Moto Morini Calibro – Παρουσιάστηκε το πρώτο cruiser της εταιρείας μετά 34 χρόνια!

Με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 650 κ. εκ. που χρησιμοποιούν τα Seiemmezzo και X-Cape 650, με νέο πλαίσιο, και ιμάντα αντί για αλυσίδα
motomag Moto Morini Calibro – Το πρώτο cruiser της εταιρείας μετά 34 χρόνια
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/10/2023

Ήταν ήδη γνωστά τα σχέδια της ιταλικής εταιρείας τα οποία αφορούσαν τη δημιουργία ενός cruiser μοντέλου χρησιμοποιώντας τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 650 κ. εκ. ο οποίος εφοδιάζει τα Seiemmezzo και X-Cape 650, με την Moto Morini να θέλει με αυτόν τον τρόπο να μεγαλώσει την γκάμα της αυξάνοντας ταυτόχρονα το εμπορικό της κοινό.

Η Moto Morini δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στα χωράφια της κατηγορίας cruiser καθώς το 1986 είχε βγάλει στην παραγωγή το Excalibur ενώ λίγο αργότερα έβγαλε στην παραγωγή το μοντέλο New York το οποίο εφοδιαζόταν με κινητήρες τόσο 344 κ. εκ. όσο και 507 κυβικών. Τώρα η ιταλική εταιρεία έχοντας στο “μηχανικό οπλοστάσιο” της τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 650 κ. εκ. ο οποίος βρίσκεται στα Seiemmezzo και X-Cape 650, αποφάσισε να βγάλει στην παραγωγή το cruiser μοντέλο με ονομασία Calibro. Η Moto Morini είχε δείξει κάποιες concept φωτογραφίες πριν λίγο καιρό με την ονομασία του μοντέλου ωστόσο να ονομάζεται τότε Moto Morini P16.

Moto Morini

Το cruiser μοντέλο με την ονομασία Calibro το οποίο παρουσιάστηκε στα εγκαίνια του νέου παραρτήματος της εταιρείας στην Καλιφόρνια εφοδιάζεται από την CFMOTO με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 649 κ. εκ. που βρίσκουμε στα Seiemmezzo και X-Cape 650 απόδοσης 61 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. με την ροπή του στα 5,5 kgm στις 7.000 σ.α.λ. ωστόσο σύμφωνα με την Moto Morini θα υπάρξουν τροποποιήσεις ώστε η δύναμη να είναι περισσότερη στις χαμηλές στροφές. Αλλαγή έχουμε και στην τελική μετάδοση καθώς το Calibro έχει ιμάντα αντί για αλυσίδα. Νέο είναι το πλαίσιο της νέας cruiser μοτοσυκλέτας της ιταλικής εταιρείας, με το Calibro να εφοδιάζεται με ατσάλινο διπλό σωληνωτό πλαίσιο, με το ύψος της σέλας να βρίσκεται στα 720 χλστ. κάτι που σημαίνει πως ακόμη και οι μικρού αναστήματος αναβάτες θα πατάνε με σιγουριά τα πόδια τους στο έδαφος.

Moto Morini

Όσον αφορά τις αναρτήσεις έχουμε ένα συμβατικό πιρούνι 41 χλστ. το οποίο διαθέτει τα παραδοσιακά λαστιχένια προστατευτικά στα καλάμια και διαδρομή 140 χλστ. Πίσω έχουμε δύο αμορτισέρ με διαδρομή 110 χλστ. τα οποία ρυθμίζονται σε προφόρτιση. Την πέδηση αναλαμβάνουν δύο δισκόφρενα με δαγκάνες της J.Juan ένα εμπρός με διαστάσεις 320 χλστ. και ένα πίσω διαστάσεων 255 χλστ. Το κομμάτι των φρένων συμπληρώνει το δικάναλο ABS. Τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 130/70-18 μπροστά και 180/70-16 πίσω, με το Moto Morini να ζυγίζει 200 κιλά.

Moto Morini

Εμφανισιακά το Moto Morini Calibro το οποίο σχεδιάστηκε στο ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού της εταιρείας στην ιταλική πόλη Trivolzio αποπνέει μια σύγχρονη αισθητική η οποία έχει ρετρό στοιχεία. Το νέο αυτό cruiser μοντέλο έχει μικρές διαστάσεις ενώ ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές της εποχής. Σύγχρονα είναι και τα όργανα τα οποία περιλαμβάνουν αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις, με την Moto Morini να έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο αξεσουάρ ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να κάνει το Moto Morini Calibro ακόμη πιο μοναδικό.

Moto Morini
Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Τρεις εκδόσεις, τρεις χρωματικές παλέτες και προσιτές τιμές
motomag Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Η νέα οικογένεια urban scooter DSR της Thrust Motor, σε δύο κυβισμούς 125 και 150 κ.εκ. η οποία περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τρία μοντέρνα χρώματα είναι πλέον ετοιμοπαράδοτη, ενώ έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές των τριών αυτών μοντέλων.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των DSR και οι μικρές διαστάσεις τους τα καθιστούν ιδανικά για τις αστικές μετακινήσεις. Τα DSR διαθέτουν χαμηλή ζελατίνα η οποία προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη, κρατώντας μακριά τον αέρα που μπορεί να τον ενοχλεί στην καθημερινή μετακίνηση. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και πρακτικές χειρολαβές.

Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω), έχοντας διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Και στα τρία όμοιο είναι το ύψος σέλας στα 770 χλστ., ενώ ίδιο είναι και το μεταξόνιο στα 1.375 χλστ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το DSR 125 AC το οποίο είναι το πιο οικονομικό από τις τρείς εκδόσεις, εφοδιάζεται με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm με ροπή 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC όσον αφορά την πέδηση εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 χλστ. μπροστά και δισκόφρενο 220 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Ο αναβάτης επιπρόσθετα έχει στη διάθεση του ψηφιακή οθόνη οργάνων TFT, η οποία του παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2 κατηγορία. Το DSR 125 LC ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά τον εξοπλισμό σε σχέση με την αερόψυκτη έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop με ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της νέας οικογένειας αστικών scooter της Thrust Motor είναι το DSR 150 LC, το οποίο αποδίδει 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα τρία DSR είναι πλέον ετοιμοπαράδοτα, με το DSR 125 AC ’14 να κοστίζει 2,090 ευρώ, με το DSR 125 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,695 ευρώ και το DSR 150 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,890 ευρώ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Ετικέτες