Εντοπίστηκε το V4 Streetfighter της Ducati

Ντεμπούτο στο Pike’s Peak
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/5/2019

Στη Αμερική και συγκεκριμένα στην πίστα της Chuckwalla στην Καλιφόρνια, η Ducati δοκιμάζει δύο πρωτότυπα Streetfighter V4, όπως ακριβώς είχαμε πει πως περιμένουμε. Σκοπός των ιταλών είναι να συμμετέχουν στη φετινή ανάβαση του Pike’s Peak, ώστε το νέο streetfighter να έχει ήδη αγωνιστικές περγαμηνές όταν τα δούμε στην έκδοση παραγωγής λίγους μήνες αργότερα στην Έκθεση του Μιλάνο. Άλλωστε τί Ducati θα ήταν αν δεν έχει αγωνιστικό… pedigree! Τα αγωνιστικά πρωτότυπα τα δοκιμάζει ο Carlin Dunne, που ως γνωστόν έχει νικήσει στην ανάβαση του Pike’s Peak με την ομώνυμη Multistrada 1260 Pike’s Peak. Στο συγκεκριμένο αγώνα, η Ducati έχει “ανοιχτό πόλεμο” με την ΚΤΜ, όπου λόγω των κανονισμών δεν μπορούν να συμμετέχουν superbike και η νίκη τα τελευταία χρόνια πάει είτε στη Multistrada, είτε κάποιο Duke ή Superduke.

Είχαμε γράψει: Ducati V4 Streetfighter στην παραγωγή! - Απ' το στόμα του Domenicali

Δυστυχώς η φωτογραφία από τα δύο πρωτότυπα που δοκιμάζει ο Dunne είναι σκοτεινή και τραβηγμένη με κινητό και δεν μας αποκαλύπτει πολλά πράγματα. Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι το ίσιο μονοκόμματο τιμόνι, το οποίο δένει πάνω από την πλάκα του πιρουνιού της Ohlins. Οι συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες μοιάζουν περισσότερο με Panigale V4 που τους έβγαλες το φαίρινγκ και τους άλλαξες το τιμόνι και δεν έχουν κάποιο δικό τους σχεδιαστικό στοιχείο. Προφανώς οι εκδόσεις παραγωγής θα διαφοροποιούνται αισθητικά από τη superbike αδερφή τους, πιθανότατα και στον τομέα του κινητήρα. Θυμίζουμε πως ο Domenicali μας έχει υποσχεθεί μια φτηνότερη σειρά μοντέλων με V4 κινητήρα, οπότε δεν θα είναι παράξενο να δούμε τη βασική έκδοση του Streetfighter V4 να ξεκινά από τα 180 άλογα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα πάντως που θα τρέξει ο Carlin Dunne στο Pike’s Peak πιθανότατα θα βασίζεται στο V4-R των 1000 κυβικών, που με το αγωνιστικό κιτ βγάζει πολλά περισσότερα από 230 άλογα!

Ετικέτες

Morbidelli T125WR: Έγγραφα κατοχύρωσης αποκαλύπτουν νέα μικρή off-road μοτοσυκλέτα

Η εταιρεία επεκτείνει τη χωμάτινη γκάμα της
Morbidelli
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/5/2026

Μια σειρά καταχωρήσεων σχεδίων στην Κίνα προαναγγέλλει μια νέα μοτοσυκλέτα dual-sport της Morbidelli.

Το T125WR είναι όνομα που δόθηκε σε αυτή τη μηχανή στα έγγραφα καταχώρησης σχεδίου, αλλά δεν είναι απαραίτητα ο τελικός εμπορικός τίτλος του μοντέλου που διαθέτει μονοκύλινδρο κινητήρα με απόδοση που λογικά θα πλησιάζει τους 15 ίππους.

Η μοτοσυκλέτα φέρει ανεστραμμένο πιρούνι, ψηλό φτερό, χούφτες και έναν μικρό κεντρικό προβολέα που θυμίζει έντονα Suzuki DR-Z4S τελευταίας γενιάς, ενώ στην ουσία η μικρή κινέζικη off-road μοτοσυκλέτα θα έρθει να σταθεί απέναντι στη νέα Yamaha WR125R.

Η Morbidelli έχει ήδη στη γκάμα της ένα ανάλογο on-off μοντέλο ονόματι Τ125, καθώς και μια adventure παραλλαγή με φέρινγκ, Τ125Χ, ωστόσο οι εικόνες της πατέντας αποκαλύπτουν ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο και πιθανώς και νέο κινητήρα.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο και για το αν πρόκειται να το δούμε στη χώρα μας.

 

Ετικέτες