MV Agusta Dragster RR SCS America - Έκδοση φόρος τιμής στις Η.Π.Α.

Τριακόσιες μοτοσυκλέτες αποκλειστικα για τη Βόρεια Αμερική
MV Agusta Dragster RR SCS America 2024
Από το

motomag

7/7/2023

Η MV Agusta με την έκδοση Dragster RR SCS America αποτίει φόρο τιμής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο την σημαντική εμπορική αγορά της Αμερικής.

Η MV Agusta από το 1973 όπου και λανσαρίστηκε η 750S είχε “στενές επαφές” με την Αμερική καθώς το εν λόγω μοντέλο ήταν βαμμένο στα χρώματα της αμερικάνικης σημαίας για να τονίσει τη σημασία της συγκεκριμένης αγοράς για την ιταλική εταιρεία. Το 2004, το όνομα "America" συνδέθηκε με ένα άλλο μοντέλο της MV Agusta την Brutale 750, ενώ το 2012 παρουσιάστηκε η Brutale 1090 RR America η οποία ήταν η πιο ισχυρή γυμνή μοτοσυκλέτα που παρήγαγε ποτέ η MV Agusta. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2017, παρουσιάστηκε η τρικύλινδρη Brutale 800 RR America, ενώ το 2018, παρουσιάστηκε η Dragster 800 RR America, η οποία ήταν ένα μοντέλο περιορισμένης έκδοσης μόλις 200 μοτοσυκλετών.

MV Agusta Dragster RR SCS America

Φτάνοντας στο 2023, η MV Agusta αποφασίζει να παρουσιάσει μόνο για τη Βόρεια Αμερική την έκδοση Dragster RR SCS America σε αριθμημένη έκδοση 300 μονάδων. Η εν λόγω έκδοση αποτίει φόρο τιμής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ενώ ταυτόχρονα η MV Agusta θέλει να δείξει πόσο μεγάλη σημασία για την ίδια έχει η αγορά της Αμερικής.

MV Agusta Dragster RR SCS America

Η MV Agusta Dragster RR SCS America, ξεχωρίζει με τον ειδικό χρωματισμό της, που όπως και οι προκάτοχοί της αποτυπώνει τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, ενώ στη σέλα του συνεπιβάτη υπάρχει χειροποίητη ραμμένη επιγραφή "America Special Edition". Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής σε πολλά σημεία της μοτοσυκλέτας.

MV Agusta Dragster RR SCS America

Το αεροδυναμικό κάλυμμα του τροχού είναι από ανθρακονήματα και έχει έναν αποκλειστικό χρωματικό συνδυασμό ενώ το ίδιο όσον αφορά το χρώμα συμβαίνει και στο ρεζερβουάρ καυσίμου.

MV Agusta Dragster RR SCS America

Η μοναδικότητα της MV Agusta Dragster RR SCS America συμπληρώνεται από την αρίθμηση της κάθε μοτοσυκλέτας -από 001 έως 300- η οποία είναι χαραγμένη στην τιμονόπλακα.

MV Agusta Dragster RR SCS America

Στην καρδιά της MV Agusta Dragster RR SCS America συναντάμε τον τρικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 798 κυβικών εκατοστών ο οποίος αποδίδει 140 ίππους, ενώ υπάρχει στα special parts της MV Agusta η εξάτμιση τιτανίου της Akrapovič με ειδική ECU, η οποία επιτρέπει την αύξηση της μέγιστης ισχύος στους 148 ίππους στις 12.800 σ.α.λ.. Η μοτοσυκλέτα φέρει και τον γνωσό ημιαυτόματο συμπλέκτη SCS (Smart Clutch System), με μανέτα συμπλέκτη και λεβιέ ταχυτήτων, όπου οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται με τον κλασσικό τρόπο, χωρίς όμως τη χρήση της μανέτας του συμπλέκτη, παρά μόνο αν το θέλει ο αναβάτης. Μια λύση που εξέλιξε η MV Agusta σε συνεργασία με την Rekluse. To Ride By Wire που υπάρχει στην MV Agusta Dragster RR SCS America βελτιώνει την απόκριση στις μεσαίες στροφές, ενώ επίσης βοηθά ώστε να είναι πιο προοδευτική η λειτουργία του cruise control. Η προηγμένη αδρανειακή πλατφόρμα 6 αξόνων (IMU) επιτρέπει στον αναβάτη να εκμεταλλευτεί πλήρως το traction control, το wheelie control και το Cornering ABS, ενώ το σταμπιλιζατέρ τιμονιού έχει 8 επίπεδα.

MV Agusta Dragster RR SCS America

Όσον αφορά την πέδηση συναντάμε εμπρός δύο δισκόφρενα 320 mm με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες Brembo, ενώ πίσω έχουμε ένα μονό δισκόφρενο 220 mm με διπίστονη δαγκάνα της Brembo. Στην MV Agusta Dragster RR SCS America υπάρχει μια οθόνη TFT 5,5", ενώ ο αναβάτης έχει στη διάθεση του την εφαρμογή MV Ride App, η οποία προσφέρει μια ποικιλία δυνατοτήτων προσαρμογής και συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth. Στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχει και το αντικλεπτικό σύστημα Mobisat το οποίο είναι επί της ουσίας είναι ένα gps tracker.

MV Agusta Dragster RR SCS America

Το Dragster RR SCS America θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε επιλεγμένους αντιπροσώπους της MV Agusta σε όλη τη Βόρεια Αμερική, από τις 11 Ιουλίου.

Ετικέτες

Zeeho AE6+ - Άφιξη στην Ελλάδα και ανακοίνωση τιμών

Ο μικρότερος αδελφός του AE8+, σε 2 εκδόσεις: με μία και με δύο μπαταρίες
Zeeho AE6+
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/12/2023

H Muvus ανακοινώνει την έλευση στην Ελλάδα του νέου Zeeho AE6+ το οποίο εμπλουτίζει την γκάμα των ήδη πολύ πετυχημένων AE8+ και ΑΕ8S+. Το νέο e-scooter της θυγατρικής εταιρείας της CFMOTO διατίθεται με μία αλλά και με δύο μπαταρίες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του AE6+ είναι τα εξής:

 • Αυτονομία σε ιδανικές συνθήκες, με τη 1 μπαταρία 55km και με τις 2 μπαταρίες 95km

 • Μέγιστη ισχύς 5.5KW (7,4 hp)

 • Πλευρικά τοποθετημένος ηλεκτροκινητήρας

 • Μπαταρία 69V27Ah (1 ή 2 αναλόγως την έκδοση)

 • Εμπρός Ανάρτηση: τηλεσκοπικό πιρούνι

 • Πίσω: αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης

 • Πίνακας οργάνων με 5’’ LCD οθόνη

 • Τρία Riding Modes: Eco, Street, Sport

 • Cruise Control

 • Ξεκλείδωμα χωρίς κλειδί- Εφαρμογή Easy Ride!

 • Over the Air Upates

 • Αντικλεπτικό σύστημα με ένδειξη τοποθεσίας και ηλεκτρονικό φράχτη-όριο στο οποίο μπορεί να είναι ενεργό

 • Ένδειξη πλευρικού Stand

 • Χρώματα : Vibrant white, Slate Grey, Liquid Black

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις τιμές όλων των e-scooter της Zeeho που εισάγονται στη χώρα μας.

ZEEHO Τιμοκατάλογος

Ετικέτες