Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MV Agusta RC 2019 όλη η νέα σειρά

Η παρουσίαση τους στην EICMA

Η MV Agusta παρουσίασε τη νέα σειρά RC των μοντέλων της στην EICMA, τονίζοντας τη σημαντικότητα του Reparto Corse, εξ ου και το RC (του αγωνιστικού της τμήματος) που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή των αγωνιστικών μοτοσυκλετών. Συγκεκριμένα ανέφερουν πως οι αγώνες ταχύτητας έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εταιρεία, καθώς βελτιώνουν τις μοτοσυκλέτες παραγωγής μέσω της εφαρμογής της αγωνιστικής τεχνολογίας. Η νέα σειρά RC επεκτείνεται σε ολόκληρη τη γκάμα της εταιρείας με τις αλλαγές να είναι κυρίως χρωματικές και να εστιάζουν περισσότερο στον περιφερειακό εξοπλισμό, χωρίς αλλαγές στις επιδόσεις των μοτοσυκλετών.

Συγκεκριμένα το F4 RC, όπως η MV Agusta αναφέρει, βρίσκεται στην κορυφή της εξέλιξής του με τον κινητήρα να παράγει 205 ίππους. Όμως, με την δημιουργία του αγωνιστικού κιτ που συμπεριλαμβάνει μια ECU με την ειδική χαρτογράφηση, ρυθμισμένη ώστε να συνεργάζεται άψογα με το μονό τελικό της SC-Project, αυξάνεται η ιπποδύναμη στους 212 ίππους. Παράλληλα, το κιτ προσφέρει τις αναρτήσεις της Ohlins τόσο μπροστά όσο και πίσω καθώς και όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, φέρνοντάς τη πολύ κοντά στο επίπεδο των αγωνιστικών SBK. Για φέτος ο χρωματισμός είναι καινούργιος με το μαύρο να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ πλαισιώνεται από τις κόκκινες λετπομέρειες που εμφανίζονται στο υποπλαίσιο, στις ζάντες και το μπροστινό φαιρινγκ. Τέλος τα λευκά και πράσινα σιρίτια ολοκληρώνουν όμορφα το σύνολο, υποδηλώνοντας παράλληλα την καταγωγή του.

Τα F3 675 RC και F3 800 RC, που έχουν κατασκευαστεί για να προσφέρουν την μέγιστη δυνατή εμπειρία στην πίστα είτε σε αγώνες είτε σε track day, έρχονται σε μιας περιορισμένης παραγωγής έκδοση. Τα μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με την ολόσωμη εξάτμιση τιτανίου της SC-Project και αλουμινένιες βάσεις μαρσπιέ επενδυμένες με carbon προστατευτικά. Η ειδική χαρτογράφηση της ECU συμπεριλαμβάνεται μέσα στο κιτ όπως επίσης και η μανέτα του φρένου και του συμπλέκτη που είναι κατασκευασμένες στον τόρνο για το μέγιστο φινίρισμα. Ακόμα διαθέτουν ειδικό γρανάζωμα ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη επιτάχυνση, ενώ μέσα στο κιτ προσφέρεται το αγωνιστικό σταντ, η κουκούλα καθώς και το πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Το Dragster 800 RC με το βάρος του να περιορίζεται στα 160 κιλά και την απόδοση του κινητήρα να φτάνει τους 150 ίππους, αποτελεί για την MV Agusta την πιο αγνή naked sport μοτοσυκλέτα της. Το μοντέλο έχει δεχτεί τις απαραίτητες αναβαθμίσεις από το RC τμήμα ώστε να φέρει άξια το όνομά του, με τις ακτινωτές ζάντες να παραχωρούν τη θέση τους στις ειδικά κατασκευασμένες από ελαφρύ κράμα ζάντες με τα εννιά μπράτσα. Τέλος στα γραφικά της βαφής του αναγράφεται ο αριθμός 37 που αντιπροσωπεύει τα πρωταθλήματα της εταιρείας.

Το Brutale 800 RC δεν έμεινε πίσω υιοθετώντας και αυτό της ίδιες ζάντες με το αδερφάκι του (Dragster 800 RC) σε κόκκινη απόχρωση ώστε να ταιριάζει με τη θεματολογία της σειράς. Ακόμη, τα carbon μέρη του όπως το μπροστινό φτερό, το πίσω, τα πλαϊνά μέρη του ρεζερβουάρ καθώς και το πάνελ τον οργάνων κάνουν αισθητή τη παρουσία τους, δίνοντας μια πιο high end νότα στο σύνολο. Ακόμα το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην έκδοση America όπως αυτή του brutale που είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν.

Στο τέλος ακολουθεί το gallery με φωτογραφίες

Το Turismo Veloce RC αποτελεί το τέταρτο και τελευταίο αδερφάκι της σειράς που χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με τα Dragster 800 RC, Brutale 800 RC, F3 800 RC, ενώ είναι σχεδιασμένο ώστε να αναδεικνύει τις ταξιδιωτικές ικανότητες του κινητήρα. Προσφέρει έτσι μια τουριστική μοτοσυκλέτα με μικρές διαστάσεις, ευελιξία και λεπτή σιλουέτα. Τέλος το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο SMS (Smart Clutch System), ένα αυτόματο σύστημα αποκλειστικά κατασκευασμένο για την MV Agusta, που δίνει την επιλογή στον αναβάτη να μην χρησιμοποιεί τον συμπλέκτη στις αλλαγές (περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα μπορείτε να βρείτε εδώ.)