock 707 θα φτάσει στην Ευρώπη. Όμως δεδομένου ότι αρκετά cruiser της Benda έχουν βρει τον δρόμο τους προς την Eυρώπη -δραστηριοποιείται ήδη σε επτά χώρες μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Αυστρία και η Ρωσία-, και βλέποντας τη φιλοδοξία της κινεζικής εταιρείας που θέλει να ανταγωνιστεί Ευρωπαίους, Ιάπωνες Αμερικανούς, δεν θα το αποκλείαμε.