Νέα MV Agusta Brutale 800 RR America

Μοτοσυκλέτα για τον Superman
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

11/4/2018

Αυτή είναι η ολοκαίνουρια Brutale 800 RR βαμμένη στα χρώματα της θρυλικής 750 S America του 1975. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η MV Agusta φτιάχνει μια περιορισμένης παραγωγής Brutale στα χρώματα εκείνης της μοτοσυκλέτας του 1975.

Το είχε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν, τόσο με την τετρακύλινδρη Brutale 1000, όσο και με την τρικύλινδρη 800. Το ενδιαφέρον εδώ έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι η Brutale του 2018 έχει πλήρως ανασχεδιασμένο κινητήρα και σημαντικές αλλαγές στη γεωμετρία του πλαισίου, καθώς και αναβαθμισμένο λογισμικό στα ηλεκτρονικά.

 

Στον κινητήρα, η MV Agusta έχει αλλάξει πολλά σημεία των κάρτερ με βασικό στόχο τη μείωση των μηχανικών θορύβων, ενώ στο πλαίσιο, η νέα γεωμετρία του και οι αλλαγές στο σχήμα του είχαν στόχο την σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες και την καλύτερη απορρόφηση των ανωμαλιών στο δρόμο. Είναι πραγματικά ευχάριστο που βλέπουμε την MV Agusta να βελτιώνει και να εκσυγχρονίζει τις μοτοσυκλέτες της μετά από την τόσο μακρά περίοδο οικονομικής αστάθειας που πέρασε.   

INTERMOT: Suzuki Hayabusa Special Edition 2026 από κοντά στην Γερμανία! Άμεσα διαθέσιμη στην Ελλάδα

Με 190 ίππους, ξεχωριστός χρωματικός συνδιασμός και μοναδικές πινελιές
Suzuki Hayabusa Special Edition 2026: Από αύριο διαθέσιμη στην χώρα μας
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/12/2025

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το MOTO βρέθηκε στην δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας της Ευρώπης, την Intermot, όπου είδαμε από κοντά την ειδική έκδοση της νέας Hayabusa που μάλιστα από αύριο θα είναι διαθέσιμη και στην χώρα μας.

Η μοτοσυκλέτα φέρει τον γνωστό κινητήρα των 1.340 κυβικών που αποδίδει 190 ίππους στις 9.700 στροφές και 15,3 kg.m ροπής στις 7.000 στροφές, με το βάρος της να ανέρχεται στα 262 κιλά.

Στον τομέα των αναρτήσεων μπροστά συναντάμε ανεστραμμένο πιρούνι 43mm πλήρως ρυθμιζόμενο της KYB και πίσω monoshock πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ και πάλι της KYB. Στο σύστημα πέδησης βρίσκουμε δύο δίσκους 320mm με τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo μπροστά και μονό δίσκο πίσω.

Suzuki Hayabusa Special Edition: Από αύριο διαθέσιμη στην χώρα μας

Το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.480 mm, το ύψος της σέλας στα 800 mm, ενώ η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι στα 20 λίτρα. Ο εξοπλισμός της νέας Hayabusa περιλαμβάνει μπαταρία λιθίου, LED φώτα, 3 χαρτογραφήσεις, 6 riding modes, traction control 10 θέσεων, μονάδα IMU 6 αξόνων, cruise control, ABS και launch control.

Στην ειδική έκδοση που πρώτα από όλα ξεχωρίζει ο χρωματισμός Pearl Vigor Blue και από αύριο θα είναι διαθέσιμη και στην χώρα μας, υπάρχει και ένα 3D λογότυπο της Suzuki που κοσμεί το ρεζερβουάρ της.

Πιάνοντάς το αντιλαμβάνεσαι την ποιότητα του αυτοκόλλητου, το οποίο τραβά το μάτι από μακριά. Ιδιαίτερα μάλιστα από την στιγμή που δημιουργεί αντίθεση με την λευκή λωρίδα στο ρεζερβουάρ.

Υπάρχει επίσης κάλυμα σέλας και διαφορετική, μαύρη απόληξη εξάτμισης, όπως επίσης και οι τροχοί της είναι βαμμένοι στο χρώμα Pearl Vigor Blue στην ειδική αυτή έκδοση, με την τιμή της να διαμορφώνεται στα 23.795 ευρώ, δηλαδή 1.200 ευρώ παραπάνω από την βασική έκδοση.