Εντοπίστηκε το V4 Streetfighter της Ducati

Ντεμπούτο στο Pike’s Peak
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/5/2019

Στη Αμερική και συγκεκριμένα στην πίστα της Chuckwalla στην Καλιφόρνια, η Ducati δοκιμάζει δύο πρωτότυπα Streetfighter V4, όπως ακριβώς είχαμε πει πως περιμένουμε. Σκοπός των ιταλών είναι να συμμετέχουν στη φετινή ανάβαση του Pike’s Peak, ώστε το νέο streetfighter να έχει ήδη αγωνιστικές περγαμηνές όταν τα δούμε στην έκδοση παραγωγής λίγους μήνες αργότερα στην Έκθεση του Μιλάνο. Άλλωστε τί Ducati θα ήταν αν δεν έχει αγωνιστικό… pedigree! Τα αγωνιστικά πρωτότυπα τα δοκιμάζει ο Carlin Dunne, που ως γνωστόν έχει νικήσει στην ανάβαση του Pike’s Peak με την ομώνυμη Multistrada 1260 Pike’s Peak. Στο συγκεκριμένο αγώνα, η Ducati έχει “ανοιχτό πόλεμο” με την ΚΤΜ, όπου λόγω των κανονισμών δεν μπορούν να συμμετέχουν superbike και η νίκη τα τελευταία χρόνια πάει είτε στη Multistrada, είτε κάποιο Duke ή Superduke.

Είχαμε γράψει: Ducati V4 Streetfighter στην παραγωγή! - Απ' το στόμα του Domenicali

Δυστυχώς η φωτογραφία από τα δύο πρωτότυπα που δοκιμάζει ο Dunne είναι σκοτεινή και τραβηγμένη με κινητό και δεν μας αποκαλύπτει πολλά πράγματα. Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι το ίσιο μονοκόμματο τιμόνι, το οποίο δένει πάνω από την πλάκα του πιρουνιού της Ohlins. Οι συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες μοιάζουν περισσότερο με Panigale V4 που τους έβγαλες το φαίρινγκ και τους άλλαξες το τιμόνι και δεν έχουν κάποιο δικό τους σχεδιαστικό στοιχείο. Προφανώς οι εκδόσεις παραγωγής θα διαφοροποιούνται αισθητικά από τη superbike αδερφή τους, πιθανότατα και στον τομέα του κινητήρα. Θυμίζουμε πως ο Domenicali μας έχει υποσχεθεί μια φτηνότερη σειρά μοντέλων με V4 κινητήρα, οπότε δεν θα είναι παράξενο να δούμε τη βασική έκδοση του Streetfighter V4 να ξεκινά από τα 180 άλογα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα πάντως που θα τρέξει ο Carlin Dunne στο Pike’s Peak πιθανότατα θα βασίζεται στο V4-R των 1000 κυβικών, που με το αγωνιστικό κιτ βγάζει πολλά περισσότερα από 230 άλογα!

Ετικέτες

Bajaj Pulsar N250 και NS200: Ανανεώνονται με WP αναρτήσεις, ride-by-wire και νέα οθόνη

Φωτογραφίες από την Ινδία αποκαλύπτουν την επόμενη μέρα των Pulsar
bajaj
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Το Pulsar N250 μετρά κάμποσα χρόνια δίχως σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας τη μορφή που είχε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Στην Ινδία συζητιέται καιρό τώρα η ανανέωση της οικογένειας Pulsar, εν μέσω ενός περιβάλλοντος που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με την επικαιρότητα να επιβεβαιώνει τις φήμες.

Μέσω ενός βίντεο που προέρχεται από την Ινδία, αποκαλύπτεται τώρα η ανανέωση δύο σημαντικών μοντέλων της οικογένειας αυτής, των Pulsar N250 και Pulsar NS200.

Από τα πλάνα του βίντεο αυτού βλέπουμε πως η Bajaj δεν αλλάζει δραστικά τις μοτοσυκλέτες της, καθώς σχεδιαστικώς μένει στις ίδιες γραμμές που είχαν από πριν. Η βασική διαφορά είναι η χρήση νέων αναρτήσεων, με το μπροστινό να γίνεται πλέον ανεστραμμένο και κοσμείται από την υπογραφή της WP.

Πρόκειται για πιρούνι WP Apex, το ίδιο που συναντάμε στο KTM 390 Duke και το οποίο φυσικά έχει γίνει πια προσβάσιμο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj μετά την εξαγορά της ΚΤΜ. Για την ακρίβεια, αυτές θα είναι οι πρώτες Bajaj που θα φορέσουν αναρτήσεις WP ως αρχική τοποθέτηση από το εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές αν και τα αμορτισέρ είναι της WP, είναι όμως πολύ πιθανό.

Επιπλέον, το άλλο μεγάλο νέο για τα δύο μοντέλα είναι η άφιξη μιας οθόνης TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, πιθανότατα της ίδιας που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει η Bajaj στην Ινδία με το νέο Pulsar N160 4V, μοντέλο της ινδικής αγοράς που δεν έρχεται στην Ευρώπη. Λογικά θα διαθέτει συνδεσιμότητα και διαβάζουμε στον ινδικό Τύπο για δυνατότητα mirroring του κινητού τηλεφώνου ώστε να προβάλλει πλοήγηση σε αυτήν.

Υπάρχουν ακόμη φήμες για χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού, ride-by-wire, στα δύο αυτά μοντέλα, μαζί με το οποίο θα έρθουν ride modes και traction control, κάτι που πάντως μένει να επιβεβαιωθεί.

Τέλος, η ανανέωση των δύο Pulsar περιλαμβάνει ακόμη νέους διακόπτες για τον χειρισμό της οθόνης, προερχόμενους από τα KTM Duke, καθώς και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες της Bajaj, καθώς δεν έχουν καν παρουσιαστεί στην Ινδία. Οι φωτογραφίες αυτές ωστόσο επιβεβαιώνουν πως όντως η ινδική εταιρεία έχει στο άμεσο πλάνο της την ανανέωση και αναβάθμιση των Pulsar, οπότε αργά ή γρήγορα εκτιμούμε πως θα τα δούμε και στην Ευρώπη, ειδικά το Ν250 που ήδη έχει κάμποσα χρόνια στα μέρη μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RushLane (@rushlane)

 

Ετικέτες