Η Keeway ανακοινώνει την άφιξη του νέου Keeway Vieste 125Euro 5+ στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για την ανανεωμένη έκδοση με ρυθμιζόμενη ζελατίνα, σύστημα keyless και ψηφιακή οθόνη.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Motoway
Keeway: Vieste 125: Επιστροφή με Euro 5+ και νέα δυναμική εμφάνιση
Το Vieste 125 επιστρέφει δυναμικά, πιο επιθετικό και πιο αποδοτικό από ποτέ. Εξοπλισμένο πλέον με κινητήρα Euro 5+, προσφέρει υψηλότερη απόδοση και μειωμένες εκπομπές ρύπων, παραμένοντας ένα από τα πιο δημοφιλή GT scooters της κατηγορίας του. Ο σύγχρονος σχεδιασμός του, η άνετη εργονομία και ο τεχνολογικός του εξοπλισμός το καθιστούν ιδανικό για όσους αναζητούν ένα ευέλικτο και αξιόπιστο μέσο μεταφοράς με ξεχωριστό χαρακτήρα.
Σημαντικές Αναβαθμίσεις
Ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας τριών σημείων
Ο νέος ανεμοθώρακας ρυθμίζεται εύκολα σε τρία σημεία, προσφέροντας καλύτερη προστασία από τον αέρα και δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες του κάθε αναβάτη.
Ψηφιακή οθόνη
Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων προσφέρει ευκρινή πληροφόρηση με μοντέρνα αισθητική και πρακτικότητα .
Αλουμινένια πίσω βάση για top case
Η νέα αλουμινένια βάση στο πίσω μέρος επιτρέπει την εύκολη τοποθέτηση βαλίτσας, αυξάνοντας σημαντικά την πρακτικότητα και τον αποθηκευτικό χώρο του scooter.
Βελτιωμένες αναρτήσεις
Οι αναβαθμισμένες αναρτήσεις προσφέρουν καλύτερη απόσβεση κραδασμών και άνεση.
Νέα σχεδίαση εξάτμισης
Η εξάτμιση απέκτησε πιο μοντέρνα εμφάνιση.
Keyless σύστημα με δυνατότητα χρήσης και κλειδιού
Το νέο Vieste 125 E5+ διαθέτει σύστημα keyless για άμεση εκκίνηση και ξεκλείδωμα χωρίς κλειδί, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα παραδοσιακής χρήσης κλειδιού, για μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια.
Με τις σημαντικές αυτές βελτιώσεις, το νέο Keeway Vieste 125 E5+ ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία των 125 κυβικών, προσφέροντας ένα scooter που συνδυάζει σύγχρονη τεχνολογία, πρακτικότητα και άνεση με κορυφαία σχέση τιμής και εξοπλισμού.
EICMA: Zontes 2κύλινδρη σειρά σκούτερ 552 - Με δίπλωμα Α2 τελικά και 47 ίππους
4 μοντέλα με μπροστάρη το crossover 552G, όλα με αλουμινένιο πλαίσιο - Μόλις 185 κιλά το ελαφρύτερο όλων 552H
Από τον
Θοδωρή Ξύδη
6/11/2026
Στο Μιλάνο η Zontes είχε φυσικά και τα δικύλινδρα σκούτερ της σειράς 552 που είδαμε για πρώτη φορά πέρσι και αναμένουμε το πρώτο από αυτά στην ελληνική αγορά μέχρι το τέλος του έτους.
Όλα τα δικύλινδρα σκούτερ της σειράς 552 χρησιμοποιούν την ίδια βάση αναφορικά με το κινητήρα και το αλουμινένιο πλαίσιό τους. Ο δικύλινδρος εν σειρά κρατήθηκε τελικά κάτω από τα 50 άλογα για τις ευρωπαϊκές εκδόσεις των σκούτερ της Zontes, μια συνειδητή κίνηση από την κινέζικη εταιρεία ώστε τα μοντέλα της να είναι προσβάσιμα και από αναβάτες που έχουν στα χέρια τους δίπλωμα κατηγορίας Α2. Με λόγο συμπίεσης 11:1, ο κινητήρας αποδίδει 47 ίππους από 531 κ.εκ. και 5,71 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.250 και 5.500 σ.α.λ. αντίστοιχα.
552G
Ο κινητήρας με το ride-by-wire γκάζι χρησιμοποιεί και αντικραδασμικό άξονα για να μειώσει τους ενοχλητικούς κραδασμούς που θα μπορούσαν να φτάσουν στον αναβάτη, ενώ το πιστόνι του είναι σφυρήλατο και οι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο κύλινδροι έχουν κεραμική επίστρωση με στόχο την αύξηση της αντοχής αλλά και την καλύτερη διαχείριση της θερμότητας αναφορικά με την απαγωγής της. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος σταθερά πάνω στο πλαίσιο, ωστόσο η μετάδοση αποτελεί μέρος του ψαλιδιού -όπως έκανε και η Yamaha με το RW350- με τον ιμάντα της να είναι σε μπάνιο λαδιού. Έτσι έχουμε καλύτερη κατανομή των μαζών έναντι των συμβατικών σκούτερ με τα 552 να βρίσκονται σαφώς πιο κοντά σε αυτή το σημείο σε μοντέλα όπως το Yamaha TMAX.
Για την επιβράδυνση το κύριο έργο το αναλαμβάνουν 4πίστονες δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης που συνδυάζονται με δίσκους διαμέτρου 265 χλστ. (276 στο 552G) και πίσω δίσκο ίδιας διαμέτρου. Στις αναρτήσεις βλέπουμε ανεστραμμένο πιρούνι και μονό αμορτισέρ με το πρώτο να έχει διαδρομή στα 120 χλστ. (140 στο 552G) και το δεύτερο 45 χλστ. (49 στα 552Τ-Z/S και 54 στο crossover -θα μάθουμε σε δεύτερο χρόνο τι διαδρομή τροχού δίνουν).
552H
Ο κοινός εξοπλισμός όλων των 552 είναι αναμενόμενα πλούσιος και περιλαμβάνει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, traction control, διπλοκάναλο ABS, TPMS σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, ηλεκτρικά ανοιγόμενη τάπα ρεζερβουάρ, θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη σέλα, δύο χαρτογραφήσεις για τον κινητήρα, τεχνολογία NFC που επιτρέπει την ενεργοποίηση του σκούτερ και μέσω smartphone. Στο 552G βλέπουμε επιπλέον ατσάλινα προστατευτικά κάγκελα, όπως και αλουμινένιες προστασίες για τον κινητήρα και το ψαλίδι.
Στους τροχούς, το 552Η, το πιο σπορ και ελαφρύ από όλες τις εκδόσεις, έχει χυτές ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών εμπρός και πίσω με ελαστικά 120/70 και 160/60 εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Παράλληλα το βάρος του βρίσκεται στα 185 κιλά πλήρες υγρών, ένα νούμερο εντυπωσιακά χαμηλό για τα δεδομένα των maxi σκούτερ το οποίο και θα διασταυρώσουμε στις ζυγαριές ακριβείας του ΜΟΤΟ. Για αυτό το σκούτερ η Zontes δίνει κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ. και ύψος σέλας στα 760 χλστ.
552S
Ακολουθούν τα 552Z και 552S τα οποία αλλάζουν τον εμπρός τροχό τους με 17άρη και έρχονται έτσι πιο κοντά στα πρότυπα των μοτοσυκλετών, με τα ελαστικά να παραμένουν στις ίδιες διαστάσεις με του H. Για το Z το βάρος ανεβαίνει στα 205 κιλά, πλήρες υγρών, όσο και για το S, με τις διαφορές μεταξύ τους να είναι κυρίως αισθητικής φύσεως. Και τα δύο φροντίζουν περισσότερο για την άνεση του αναβάτη και του συνεπιβάτη, ενώ το S δείχνει να προσφέρει λίγο καλύτερη κάλυψη από τον αέρα. Το Z και το S έχουν το ίδιο ύψος σέλας στα 770 χλστ. και ίδια επίσημη κατανάλωση στα 4,3 λτ./100 χλμ.
Το μοντέλο που θα έχει λογικά και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά, αν κρίνουμε από την πορεία του μονοκύλινδρου G368 αλλά και τη γενικότερη φρενίτιδα που επικρατεί για τα crossover/adventure σκούτερ είναι το 552G. Είναι το βαρύτερο από όλα καθώς ζυγίζει επίσημα 215 κιλά και είναι το μόνο που έχει προβολείς ομίχλης και ακτινωτούς τροχούς, με τον εμπρός να έχει διάμετρο 17 ίντσες για τη ζάντα του όσο και του μικρότερου αδερφού. Έχει παράλληλα και την ψηλότερη σέλα από τα τέσσερα, η απόσταση της όμως παραμένει λογική στα 780 χλστ., αλλά και τις μεγαλύτερες διαδρομές για τις αναρτήσεις του. Και εδώ η επίσημη κατανάλωση δεν αλλάζει, στα 4,3 λτ./100 χλστ., ούτε το ρεζερβουάρ των 16 λίτρων, το οποίο προσφέρει αυτονομία 350+ χιλιομέτρων.