MV Agusta Dragster RR SCS America - Έκδοση φόρος τιμής στις Η.Π.Α.

Τριακόσιες μοτοσυκλέτες αποκλειστικα για τη Βόρεια Αμερική
MV Agusta Dragster RR SCS America 2024
Από το

motomag

7/7/2023

Η MV Agusta με την έκδοση Dragster RR SCS America αποτίει φόρο τιμής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο την σημαντική εμπορική αγορά της Αμερικής.

Η MV Agusta από το 1973 όπου και λανσαρίστηκε η 750S είχε “στενές επαφές” με την Αμερική καθώς το εν λόγω μοντέλο ήταν βαμμένο στα χρώματα της αμερικάνικης σημαίας για να τονίσει τη σημασία της συγκεκριμένης αγοράς για την ιταλική εταιρεία. Το 2004, το όνομα "America" συνδέθηκε με ένα άλλο μοντέλο της MV Agusta την Brutale 750, ενώ το 2012 παρουσιάστηκε η Brutale 1090 RR America η οποία ήταν η πιο ισχυρή γυμνή μοτοσυκλέτα που παρήγαγε ποτέ η MV Agusta. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2017, παρουσιάστηκε η τρικύλινδρη Brutale 800 RR America, ενώ το 2018, παρουσιάστηκε η Dragster 800 RR America, η οποία ήταν ένα μοντέλο περιορισμένης έκδοσης μόλις 200 μοτοσυκλετών.

MV Agusta Dragster RR SCS America

Φτάνοντας στο 2023, η MV Agusta αποφασίζει να παρουσιάσει μόνο για τη Βόρεια Αμερική την έκδοση Dragster RR SCS America σε αριθμημένη έκδοση 300 μονάδων. Η εν λόγω έκδοση αποτίει φόρο τιμής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ενώ ταυτόχρονα η MV Agusta θέλει να δείξει πόσο μεγάλη σημασία για την ίδια έχει η αγορά της Αμερικής.

MV Agusta Dragster RR SCS America

Η MV Agusta Dragster RR SCS America, ξεχωρίζει με τον ειδικό χρωματισμό της, που όπως και οι προκάτοχοί της αποτυπώνει τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, ενώ στη σέλα του συνεπιβάτη υπάρχει χειροποίητη ραμμένη επιγραφή "America Special Edition". Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής σε πολλά σημεία της μοτοσυκλέτας.

MV Agusta Dragster RR SCS America

Το αεροδυναμικό κάλυμμα του τροχού είναι από ανθρακονήματα και έχει έναν αποκλειστικό χρωματικό συνδυασμό ενώ το ίδιο όσον αφορά το χρώμα συμβαίνει και στο ρεζερβουάρ καυσίμου.

MV Agusta Dragster RR SCS America

Η μοναδικότητα της MV Agusta Dragster RR SCS America συμπληρώνεται από την αρίθμηση της κάθε μοτοσυκλέτας -από 001 έως 300- η οποία είναι χαραγμένη στην τιμονόπλακα.

MV Agusta Dragster RR SCS America

Στην καρδιά της MV Agusta Dragster RR SCS America συναντάμε τον τρικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 798 κυβικών εκατοστών ο οποίος αποδίδει 140 ίππους, ενώ υπάρχει στα special parts της MV Agusta η εξάτμιση τιτανίου της Akrapovič με ειδική ECU, η οποία επιτρέπει την αύξηση της μέγιστης ισχύος στους 148 ίππους στις 12.800 σ.α.λ.. Η μοτοσυκλέτα φέρει και τον γνωσό ημιαυτόματο συμπλέκτη SCS (Smart Clutch System), με μανέτα συμπλέκτη και λεβιέ ταχυτήτων, όπου οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται με τον κλασσικό τρόπο, χωρίς όμως τη χρήση της μανέτας του συμπλέκτη, παρά μόνο αν το θέλει ο αναβάτης. Μια λύση που εξέλιξε η MV Agusta σε συνεργασία με την Rekluse. To Ride By Wire που υπάρχει στην MV Agusta Dragster RR SCS America βελτιώνει την απόκριση στις μεσαίες στροφές, ενώ επίσης βοηθά ώστε να είναι πιο προοδευτική η λειτουργία του cruise control. Η προηγμένη αδρανειακή πλατφόρμα 6 αξόνων (IMU) επιτρέπει στον αναβάτη να εκμεταλλευτεί πλήρως το traction control, το wheelie control και το Cornering ABS, ενώ το σταμπιλιζατέρ τιμονιού έχει 8 επίπεδα.

MV Agusta Dragster RR SCS America

Όσον αφορά την πέδηση συναντάμε εμπρός δύο δισκόφρενα 320 mm με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες Brembo, ενώ πίσω έχουμε ένα μονό δισκόφρενο 220 mm με διπίστονη δαγκάνα της Brembo. Στην MV Agusta Dragster RR SCS America υπάρχει μια οθόνη TFT 5,5", ενώ ο αναβάτης έχει στη διάθεση του την εφαρμογή MV Ride App, η οποία προσφέρει μια ποικιλία δυνατοτήτων προσαρμογής και συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth. Στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχει και το αντικλεπτικό σύστημα Mobisat το οποίο είναι επί της ουσίας είναι ένα gps tracker.

MV Agusta Dragster RR SCS America

Το Dragster RR SCS America θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε επιλεγμένους αντιπροσώπους της MV Agusta σε όλη τη Βόρεια Αμερική, από τις 11 Ιουλίου.

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες