Νέο Ducati Streetfighter: Πιάστηκε στα πράσα

Σε προχωρημένο στάδιο η εξέλιξή του
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/5/2019

Το γεγονός ότι η Ducati έχει βλέψεις για την επαναφορά του θρυλικού Streetfighter στη γκάμα της δεν αποτελεί κάποια νέα είδηση, καθώς ο ίδιος ο Domenicali το είχε αναφέρει πριν από δύο χρόνια στην παρουσίαση της Ducati Panigale Finale Edition. Πέρα από αυτό βέβαια, είχε αναφερθεί και είχε προσθέσει πως αυτό δεν σημαίενι ότι οι δικύλινδροι V της ιταλικής εταιρείας δεν θα πάψουν να εξελίσσονται και να υπάρχουν στην γκάμα της, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με την εμφάνιση μιας νέας πρωτότυπης δικύλινδρης Panigale. Όπως φαίνεται, όσα είπε ο Domenicali όχι μόνο είναι αλήθεια, αλλά βρισκόμαστε στο διάστημα που επαληθεύονται οι δηλώσεις του.

Στην περίπτωση του Streetfighter, το επερχόμενο μοντέλο έχει απασχολήσει αρκετές φορές την επικαιρότητα, με πιο πρόσφατη την εμφάνιση ενός τροποποιημένου Panigale V4 για την ανάβαση του Pikes Peak. Αυτή τη φορά όμως, ο κατασκοπευτικός φακός του περιοδικού DDG απαθανάτισε τις δοκιμές που έκανε η μοτοσυκλέτα νότια της χώρας, στην πίστα Pergusa. Όπως φαίνεται απ’ τις φωτογραφίες, το πρωτότυπο μοντέλο είχε τα πλαστικά του μέρη και το ρεζερβουάρ καμουφλαρισμένα, γεγονός που υπονοεί ότι πιθανότατα έτσι να είναι η εμφάνισή του όταν βγει στην παραγωγή (αν και δυσδιάκριτη απ’ τις φωτογραφίες). Ακόμη, παρατηρούμε πως υπάρχουν καθρέφτες και βάση πινακίδας που υποδεικνύουν πως το πρωτότυπο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και το ενδεχόμενο να το δούμε στην φετινή EICMA είναι πολύ πιθανό. Το μπροστινό φανάρι με το μικρό μασκάκι, που πάντοτε χαρακτήριζε την σειρά Streetfighter, υπάρχει και στο πρωτότυπο, με τη διαφορά πως πλέον έχει αλλάξει σχέδιο και πιθανότατα να είναι τεχνολογίας LED. Το πίσω φανάρι και η ουρά της μοτοσυκλέτας θυμίζει έντονα αυτήν της V4.

Οι μέρες περνάνε και η ανάβαση του Pikes Peak πλησιάζει, καθώς θα πραγματοποιηθεί σχεδόν σε ένα μήνα από τώρα. Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα όσον αφορά την ιστορία του Streetfighter, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα δούμε την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα να λαμβάνει μέρος στην exhibition κατηγορία με τον Carlin Dunne για αναβάτη και τότε θα έχουμε μια σαφέστερη εικόνα σχετικά με το σχεδιασμό του και όποιες άλλες λεπτομέρειες μπορεί να προκύψουν.

Πηγή DDG magazine

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, 3 εκδόσεις

Με Start-Stop, ABS, TFT, Keyless, ακόμα και TCS στα 2 κορυφαία μοντέλα της σειράς
Thrust Motor DSR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Τον Φεβρουάριο αναμένεται στη χώρα μας η νέα οικογένεια αστικών scooter DSR της Thrust Motor, σε 2 κυβισμούς (125 & 150 κ.εκ.) και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού.

Το design των DSR είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, ενώ οι διαστάσεις τους είναι μικρές, καθιστώντας τα ιδανικά για αστικές μετακινήσεις, καθώς δεν θα κολλήσουν ούτε στο πιο δύσκολο μποτιλιάρισμα. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και χειρολαβές. Τα DSR διαθέτουν και χαμηλή ζελατίνα που προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη. Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 μπροστά και 13 ιντσών πίσω), με διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Ίδιο είναι το ύψος σέλας στα χαμηλά 770 mm, ίδιο και το μεταξόνιο στα 1.375 κ.εκ.

Η πιο οικονομική έκδοση είναι το DSR 125 AC, με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm και 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 mm μπροστά και δισκόφρενο 220 mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD.

Thrust Motor DSR

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2.

Το DSR 125 LC ανεβάζει κατακόρυφα τον εξοπλισμό σε σχέση με την AC έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop και ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Τέλος, το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της οικογένειας είναι το DSR 150 LC, με 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα 3 DSR αναμένονται στη χώρα μας τον 2ο μήνα του 2024, στις 3 προαναφερθείσες εκδόσεις και σε 3 χρώματα: Γκρι Ματ, Λευκό και Κόκκινο Ματ