Νέα Ducati Scrambler 1100 Pro & Sport Pro

Με νέα εξάτμιση και αναρτήσεις
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

22/1/2020

Στις 27 Ιανουαρίου, σε κάτι λιγότερο από εβδομάδα δηλαδή, η Ducati θα παρουσιάσει δύο νέες εκδόσεις του Scrambler 1100, τις Pro και Sport Pro. Μπορεί αυτά τα δύο μοντέλα να μην εμφανίστηκαν στην παρουσίαση που είχε κάνει το εργοστάσιο τον περασμένο Οκτώβριο, πριν την EICMA, αλλά ήταν γνωστό ήδη από το καλοκαίρι ότι τα ετοίμαζε.

Οι λεπτομέρειες των τεχνικών χαρακτηριστικών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά από ένα teaser video που έχει κυκλοφορήσει και από τις πρώτες φωτογραφίες, μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τις νέες μοτοσυκλέτες. Η έκδοση Pro διαθέτει πιρούνι της Marzoocchi και αμορτισέρ της Kayaba, ενώ η Sport Pro διαθέτει αναρτήσεις Öhlins, με την πλειοψηφία των υπόλοιπων μηχανολογικών μερών να είναι ίδια. Μια σημαντική διαφορά όμως είναι οι δύο εξατμίσεις που βγαίνουν ψηλά από την δεξιά μεριά, κάτω από τη σέλα του συνεπιβάτη, σε αντίθεση με τα δύο τελικά που υπάρχουν εκατέρωθεν της σέλας στο Scrambler 1100. Επιπλέον, η βάση της πινακίδας δεν είναι μαζί με το πίσω φτερό, αλλά στηρίζεται πάνω στο ψαλίδι και βγαίνει πίσω από τον τροχό.

Από τα έγγραφα που κατατέθηκαν για την έγκριση τύπου στην Ε.Ε. αποδεικνύεται ότι οι εκδόσεις Pro και Sport Pro αποδίδουν ελαφρώς λιγότερη δύναμη από τις στάνταρ εκδόσεις, με 83,5 άλογα (αντί των 85,3), η οποία έρχεται και 250 στροφές νωρίτερα στις 7.250rpm. Προφανώς η αιτία γι' αυτό είναι οι Euro5 προδιαγραφές.

 

Νέο μοντέλο BMW ενόψει: Χαμηλό, μακρύ και σκοτεινό

Αποκαλυπτήρια την Παρασκευή 15 Μαΐου
bmw-new-model-teaser
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/5/2026

H BMW Motorrad δημοσίευσε μια ασαφή και σκοτεινή φωτογραφία για να προλογίσει την αποκάλυψη ενός νέου μοντέλου την Παρασκευή 15/5 και ώρα 20:00 Ελλάδας (19:00 CEST).

Προφανώς δεν αποκαλύπτει περί τίνος πρόκειται, αλλά από τη φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε ένα μακρύ και χαμηλό σουλούπι που εύκολα θα ταίριαζε με ένα bagger μοντέλο.

Η BMW έχει ήδη στη γκάμα της baggers σε δύο μορφές, μια με τον μεγάλο boxer στο R 18 Β και μια με τον εξακύλινδρο στο Κ 1600 Β.

Τι νέο περιμένουμε από τους Γερμανούς; Ένα νέο μοντέλο που σίγουρα θα έρθει κάποια στιγμή σύντομα είναι το R20, με τον νέο μεγαλύτερο boxer όλων των εποχών στα δύο λίτρα χωρητικότητας. Αυτό έχει ήδη εμφανιστεί σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην ετήσια εκδήλωση Concorso d’ Eleganza – Villa d’ Este στην Ιταλία, οπότε ίσως η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα να είναι αυτή που θα μας συστήσει την έκδοση παραγωγής του πρώτου μοντέλου R 20.

Από την άλλη το σύγχρονη αισθητικής φωτιστικό σώμα μπροστά δεν μοιάζει τόσο ταιριαστό με ένα Heritage μοντέλο, οπότε ίσως εδώ η BMW να μας επιφυλάσσει μια διαφορετική έκπληξη. Ένα νέο K 1600 B, για παράδειγμα, ή ίσως κάτι εντελώς καινούργιο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

Σε κάθε περίπτωση, σε μερικές μέρες θα γνωρίζουμε πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας.

Ετικέτες