MV Agusta RC 2019 όλη η νέα σειρά

Η παρουσίαση τους στην EICMA
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

5/11/2018

Η MV Agusta παρουσίασε τη νέα σειρά RC των μοντέλων της στην EICMA, τονίζοντας τη σημαντικότητα του Reparto Corse, εξ ου και το RC (του αγωνιστικού της τμήματος) που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή των αγωνιστικών μοτοσυκλετών. Συγκεκριμένα ανέφερουν πως οι αγώνες ταχύτητας έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εταιρεία, καθώς βελτιώνουν τις μοτοσυκλέτες παραγωγής μέσω της εφαρμογής της αγωνιστικής τεχνολογίας. Η νέα σειρά RC επεκτείνεται σε ολόκληρη τη γκάμα της εταιρείας με τις αλλαγές να είναι κυρίως χρωματικές και να εστιάζουν περισσότερο στον περιφερειακό εξοπλισμό, χωρίς αλλαγές στις επιδόσεις των μοτοσυκλετών.

Συγκεκριμένα το F4 RC, όπως η MV Agusta αναφέρει, βρίσκεται στην κορυφή της εξέλιξής του με τον κινητήρα να παράγει 205 ίππους. Όμως, με την δημιουργία του αγωνιστικού κιτ που συμπεριλαμβάνει μια ECU με την ειδική χαρτογράφηση, ρυθμισμένη ώστε να συνεργάζεται άψογα με το μονό τελικό της SC-Project, αυξάνεται η ιπποδύναμη στους 212 ίππους. Παράλληλα, το κιτ προσφέρει τις αναρτήσεις της Ohlins τόσο μπροστά όσο και πίσω καθώς και όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, φέρνοντάς τη πολύ κοντά στο επίπεδο των αγωνιστικών SBK. Για φέτος ο χρωματισμός είναι καινούργιος με το μαύρο να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ πλαισιώνεται από τις κόκκινες λετπομέρειες που εμφανίζονται στο υποπλαίσιο, στις ζάντες και το μπροστινό φαιρινγκ. Τέλος τα λευκά και πράσινα σιρίτια ολοκληρώνουν όμορφα το σύνολο, υποδηλώνοντας παράλληλα την καταγωγή του.

Τα F3 675 RC και F3 800 RC, που έχουν κατασκευαστεί για να προσφέρουν την μέγιστη δυνατή εμπειρία στην πίστα είτε σε αγώνες είτε σε track day, έρχονται σε μιας περιορισμένης παραγωγής έκδοση. Τα μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με την ολόσωμη εξάτμιση τιτανίου της SC-Project και αλουμινένιες βάσεις μαρσπιέ επενδυμένες με carbon προστατευτικά. Η ειδική χαρτογράφηση της ECU συμπεριλαμβάνεται μέσα στο κιτ όπως επίσης και η μανέτα του φρένου και του συμπλέκτη που είναι κατασκευασμένες στον τόρνο για το μέγιστο φινίρισμα. Ακόμα διαθέτουν ειδικό γρανάζωμα ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη επιτάχυνση, ενώ μέσα στο κιτ προσφέρεται το αγωνιστικό σταντ, η κουκούλα καθώς και το πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Το Dragster 800 RC με το βάρος του να περιορίζεται στα 160 κιλά και την απόδοση του κινητήρα να φτάνει τους 150 ίππους, αποτελεί για την MV Agusta την πιο αγνή naked sport μοτοσυκλέτα της. Το μοντέλο έχει δεχτεί τις απαραίτητες αναβαθμίσεις από το RC τμήμα ώστε να φέρει άξια το όνομά του, με τις ακτινωτές ζάντες να παραχωρούν τη θέση τους στις ειδικά κατασκευασμένες από ελαφρύ κράμα ζάντες με τα εννιά μπράτσα. Τέλος στα γραφικά της βαφής του αναγράφεται ο αριθμός 37 που αντιπροσωπεύει τα πρωταθλήματα της εταιρείας.

Το Brutale 800 RC δεν έμεινε πίσω υιοθετώντας και αυτό της ίδιες ζάντες με το αδερφάκι του (Dragster 800 RC) σε κόκκινη απόχρωση ώστε να ταιριάζει με τη θεματολογία της σειράς. Ακόμη, τα carbon μέρη του όπως το μπροστινό φτερό, το πίσω, τα πλαϊνά μέρη του ρεζερβουάρ καθώς και το πάνελ τον οργάνων κάνουν αισθητή τη παρουσία τους, δίνοντας μια πιο high end νότα στο σύνολο. Ακόμα το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην έκδοση America όπως αυτή του brutale που είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν.

Στο τέλος ακολουθεί το gallery με φωτογραφίες

Το Turismo Veloce RC αποτελεί το τέταρτο και τελευταίο αδερφάκι της σειράς που χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με τα Dragster 800 RC, Brutale 800 RC, F3 800 RC, ενώ είναι σχεδιασμένο ώστε να αναδεικνύει τις ταξιδιωτικές ικανότητες του κινητήρα. Προσφέρει έτσι μια τουριστική μοτοσυκλέτα με μικρές διαστάσεις, ευελιξία και λεπτή σιλουέτα. Τέλος το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο SMS (Smart Clutch System), ένα αυτόματο σύστημα αποκλειστικά κατασκευασμένο για την MV Agusta, που δίνει την επιλογή στον αναβάτη να μην χρησιμοποιεί τον συμπλέκτη στις αλλαγές (περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα μπορείτε να βρείτε εδώ.)

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες