Νέο Ducati Streetfighter: Πιάστηκε στα πράσα

Σε προχωρημένο στάδιο η εξέλιξή του
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/5/2019

Το γεγονός ότι η Ducati έχει βλέψεις για την επαναφορά του θρυλικού Streetfighter στη γκάμα της δεν αποτελεί κάποια νέα είδηση, καθώς ο ίδιος ο Domenicali το είχε αναφέρει πριν από δύο χρόνια στην παρουσίαση της Ducati Panigale Finale Edition. Πέρα από αυτό βέβαια, είχε αναφερθεί και είχε προσθέσει πως αυτό δεν σημαίενι ότι οι δικύλινδροι V της ιταλικής εταιρείας δεν θα πάψουν να εξελίσσονται και να υπάρχουν στην γκάμα της, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με την εμφάνιση μιας νέας πρωτότυπης δικύλινδρης Panigale. Όπως φαίνεται, όσα είπε ο Domenicali όχι μόνο είναι αλήθεια, αλλά βρισκόμαστε στο διάστημα που επαληθεύονται οι δηλώσεις του.

Στην περίπτωση του Streetfighter, το επερχόμενο μοντέλο έχει απασχολήσει αρκετές φορές την επικαιρότητα, με πιο πρόσφατη την εμφάνιση ενός τροποποιημένου Panigale V4 για την ανάβαση του Pikes Peak. Αυτή τη φορά όμως, ο κατασκοπευτικός φακός του περιοδικού DDG απαθανάτισε τις δοκιμές που έκανε η μοτοσυκλέτα νότια της χώρας, στην πίστα Pergusa. Όπως φαίνεται απ’ τις φωτογραφίες, το πρωτότυπο μοντέλο είχε τα πλαστικά του μέρη και το ρεζερβουάρ καμουφλαρισμένα, γεγονός που υπονοεί ότι πιθανότατα έτσι να είναι η εμφάνισή του όταν βγει στην παραγωγή (αν και δυσδιάκριτη απ’ τις φωτογραφίες). Ακόμη, παρατηρούμε πως υπάρχουν καθρέφτες και βάση πινακίδας που υποδεικνύουν πως το πρωτότυπο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και το ενδεχόμενο να το δούμε στην φετινή EICMA είναι πολύ πιθανό. Το μπροστινό φανάρι με το μικρό μασκάκι, που πάντοτε χαρακτήριζε την σειρά Streetfighter, υπάρχει και στο πρωτότυπο, με τη διαφορά πως πλέον έχει αλλάξει σχέδιο και πιθανότατα να είναι τεχνολογίας LED. Το πίσω φανάρι και η ουρά της μοτοσυκλέτας θυμίζει έντονα αυτήν της V4.

Οι μέρες περνάνε και η ανάβαση του Pikes Peak πλησιάζει, καθώς θα πραγματοποιηθεί σχεδόν σε ένα μήνα από τώρα. Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα όσον αφορά την ιστορία του Streetfighter, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα δούμε την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα να λαμβάνει μέρος στην exhibition κατηγορία με τον Carlin Dunne για αναβάτη και τότε θα έχουμε μια σαφέστερη εικόνα σχετικά με το σχεδιασμό του και όποιες άλλες λεπτομέρειες μπορεί να προκύψουν.

Πηγή DDG magazine

Honda CB750 Hornet 2027: Με 5 νέα χρώματα/γραφικά η δικύλινδρη Σφήκα

Χωρίς μηχανικές αλλαγές για τη νέα χρονιά - Διαθέσιμη και με E-Clutch, και σε έκδοση Α2
Honda CB750 Hornet 2027 με νέα χρώματα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

8/9/2026

Χωρίς αλλαγές στα μηχανικά και ηλεκτρονικά του μέρη θα συνεχίσει την εμπορική του πορεία το Honda CB750 Hornet στην Ευρώπη, το οποίο όμως ανανεώνει πλήρως τις διαθέσιμες χρωματικές επιλογές για τον αναβάτη.

Η γυμνή μοτοσυκλέτα της Honda δέχτηκε την τελευταία μεγάλη αλλαγή το 2025 (ως μοντέλο 2025), όταν άλλαξε τη μάσκα και τον LED προβολέα του με τη Honda να τοποθετεί παράλληλα και την έγχρωμη TFT οθόνη των 5 ιντσών που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της και προσφέρει και συνδεσιμότητα. 

Το 2026 ήρθε και η έκδοση με το σύστημα E-Clutch ως εξέλιξη της πολιτικής της Honda να τοποθετήσει το εν λόγω σύστημα που διαχειρίζεται αυτόματα τη λετουργία του συμπλέκτη χωρίς να καταργείται η μανέτα σε ολοένα και περισσότερα μοντέλα της.

Honda CB750 Hornet 2027 με νέα χρώματα

Για 2027 η Honda προχώρησε σε αλλαγές ουσίας βλέποντας τη μοτοσυκλέτα της να έχει πιάσει τον παλμό των αναβατών καταγράφοντας μόνο το 2025 περισσότερς από 10.000 πωλήσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ βρίσκεται στην πρώτη τριάδα πωλήσεων στην κατηγορία της.

Οι αλλαγές στη δικύλινδρη μοτοσυκλέτα περιορίζονται στη χρωματική παλέτα που είναι διαθέσιμη στον αναβάτη, η οποία έχει ως εξής αναφορικά με τους χρωματικούς συνδυασμούς και τα γραφικά της μοτοσυκλέτας:

Gunmetal Black Metallic & Ballistic Black Metallic (μαύρο/μαύρο)
Mat Beta Silver Metallic & Iridium Gray Metallic (ασημί/γκρι)
Glint Wave Blue & Mat Ballistic Black Metallic (μπλε/μαύρο)
Grand Prix Red & Gunmetal Black Metallic (κόκκινο/μαύρο)

Να σημειωθεί ότι στις σχετικές φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε και εσείς υπάρχει και CB750 Hornet σε μαύρο χρώμα με κίτρινα γραφικά, με το όνομα του συγκεκριμένου συνδυασμού να μην αναφέρεται.

Κατά τα άλλα, η μοτοσυκλέτα της Honda παραμένει ως είχε, διατηρώντας τον ευχάριστο, δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 755 κ.εκ. με τον στρόφαλο των 270 μοιρών και την χαμηλή κατανάλωση που δεν ξεπρνά τα 4,3 λτ./100 χλμ. κατά το πρότυπο WMTC. Η απόδοση του είναι 90,5 ίπποι και 7,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 9.500 και 5.250 σ.α.λ. αντίστοιχα. 

Ίδιες οι αναρτήσεις της Showa, ίδιο το πλαίσιο και η γεωμετρία του, ενώ ίδια είναι και τα φρένα, με τη μοτοσυκλέτα να είναι διαθέσιμη και σε έκδοση "Α2" και την ισχύ της να περιορίζεται στους 47 ίππους για τους αναβάτες που έχουν στα χέρια τους αντίστοιχης κατηγορίας δίπλωμα οδήγησης.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 15,2 λίτρων, το ύψος σέλας ανακοινώνεται στα 795 mm και το βάρος βρίσκεται στα 192 επίσημα κιλά με υγρά.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται, immobiliser, θύρα USB-C τρία Riding Modes και ρυθμιζόμενο Traction Control που μπορεί να απενεργοποιηθεί και ενσωματώνει σύστημα ελέγχου ανύψωσης εμπρός τροχού.