Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Νέο Ducati Streetfighter: Πιάστηκε στα πράσα

Σε προχωρημένο στάδιο η εξέλιξή του

Το γεγονός ότι η Ducati έχει βλέψεις για την επαναφορά του θρυλικού Streetfighter στη γκάμα της δεν αποτελεί κάποια νέα είδηση, καθώς ο ίδιος ο Domenicali το είχε αναφέρει πριν από δύο χρόνια στην παρουσίαση της Ducati Panigale Finale Edition. Πέρα από αυτό βέβαια, είχε αναφερθεί και είχε προσθέσει πως αυτό δεν σημαίενι ότι οι δικύλινδροι V της ιταλικής εταιρείας δεν θα πάψουν να εξελίσσονται και να υπάρχουν στην γκάμα της, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με την εμφάνιση μιας νέας πρωτότυπης δικύλινδρης Panigale. Όπως φαίνεται, όσα είπε ο Domenicali όχι μόνο είναι αλήθεια, αλλά βρισκόμαστε στο διάστημα που επαληθεύονται οι δηλώσεις του.

Στην περίπτωση του Streetfighter, το επερχόμενο μοντέλο έχει απασχολήσει αρκετές φορές την επικαιρότητα, με πιο πρόσφατη την εμφάνιση ενός τροποποιημένου Panigale V4 για την ανάβαση του Pikes Peak. Αυτή τη φορά όμως, ο κατασκοπευτικός φακός του περιοδικού DDG απαθανάτισε τις δοκιμές που έκανε η μοτοσυκλέτα νότια της χώρας, στην πίστα Pergusa. Όπως φαίνεται απ’ τις φωτογραφίες, το πρωτότυπο μοντέλο είχε τα πλαστικά του μέρη και το ρεζερβουάρ καμουφλαρισμένα, γεγονός που υπονοεί ότι πιθανότατα έτσι να είναι η εμφάνισή του όταν βγει στην παραγωγή (αν και δυσδιάκριτη απ’ τις φωτογραφίες). Ακόμη, παρατηρούμε πως υπάρχουν καθρέφτες και βάση πινακίδας που υποδεικνύουν πως το πρωτότυπο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και το ενδεχόμενο να το δούμε στην φετινή EICMA είναι πολύ πιθανό. Το μπροστινό φανάρι με το μικρό μασκάκι, που πάντοτε χαρακτήριζε την σειρά Streetfighter, υπάρχει και στο πρωτότυπο, με τη διαφορά πως πλέον έχει αλλάξει σχέδιο και πιθανότατα να είναι τεχνολογίας LED. Το πίσω φανάρι και η ουρά της μοτοσυκλέτας θυμίζει έντονα αυτήν της V4.

Οι μέρες περνάνε και η ανάβαση του Pikes Peak πλησιάζει, καθώς θα πραγματοποιηθεί σχεδόν σε ένα μήνα από τώρα. Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα όσον αφορά την ιστορία του Streetfighter, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα δούμε την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα να λαμβάνει μέρος στην exhibition κατηγορία με τον Carlin Dunne για αναβάτη και τότε θα έχουμε μια σαφέστερη εικόνα σχετικά με το σχεδιασμό του και όποιες άλλες λεπτομέρειες μπορεί να προκύψουν.

Πηγή DDG magazine