Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέα MV Agusta Turismo Veloce SCS

Με αυτόματο συμπλέκτη!

Η MV Agusta παρουσίασε μια νέα έκδοση του Turismo Veloce Losso που έχει επιπλέον στο μακροσκελές όνομά της και τα διακριτικά SCS. Πρόκειται χοντρικά για έναν φυγοκεντρικό συμπλέκτη όπως… των παπιών, μόνο που εδώ είναι σαφώς πιο περίπλοκο τεχνολογικά, αφού συνδυάζεται με το σύστημα τροφοδοσίας ride by wire και το quick shifter Up/down.

Θεωρητικά μιλώντας την έκδοση SCS της Turismo Veloce μπορείς να την οδηγήσεις όπως τα Honda DCT στο manual mode. Οι ιταλοί όμως υπόσχονται ότι η ταχύτητα αλλαγών είναι πολύ πιο άμεση από του δισύμπλεκτου Honda.

Βέβαια καθώς το σύστημα αυτό αποσυμπλέκει εντελώς τους δίσκους όταν η μοτοσυκλέτα είναι ακινητοποιημένη, η έκδοση SCS έχει χειρόφρενο. Το γυάλινο καπάκι στα κάρτερ είναι άλλο ένα στοιχείο που διαφοροποιεί αυτή την έκδοση. Κατά τα λοιπά, το Turismo Veloce έχει όλες τις αλλαγές στα μηχανικά μέρη που δέχτηκε ο τρικύλινδρος κινητήρας για να προσαρμοστεί στις προδιαγραφές Euro 4, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν τη μείωση των μηχανικών θορύβων. Η απόδοση παραμένει αμετάβλητη στου 110 ίππους στις 10.150 στροφές και η μοτοσυκλέτα ζυγίζει μόλις 192 κιλά και είναι η ελαφρύτερη σε αυτή την κατηγορία.