Εντοπίστηκε το V4 Streetfighter της Ducati

Ντεμπούτο στο Pike’s Peak
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/5/2019

Στη Αμερική και συγκεκριμένα στην πίστα της Chuckwalla στην Καλιφόρνια, η Ducati δοκιμάζει δύο πρωτότυπα Streetfighter V4, όπως ακριβώς είχαμε πει πως περιμένουμε. Σκοπός των ιταλών είναι να συμμετέχουν στη φετινή ανάβαση του Pike’s Peak, ώστε το νέο streetfighter να έχει ήδη αγωνιστικές περγαμηνές όταν τα δούμε στην έκδοση παραγωγής λίγους μήνες αργότερα στην Έκθεση του Μιλάνο. Άλλωστε τί Ducati θα ήταν αν δεν έχει αγωνιστικό… pedigree! Τα αγωνιστικά πρωτότυπα τα δοκιμάζει ο Carlin Dunne, που ως γνωστόν έχει νικήσει στην ανάβαση του Pike’s Peak με την ομώνυμη Multistrada 1260 Pike’s Peak. Στο συγκεκριμένο αγώνα, η Ducati έχει “ανοιχτό πόλεμο” με την ΚΤΜ, όπου λόγω των κανονισμών δεν μπορούν να συμμετέχουν superbike και η νίκη τα τελευταία χρόνια πάει είτε στη Multistrada, είτε κάποιο Duke ή Superduke.

Είχαμε γράψει: Ducati V4 Streetfighter στην παραγωγή! - Απ' το στόμα του Domenicali

Δυστυχώς η φωτογραφία από τα δύο πρωτότυπα που δοκιμάζει ο Dunne είναι σκοτεινή και τραβηγμένη με κινητό και δεν μας αποκαλύπτει πολλά πράγματα. Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι το ίσιο μονοκόμματο τιμόνι, το οποίο δένει πάνω από την πλάκα του πιρουνιού της Ohlins. Οι συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες μοιάζουν περισσότερο με Panigale V4 που τους έβγαλες το φαίρινγκ και τους άλλαξες το τιμόνι και δεν έχουν κάποιο δικό τους σχεδιαστικό στοιχείο. Προφανώς οι εκδόσεις παραγωγής θα διαφοροποιούνται αισθητικά από τη superbike αδερφή τους, πιθανότατα και στον τομέα του κινητήρα. Θυμίζουμε πως ο Domenicali μας έχει υποσχεθεί μια φτηνότερη σειρά μοντέλων με V4 κινητήρα, οπότε δεν θα είναι παράξενο να δούμε τη βασική έκδοση του Streetfighter V4 να ξεκινά από τα 180 άλογα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα πάντως που θα τρέξει ο Carlin Dunne στο Pike’s Peak πιθανότατα θα βασίζεται στο V4-R των 1000 κυβικών, που με το αγωνιστικό κιτ βγάζει πολλά περισσότερα από 230 άλογα!

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες