Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Νέα Ducati Scrambler 1100 Pro & Sport Pro

Με νέα εξάτμιση και αναρτήσεις

Στις 27 Ιανουαρίου, σε κάτι λιγότερο από εβδομάδα δηλαδή, η Ducati θα παρουσιάσει δύο νέες εκδόσεις του Scrambler 1100, τις Pro και Sport Pro. Μπορεί αυτά τα δύο μοντέλα να μην εμφανίστηκαν στην παρουσίαση που είχε κάνει το εργοστάσιο τον περασμένο Οκτώβριο, πριν την EICMA, αλλά ήταν γνωστό ήδη από το καλοκαίρι ότι τα ετοίμαζε.

Οι λεπτομέρειες των τεχνικών χαρακτηριστικών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά από ένα teaser video που έχει κυκλοφορήσει και από τις πρώτες φωτογραφίες, μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τις νέες μοτοσυκλέτες. Η έκδοση Pro διαθέτει πιρούνι της Marzoocchi και αμορτισέρ της Kayaba, ενώ η Sport Pro διαθέτει αναρτήσεις Öhlins, με την πλειοψηφία των υπόλοιπων μηχανολογικών μερών να είναι ίδια. Μια σημαντική διαφορά όμως είναι οι δύο εξατμίσεις που βγαίνουν ψηλά από την δεξιά μεριά, κάτω από τη σέλα του συνεπιβάτη, σε αντίθεση με τα δύο τελικά που υπάρχουν εκατέρωθεν της σέλας στο Scrambler 1100. Επιπλέον, η βάση της πινακίδας δεν είναι μαζί με το πίσω φτερό, αλλά στηρίζεται πάνω στο ψαλίδι και βγαίνει πίσω από τον τροχό.

Από τα έγγραφα που κατατέθηκαν για την έγκριση τύπου στην Ε.Ε. αποδεικνύεται ότι οι εκδόσεις Pro και Sport Pro αποδίδουν ελαφρώς λιγότερη δύναμη από τις στάνταρ εκδόσεις, με 83,5 άλογα (αντί των 85,3), η οποία έρχεται και 250 στροφές νωρίτερα στις 7.250rpm. Προφανώς η αιτία γι' αυτό είναι οι Euro5 προδιαγραφές.