Νέο Ducati Streetfighter: Πιάστηκε στα πράσα

Σε προχωρημένο στάδιο η εξέλιξή του
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/5/2019

Το γεγονός ότι η Ducati έχει βλέψεις για την επαναφορά του θρυλικού Streetfighter στη γκάμα της δεν αποτελεί κάποια νέα είδηση, καθώς ο ίδιος ο Domenicali το είχε αναφέρει πριν από δύο χρόνια στην παρουσίαση της Ducati Panigale Finale Edition. Πέρα από αυτό βέβαια, είχε αναφερθεί και είχε προσθέσει πως αυτό δεν σημαίενι ότι οι δικύλινδροι V της ιταλικής εταιρείας δεν θα πάψουν να εξελίσσονται και να υπάρχουν στην γκάμα της, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με την εμφάνιση μιας νέας πρωτότυπης δικύλινδρης Panigale. Όπως φαίνεται, όσα είπε ο Domenicali όχι μόνο είναι αλήθεια, αλλά βρισκόμαστε στο διάστημα που επαληθεύονται οι δηλώσεις του.

Στην περίπτωση του Streetfighter, το επερχόμενο μοντέλο έχει απασχολήσει αρκετές φορές την επικαιρότητα, με πιο πρόσφατη την εμφάνιση ενός τροποποιημένου Panigale V4 για την ανάβαση του Pikes Peak. Αυτή τη φορά όμως, ο κατασκοπευτικός φακός του περιοδικού DDG απαθανάτισε τις δοκιμές που έκανε η μοτοσυκλέτα νότια της χώρας, στην πίστα Pergusa. Όπως φαίνεται απ’ τις φωτογραφίες, το πρωτότυπο μοντέλο είχε τα πλαστικά του μέρη και το ρεζερβουάρ καμουφλαρισμένα, γεγονός που υπονοεί ότι πιθανότατα έτσι να είναι η εμφάνισή του όταν βγει στην παραγωγή (αν και δυσδιάκριτη απ’ τις φωτογραφίες). Ακόμη, παρατηρούμε πως υπάρχουν καθρέφτες και βάση πινακίδας που υποδεικνύουν πως το πρωτότυπο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και το ενδεχόμενο να το δούμε στην φετινή EICMA είναι πολύ πιθανό. Το μπροστινό φανάρι με το μικρό μασκάκι, που πάντοτε χαρακτήριζε την σειρά Streetfighter, υπάρχει και στο πρωτότυπο, με τη διαφορά πως πλέον έχει αλλάξει σχέδιο και πιθανότατα να είναι τεχνολογίας LED. Το πίσω φανάρι και η ουρά της μοτοσυκλέτας θυμίζει έντονα αυτήν της V4.

Οι μέρες περνάνε και η ανάβαση του Pikes Peak πλησιάζει, καθώς θα πραγματοποιηθεί σχεδόν σε ένα μήνα από τώρα. Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα όσον αφορά την ιστορία του Streetfighter, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα δούμε την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα να λαμβάνει μέρος στην exhibition κατηγορία με τον Carlin Dunne για αναβάτη και τότε θα έχουμε μια σαφέστερη εικόνα σχετικά με το σχεδιασμό του και όποιες άλλες λεπτομέρειες μπορεί να προκύψουν.

Πηγή DDG magazine

Νέο KTM 450 RC: Να μην μπερδευτεί με το επερχόμενο 490!

Χρυσές δουλειές για τους Αυστριακούς σε μία τεράστια αγορά
ktm_450
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/12/2025

Η δικύλινδρη σπορ μοτοσυκλέτα KTM RC450 με στόχο την αγορά της Κίνας, αποδίδει 55 ίππους, έχει χαμηλό βάρος και είναι εξοπλισμένη με αναρτήσεις WP και ελαστικά Pirelli.

Η μοτοσυκλέτα εμφανίστηκε στον τελευταίο κατάλογο του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών της Κίνας και αυτό σημαίνει ότι η κυκλοφορία της στην αγορά βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία.

450

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα αφορά την αγορά της Κίνας και φέρει τον δικύλινδρο κινητήρα της CFMOTO 450 SR που φέρει επίσης και το best-seller της Ελλάδας 450 ΜΤ.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών πλησιάζει στην συμπλήρωση της πρώτης δεκαετίας με κορύφωση τον κινητήρα των 799 κυβικών που χρησιμοποιείται και στο 800 MT, ενώ να ξανά θυμίσουμε πως έχει γίνει ήδη το επόμενο βήμα στην κατηγορία των 1000 κ.εκ., όπως είχατε διαβάσει και εδώ.

Ο κινητήρας που φέρει η 450 RC είναι λοιπόν ο γνωστός δικύλινδρος υγρόψυκτος των 449,5 κυβικών που έχει μόνη της τελείως εξελίξει η CFMOTO και κατασκευάζει και η ίδια φυσικά.

Για να συντηρήσει το όνομα και την υπεραξία της KTM στην τοπική αγορά, που εκεί ονομάζεται KTMR2R, προσφέρουν τώρα ένα νέο μοντέλο αυξάνοντας την απόδοση στους 55 ίππους, κάτι που σημαίνει πως είναι σχεδόν 10% δυνατότερη από την μοτοσυκλέτα της CFMOTO, αφού όσον αφορά την κινέζικη αγορά, η 450 SR αποδίδει 51,5 ίππους.

Είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί πως η πλατφόρμα 490 είναι τελείως διαφορετική, γιατί σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε να βλέπουμε την μοτοσυκλέτα του άρθρου να κυκλοφορεί από διάφορους ως το νέο RC που φτιάχνεται στην Ευρώπη, μπερδεύοντας μερίδα του αναγνωστικού κοινού και συνεχίζοντας την παραπληροφόρηση που ήδη υπάρχει με την γκάμα των εταιρειών ανά τις διαφορετικές χώρες του κόσμου.

RC

Το μεταξόνιο της νέας KTM είναι στα 1360 mm, με το βάρος να ανακοινώνεται στα 168 κιλά, δηλαδή είναι και 3 κιλά ελαφρύτερη της 450 SR.

Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο τόσο μπροστά όσο και πίσω που συνδυάζονται με ABS της Bosch, ενώ οι αναρτήσεις είναι της WP.

Η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας είναι άκρως επιθετική για την κατηγορία με τα αεροδυναμικά βοηθήματα να εξέχουν στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας και την σέλα του συνεπιβάτη να είναι περισσότερο διακοσμητική.

Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης θα είναι πιθανότατα τα Pirelli Diablo Rosso IV με διαστάσεις 110/70 R17 μπροστά και 150/60 R17 πίσω.

 

Ετικέτες