KTM RC16 production racer

Scoop από την EICMA
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

8/11/2017

Δια στόματος Jeremy McWilliams (πρώην αναβάτη των MotoGP και νυν πρεσβευτή και αναβάτη εξέλιξης της ΚΤΜ) και με την επιβεβαίωση του αγωνιστικού διευθυντή της ΚΤΜ, Mike Leitner, βγήκε η είδηση από την αυστριακή εταιρεία. Το 2019, πράγμα που σημαίνει ότι θα το δούμε στην EICMA του 2018, θα διατίθεται σε περιορισμένη παραγωγή μια production racer μοτοσυκλέτα ίδια ακριβώς με την RC16 που συμμετέχει η ΚΤΜ στα MotoGP.

Να θυμίσουμε ότι το αυστριακό εργοστάσιο τρέχει με έναν V-4 κινητήρα 90° που αποδίδει 270 άλογα και ανεβάζει 19.000 στροφές, και ένα ατσάλινο σωληνωτό χωροδικτύωμα, όντας η μοναδική ομάδα που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους πλαίσιο. Το μεγαλύτερο μέρος της συμβατικής θέσης του ρεζερβουάρ καταλαμβάνεται από το φιλτροκούτι κρυμμένο κάτω από το carbon κάλυμμα, με το πραγματικό ρεζερβουάρ να εκτείνεται κάτω από την σέλα του αναβάτη, συγκεντρώνοντας τις μάζες κοντά στο κέντρο βάρους. Οι αναρτήσεις είναι της WP και η ECU είναι η ενιαία για όλες τις ομάδες της Magneti Marelli.


Στην production racer μορφή της, τονίστηκε πως δεν θα διαφέρει καθόλου από την πρωτότυπη RC16 (εκτός ίσως από μια μικρή μείωση στην ιπποδύναμη που ενδεχομένως να φτάνει τα 240 άλογα), ενώ στα πρότυπα του BMW HP4 Race με την αγορά της μοτοσυκλέτας ο ιδιοκτήτης αγοράζει κι ένα πλήρες πρόγραμμα συντήρησης αγωνιστικών προδιαγραφών που αναλαμβάνει το εργοστάσιο. Προς το παρόν δεν έχουν καταλήξει στην τιμή, καθώς είναι και ένα από τα μεγαλύτερα θέματα υπό εξέταση, καθώς η ΚΤΜ προσπαθεί να βρει τρόπους να μειωθεί το κόστος παραγωγής, χωρίς όμως να γίνουν συμβιβασμοί στην κατασκευή. Άλλωστε, όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΤΜ, Stefan Pierer, είχε πει πριν έναρξη της σεζόν του 2017 πως το εργοστάσιο σκόπευε να βγάλει μια έκδοση παραγωγής της RC16 για ιδιώτες και ομάδες που θέλουν να αγοράσουν την μοτοσυκλέτα, με το βάρος να πέφτει στο να διατηρηθεί η τιμή κάτω από τις 120.000 ευρώ που κοστίζει η ανταγωνιστική Honda RC213-VS.

Ετικέτες

CFMOTO DAY – Πρώτη δημόσια εμφάνιση V4 SR-RR σε λειτουργική μορφή, απολαύστε ήχο [VIDEO]

Με δραστηριότητες, είσοδο στην πίστα και παρουσιάσεις νέων μοντέλων
cfmoto v4 sr-rr
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/3/2026

Η εκδήλωση CFMOTO DAY 2026 πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Circuit Chengdu Tianfu, με παρουσίαση νέων μοντέλων, όπως η 500SR και η V4 SR-RR, παρελάσεις στην πίστα και πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων αναδεικνύοντας το πνεύμα της CFMOTO για την ταχύτητα και την καινοτομία.

Η φετινή εκδοχή της CFMOTO DAY που πραγματοποιήθηκε στη νοτιοδυτική Κίνα προσέλκυσε πλήθος πελατών, φίλων της μάρκας, επαγγελματιών του χώρου και δημοσιογράφων στους χώρους της διεθνούς πίστας Chengdu Tianfu. Η εκδήλωση γιόρτασε την ανάπτυξη και την επιρροή της εταιρείας, παρουσιάζοντας τα οχήματα, τις επιδόσεις και το πνεύμα της CFMOTO.

cfmoto v4 sr-rr

Μεταξύ των hghtlights ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση της 500SR, ενώ η CFMOTO V4 SR-RR, η πρώτη superbike λίτρου που κατασκευάστηκε από κινεζικό εργοστάσιο, έκανε το δυναμικό της ντεμπούτο στην εγχώρια αγορά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος της CFMOTO, Chen Zhiyong, αφαιρώντας τα καλύμματα της 500SR, και στη συνέχεια ανεβάζοντας “στροφές” με την παρουσίαση της V4 SR-RR, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία της για το μέλλον της εταιρείας.

cfmoto v4 sr-rr

Η V4 SR-RR διαθέτει V4 κινητήρα 997cc με μέγιστη ισχύ 210 ίππων για στεγνό βάρος 180 κιλών, δημιουργώντας νέο ενδιαφέρον στην κατηγορία των superbikes.

Οι σπορ μοτοσυκλέτες γνωρίζουν μεγάλη άνθηση στην κινέζικη αγορά, γεγονός που εξηγεί την πληθώρα νέων μοντέλων που εμφανίζονται διαρκώς και μάλιστα έχουν αρχίσει να επισκιάζουν τις adventure στις πωλήσεις, σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Η δε CFMOTO σχεδιάζει την είσοδό της στο MotoGP με δική της μοτοσυκλέτα - στην οποία εξίσωση μπαίνει και η πρόσφατη εξαγορά της Kalex - και όχι με της ΚΤΜ, ως συμβαίνει ως τώρα σε Moto3 και Moto2.

CFMOTO DAY 2026

Αυτή η superbike είναι η πρώτη της προσπάθεια σε σπορ μοτοσυκλέτες υψηλής απόδοσης και πιστοποιεί τις βλέψεις των Κινέζων, ενώ λειτουργεί επίσης τόσο ως κράχτης, όσο και ως δήλωση προθέσεων για τους ιθύνοντες του MotoGP. H θέληση Liberty Media και Dorna για επιστροφή στην Κίνα με αγώνα είναι επίσης επιβεβαιωμένη και θα γίνει πραγματικότητα από τη στιγμή που θα υπάρχει κοινό να στηρίξει την προσπάθεια στην αχανή αυτή χώρα. Αυτό το κοινό σταδιακά δημιουργείται και αντανακλάται στην άνθιση μιας σπορ αγοράς μοτοσυκλετών, όπως είναι οι αρκετές τετρακύλινδρες μεσαίου κυβισμού που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, ενώ υπογραμμίζεται από το εμπορικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνουν.

CFMOTO DAY 2026

Η CFMOTO DAY έδωσε επίσης έμφαση στο ευρύτερο κατάλογο της εταιρείας, με το νέο scooter 150SC-F να παρουσιάζεται στους επισκέπτες για δοκιμή.

Η εκδήλωση έβαλε τους αναβάτες στο επίκεντρο, με τελετή βράβευσης της κοινότητας, παρελάσεις στην πίστα με περισσότερους από 300 συμμετέχοντες και track sessions με πάνω από 700 αναβάτες. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν επίσης προκλήσεις όπως το SR CUP, το CFMOTO MT CHALLENGE mini και το CL-C Slow Riding Challenge.

Η CFMOTO παρουσίασε ακόμη το πρόγραμμα ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού της και το Project CFMOTO Racing Talent, με στόχο την επένδυση σε νέους ταλαντούχους αναβάτες, προσκαλώντας παιδιά 9-12 ετών να δείξουν τις δεξιότητές τους και να κερδίσουν θέση στο αγωνιστικό της πρόγραμμα.

CFMOTO DAY 2026

Εμφανίστηκε επίσης με το νέο πρωτότυπο MINI25 ο πρωταθλητής MotoMini 2025, Sun Shengbo (έχοντας εξασφαλίσει το εισιτήριο του για την πρόσβαση στην αρχική επιλογή του Idemitsu Moto4 Asia Cup για την σεζόν του 2027).

CFMOTO DAY 2026

Το CFMOTO DAY ανάδειξε τις ρίζες της εταιρείας και ταυτόχρονα τη διεθνή της ανάπτυξη, με παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, δίκτυο 7.000+ αντιπροσώπων, παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Μεξικό και Ταϊλάνδη και αυξανόμενο διεθνές R&D.

Η εταιρεία ανακοίνωσε και οικονομικά μεγέθη, σημειώνοντας έσοδα 2,1 δισ. δολάρια το πρώτο εννιάμηνο του 2025, με αύξηση 30,1% σε σχέση με πέρσι.

CFMOTO DAY 2026

 

 

 

Ετικέτες